Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μόνο ο Μήτρογλου το 2004, τι θα γίνει στο Μουντιάλ!!

Ο μοναδικός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για τον θρίαμβο της Ελλάδας! Τι σύγκριση κάνει με την ομάδα του 2004 και τι προβλέπει για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ.Είναι μεγάλος θρίαμβος, το είχε ανάγκη η χώρα μας να καμαρώσουμε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου, θα ακουστεί πάλι το όνομα της Ελλάδας το καλοκαίρι, πάνω στην κρίση, πάνω στη φτώχεια, πάνω στην απελπισία.

Πιστεύω ότι θα έχουμε αξιοπρεπή παρουσία στο Μουντιάλ, δεν θα διασυρθούμε στη Βραζιλία, διότι η ομάδα μας είναι σκληροτράχηλη.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν μπορούσα να πάρω τρεις παίκτες από εκείνη την Εθνική του Euro 2004 να τους βάλω σε αυτήν την Εθνική, ποιους θα έπαιρνα. Εγώ θα το αντιστρέψω. Σε εκείνη την ομάδα ποιοι θα χώραγαν να παίξουν βασικοί από την τωρινή; Για εμένα μόνο ο Μήτρογλου. Δεν θα πείραζα καθόλου εκείνη την ομάδα, εκτός από τον Μήτρογλου. Ο οποίος είναι τεράστιος γκολτζής, πάσες πολλές δεν παίρνει, μία πάσα πήρε και το κάρφωσε πάλι. Αν αυτός ήταν γρήγορος, θα μπορούσε να παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Εκείνη η Εθνική του 2004, λοιπόν, ήταν πολύ ανώτερη από την τωρινή, δεν ήταν τυχαίο το θαύμα που έκανε, ένα θαύμα που δεν μπορεί να επαναληφτεί. Είχε παίκτες στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους, στα ντουζένια τους, στα φόρτε τους, είχε Ρεχάγκελ, ήταν πιο γρήγορη ομάδα από την τωρινή.

Σε ό,τι αφορά το ματς στη Ρουμανία τώρα, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και στον Σάντος. Ήταν σωστή η τακτική, έκλεισε όλους τους χώρους η ομάδα μας. Μην περιμένετε μπαλάρα σε τόσο σημαντικό ματς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οι Ρουμάνοι δεν μπορούσαν να μας κάνουν γκολ, το ένα γκολ που έβαλαν ήταν δικό μας, αυτογκόλ μας από μια πρωτοφανή καραμπόλα.

Μέχρι ο Σαμαράς με τον Σαλπιγγίδη γύριζαν και έπαιζαν σαν μπακ! Έκλεισε όλους τους χώρους η ομάδα μας, αφόπλισαν τα ατού των Ρουμάνων, τον Μαρικά τον κατάπιε ο Παπασταθόπουλος, ο Χολέμπας ήταν τρομερός, ο Καραγκούνης στο α΄ ημίχρονο ήταν πολύ καλός, ο δε Μήτρογλου μέσα στην περιοχή είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Η Ρουμανία δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές μεγάλες ομάδες της, δεν είναι μόνο η Ρουμανία του Χάτζι, εγώ θυμάμαι και πιο πριν, η Στεάουα που πάντα ήταν η δεξαμενή των διεθνών εκεί, έχει πάρει Κύπελλο Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ΄80. Ενώ τα τελευταία χρόνια δεν βγάζει μεγάλους παίκτες το ρουμάνικο ποδόσφαιρο, μέχρι και ο Καπετάνος ρε πήγε στη Ρουμανία και έκανε καριέρα, έβαζε γκολ, ξεχώριζε, έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ δεν μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, εκεί θα βρει ομαδάρες Ευρωπαϊκές και Νοτιοαμερικάνικες, αλλά δεν θα διασυρθεί, θα σταθεί με αξιοπρέπεια. Διότι είναι ομάδα σκληροτράχηλη, παλικαρίσια. Χαφάρες της λείπουν να της δώσουν περισσότερη ώθηση, αλλά είναι πολύ δυνατή στην άμυνα και έχει ένα γκολτζή που μπορεί να βάλει γκολ σε κάθε ματς. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και στον προπονητή που μας έκαναν μέσα στη φτώχεια μας να χαρούμε για την Ελλάδα.

Για τον Ρονάλντο τι να πω. Τα έχω πει όλα τόσες φορές. Μέχρι και μεθυσμένο είχα αποκαλέσει τον Μπλάτερ. Από τότε που τόλμησε να κοροϊδέψει τον Ρονάλντο, ο παικταράς τον έχει ξεφτιλίσει με αυτά που κάνει. Χατ τρικ έκανε και απέκλεισε τον Ιμπραήμοβιτς, αντί για 3 γκολ μπορούσε να βάλει 6 γκολ, έκανε 10 κούρσες τρομερές στην κόντρα, πάμπολλες προσωπικές φάσεις έβγαλε! Εκπληκτικό κορμί, εκπληκτικά πνευμόνια, εκπληκτική ταχύτητα. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, δώστε του επιτέλους τη Χρυσή Μπάλα λέμε!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: