Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι έξι δραματικές ώρες και το… κόλπο!!

Το μεσημέρι της Πέμπτης η καρέκλα του πρωθυπουργού φαινόταν επισφαλής. Όχι με δική του πρωτοβουλία όπως είχε γίνει την Τετάρτη όταν ο ίδιος το έθεσε στην κουβέντα του με τον κ. Σαμαρά αλλά εξ αιτίας της οργής που είχε προκαλέσει η πολιτική του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι έξι δραματικές ώρες και το… κόλπο
Από το πρωί και μετά τις παραιτήσεις Φλωρίδη και Νασιώκα και με τις υπογραφές για έκτακτη σύγκληση της κ.ο. κάποιοι βουλευτές έλεγαν ότι θα θέσουν ακόμα και ζήτημα ηγεσίας, ή ότι διακινείτο κείμενο προς υπογραφή για αλλαγή πρωθυπουργού.

Η κατάσταση γινόταν χαοτική όταν υπουργοί και βουλευτές προσκείμενοι στον Γ. Παπανδρέου όπως ο κ. Διαμαντίδης έκαναν δηλώσεις για νέα αποστασία.

Τα σενάρια αποσταθεροποίησης του εκλεγμένου πρωθυπουργού άρχισαν να διοχετεύονται και από συνεργάτες του πρωθυπουργού και να χρεώνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, αλλά κυρίως στον υπουργό Άμυνας Ε. Βενιζέλο αν και γνώριζαν ότι αυτό δεν ίσχυε.

Έλεγαν -για να δημιουργήσουν το απαραίτητο σενάριο συνωμοσίας-ότι σχεδόν όλοι οι βουλευτές που έκαναν δηλώσεις κατά της κυβέρνησης , με εξαίρεση τη Β. Παπανδρέου, ήταν από αυτούς που υποστήριξαν τον κ. Βενιζέλο στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Άμυνας που όλοι ξέρουν ότι θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει τη "στάμπα" του αμφισβητία, για να κλείσει τα σενάρια αναγκάστηκε, μάλλον απρόθυμα, να δεχθεί θέση στο νέο σχήμα που να εφάπτεται και των οικονομικών.
Από τη στιγμή που επήλθε αυτή η συμφωνία που κλείστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή γύρω στις 14:30, το κλίμα άρχισε να αλλάζει.

Με δεδομένο ότι όλοι οι κορυφαίοι έλεγαν ότι στηρίζουν τον πρωθυπουργό, και εξασφάλισαν θέση στη νέα κυβέρνηση ,οι βουλευτές που αντιδρούσαν και διατελούσαν εν θερμώ κατάλαβαν ότι λειτουργούσαν εν κενώ.

Έτσι οι τόνοι έπεσαν ,ο πρωθυπουργός έκανε μια γενική ομιλία σα να μη συνέβη το παραμικρό και οι τοποθετήσεις των βουλευτών ήταν ήπιες σε σχέση με το υπαρκτό κλίμα.

Εν κατακλείδι ο κ. Παπανδρέου εξ αιτίας της ασύντακτης και ασυντόνιστης αντίδρασης των διαφωνούντων βουλευτών κατάφερε να ελέγξει την κρίση.

Όμως τόσο οι χειρισμοί του της Τετάρτης στη συζήτηση με τον Α. Σαμαρά όσο κυρίως τα επικείμενα σκληρά μέτρα και η κοινωνική αντίδραση που προκαλούν παραμένουν το ίδιο σημαντικά και δε μεταβάλονται από τη συνεδρίαση της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ.

Και όλα αυτά θα πρέπει ο πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση να τα αντιμετωπίζει καθημερινά. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί προβλέπουν ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα.
Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: