Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα δικά του παιδιά!!

Ο Ολυμπιακός δεν μιλά πια για ακαδημίες, τις φτιάχνει, μέσω των σχολών του σε όλη την Ελλάδα. Το πλάνο οργάνωσης και συνεργασίας των «δορυφορικών» σχολών.
Τα δικά του παιδιά
Πλέον δεν είναι υπόθεση, αλλά πράξη. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί κάτι σαν προσωπικό στοίχημα. Για τους ανθρώπους που το υλοποιούν είναι κάτι σαν έργο ζωής. Ο Ολυμπιακός δεν μιλά πια για ακαδημίες, τις φτιάχνει. Μέσω των σχολών του σε όλη την Ελλάδα και πάνω σε ένα δίκτυο ανθρώπων σε όλη τη χώρα που έχουν ως βάση το Ρέντη.
Χθες, στο πρώτο μεγάλο μίτινγκ των «ερυθρόλευκων» σχολών ποδοσφαίρου ο διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Χαράλαμπος Ζελενίτσας, παρουσίασε λεπτομερώς όλο το πλάνο οργάνωσης και συνεργασίας των «δορυφορικών» σχολών με βάση στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ενώ ο τεχνικός διευθυντής των σχολών, Γιώργος Αμανατίδης, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο τα ταλεντάκια των σχολών θα προωθούνται στις ακαδημίες.
Ο στόχος είναι σαφής και τονίστηκε κατά την έναρξη του σεμιναρίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ και υπεύθυνο των εγκαταστάσεων του Ρέντη, Γιώργο Παύλου. «Πρώτον, θέλουμε να βγάλουμε παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας, δεύτερον, αυτοί οι παίκτες να έχουν μάθει να τιμούν, να πονούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και τρίτον, να βάλουμε ένα τέρμα στις ακριβές μεταγραφές και να δημιουργήσουμε μια οικονομικά υγιή ΠΑΕ» ήταν τα λόγια του.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνοποίηση για την οποία μιλούν όλοι στο λιμάνι δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει τρόπο και κόπο. Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Ζελενίτσα, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαφή των σχολών (είναι αυτή τη στιγμή 32, με το πλάνο να μιλά για 45 σύντομα και από 4.500 παιδιά να αυξηθούν στα 7.000) με τις ακαδημίες.
Ενα συγκεκριμένο πλάνο, όχι μόνο αγωνιστικό (όπως αυτό καθορίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε), αλλά και οργανωτικό. Γι' αυτόν το λόγο έπειτα από καιρό ξεκαθαρίστηκε ότι τόσο το σήμα όσο και η εμφάνιση των σχολών σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και προσεχώς στις ΗΠΑ θα είναι ενιαία. Δεν θα υπάρχουν ούτε «παραφωνίες» ούτε παραλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσίασε χθες. Τόνισε επίσης ότι μεγάλο ρόλο εκτός από τους προπονητές παίζουν και οι γονείς.
Ο στόχος δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και καλοί άνθρωποι. «Η σχέση γονέα - προπονητή - παιδιού παίζει κυρίαρχο ρόλο» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να γίνουν οι γονείς απαιτητικοί, κυρίως με τα ταλαντούχα παιδιά». Είναι αλήθεια ότι στους καιρούς που ζούμε πολλοί βλέπουν στα παιδιά τους τη λύση όλων των προβλημάτων τους. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όμως, είναι ξεκάθαροι. «Πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να γίνει κάποιος γιατρός, παρά να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού» είπε ο Ζελενίτσας και έχει δίκιο.
Στα λεγόμενα αυτά συμφώνησε τόσο ο Νίκος Βαμβακούλας, που έχει τον ρόλο του σκάουτερ, όσο και ο Γιώργος Αμανατίδης που απάντησε βέβαια και στο πιο καίριο ερώτημα:πώς φτάνει κάποιο παιδί από τις σχολές στα αγωνιστικά τμήματα του Ρέντη.
Το πρώτο βήμα είναι η αξιολόγηση του δικτύου, το δεύτερο η ανίχνευση ταλέντων εκτός δικτύου, το τρίτο η ενημέρωση της κεντρικής διεύθυνσης στου Ρέντη και η καταχώρηση των στοιχείων των παικτών, το τέταρτο οι κεντρικές δοκιμές σε κάθε περιφέρεια και τέλος όσα παιδιά ξεχωρίσουν θα πάνε στου Ρέντη για την τελική δοκιμή. Αν περάσουν με επιτυχία και το τελευταίο τεστ, τότε θα εντάσσονται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.
«Αυτό σημαίνει ότι οι σχολές είστε τα μάτια μας σε όλη την Ελλάδα» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Κάθε παιδί που ξεχωρίζει θα παρακολουθείται από τους προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων τουλάχιστον τέσσερις φορές μέχρι να φτάσει στο τελικό στάδιο».
Ο Ολυμπιακός δείχνει και με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σοφικό ότι πλέον το νερό μπήκε στο αυλάκι. Αν φτάσει να ποτίσει το χωράφι και αυτό να δώσει καρπό, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Η αρχή, όμως, όπως παρουσιάστηκε χθες, είναι κάτι παραπάνω από ιδανική.
Υπό το βλέμμα του προέδρου
Στο Σοφικό αναμένεται να έρθει σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που όπως όλοι τόνισαν χθες είναι αποφασισμένος να κερδίσει αυτό το στοίχημα το οποίο τρέχει τον τελευταίο χρόνο, δεν αποκλείεται να «ανέβει» στις εγκαταστάσεις του «Ράντσου» και να παρακολουθήσει και ο ίδιος την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα των «ερυθρόλευκων» σχολών και ακαδημιών. Επίσης, σήμερα το «παρών» θα δώσει και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα μιλήσει και θα μοιράσει αυτόγραφα στα παιδιά.
Οσον αφορά, τέλος, στα σεμινάρια, θα μιλήσουν εκ νέου ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας, καθώς και οι Γιώργος Ζιώγας (αξιολόγηση φυσικών ικανοτήτων στη β' φάση εκπαίδευσης των αναπτυξιακών ηλικιών στο ποδόσφαιρο), ο δρ. Νίκος Τσουρούδης (από την επιστήμη στην απόδοση) και η κ. Μαρία Λυκομήτρου (οργάνωση διατροφής).\
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: