Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πήγε για… μάχη ο Βασιλακόπουλος!

Για το Μπουένος Άιρες, όπως θα δώσει μία πρώτη μάχη για wild card εν όψει Μουντομπάσκετ, αναχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αναμένεται διαμάχη FIBA με την Ευρωλίγκα.

Πήγε για… μάχη ο Βασιλακόπουλος
Το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση μίας wild card, ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, θα επιχειρήσει να κάνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της FIBA World. Από αυτή θα προκύψει η τελική λίστα των υποψήφιων χωρών για τις τέσσερις wild card του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι μέσα σε αυτές, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μοναδικό ερωτηματικό για την τελική επιλογή που θα γίνει το Φεβρουάριο είναι μήπως η FIBA επιλέξει χώρες που θα κάνουν μεγάλες δωρεές στο ίδρυμά της.

Παράλληλα, στην προσεχή συνεδρίαση θα προχωρήσει η αλλαγή του καταστατικού της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί η αντίθεση της FIBA στην Ευρωλίγκα που αρνείται κατηγορηματικά την καθιέρωση προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ και το Μουντομπάσκετ μέσα στη διάρκεια της σεζόν, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: