Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Πρεμιέρα με Βραζιλία»

karagounis1
Ο ηγέτης και αρχηγός της ελληνικής εθνικής ομάδας ,Γιώργος Καραγκούνης, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Αναφέρθηκε, επίσης, στο δέσιμο της ομάδας και το τρομερό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες, αλλά και για το άμεσο μέλλον.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής:
«Όλα τα παιδιά έκαναν τρομερή προσπάθεια, ο κόσμος που ήταν μαζί μας αλλά και όλη η υπόλοιποι Έλληνες που μας έδωσαν την δύναμη για αυτήν την μεγάλη πρόκριση. Ζήσαμε πάρα πολύ ωραίες στιγμές, το Μουντιάλ είναι πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση και είναι ακόμα πιο σημαντικό που θα γίνει στην Βραζιλία, και η Ελλάδα θα είναι εκεί».
Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι η Ελλάδα θα έχανε την πρόκριση: «Στο 1-1 και στα 10 λεπτά που δεχόμασταν πίεση ένιωσα λίγο παράξενα, αλλά από εκεί και πέρα όλα ήρθαν καλά. Ουσιαστικά σ’ αυτό το διάστημα δεν μας έκαναν ούτε μια κλασική ευκαιρία. Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν τρομερή, τόσα χρόνια που παίζω τόσο καυτό γήπεδο δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει. Η πρόκριση είναι μεγάλη και πολύ σημαντική , θα ήταν άδικο αν δεν περνούσαμε με μια τόσο καλή πορεία, που κάναμε  και στον όμιλο».
Για το «δέσιμο» της Εθνικής: «Όλα ξεκίνησαν απο το 2004, όταν η εθνική  με ηγέτη τον Θόδωρο Ζαγοράκη  και τους υπόλοιπους παίκτες  κατακτησαμε το EURO. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι μεγάλο ατού της ομάδας. Παίζουμε σαν ομάδα και κυριαρχεί το ‘εμείς’ και όχι το ‘εγώ’ και νομίζω ότι αυτό βγαίνει στο γήπεδο και για αυτό το λόγο έχουν έρθει όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα».
Για την δήλωση του Σαλπιγγίδη να παίξουμε με Βραζιλία: «Δεν αποκλείεται, είμαστε λίγο… άτυχοι. Θα είναι πάντως υπέροχο συναίσθημα, ας παίξουμε με την Βραζιλία στην πρεμιέρα, για να ταξιδέψει η Ελλάδα σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε κάθε νοικοκυριό».
Για το αν έχει μέλλον αυτή η ομάδα: «Έχουν δείξει τα παιδιά ότι υπάρχει μέλλον στην ομάδα, υπάρχει πλούσιο ταλέντο. Τα νέα παιδιά φεύγουν από νωρίς σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πάντως σε σχέση με το εξωτερικό είμαστε πολύ πίσω, και σε εγκαταστάσεις αλλά και σε άλλους τομείς. Εμείς που παίζουμε εκτός Ελλάδας καταλαβαίνουμε τεράστιες διαφορές αλλά την ψυχή του Έλληνα πάντως δεν την έχει κανείς».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: