Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Επεισοδιακά μεν, αλλά… εγκρίθηκε!!

Μετά από ένταση, λιποθυμίες και κάποιες ψιλές, το σχέδιο για την «Αγια-Σοφιά» εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Επεισοδιακά μεν, αλλά… εγκρίθηκε
Σε υψηλούς τόνους και μετά από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας για την έγκριση του σχεδίου για την «Αγια-Σοφιά». Αιτία είναι οι ενστάσεις που προέβαλαν τα μέλη της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και οι αντιδράσεις που υπάρχουν από περίπου 100 οπαδούς της ΑΕΚ. Τελικά το σχέδιο υπερψηφίστηκε με 17 «ναι» και με διαφοροποιήσεις από δύο μέλη, που όμως αφορούν την υπογειοποίηση του δρόμου κι όχι το γήπεδο.

Το χρονικό

Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, που συνοδευόταν από τον αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού και το μέλος του ΔΣ Βάγια Βρεττάκου, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του έργου και εστίασε στις διαφορές με εκείνο που είχε παρουσιαστεί το 2003, ενώ τόνισε πως σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και το συντελεστή δόμησης. Η δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη, επισήμανε πως είναι στο πλευρό της ΑΕΚ και ανέφερε πως το έργο αυτό αρμόζει στην ιστορία της ομάδας και στην περιοχή.

Η πλευρά του ΚΚΕ αρχικά πρόβαλε ενστάσεις για την απουσία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου από τη συνεδρίαση, ενώ στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις για την ιδιοκτησία του γηπέδου και το πού θα στεγάζονται τα ερασιτεχνικά τμήματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ, που φώναζαν πως «…τόσο καιρό πού ήσασταν και δεν νοιαστήκατε πού στεγάζονται τα τμήματα;». Η απάντηση του Δημήτρη Ανδριόπουλου ήταν πως ήδη υπάρχουν επαφές της «Δικέφαλος 1924» με την Ερασιτεχνική για να βρεθεί τρόπος να στεγαστούν τα τμήματα.

Η ένταση συνεχίστηκε, έπεσαν και κάποιες ψιλές, ενώ μία από τις συμβούλους του ΚΚΕ λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί προσωρινή διακοπή. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΚΚΕ (τρία άτομα στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο) αποχώρησαν από την αίθουσα και τη διαδικασία, μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Η Έφη Αποστολάκη κάλεσε να εγκριθεί το σχέδιο γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι διαφορετικό, ενώ υπέρμαχος ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Λύσανδρος Γεωργαμλής, είπε: «Όποιος δεν έχει καταλάβει το σχέδιο, δεν θέλει να το καταλάβει. Όταν αυτό το έργο τελειώσει θα είμαστε υπερήφανοι και εμείς, και τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση και πήραμε αυτή την απόφαση».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Νέας Φιλαδέλφειας επιτέθηκε στους εκπροσώπους της παράταξης του ΚΚΕ: «Η πόλη έχει ρημάξει, έχει ερημώσει. Το άλσος, που είναι 300 στρέμματα έχει ρημάξει και συζητάμε αν η ΑΕΚ θα πάρει δύο στρέμματα που δεν τα παίρνει κιόλας; Κάποιοι ήρθαν εδώ να παίξουν μια παράσταση».

Τον τελευταίο λόγο είχε η Έφη Αποστολάκη. «Όλοι θέλουν να γίνει ξανά η ΑΕΚ βασίλισσα στην πόλη της. Κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε χωρίς γενναίες αποφάσεις», ανέφερε πριν την ψηφοφορία που ενέκρινε το σχέδιο.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος της «Αγια-Σοφιάς». Μετά την εξέλιξη αυτή μειώνονται, αλλά δεν εξαλείφονται οι πιθανότητες προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που θα οδηγούσε σε καθυστερήσεις το έργο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: