Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

“Μέσα από τα λάθη ωριμάζουμε”

aggelou01
Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε μεταξύ άλλων για την ωρίμανση των νεαρών παικτών της ομάδας αλλά και για τα παιχνίδια που κρίνονται στα τελευταία λεπτά.
Αναλυτικά είπε:
Για την κάθοδο του μπάσκετ αλλά και την άνοδο του ποδοσφαίρου:
“Το ποδόσφαιρο έχει πάρει κεφάλι. Όσο περισσότερα επενδύεις τόσο περισσότερα παίρνεις. Τα τελευταία χρόνια βγαίνουν λιγότεροι παίκτες στο μπάσκετ ενώ παράλληλα το ποδόσφαιρο πάει πιο μπροστά με τις προσθήκες των Αφρικανών”.
Για την προσπάθεια που γίνεται:
“Κάνουμε μια προσπάθειες με καλό τρόπο αλλά και με λάθη. Υπάρχει πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Στη Πάτρα ήρθαν πολλοί άνθρωπο από τη Θεσσαλονίκη και χειροκρότησαν την ομάδα. Οι εμφανίσεις τους κόσμου, της ομάδας αλλά και οργανωτικά βοηθάει πολύ το Ελληνικό μπάσκετ”.
Για το γεγονός πως κάθε παιχνίδι κρίνεται στις τελευταίες φάσεις:
“Δε ξέρω αν θα συνεχίσει να γίνεται αυτό αλλά κάθε φορά γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Ο παίκτης πρέπει να παίρνει τα στοιχεία που θέλουμε να δώσουμε για να χειραγωγεί αυτός το παιχνίδι. Η Πάτρα παίζοντας μια άμυνα “πυρκαγιάς” μας πίεσε πολύ. Όταν νικάς 18 πόντους υπάρχει η πίεση της φανέλας και εκεί που κοιτάμε να μην μειωθεί το σκορ μας ξαφνικά χάνεται η διαφορά.
Αυτό δε συμβαίνει μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός με τέτοιο τρόπο πήρε ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Το μπάσκετ από μόνο του μέσα από τον κανονισμό προσπαθεί να γίνει πιο εντυπωσιακό. Για αυτό βλέπουμε και πολλά παιχνίδια όπου τα σκορ αυξομειώνονται.  Αυτό που συμβαίνει έχει λογική, το περιμένουμε και πιστεύουμε πως θα είμαστε μπασκετικά έτοιμοι για να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις μέχρι τον Ιανουάριο”.
Για τα λάθη που γίνονται:
“Τονίζουμε συνεχώς την λέξη ευθύνη. Η ωρίμανση έρχεται μέσα από τα λάθη. Χωρίς αυτά δε μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Την κριτική την δεχόμαστε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Προσπαθούμε να δώσουμε ρόλους και ευθύνες στους παίκτες μας. Μέσα από τα λάθη καταλαβαίνει ο παίκτης άμα τον στηρίζεις. Η προπόνηση μας γίνεται κάτω από πολύ μεγάλη πίεση ακριβώς για να καταφέρουν να προσαρμοστούν σε τέτοιες συνθήκες. Μια ομάδα είναι μια μικρή κοινωνία με μέλη που έχουν ευθύνες”.
Για το άμα γίνεται κριτική στους παίκτες:
“Τα πέντε αυτά παιχνίδια που είναι στη σειρά μας βοήθησαν να καταλήξουμε σε ποιο είδος ευθύνης θα έχουμε. Γρήγορα κατέληξα πως θα υπάρχει κριτική άμα χάνουμε αλλά στα θετικά αποτελέσματα δεν θα ακουμπάμε τους παίκτες”.
Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας:
“Η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια σούταρε 9 βολές. Ακούγαμε να αποκαλούνται οι νεαροί παίκτες ως “παιδάκια” και με υποκοριστικά. Αυτοί οι παίκτες μίλησαν με μυθικές μορφές του Άρη και με παλαίμαχους παίκτες και σιγά σιγά βγάζουν άλλο πρόσωπο. Μέσα τους όλοι οι παίκτες δεν είναι παιδιά αλλά άντρες. Θέλουμε να βγάλουμε αυτό που έχουν μέσα τους. Ακόμα και οι έμπειροι παίκτες είναι καταπληκτικά παιδιά. Για παράδειγμα πιστεύω  πως ο Ασημακόπουλος είναι πιο ευαίσθητος και από τον Μποχωρίδη παρά την εμπειρία του”.
Για την απόδοση του Μποχωρίδη:
“Ο Μποχωρίδης ήταν εκπληκτικός. Η εμφάνιση του μας δίνει δύναμη γιατί κατάφερε να μαρκάρει, έναν παίκτη που ακουγόταν ανίκητος, τον Μπόλντς. Έκανε φανταστικό παιχνίδι και είμαι ενθουσιασμένος με την εμφάνιση του”.
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
“Ο Παναθηναϊκός θα θωρακιστεί στην κατάσταση που είναι. Έπαιξε παιχνίδια τιμωρημένος, είχε ταξίδια και τραυματισμούς και προσπαθεί να βρει την συγκέντρωση του και να συσπειρωθεί. Είναι μια καταπληκτική ομάδα που θα την πετύχουμε σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Ο πρώτος στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό με τον βασικό κορμό του ώστε να παίξουμε με αντίπαλους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα και να δούμε που χάνουμε μέσα στο παρκέ. Για εμάς αυτά τα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για να μετρήσουμε τα  όρια μας και να μάθουμε πως να τα διαχειριζόμαστε”.
Για την ανακοίνωση του Απόλλωνα Πάτρας σχετικά με τη διαιτησία:
“Καταλήξαμε πως δε πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το πράγμα. Δε ξέρω γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση και έχω πολλά επιχειρήματα για να απαντήσω αλλά δε θέλω να τη σχολιάσω γιατί πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: