Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δεν τα βρίσκουν ακόμη στο οικονομικό Σισέ και Λάτσιο

Σε πολύ κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λάτσιο και Σισέ. Συνήθως όσο περισσότερο κρατούν οι συζητήσεις, οι επαφές και δεν επέρχεται η συμφωνία, το πράγμα δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό. Και στην περίπτωση του Γάλλου και της επικείμενης μετακίνησης του στον ιταλικό σύλλογο, φτάσαμε στην κρίσιμη στιγμή, όπου πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στη Ρώμη. Ο Παναθηναϊκός παρότι δεν έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από τη Λάτσιο, εμφανίζεται πολύ θετικός με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ να δώσει τον αρχηγό της ομάδας. Το πρόβλημα για την ώρα εστιάζεται στις αποδοχές του Σισέ, καθώς η Λάτσιο φέρεται να του δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή τα μισά από όσα αμείβεται στο τριφύλλι. Δύσκολα θα αποδεχθεί τέτοια πρόταση και ας γνωρίζει πως δύο εκατομμύρια δεν θα βρει πουθενά. Κάπου στη μέση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Με 1,5 εκατομμύριο ετήσιες απολαβές και τριετές συμβόλαιο, ο 30χρονος επιθετικός θα πει το ναι και θα φύγει από την Παιανία. Προς θλίψη των οπαδών της ομάδας και προς μεγάλη ανακούφιση της διοικούσας επιτροπής η οποία υπολογίζει στα χρήματα από την πώληση του σούπερ σταρ του συλλόγου, προκειμένου να σώσει τη χρονιά.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Φελίπ Πιολά, έλεγε πως "χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν είναι μόνο η Λάτσιο, αλλά και άλλες ομάδες που θέλουν τον Τζιμπρίλ. Την επόμενη εβδομάδα ίσως έχουμε κάτι".
 

Έξαλλος ο Μοράτι για τα σενάρια με Αντσελότι

Τα σενάρια που ήθελαν τον Κάρλο Αντσελότι να είναι ο αντικαταστάτης του Λεονάρντο στον πάγκο της Ίντερ και μάλιστα να απαντά αρνητικά σε πρόταση που το έγινε διέψευσε κατηγορηματικά ο Μάσιμο Μοράτι.

«Για τον Κάρλο Αντσελότι, που γράφτηκε σήμερα ότι απάντησε αρνητικά σε πρότασή μας, κανένας από την Ίντερ δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο της πρόσληψής του. Αυτά είναι ψέματα, αντίθετα, έχουμε λάβει πολλά 'ναι' και τώρα θα πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στις περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των «νερατζούρι» που δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιδιώξει νέα συνεργασία με προπονητή που έχει δουλέψει στη Μίλαν…

«Χυλόπιτα» σε Μπάρτσα για Ρόσι

Αρνητική ήταν η απάντηση της Βιγιαρεάλ στην πρώτη κρούση της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Τζουζέπε Ρόσι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μάνατζερ του επιθετικού μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Γνωρίζουμε πως έγινε η πρώτη πρόταση της Μπαρτσελόνα για τον Ρόσι, αλλά αυτή δεν ικανοποίησε την Βιγιαρεάλ», είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέα Παστορέλο. Πάντως όπως όλα δείχνουν οι Καταλανοί δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τις προσπάθειες για να αποκτήσουν το Ρόσι και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να επανέλθουν με νέα πρόταση στη διοίκηση του «κίτρινου υποβρύχιου».

Εξελίξεις στη Metrosport

Aλλαγή δεδομένων το βράδυ της Παρασκευής στην εφημερίδα Metrosport, καθώς οι συντάκτες της σε μια κίνηση καλής θέλησης προσανατολίζονται να δουλέψουν κανονικά για να βγει το σαββατιάτικο φύλλο!
Εξελίξεις στη Metrosport
Τόσο συντάκτες όσο και συνεργάτες της εφημερίδας πήραν κάποια έναντι τις προηγούμενες μέρες αλλά και υποσχέσεις από την ιδιοκτησία ότι άμεσα θα γίνει προσπάθεια για νέα μισθοδοσία! Παράλληλα τους ζητήθηκε για το καλό της εφημερίδας να μην απεργήσουν.
Σε μια κίνηση καλής θέλησης όλοι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στα γραφεία και πλέον περιμένουν το… πράσινο φως από την ΕΣΗΕΜΘ. Βέβαια επειδή τα περισσότερα μέλη της είναι αυτές τις μέρες εκτός Θεσσαλονίκης οι επαφές γίνονται τηλεφωνικά προκειμένου να… λυθεί η απεργία!
Πηγή: metrosport.gr

Ο Ολυμπιακός διαψεύδει οργισμένος, ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει!

Διαφορετική είναι η θέση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σχετικά με το θέμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια και την πρόταση των «ερυθρολεύκων» που φαίνεται να απέρριψαν οι Θεσσαλονικείς.
Ο Ολυμπιακός διαψεύδει οργισμένος, ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει!
Οι κύκλοι της διοίκησης του Ολυμπιακού, διαψεύδουν κατηγορηματικά πως υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση και μάλιστα σημειώνουν οργισμένοι πως: «δεν έχει γίνει καμία πρόταση ή προσέγγιση προς τον ΠΑΟΚ για τον παίκτη». Επιπλέον τόνιζαν ότι δεν κατανοούν το που αποσκοπεί η διοχεύτεση τέτοιων πληροφοριών…

Την ίδια ώρα όμως, κύκλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαίωναν το ρεπορτάζ, μόνο που ανέφεραν πως αυτός που έκανε την πρόταση, ήταν φίλος του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος πλέον ενεργεί στις μεταγραφές για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώνεται πως η πρόταση ήταν 2.5 εκατ. ευρώ συν τον Μήτρογλου και ότι ο «Ζαγόρ» είπε πως δεν πουλάει στους Πειραιώτες.

Πάει και ο Μιχαλάκης...!!

Αρνητικά απάντησε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στην πρόταση που του είχε καταθέσει η Ομόνοια για να συνεχίσει την νέα σεζόν, με μειωμένες οικονομικές απολαβές και το πιθανότερο είναι πως ο 33χρονος φορ θα αποτελέσει παρελθόν.
Πάει και ο Μιχαλάκης...
Ο διεθνής επιθετικός δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση των «πρασίνων», που προνοούσε μείωση 30% χωρίς επέκταση του συμβολαίου του. 

Πάντως, η διοίκηση του πρότεινε - εάν ο ίδιος το επιθυμούσε - πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αμέσως με το τέλος του συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2012.
Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θα δώσει την τελική του απάντηση, ίσως και σήμερα. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον διεθνή επιθετικό να αποχωρεί από τους «πράσινους», τότε το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να εντάσσεται στο δυναμικό της Ανόρθωσης.
Πηγή: shootandgoal.gr

Μικρή μεν, διαφορά δε...!!

"Παγωμένα" είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις του Μπρούνο Τσιρίλο με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.
Μικρή μεν, διαφορά δε...
Η μικρή διαφορά της τάξεως των 50.000 ευρώ που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει και στο μέλλον θα δείξει το αν θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας του Ιταλού με τον "Δικέφαλο".

ΑΕΚτζήδικη διαμαρτυρία έξω από το ΑΣΕΑΔ!!

Περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη Λεωφόρο Κηφισού όπου βρίσκεται το ΑΣΕΑΔ.
ΑΕΚτζήδικη διαμαρτυρία έξω από το ΑΣΕΑΔ
Ακούγονται συνθήματα για την δικαίωση της Ένωσης στην υπόθεση με τον Ηλυσιακό για την οποία αναμένεται να βγάλει άμεσα απόφαση το ΑΣΕΑΔ.
Πηγή: aek365.com

Κυριαρχία της Citroen την πρώτη μέρα του Ακρόπολις!!

ο 6/6 πραγματοποιήσε η Citroen στο πρώτο σκέλος του Ράλι Ακρόπολις, με τον Πέτερ Σόλμπεργκ να παραδίδει τη σκυτάλη στον Σεμπαστιάν Οζιέ στη Θήβα και στον Σεμπαστιάν Λεμπ στη Μαυρολίμνη.
Κυριαρχία της Citroen την πρώτη μέρα του Ακρόπολις
Ο Νορβηγός μπορεί να παέι να κοιμηθεί ήσυχος καθώς άφησε δεύτερο τον Λεμπ για 51.6 δευτερόλεπτα.
"Οδηγούσα πολλή ώρα πίσω του. Θα μπορούσε να σταματήσει νωρίτερα, ήταν άσχημο αυτό που έκανε. Αλλά η διαφορά είναι καλή, είμαι ικανοποιημένος όμως έχασα χρόνο", υποστήριξε ο Σόλμπεργκ αναφερόμενος στον Λάτβαλα. Ο Φινλανδός αντιμετώπισε πρόβλημα με το μπροστινό διαφορικό και έχασε σχεδόν τρία λεπτά.
Ο Λεμπ δεν είναι και τόσο αισιόδοξος, αφού γνωρίζει ότι ο Σόλμπεργκ θα αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία για την πρώτη του νίκη μετά την εποχή της Subaru.
"Είμαστε δεύτεροι στη γενική, όμως θα ξεκινήσουμε δεύτεροι στο δρόμο και ο Πέτερ είναι πολύ μπροστά. Αυτό είναι πρόβλημα. Νομίζω ότι ο Οζιέ και ο Χίρβονεν ακολούθησαν τακτική".
Η κατάταξη στο πρώτο σκέλος:
1.Πέτερ Σόλμπεργκ Citroen DS3 WRC 1:39.24.2
2.Σεμπαστιάν Λεμπ Citroen DS3 WRC +51.6δευτ.
3.Μίκο Χίρβονεν Ford Fiesta RS WRC +55.3
4.Σεμπαστιάν Οζιέ Citroen DS3 WRC +57.2
5.Χένινγκ Σόλμπεργκ Ford Fiesta RS WRC +1:42.1
6.Μάθιου Γουίλσον Ford Fiesta RS WRC +2:27.7
7.Οτ Τάνακ Ford Fiesta S2000 +3:32.4
8.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα Ford Fiesta RS WRC +3:55.0
9.Γιούχο Χάνινεν Skoda Fabia S2000 +4:01.6
10.Κίμι Ράικονεν Citroen DS3 WRC +4:04.7

Ιταλικές "σειρήνες" για Θ.Καραγκούνη!!

Κάλιαρι και Κιέβο είναι οι δύο ομάδες από την Ιταλία που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Θανάση Καραγκούνη από τον Ατρόμητο.
Ιταλικές "σειρήνες" για Θ.Καραγκούνη
Στον Ατρόμητο πάντως δεν θα σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του Καραγκούνη και αν προκύψει επίσημο ενδιαφέρον, τότε όπως όλα δείχνουν ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα ακολουθήσει το δρομολόγιο του αδερφού του, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο στους "μικρούς" της Ουντινέζε.
Πηγή: novasports.gr

«Μην ακούτε τις φήμες για Γιουνάιτεντ»

Να καθησυχάσει τους φίλους της Άρσεναλ θέλησε ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος μπορεί ακόμα να μην τα έχει βρει με την διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο τόνισε πως θα γίνουν και άλλα ραντεβού και παράλληλα διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Μην ακούτε τις φήμες για Γιουνάιτεντ»
«Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορώ να πω αυτή τη στιγμή για την υπόθεση της παραμονής του στην Άρσεναλ, ωστόσο, συνιστώ να μην ακούτε τη φημολογία που εμπλέκει το όνομά μου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχουμε προγραμματίσει αρκετές ακόμη συναντήσεις με τη διοίκηση μέσα στο καλοκαίρι
» ήταν τα λόγια του Σαμίρ Νασρί.

Πάλι στη Βουλή ο Πιλάβιος!!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος θα βρεθεί και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων!
Πάλι στη Βουλή ο Πιλάβιος!
Όπως ενημέρωσε τον Θόδωρο Καράογλου, που προ λίγων ημερών απέστειλε σχετικό αίτημα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Χρύσα Αράπογλου, η απόφαση είναι ειλημμένη και εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα αποσταλεί επίσημη κλήση στον πρόεδρο της ΕΠΟ για να παραστεί ενώπιον των βουλευτών και να δώσει εξηγήσει για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: sentra-goal.gr

Επιστολή - έκκληση προς τον Πιλάβιο!!

Το κίνημα των φιλάθλων του Πανθρακικού, έδωσε στην δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, με την οποία τον καλεί να αποκαταστήσει την τάξη και την ευνομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επιστολή - έκκληση προς τον Πιλάβιο
Αναλυτικά η επιστολή:
«Σύσσωμο το κίνημα των απανταχού φιλάθλων του Πανθρακικού, αποτελούμενο από τους, Ultras Panthrax, Gruppo Panthrakistas, Κύκλωπες και Panthrax Club, αναλογιζόμενοι τις συγκυρίες και την ευαισθησία που επικρατεί στην περιοχή της Θράκης και θορυβημένοι από τα σενάρια πώλησης της ομάδας μας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θέση μας απέναντι στις ποδοσφαιρικές αρχές του τόπου.
Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,
Παρατηρώντας με υπομονή και υπό ψύχραιμο και αντικειμενικό πρίσμα τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαιρετίζουμε την απόφαση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με σκοπό την κάθαρση του αθλήματος. Στο πρόσωπό σας κύριε Πιλάβιε αναγνωρίζουμε τις όποιες ενέργειες γίνονται προς διαλεύκανση των υποθέσεων που αφορούν τη βία, τα ύποπτα παιχνίδια, την αδειοδότηση των ομάδων καθώς και άλλα ελάσσονος σημασίας ζητήματα.
Γνωρίζουμε από την άλλη ότι ένας ηγέτης οφείλει να διακατέχεται από αποφασιστικότητα, γενναιοδωρία, άμεση και ορθή κρίση καθώς και απόλυτη απονομή δικαιοσύνης.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και συνυπολογίζοντας πλέον την αδυναμία διεξαγωγής αγώνων κατάταξης (play off), ζητούμε την υλοποίηση της μόνης δυνατής λύσης τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτή δεν είναι άλλη από την αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League από 16 σε 18 με την ταυτόχρονη άνοδο των 3 ομάδων που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα play off.
Έστω και την ύστατη στιγμή ελπίζουμε στην αποκατάσταση της τάξης και της ευνομίας. Γιατί όπως είπε και ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε “Όταν ο ικανός ηγέτης ολοκληρώσει το έργο του, ο κόσμος λέει ότι όλα έγιναν κανονικά”.
Σας γνωρίζουμε ακόμη ότι ο Πανθρακικός είναι η ομάδα όλοκληρου του ακρτικού νομού μας, και η πόλη τον στηρίζει με όλη της τη δύναμη. Η θέση του Πανθρακικού στη μεγάλη κατηγορία θα αναδείξει όλα τα υγιή στοιχεία του ποδοσφαίρου, η δε φιλοξενία των φιλάθλων μας είναι υποδειγματική για το σύνολο της χώρας.
Λέσχη φίλων και οπαδών Πανθρακικού
Panthraxclub, Ultras, Gruppo panthrakistas, Κύκλωπες».

Τα βρίσκουν Σισέ – Λάτσιο!!

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Λάτσιο και του Τζιμπρίλ Σισέ, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην συμφωνία.
Τα βρίσκουν Σισέ – Λάτσιο
Ο Γάλλος άσος ζήταγε συμβόλαιο με 2,5 εκ. ευρώ ετησίως, δηλαδή τα χρήματα που παίρνει στον Παναθηναϊκό, ποσό που δεν ήθελε να δώσει ο ιταλικός σύλλογος. Ωστόσο, φαίνεται πως μετά από υποχωρήσεις και των δύο, η «χρυσή τομή» δεν βρίσκεται μακριά.

Η οικονομική διαφορά είναι μικρότερη από 500.000 ευρώ και ίσως μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει «τελειώσει» η μεταγραφή. Μάλιστα, οι  "λατσιάλι" ετοιμάζουν πρόταση ύψους 5-6 εκατομμυρίων ευρώ για τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sportdog.gr

Σάντσεζ, the best!

Ο Αλέξις Σάντσεζ αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός παίκτης του κόσμου, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Σάντσεζ, the best! (BINTEO)
Ο άσος της Ουντινέζε ξεπέρασε ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ, Χαβιέ Παστόρε, Γκάνσο κ.α. στην ερώτηση «ποιος παίκτης έχει το λαμπρότερο μέλλον στο ποδόσφαιρο».
Ο 22χρονος Χιλιανός κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 44.11% ενώ στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά βρέθηκε ο Μπέιλ της Τότεναμ με 14.95%. Παστόρε, Σαχίν, Γκάνσο και Χάζαρντ κατέλαβαν τις υπόλοιπες θέσεις.
Ο Σάντσεζ βρίσκεται έχει ήδη στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με τη Μπαρτσελόνα να έχει προβάδισμα για την απόκτησή του, ωστόσο ο ίδιος αναμένεται να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του μόλις επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, ο μέσος της Ουντινέζε προπονείτε με την εθνική ομάδα της Χιλής για το Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή τον επόμενο μήνα.
Πηγή: exedra.gr

Γλιτώνει δεν γλιτώνει το Πρωτοδικείο...!!

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπάρχουν δραματικές αλλαγές, με τον κίνδυνο του Πρωτοδικείου να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο...
Γλιτώνει δεν γλιτώνει το Πρωτοδικείο...
Αυτό γιατί στις συναντήσεις που είχαν με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, βρήκαν κλειστές πόρτες και καμία διάθεση για να συνεισφέρουν.
Με τα νέα δεδομένα λοιπόν μόνο με θαύμα θα υπάρξει κάποιος που θα κατεβάσει κάποιο ψηφοδέλτιο ή θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου τον Ερασιτέχνη, όπως είχε κάνει ο Μιχάλης Κίτσιος, ώστε να αποφευχθεί το Πρωτοδικείο.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάντως θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και συζητήσεις για το μέλλον του Ερασιτέχνη, ενώ δεν είναι γνωστό και το πώς θα αντιδράσει ο Αχιλλέας Μακρόπουλος με βάσει τα νέα δεδομένα.
Πηγή: leoforos.gr

Υπέγραψε στη Νιούκαστλ ο Ντεμπά Μπα

 Η Γουέστ Χαμ έπεσε, όμως ο Ντεμπά Μπα δεν την ακολούθησε. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός υπέγραψε για τρία χρόνια στη Νιούκαστλ και αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή του Αλαν Πάρντιου, αφού πριν από λίγες ημέρες είχε αποκτήσει και τον Γάλλο Γιοάν Καμπαγέ.

«Εχει εξαιρετικό ρυθμό και τεχνική κατάρτιση, ενώ είναι ικανότατος στο σκοράρισμα. Επίσης, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι έδειξε τρομερή επιθυμία να παίξει στην ομάδα μας» είπε ο προπονητής των "ανθρακωρύχων", Αλαν Πάρντιου.
 

Πάει (και) στον αθλητικό εισαγγελέα ο ΟΦΗ!!

Την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου αναμένεται να ζητήσει ο ΟΦΗ προκειμένου να παρέμβει και να ζητήσει το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων.
Πάει (και) στον αθλητικό εισαγγελέα ο ΟΦΗ!
Ωστόσο, επειδή ο ΟΦΗ σαν ΠΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, το νομικό τμήμα της Κρητικής ομάδας επεξεργάζεται τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω παρέμβασης είτε του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, είτε του συλλόγου μετόχων της ΠΑΕ.
Πάντως, δεδομένο είναι ότι στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις για δικαίωση.
Πηγή: gentikoule.gr

Περί πλέι οφ και άλλων!!

Όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA η κλήρωση για τα πλέι-οφ των προκριματικών του Euro2012 θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στην Κρακοβία της Πολωνίας, ενώ η κλήρωση που θα αναδείξει τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας.
Περί πλέι οφ και άλλων
Στην τελική φάση του Euro2012 θα συμμετάσχουν 16 ομάδες. Οι διοργανώτριες, Πολωνία και Ουκρανία, οι εννιά που θα τερματίσουν πρώτες στους εννέα προκριματικούς ομίλους, η καλύτερη δεύτερη της προκριματικής φάσης, ενώ οι οκτώ δεύτερες ομάδες των ομίλων θα οδηγηθούν σε αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια που απομένουν.
Πάντως όπως και να έχει θα αξίζει τον κόπο… καθώς τα χρήματα που θα διατεθούν στις «16» φιναλίστ θα είναι αυξημένα κατά 6,5% σε σχέση με το Euro του 2008 (184 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, 196 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αυτά της Πολωνίας και της Ουκρανίας).
Αναλυτικά:
• Κάθε μία από τις 16 ομάδες των ομίλων θα λάβει 8 εκατ. ευρώ
• Για κάθε ισοπαλία θα δίνεται 0,5 εκατ. ευρώ
• Για κάθε νίκη θα δίνεται 1 εκατ. ευρώ
• Οι ομάδες που θα περάσουν στα προημιτελικά θα πάρουν 2 εκατ. ευρώ
• Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στους ημιτελικούς θα εισπράξουν ακόμα 3 εκατ. ευρώ
• Όσο για τους φιναλίστ του τελικού της 1ης Ιουλίου του 2012; 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον ηττημένο και 7,5 εκατ. ευρώ στον μεγάλο νικητή!
Ο νικητής δηλαδή θα λάβει σίγουρα 20,5 εκατ. ευρώ (για τη συμμετοχή στους ομίλους, την πρόκριση σε προημιτελικά και ημιτελικά και την κατάκτηση του τίτλου), χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον χρήματα από νίκες και ισοπαλίες που προβλέπονται στη φάση των ομίλων.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε την πρόταση για βράβευση των παικτών που θα συμπληρώνουν με τις εθνικές τους ομάδες τις 100 συμμετοχές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χυλόπιτα» στο Λιμάνι για Βιεϊρίνια!!

Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, 2.5 εκατ. ευρώ και Μήτρογλου, ωστόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε: «Δεν δίνω τον παίκτη στον Ολυμπιακό».

«Χυλόπιτα» στο Λιμάνι για Βιεϊρίνια!
Για την απόκτηση του Ολυμπιακού κινήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzeta.gr. Γνωστός μάνατζερ που λειτουργεί για τους Πειραιώτες, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Τούμπα και κατέθεσε εγγράφως την πρόταση για τον Ποροτγάλο άσο.

Η πρόταση των «ερυθρολεύκων» ήταν η εξής: «Ο Μαρινάκης προσφέρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ και τον Μήτρογλου με ελευθέρας». Η απάντηση όμως ήταν αρνητική.

Ο Ζαγοράκης απάντησε πως: ««Δεν το συζητάω. Και το χαρτί της προσφοράς να μου αφήσεις στο γραφείο δεν θα το δω. Ο παίκτης δεν πωλείται στον Ολυμπιακό. Αν πουληθεί θα πουληθεί μόνο στο εξωτερικό».
Σ’ αυτό το σημείο η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τον μάνατζερ να ενημερώνει τον Μαρινάκη για την εξέλιξη της υπόθεσης…

Καπέλο: «Δεν ξέρω τίποτα για Ίντερ»

Άγνοια, σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ίντερ, δήλωσε ο Φάμπιο Καπέλο! Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν για τα καθημερινά,  πλέον, σενάρια στην πατρίδα του!
«Δεν γνωρίζω τίποτα από όσα λέγονται και γράφονται, πολύ απλά επειδή τα εγγόνια μου μού έχουν πάρει την τηλεόραση», το σχόλιο του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στην πρόσφατη αποχώρηση του Λεονάρντο από τον πάγκο των «νερατζούρι»:
«Ο καθένας αποφασίζει με γνώμονα το καλύτερο για την καριέρα του. Σέβομαι όλες τις αποφάσεις».

Κάντε έρωτα! Όχι πόλεμο!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι στιγμιότυπο από κάποια χολιγουντιανή ταινία, αλλά από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Βανκούβερ από οπαδούς της ομάδας χόκεϋ Canucks, μετά την ήττα που δέχθηκαν στο Κύπελλο Stanley από τους Boston Bruins.

Όσο απίθανη και αν φαίνεται δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές και τι ακριβώς σκεφτόντουσαν εκείνη την ώρα.

Ο φωτογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ήταν 20 με 30 μέτρα μακριά και διέκρινε δύο ανθρώπους να είναι ξαπλωμένο στην άσφαλτο και αρχικά θεώρησε ότι πιθανότητα ένας από τους δύο να είχε χτυπηθεί.

Όταν γύρισε στην εφημερίδα και διάλεγε φωτογραφίες, τη μελέτησε καλύτερα και διαπίστωσε ότι το ζευγάρι μέσα σε όλο αυτό τον πανικό φιλιότανε.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αυτόπτες μάρτυρες μετά τη δημοσιοποίησή της, ανέφεραν ότι το ζευγάρι μέσα στον όχλο έπεσε κάτω. Η κοπέλα είχε τρομοκρατηθεί και πιθανότατα να ήταν ελαφρά τραυματισμένη.

Ο σύντροφός της προσπαθώντας να την ηρεμήσει την πήρε στην αγκαλιά του και σε κάποια στιγμή τη φίλησε. Ο φωτογράφος έτυχε να βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και απαθανάτισε το γεγονός.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΠΑΟΚ σε Σαβίνι: «Βρες ομάδα, δεν σε θέλουμε»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον ιταλό ατζέντη Φρεντερίκο Παστορέλο, εκπρόσωπο του Μίρκο Σαβίνι. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ζήτησε από τον Ιταλό ατζέντη να ψάξει ομάδα για τον Μίρκο Σαβίνι έτσι ώστε ο τελευταίος να συνεχίσει την καριέρα του.

«Δεν τον θέλουμε, πιεζόμαστε πολύ οικονομικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε ένα τέτοιο συμβόλαιο» είπε ο τεχνικός διευθυντής του δικεφάλου, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Σαβίνι πρέπει να «θυσιαστεί» για την βιωσιμότητα του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, ο ιταλός ατζέντης ξεκαθάρισε πως δεν είναι εύκολη η λύση της συνεργασίας, πως θα πρέπει να βρει μία πολύ καλή πρόταση για να γίνει το χατίρι του ΠΑΟΚ και πως η ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για την αποδέσμευσή του.
 The Player

"Καλά ρε, μπλε φανέλα;;"

Η έμπνευση των ανθρώπων της Λίβερπουλ να λανσάρουν την τρίτη εμφάνιση της ομάδας σε μπλε χρώμα προκάλεσε... καρδιακά στους οπαδούς των ρεντς!
"Καλά ρε, μπλε φανέλα;;"
Η φανέλα έχει κυρίαρχα στοιχεία το άσπρο και το μπλε, χρώματα της «μισητής» Έβερτον και ως εκ τούτου υπάρχουν και οι σχετικές διαμαρτυρίες που φτάνουν μέχρι και το εμπάργκο. Ασχέτως, βέβαια, αν η φανέλα θυμίζει περισσότερο την Μαρσέιγ και λιγότερο την Έβερτον...
Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ αλλά και της εταιρίας που ντύνει τον σύλλογο τονίζουν ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τα πρώτα χρόνια της ομάδας όταν και φορούσε τα συγκεκριμένα χρώματα. Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια δεν λείπουν.
«Από την στιγμή που έχει μπλε, είναι αηδιαστικό για εμάς», αναφέρει ένας οπαδός της Λίβερπουλ. «Ο Σάνκλι θα την επέστρεφε από τον τάφο του», τονίζει ένας άλλος. Και όλα αυτά όχι για την πρώτη εμφάνιση, ούτε για την δεύτερη, αλλά για την τρίτη...

Βουλευτή της ΝΔ κατηγορούν στην ΑΕΚ για ΑΣΕΑΔ!!

Αν και η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστή, οι πληροφορίες που έχουν στην ΑΕΚ είναι πως θα είναι αρνητική και για αυτό είναι έξαλλοι!
Βουλευτή της ΝΔ κατηγορούν στην ΑΕΚ για ΑΣΕΑΔ
Ούτε σήμερα πρόκειται να εκδοθεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την πολύκροτη υπόθεση του Ηλυσιακού και της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να είναι αποφασισμένοι να «κυνηγήσουν» μέχρι τέλους το θέμα.

Οι φήμες περί δεδομένης δικαίωσης των Ιλισιωτών έχουν βάλει στην… πρίζα τους Κιτρινόμαυρους που τα έχουν με βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας από τη Νέα Δημοκρατία, τον οποίο συνδέουν με τον Τάσο Δελημπαλταδάκη.

Μάλιστα είχαν πρόθεση να διαμαρτυρηθούν επίσημα στον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή:Aek-live.gr

Ποιος φωστήρας έκοψε τον Μήτσο;

Στο σημερινό ένθετο αφιέρωμα της εφημερίδας "Goal" στον Δημήτρη Διαμαντίδη, μάθαμε οτι ο Μήτσος μικρός υποστήριζε τον ΠΑΟΚ,  αλλά και κάτι άλλο που μας έκανε μεγάλη εντύπωση.
Ποιος φωστήρας έκοψε τον Μήτσο;
Οταν ο Διαμαντίδης ήταν πιτσιρικάς είχε πάει να δοκιμαστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά κάποιος... φωστήρας προπονητής τον απέρριψε!!

Τουαλέτα πήγαινε, υπουργός έγινε!!

Ηταν περασμένες τρείς τα ξημερώματα, όταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανυποψίαστος, σηκώθηκε από το κρεβάτι του να πάει στην τουαλέτα!
Τουαλέτα πήγαινε, υπουργός έγινε!
Μέσα στον ύπνο του, άκουσε το τηλέφωνο να χτυπάει. 'Εκπληκτος και ανήσυχος έτρεξε προς τα εκεί και είδε οτι η κλήση ήταν από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού!
"Καλά! Γίνεται ανασχηματισμός και εσύ δεν απαντάς στο κινητό; Δεν το έχεις δίπλα σου;"
'Εκπληκτος ο βουλευτής τα χάνει προς στιγμήν αλλά του απαντά με δόση χιούμορ: "Κι εμενα τι με νοιάζει; Εσύ κάνεις ανασχηματισμό! Κοιμόμουν! Τι να κάνω 3 τα ξημερώματα;"
Και η απάντηση ήταν αποστομωτική: "Φυσικά και σε νοιάζει. Βάλε αύριο το καλό σου κοστούμι και έλα να ορκιστείς γιατί γίνεσαι υφυπουργός!"
Πηγή: newsit.gr

Από βδομάδα η απόφαση για ΟΦΗ!!

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό το πόρισμα των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ για τον φάκελο της αδειοδότησης του ΟΦΗ.

Από βδομάδα η απόφαση για ΟΦΗ
Αυτό πιθανότατα θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, αν και ήδη κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πόρισμα είναι αρνητικό για τους Κρητικούς.

Στην κηδεία του Ν.Μπέου και ο Μαρινάκης!!

Το παρών στην κηδεία του Νίκου Μπέου, πατέρα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Στην κηδεία του Ν.Μπέου και ο Μαρινάκης
Η επικήδεια τελετή έγινε την Παρασκευή στην Αγία Φωτεινή, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να συλλυπάται τον πρόεδρο της ομάδας του Βόλου για τον χαμό του πατέρα του, που έφυγε από την ζωή την Πέμπτη.
Εκτός του προέδρου του Ολυμπιακού, στην κηδεία παρευρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως οι Πατρίκ Κομνηνός, Θανάσης Κανελλόπουλος, Γεράσιμος Βεντούρης και Σπύρος Καλογιάννης.
Πηγή: katimagiko.gr

Στόχος του ΠΑΟΚ ο Χαβίτο;

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες των Αθλητικών Ψιθύρων (με επιφύλαξη πάντα) από Αθήνα ο Χαβίτο αποτελεί στόχο του ΠΑΟΚ. Μέσα στην σκέψη των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ είναι να αποκτηθεί ο Χαβιέ Χαβίτο υπό την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό μιας και δεν αποτελεί παίχτης πρώτης γραμμής για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ανταλλαγή Ετό-Τέβες;

Ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, σκέφτεται να προσφέρει τον Σάμουελ Ετό ως αντάλλαγμα στη Σίτι για να φέρει στο Μιλάνο τον Κάρλος Τέβες!
Ανταλλαγή Ετό-Τέβες;
Η τιμή του Αργεντίνου είναι ιδιαίτερα υψηλή, ακόμη και για την Ίντερ, όμως ο Μοράτι τον θέλει όσο τίποτε άλλο στους "νερατζούρι".
Έτσι, σύμφωνα με την "Corriere dello Sport", είναι έτοιμος να προτείνει στη Μάντσεστερ Σίτι την ανταλλαγή του Ετό -οποίος είχε δηλώσει πως σκέφτεται να μετακομίσει στην Αγγλία- με τον Τέβες, ο οποίος δεν θα είχε πρόβλημα να αφήσει το "Νησί" και να συνεχίσει την καριέρα του λίγο νοτιότερα...

Τι (δεν) αποφάσισε η ΕΠΟ!!

Οι προτάσεις των Βασίλη Χατζηαποστόλου και Νίκου Τζώρτζογλου, να ισχύσει το συστημα αδειοδότησης μόνο για τις πέντε ομάδες που θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα με τη συμμετοχή 20 ομάδων, δεν έγιναν αποδεκτές από τη ΓΣ της ΕΠΟ.
Τι (δεν) αποφάσισε η ΕΠΟ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητηθεί το πώς θα γίνεται η αδειοδότηση από εδώ και στο εξής (εξετάζεται η σύσταση επιτροπής με μόνιμη συμμετοχή της UEFA).
Από την ενημέρωση που έγινε προς τα μέλη του Δ.Σ., προέκυψε πως οι ομάδες που εμπλέκονται σε παραβάσεις με τις ενημερότητες τους (είτε πλαστές, είτε εκπρόθεσμες, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου), είναι 7 από τη Β’ Εθνική, 9 από το Νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής και 5 από τον Βορρά της ίδιας κατηγορίας.
Την Δευτέρα θα σταλούν κλήσεις προς τις ομάδες αυτές, ώστε να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών την επόμενη Τετάρτη. Η Επιτροπή αναμένεται να ακυρώσει τα δελτία και να παραπέμψει όποιους απαιτείται στις πειθαρχικές επιτροπές με την απειλή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που πλαστογράφησαν έγγραφα.
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ενώ εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν είχαν συζητηθεί στις 3 Ιουνίου.
Στο επόμενο Δ.Σ. θα τεθεί και το θέμα της παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ από τον ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Αν μέχρι τότε δεν έχει αποσύρει την προσφυγή του, πιθανότητα θα αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις για όσο διαρκεί η παράβαση. Μέχρι τότε, θα έχει προκύψει και το πόρισμα της UEFA για τους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν.
Τέλος, ουδεμία εξέλιξη υπάρχει σχετικά με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στη Β’ Εθνική. Όλα βρίσκονται σε εξάρτηση από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις πλαστογραφίες και τον ΟΦΗ την επόμενη εβδομάδα.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Οι αποφάσεις που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΟ:
1.Αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 20-6-2011 θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων μελών της, οι εργασίες των οποίων είχαν ανασταλεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 3-6-2011.
2.Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών το πόρισμα και οι φάκελοι για τις πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ/ΤΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους, τόσο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όσο της επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η ΕΙΜ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22-6-2011 προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παραπέμψει τις υποθέσεις στα αρμόδια όργανα.
3.Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα (αδειοδότηση κλπ.) και θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εντός του Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί η γενική συνέλευση που είχε διακοπεί στις 3-6-2011.

Πηγή: bluearena.gr

«Ο ΠΑΟ ήθελε Κάσπερσακ»

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως ήταν αυτή η μεγάλη ελληνική, με την οποία είχε αποκαλύψει πως μίλαγε πριν από λίγες ημέρες ο Χένρικ Κάσπερτσακ.

«Ο ΠΑΟ ήθελε Κάσπερσακ»
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Figaro», ο πρώην τεχνικός της Καβάλας που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας ισχυρίζεται πως η ομάδα με την οποία μίλαγε ήταν ο Παναθηναϊκός.

Αν και η γαλλική ιστοσελίδα δεν διευκρινίζει πότε έγιναν οι συζητήσεις, εμείς θυμίζουμε πως πριν από 15 ημέρες ο Κάσπερτσακ είχε δηλώσει:«Πάντως έχω καλή πρόταση από πρωτοκλασάτο ελληνικό σύλλογο, από μεγάλο ελληνικό σύλλογο. Θέλω να διευκρινίσω ότι είμαι ένας από αρκετούς υποψηφίους και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί το θέμα. Θα δούμε».

Τι Γιωργάκης, τι Σοφοκλής…!!

Μετά τον ανασχηματισμό, με τον οποίο ο πρωθυπουργός νομίζει ότι λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μας είπε πως λύθηκαν και τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο επειδή έκλεισε η ΕΠΟ 15 μέρες.
Τι Γιωργάκης, τι Σοφοκλής…
Στην πρώτη λοιπόν γενική συνέλευση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά το «λουκέτο» που είχε μπει, ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος είπε ότι «το καμπανάκι που χτυπήσαμε ακούστηκε. Το μήνυμα που στείλαμε έπιασε τόπο»!
Όλα αυτά, ενώ το ποδόσφαιρο μας ελέω των υποθέσεων του ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων απειλείται με «διεθνή απομόνωση» και δεν έχουν περάσε παρά λίγες μέρες από όταν έκαψαν το αμάξι του Δαλούκα!
Αναλυτικά:
Για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων:
Το ζήτημα ετέθη υπόψη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλου διότι όπως ξέρετε δεν υπήρχε η απαιτούμενη συνδρομή και συνεργασία από φορείς του δημοσίου, ΔΟΥκαι ΙΚΑ, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία που ζητούσαμε. Είναι αλήθεια πως μέσα σε 3-4 ημέρες ο κ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε την έρευνά του και μας απέστειλε το πόρισμα και τα στοιχεία που έλειπαν. Όλα τα χαρτιά πλέον βρίσκονται στα χέρια των αρμόδιων ποδοσφαιρικών οργάνων για τις περαιτέρω προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες. Ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα, δηλαδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα ποινικού δικαίου.
Για το θέμα της αδειοδότησης: Η UEFA προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει βλέποντας το ζήτημα που υπήρχε. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από την ίδια την UEFA ως επίσκεψη βοήθειας. Δεν πρόκειται να πάρει απόφαση η UEFA. Θα βγάλει ένα πόρισμα που θα είναι εσωτερικό και εξασφαλίζει στο έπακρο την εμπιστευτικότητα. Η παρουσία των ανθρώπων της UEFA και της εταιρίας Price Waterhouse Cooper, που είναι ο αποκλειστικός της συνεργάτης στα θέματα της αδειοδότησης σε όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της, και της οποίας εταιρείας το κύρος και η αξιοπιστία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, εξασφαλίζουν στο έπακρο το εμπιστευτικό και αδιάβλητο της διαδικασίας. Το πόρισμα αυτό το περιμένουμε στις αρχές της εβδομάδας και θα είναι στη διάθεση των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενδιαφερομένων.
Για το θέμα της βία, τις επιχορηγήσεις των Σωματείων και τις επαφές με την πολιτεία: Από προχθές το μεσημέρι υπάρχει πάνω στο γραφείο μου η γραπτή δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και για τα δύο αυτά θέματα, για άμεση και θετική συμβολή που ζητήθηκε στις επαφές που είχαμε με την Πολιτεία στο διάστημα που μεσολάβησε από τη γενική συνέλευση μέχρι και σήμερα.
Για το θέμα των στοχοποιήσεων και των απειλών: Μίλησα επί μακρόν στην Γενική Συνέλευση για τις απειλές που δέχονται άνθρωποι της ομοσπονδίας, αλλά και εγώ προσωπικά. Δεν θέλω να σταθώ περισσότερο σε ένα ζήτημα που πραγματικά εξισώνει στα μάτια της κοινής γνώμης το ποδόσφαιρο με τις μαφιόζικες συμπεριφορές. Αυτή η εικόνα αδικεί το ποδόσφαιρο και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Γιʼ αυτό το ζήτημα επισκέφθηκα χτες τον αθλητικό εισαγγελέα τον κ. Σιμιτζόγλου, στον οποίο παρέδωσα όσα στοιχεία είχαμε στη διάθεσή μας προκειμένου και αυτός με τη σειρά του να πράξει τα δέοντα. Επίσης, και στον κ. Κανελλόπουλο έδωσα κατάθεση για το θέμα των απειλών, μετά από δικό του αίτημα.
Για το θέμα του ΠΣΑΠ: Σας ενημερώνω πως είχα προσωπική επαφή με την FIFPro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) για να υλοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα σε εμάς, την FIFPro και τον ΠΣΑΠ, έτσι ώστε να λυθούν και οι απορίες που εκφράζονται από τον ΠΣΑΠ και οι εκκρεμότητες στους εγχώριους κανονισμούς, που πρέπει να ταυτίζονται με τους προτεινόμενους από την FIFA σχετικούς κανονισμούς. Το πιθανότερο είναι αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, στην έδρα της FIFPro και να συνδυαστεί η εκεί παρουσία μας με αντίστοιχη συνάντηση που θα γίνει μεταξύ της FIFPro και την ολλανδικής ομοσπονδίας.
Για το θέμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια: Εδώ δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών και του αυτοδιοίκητου. Η παραβίαση του αυτοδιοίκητου θίγει θεμελιώδεις κανόνες που έχει επιβάλει η FIFA, οι οποίοι είναι και σαφείς και αδιαπραγμάτευτοι, από τη διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια.
Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΕΠΟ, αλλά σε πρώτο βαθμό την Football League, η οποία δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στη διεξαγωγή των play off, όπως επίσης την Super League που αναμένει να υποδεχτεί τα νέα μέλη της για το πρωτάθλημα της προσεχούς αγωνιστικής σεζόν. Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αφορά, συνεπώς, το σύνολο του ποδοσφαίρου μας και απεύχομαι να φτάσει η στιγμή που θα έχει συνέπειες στην Εθνική Ομάδα και στους συλλόγους που θα μας εκπροσωπήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις.
Και έκλεισε ως εξής: «Το καμπανάκι που χτυπήσαμε ακούστηκε. Το μήνυμα που στείλαμε έπιασε τόπο. Αποδείξαμε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια χειρισμών και πρωτοβουλιών, όταν υπάρχει η ξεκάθαρη βούληση και η ακλόνητη αποφασιστικότητα. Δείξαμε πως οι θεσμοί μπορούν να λειτουργούν και πως ο διάλογος μπορεί να φέρνει αποτελέσματα. Ασφαλώς η προσπάθεια για την εξυγίανση και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου δεν τελειώνει εδώ.
Η ΕΠΟ μπορεί από τη Δευτέρα, με πολύ καλύτερους όρους, να κάνει μια νέα επανεκκίνηση. Αυτό είναι αναγκαίο εφόσον και τα ζητήματα έχουν μπει πλέον σε ένα δρόμο σοβαρής διαχείρισης αλλά και εμείς ως ΕΠΟ είναι ανάγκη να δώσουμε συνέχεια με την ίδια τη λειτουργία μας, για να φτάσουμε στην ολοκληρωμένη και επιτυχή αντιμετώπισή τους.
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως καμιά προσπάθεια δεν είναι μάταιη. Αρκεί να είναι ειλικρινής και να μην είναι φυγόπονη. Κάναμε την προσπάθειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου, αναγκάζεις και τους άλλους να σε πάρουν στα σοβαρά. Η ΕΠΟ δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει ο σάκος του μποξ για κανέναν και για κανέναν λόγο».
Πηγή: sportdog.gr

Η υπεράσπιση του τίτλου ξεκινάει από το "Χόθορνς"

Η σέντρα της νέας Premiership γίνεται στις 13 Αυγούστου, με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αρχίζει την υπεράσπιση του τίτλου της στο «Χόθορνς» απέναντι στην Γουέστ Μπρομ.
Η υπεράσπιση του τίτλου ξεκινάει από το "Χόθορνς"
Εκτός έδρας δοκιμάζεται και η δεύτερη της περσινής σεζόν, Τσέλσι, που φιλοξενείται από την Στόουκ ενώ το σπουδαιότερο παιχνίδι είναι αυτό της Νιούκαστλ με την Άρσεναλ. Εντός με την νεοφώτιστη Σουόνσι ξεκινά η Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ υποδέχεται την Σάντερλαντ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΚΠΡ-Μπόλτον
Στόουκ-Τσέλσι
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Μπλάκμπερν-Γουλβς
Φούλαμ-Αστον Βίλα
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Τότεναμ-Έβερτον
Γουίγκαν-Νόριτς
Από κει και πέρα, η Άρσεναλ μετά την πρεμιέρα στο Νιούκαστλ έχει δύο κολλητά ντέρμπι, με Λίβερπουλ εντός και Γιουνάιτεντ εκτός! Το πρώτο ματς μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι γίνεται στο Όλντ Τράφορντ για την πέμπτη αγωνιστική, ενώ το ντέρμπι ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την ομάδα του Φέργκιουσον θα διεξαχθεί τρεις αγωνιστικές αργότερα ενώ ακολουθεί αμέσως για τους πρωταθλητές η εντός έδρας αναμέτρηση με την Σίτι.
Την 10η αγωνιστική θα γίνει το Τσέλσι-Άρσεναλ και την 12η το Τσέλσι-Λίβερπουλ, ενώ η ομάδα του Νταλγκλίς θα αντιμετωπίσει την 7η αγωνιστική εκτός έδρας την Έβερτον.
Πηγή: gazzetta.gr

«Η χώρα πεινάει και εμείς έχουμε χοντρούς υπερυπουργούς»

Τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας παρακολουθεί και σχολιάζει με τον δικό του τρόπο μέσω του Twitterο άσος του Παναθηναϊκού Γιώργος Μπόγρης.

«Η χώρα πεινάει και εμείς έχουμε χοντρούς υπερυπουργούς»
Ο 22χρονος άσος του «τριφυλλιού» λοιπόν, με αφορμή τον ανασχηματισμό του Γιώργου Παπανδρέου έγραψε: «Είμαστε η μοναδική χώρα που πεινάει κ έχουμε τόσους χοντρούς υπέρυπουργουs».

Μάλιστα, χθες είχε συμφωνήσει και με ένα σχόλιο που είχε κάνει η Ναταλία Γερμανού: «Πάρτε το απόφαση. Ο Σαμαράς ειναι η ελπίδα. Ο Τρύφωνας έτσι; Μην μπερδευτούμε κι εχουμε άλλα μετά».

Αδιαφορεί για ΝΒΑ ο "Ζοτς"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία του Έτορε Μεσίνα με τους Λέικερς, αλλά όσον αφορά στον ίδιο είπε οτι δεν τον ενδιαφέρει το ΝΒΑ.
Αδιαφορεί για ΝΒΑ ο "Ζοτς"
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε πριν από λίγες ημέρες σε σεμινάριο προπονητών στη Σλοβενία και μεταξύ άλλων απάντησε για ακόμη μία φορά για το αν θα κάνει ποτέ το υπερατλαντικό ταξίδι.
«Το ΝΒΑ δε με ενδιαφέρει» ξεκαθάρισε, για να συνεχίσει: «Αλλά είμαι χαρούμενος για τον Έτορε Μεσίνα. Είναι χρόνια φίλος με τον Μάικ Μπράουν, το νέο προπονητή των Λέικερς. Όταν ήταν στους Καβαλίερς, πήγαινε μαζί τους στην προετοιμασία. Του εύχομαι τα καλύτερα κι ελπίζω μία ημέρα να γίνει πρώτος προπονητής σε ομάδα του ΝΒΑ».
Πηγή: gazzetta.gr

Κέντρο της γης η Ελλάδα, έστω κι έτσι… !!

Τι λένε κάποιοι με δόση υπερβολής τόσα χρόνια; Ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο της γης. Κι ότι όταν εμείς φτιάχναμε Ακρόπολη, οι ξένοι τρώγανε βελανίδια.
Κέντρο της γης η Ελλάδα, έστω κι έτσι…
Και πώς τα φέρνει έτσι η ζωή… Τις τελευταίες 48 ώρες η Ελλάδα είναι πράγματι το κέντρο της γης. Δεν υπάρχει μεγάλο ξένο κανάλι που δεν έχει κάνει «Breaking News» πέντε τουλάχιστον φορές για να μεταδώσει τις ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα μας. Σα να κρέμονται από τα χείλη των Ελλήνων πολιτικών.
Μάλιστα, μεγάλοι ξένοι οικονομολόγοι λένε από χθες ότι «Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε θα πλήξει σοβαρά ακόμα και την αμερικάνικη οικονομία, κι όχι μόνο την ευρωπαϊκή».
Κάποτε φοβόμασταν μην καταρρεύσει η οικονομία της Αμερικής. Σήμερα οι Αμερικάνοι τρέμουν το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Παράνοια!
Χιλιάδες, λοιπόν, είναι τα δημοσιεύματα διεθνώς εδώ και δυο χρόνια για όσα μας συμβαίνουν. Τα περισσότερα αρνητικά. Επειδή, όμως, η δημοσιότητα είναι εξασφαλισμένη, έστω κι έτσι, μήπως η κυβέρνηση να έριχνε και κανένα σποτάκι για τον τουρισμό; Πού θα ξαναβρεθεί άλλη τέτοια ευκαιρία να έχει καρφωθεί όλος ο πλανήτης πάνω μας;
Πηγή: sportdog.gr

Η κούρσα της... μιας ανάσας!!

Ο μύθος τον ήθελε να κάνει τα 100 μέτρα σε 10,2 δευτερόλεπτα! Ταχύτητα, με την οποία ο Ντένις Ρόμενταλ βλέπει να ολοκληρώνεται και η καριέρα του στον Ολυμπιακό.
Η κούρσα της... μιας ανάσας!
Στο... δρόμο της δόξας!
Η Κοπεγχάγη ακούγεται ελκυστική. Μοιάζει σχεδόν ελιτίστικη στα μάτια του τουρίστα. Υπάρχει, όμως, και η αθέατη πλευρά για τον ανυποψίαστο ταξιδιώτη. Στις 22 Ιουλίου του 1978 θα ερχόταν στον κόσμο ένα παιδί, που στις γειτονιές του Σόμποργκ, θα βίωνε την πρωτεύουσα της Δανίας με διαφορετικό τρόπο. Η μητέρα του Ντένις Ρόμενταλ αδύναμη να τον μεγαλώσει, τον ανέθεσε στη γιαγιά του. «Δεν είχα την πιο εύκολη παιδική ηλικία, ούτε την πιο νορμάλ. Η αληθινή μου μητέρα δεν μπορούσε να με φροντίσει κι έτσι με παρέδωσε στη γιαγιά μου. Δεν ξέρω αν αυτό μου χάρισε καλύτερη ζωή ή όχι. Με έκανε αυτό που είμαι».
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Η μεγάλη νύχτα του ανασχηματισμού!!

Τα φαβορί που έμειναν εκτός κυβέρνησης και το σνομπάρισμα των τραπεζιτών στον Παπανδρέου.
Η μεγάλη νύχτα του ανασχηματισμού
Μεγάλη ήταν η νύχτα που πέρασε και επιφύλασσε εκπλήξεις , ευχάριστες και δυσάρεστες, για πολλά μέλη της κυβέρνησης. Κάποιοι γλύτωσαν στο παρά πέντε την έξοδό τους από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ κάποιοι απογοητεύτηκαν αφού τα σενάρια που τους ήθελαν να παίρνουν χαρτοφυλάκιο δεν επαληθευτήκαν.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον οποίο δεν υπολόγιζε κανείς για την νέα κυβέρνηση τελικά σώθηκε την τελευταία στιγμή, έχοντας όμως συγκάτοικο στην αντιπροεδρία τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Συνέπεια αυτού ήταν ο Δημήτρης Ρέππας που ήταν και ένα εκ των φαβορί, να μην πάρει θέση αντιπροέδρου.
Ο τέως «Τσάρος» ήταν μέχρι χθες το βράδυ κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα έπαιρνε το υπουργείο Εξωτερικών ή Άμυνας, αλλά τελικά έγινε ο αντικαταστάτης της Τίνας Μπιρμπίλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Απογοητευμένος έκλεισε το τηλέφωνο ο Γ. Ραγκούσης όταν άκουσε από τον πρωθυπουργό οτι χάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Στενοί του συνεργάτες ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε παραχθεί έργο και θεωρήθηκε άδικη η μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών.
Το όνομα έκπληξη, ήταν εκείνο του Ηλία Μόσιαλου, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού το όνομά του δεν «έπαιζε» δυνατά στα σενάρια που έδιναν και έπαιρναν από χθες το μεσημέρι.
Η Λούκα Κατσέλη έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρνήθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται απογοητευμένος με την μη αναβάθμισή του.
Σοκ και για τον Γιώργο Πεταλωτή που περίμενε το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο δεν πήρε ποτέ. Απογοητευμένοι είναι σήμερα οι Πρωτόπαπας, Ευθυμίου, Καρτάλης και Παναρίτη που περίμεναν να υπουργοποιηθούν και εν τέλει έμειναν με τη χαρά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι τραπεζίτες σνόμπαραν τον Γ. Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε κάθε σχέση με το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ οι Ταμβακάκης και Ράπανος δεν το συζήτησαν καν. Μάλιστα ο Λουκάς Παπαδήμος από ένα σημείο και έπειτα έκλεισε το τηλέφωνό του. Μάταια προσπαθούσε για ώρες το επιτελείο του πρωθυπουργού να τον εντοπίσει.
Πηγή: newstoday.gr

«Τελείωσαν τα καλαμπούρια της ΕΠΟ»

Την επέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε πως είναι απαραίτητο να ανοίξουν οι φάκελοι αδειοδοτήσεων όλων των ομάδων.
«Τελείωσαν τα καλαμπούρια της ΕΠΟ»
«Με έκπληξη ενημερώθηκα χθες για το θέμα της εξέτασης του φακέλου του ΟΦΗ από μια ιδιωτική εταιρία χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση στον ΟΦΗ από κανέναν. Ήταν κάτι απαράδεκτο. Παραβιάζει την αρχή της ισονομίας με κάτι τέτοιες ενέργειες η ΕΠΟ. Ενημερωθήκαμε κι εμείς έκπληκτοι για τα χθεσινά δρώμενα από έναν υπάλληλο της ΕΠΟ, γνωστό για την αντιπάθειά του στον ΟΦΗ, και αυτό είναι πρόκληση», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας. Καλώ την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχουν δει ακόμα την οργή των Ηρακλειωτών. Τελείωσαν τα καλαμπούρια της ΕΠΟ. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια αν τηρηθούν οι νόμοι και πρέπει να ακουστεί επιτέλους η πλευρά του ΟΦΗ. Να σταματήσουν να μας πολεμούν και να δρουν ερήμην μας. Η επιτροπή ήταν παράνομη. Είναι ντροπή. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα αποκατασταθεί η αδικία. Γιατί δεν ανοίγουν όλοι οι φάκελοι των ομάδων άραγε;».

Το έγγραφο της άδειας!!

Δείτε το έγγραφο που παραδόθηκε σήμερα στην εταιρία των Supporters από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το έγγραφο της άδειας
Απολύτως νόμιμη θεωρείται από χθες, η εταιρία Supporters ΑΕ, αφού πήρε, όπως αναμενόταν το έγγραφο από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πλέον μπορεί να συνεχίσει τις εγγραφές μελών, που είχαν «παγώσει» για ένα διάστημα. Το συγκεκριμένο έγγραφο, σας το αποκαλύπτει το aek365.gr και αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 589η/16.6.2011 συνεδρίαση του παρείχε την άδεια για δημόσια προσφορά μετοχών της εταιρίας «SUPPORTERS CLUB Ανώνυμη Συμμετοχική Εταιρία». Για την παραπάνω δημόσια προσφορά θα διατίθεται στο κοινό πληροφοριακό σημείωμα», αναφέρει το σχετικό σημείωμα.
Πηγή: aek365.gr

«Σκεφτόμουν να σταματήσω»

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε τους πρώτους μήνες στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Γκούτι, αποκαλύπτοντας πως πέρασε από το μυαλό του το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
«Σκεφτόμουν να σταματήσω»
«Τους πρώτους πέντε μήνες τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Σκεφτόμουν σοβαρά να επιστρέψω στην Ισπανία και να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Είχα πολλές δυσκολίες με την γλώσσα, αλλά και την κουλτούρα της Τουρκίας, ενώ έχασα και πολλούς αγώνες λόγω τραυματισμού», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Ζω σαν ένας φοιτητής. Δεν έχω κάποιον να με βοηθάει με τα θελήματα και μένω σε ένα μικρό διαμέρισμα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ρεάλ, τόνισε: «Δεν θα γυρίσω στη Ρεάλ και εξάλλου δεν με έχουν “ενοχλήσει”. Νομίζω ότι έφυγα την κατάλληλη στιγμή, αφού είχε τελειώσει ο κύκλος μου στην ομάδα και έπρεπε να το αποδεχτώ».

Στον Ολυμπιακό ....ούτε ανάσκελα!!

Μετά την ανανέωση του Λυμπερόπουλου η ΑΕΚ σκέφτεται το επόμενο αγκάθι του καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από τον Κώστα Μανωλά... Ο σκύλος, σας αποκαλύπτει.
Στον Ολυμπιακό ....ούτε ανάσκελα!
Στην υπόθεση του νεαρού με το πολύ βαρύ όνομα τα επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα είναι πολλά κι εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση. Ο Μανωλάς έχει δώσει δικαιώματα για να ακουστούν αυστηρές κριτικές, κυρίως για τον τρόπο που σκέφτεται γενικώς και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο.
Η πραγματικότητα όμως, όχι προς τη δημόσια εικόνα του, αλλά ως προς τις σκέψεις του, είναι διαφορετική. Μπορεί να φαίνεται ότι ο Μανωλάς ενεργεί με άκρατο επαγγελματισμό και δίχως συναίσθημα, ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η ανανέωση του συμβολαίου του καίει την ΑΕΚ, καίει όμως και τον ίδιο. Οχι όμως προσφέροντας υπογραφή σε ...λευκή κόλλα στους διοικούντες την Ενωση. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι πολλές, αλλά συμφωνία δεν έχει υπάρξει ακόμα.
Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι το ενδεχόμενο να μεταγραφεί σε ομάδα του εσωτερικού, αφήνει παντελώς αδιάφορο τον Κώστα Μανωλά. Δεν υπάρχει στο μυαλό του ως πιθανότητα.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός του, τις ημέρες που άρχισε να διασπείρεται η φημολογία περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού... “Μην μου ρωτάτε για Ολυμπιακό. Δε με ενδιαφέρει, δεν υπάρχει για εμένα. Στον Ολυμπιακό δεν πάω ούτε ...ανάσκελα”.
Το σίριαλ θα τραβήξει κι έχει κάποιες μέρες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και για όσους κατηγορούν τον Μανωλά ότι δε δίνει δεκάρα για την ΑΕΚ, στην οποία μεγαλούργησε ο θείος του και η οποία του έδωσε την ευκαιρία να φανεί, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι... Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ μέχρι τώρα, προσπαθεί να το συγκαλύψει, ο Μανωλάς έχει διαμηνύσει στην ΑΕΚ ότι αν αυτό κρινόταν προς όφελος του συλλόγου, είναι έτοιμος ακόμα και τώρα να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. Αν αυτό πρόκειται να κάνει καλό στην ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ, έχοντας έναν πιτσιρικά στις τάξεις της, προσπαθεί να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη και την κουζίνα καθαρή... Δηλαδή, επιδιώκει να τον κλείσει με πιο λίγα χρήματα από αυτά που πρέπει να του δώσει, επιδιώκει να γίνει πλούσια αν τυχόν πουληθεί και παράλληλα θέλει να τον έχει να παίζει, διότι στη συνομιλία που είχε με τον Αδαμίδη, του είπε ο πρόεδρος ότι... “Θέλουμε να χτίσουμε γύρω την ΑΕΚ της νέας χρονιάς”. Ε, όλα μαζί δε γίνεται.
Πηγή: sportdog.gr

Μόνο όσοι έχουν πλούσιο μπαμπά...!!

Το επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα, όπως και οτιδήποτε άλλο στη χώρα, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.
Μόνο όσοι έχουν πλούσιο μπαμπά...
Γράφει ο Μάνος Μανουσέλης...
Η οικονομική κρίση μαραζώνει κάθε μέρα τον χώρο, από την Α1 έως την τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία, και τα μηνύματα που έρχονται από παντού δείχνουν ότι τα πάντα αλλάζουν.
Οι φωνές που απαιτούσαν από την πολιτεία επιχορηγήσεις, χρωστούμενα, δανεικά, βοήθεια και γενικώς ζητούσαν χρήματα έχουν σιγήσει. Περάσαμε στη φάση που οι άνθρωποι του αθλητισμού συνειδητοποιούν ότι όσα ήξεραν πρέπει να τα ξεχάσουν.
Το βέβαιο είναι ότι όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία μπασκετμπολίστα ή προπονητή, με την έννοια ότι δεν θα κάνει τίποτα άλλο εκτός από το μπάσκετ και θα περιμένει να ζήσει από αυτό, καλό είναι να έχει λεφτά στην τράπεζα ή πλούσιο μπαμπά! Οι πηγές χρηματοδότησης που κινούσαν το μπάσκετ ήταν πέντε: ο ΟΠΑΠ, η τηλεόραση, οι ελάχιστοι ιδιοκτήτες που επιμένουν να βάζουν χρήματα στις ομάδες, οι χορηγοί και οι ακαδημίες των ομάδων.
Το φαινόμενο των παραγόντων που βάζει χρήματα αν δεν έχει εκλείψει ακόμη, πνέει τα λοίσθια. Οι χορηγοί, μικροί και μεγάλοι, το έχουν βάλει στα πόδια. Ο ΟΠΑΠ έχει αποφασίσει ότι το συμφέρον του οργανισμού είναι στο ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει για να δώσει συντάξεις και να πληρώσει αναλώσιμα στα νοσοκομεία, ποιος αθλητισμός τώρα; Η τηλεόραση επίσης δεν έχει πλέον χρήματα και από όσα έχει, δίνει ψίχουλα στο μπάσκετ, με δικαιολογία το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος…
Τι έμεινε; Τα έσοδα από τα τμήματα υποδομής, τα οποία ως χθες ήταν αμελητέα ποσότητα, αλλά τώρα οι πάντες συνειδητοποιούν πως είναι ό,τι σπουδαιότερο υπάρχει στο μπάσκετ, όχι (μόνο) για τα χρήματα, αλλά διότι αποτελούν μια αιτία για να συνεχίσουν να υπάρχουν σωματεία. Με άλλα λόγια, εκείνοι που ζούσαν από το μπάσκετ θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο. Οσοι θέλουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με το μπάσκετ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τους λόγους για τους οποίους το κάνουν.
Η επόμενη ημέρα του μπάσκετ δεν θα είναι απαραίτητα κακή. Δίνει την ευκαιρία να χτιστεί κάτι σωστό από τα θεμέλιά του. Θα φύγουν όσοι έβλεπαν το μπάσκετ σαν μεροκάματο. Τώρα που δεν έχει χρήμα θα συνεχίσουν αλλού τη δραστηριότητα τους. Θα φύγουν εκείνοι που δεν αγάπησαν ποτέ το μπάσκετ και παρίσταναν τους «μπασκετικούς» γιατί ήταν της μόδας, γιατί τους έκανε πρωτοσέλιδο, γιατί έφερνε πελάτες στο μαγαζί τους. Θα φύγουν οι χουλιγκάνοι όλων των κατηγοριών, διότι τώρα που το μπάσκετ δεν θα πουλάει, δεν θα ασχολούνται. Θα σβήσουν από τον χάρτη τα σωματεία-σφραγίδα που υπήρχαν για να βάζει κάποιος πονηρός την επιχορήγηση στην τσέπη του.
Θα πάψουν ανεγκέφαλοι γονείς (!!!), παράγοντες και προπονητές να πιέζουν νέα παιδιά να κάνουν διπλές και τριπλές προπονήσεις με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν σχολείο και να ξυπνούν ένα πρωί στα 30 τους και να μην μπορούν να βρουν δουλειά ούτε σαν ανειδίκευτοι εργάτες.
Θα σταματήσουν να τάζουν οι παράγοντες λεφτά που δεν έχουν, να κρύβονται γιατί χρωστάνε. Θα σταματήσουν οι παίκτες και οι προπονητές να ζητάνε χρήματα που δεν υπάρχουν. Ο κανόνας που λέει ότι δεν υπάρχει κακό χωρίς καλό θα βρει την εφαρμογή του και στην επόμενη ημέρα του μπάσκετ. Από τα αποκαΐδια τού χθες θα γεννηθεί το μπάσκετ του αύριο, καθαρό από τις αμαρτίες του παρελθόντος, έτοιμο να ξεκινήσει από την αρχή μια νέα πορεία.
Πηγή: Εξέδρα