Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σαλπιγγίδης στο «Metropolis»: «Θα ήθελα για αντίπαλο τη Βραζιλία»

Στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, για την μεγάλη πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βραζιλίας, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως θα του άρεσε να είχε εκεί ως αντίπαλο τη διοργανώτρια χώρα, μια και θα ήταν ξεχωριστή εμπειρία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Κυριάκο Κύρτσο:

Για το όνειρο της πρόκρισης που έγινε πραγματικότητα: «Είναι κάτι πολύ όμορφο. Πραγματικά για εμένα ήταν ένα όνειρο να συμμετάσχω σε ένα Μουντιάλ. Ο Θεός με αξίωσε να το ζήσω στα γήπεδα της Ν. Αφρικής και ελπίζω πως θα το ξαναζήσω και τη Βραζιλία».

Για το πόσο δύσκολα ήταν τα δύο ματς κόντρα στη Ρουμανία: «Δεν ξέρω πως φάνηκαν στον κόσμο, αλλά πραγματικά ήταν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια κόντρα τη Ρουμανία στον πρώτο αγώνα και φτάσαμε στο 3-1, σε ένα αρκετά δύσκολο για εμάς ματς. Στο Βουκουρέστι ευτυχώς προηγηθήκαμε και κόψαμε τη φόρα των Ρουμάνων».

Για το αν επηρέασε τους διεθνείς η “καυτή” έδρα της Ρουμανίας: «Όλα παίζουν ρόλο. Όταν μία ομάδα παίζει στην έδρα της και είναι φανατισμένη, σίγουρα αυτό σε επηρεάζει, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

Αν φοβήθηκαν το παιχνίδι: «Δεν υπήρξε φόβος. Ανησυχία όμως ναι, δεχθήκαμε και το γκολ της ισοφάρισης σχετικά νωρίς στο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε».

Για τις στιγμές των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια: «Δεν τις ξεχνάς αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που τις θυμάσαι μετά για μία ζωή».

Για την συνεχή παρουσία της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις: «Αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας. Να δίνει το «παρών» στις κορυφαίες διοργανώσεις και είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε καταφέρει».

Για το ότι η Εθνική πλέον αποτελείται από ποδοσφαιριστές με εμπειρία από το εξωτερικό, αλλά και από τους “δυνατούς” του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Φυσικά υπάρχουν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το «οικογενειακό» κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Φυσικά υπάρχουν διάφορα παρεάκια ποδοσφαιριστών όπως είναι φυσικό, καθώς είμαστε 23 παίκτες, αλλά υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα μεταξύ όλων μας και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Για τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του με τον Μήτρογλου, μετά το γκολ που πέτυχε στον πρώτο αγώνα με τη Ρουμανία: «Έγινε εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να τον εκτιμούν οι συμπαίκτες του».

Για τα όσα έχουν ειπωθεί για την Εθνική, για τις εμφανίσεις της πριν τα μπαράζ του Μουντιάλ: «Μετά από τόσα χρόνια δεν παίρνω την κριτική αρνητικά, ή τουλάχιστον ξέρεις πως αν ειπωθεί κάτι αρνητικό, μπορείς να το διορθώσεις. Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κακό να παίρνει η Εθνική τα παιχνίδια με 1-0. Μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ σημαντικό πως δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Θέλουμε βελτίωση ίσως στον επιθετικό τομέα, αλλά εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με όλο αυτό που έχει πετύχει η Εθνική. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα».

Όταν έρχονται οι επιτυχίες είναι φυσικό ο κόσμος να απαιτεί περισσότερα πράγματα, αλλά πρέπει να τα βάζουμε όλα αυτά σε μία ζυγαριά».

Για τη χαρά που έδωσαν οι διεθνείς στον ελληνικό λαό: «Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Ξέρουμε πως η χώρα έχει υποστεί πολλές αλλαγές ο κόσμος αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, ανησυχίες, στεναχώριες και το να του δίνουμε χαρά είναι για εμάς το σημαντικότερο».

Για το ποιον θα ήθελε αντίπαλο,στα τελικά του Μουντιάλ: «Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά σαν πρώτη σκέψη θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε τη Βραζιλία. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο και βέβαια πολύ δύσκολο».

Για τα συγχαρητήρια του Ιβάν Σαββίδη: « Ένα “ευχαριστώ” και από εμάς τους ποδοσφαιριστές. Το έχει αποδείξει πολλές φορές πως αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο και την Εθνική».

Για τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα με τη φανέλα της Ελλάδας: «Δεν ξέρω αν η κόρη μου που είναι 3,5 μηνών θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, καθότι κορίτσι, για να με θαυμάσει, αλλά εγώ ελπίζω ο Θεός να με έχει καλά για να συνεχίσω να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και να τα ζω με την οικογένειά μου. Μπορεί να μην αρέσεις σε όλους ποδοσφαιρικά, αλλά το να σε εκτιμούν σαν άνθρωπο είναι ανεκτίμητο».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Πλέον θα ενσωματωθούμε τον την υπόλοιπη ομάδα. Να συγκεντρωθούμε για τη δύσκολη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: