Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ανοίγει η ΕΠΟ – «Βόμβα» με τις ενημερότητες

Του ΒΑΪΟΥ ΜΠΑΛΑΦΑ

Ολοκληρώθηκε το ΔΣ της ΕΠΟ και μετά την ενημέρωση που έκανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στα μέλη, αποφασίστηκε η ομοσπονδία να ανοίξει και πάλι την Δευτέρα μετά την 14ημερη αναστολή της λειτουργίας της. 
Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να προκηρύξει γενική συνέλευση για να πάρει αποφάσεις για τα υπόλοιπα θέματα (πχ. Κανονισμούς) που εκκρεμούν. Η βόμβα που έπεσε στο σημερινό ΔΣ αφορά τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες μετά από έρευνα που έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου {άγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Από αυτή προκύπτει ότι 7 ομάδες της Β’ εθνικής , 9 του Νοτίου ομίλου της Γ’ και 5 του Βορείου ομίλου έχουν διάφορα προβλήματα. 


Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών προκειμένου να τις παραπέμψει στην πειθαρχική της Μικρής λίγκας για να επιβληθούν ποινές. Όμως δεν κινδυνεύουν όλες με υποβιβασμό, καθώς κάποιες περιπτώσεις αφορούν… μικρές παρατυπίες. 

«Για ποιο λόγο να παραπεμφθούν οι υποθέσεις στους αθλητικούς δικαστές. Στείλτε τες σε εμάς για να πάρουμε αποφάσεις. Καθαρίστε όλες τις ομάδες να κάνουμε πλέι οφ», ανέφερε ο πρόεδρος της Μικρής Λίγκας, Σπύρος Καλογιάννης. Από την ΕΠΟ απάντησαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, καθώς οι ομάδες πρέπει να έχουν δικαίωμα εφέσεων.
 
«Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι δικό σας»

Οσον αφορά στο θέμα του ΟΦΗ η ΕΠΟ πέταξε το μπαλάκι στον Καλογιάννη, αναφέροντας ότι ο ΟΦΗ έχει μπλοκάρει τα πλέι οφ. «Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι δικό σας» υπογράμμισε ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Θόδωρος Κουρίδης, εννοώντας τι πρέπει να τον τιμωρήσει η διοργανώτρια για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. 


Παράλληλα η ΕΠΟ περιμένει από την UEFA να τιμωρήσει αυτή τον ΟΦΗ. Η εξέταση του φακέλου όπως και των αντίστοιχων Ηρακλή και Τρικάλων συνεχίζεται, με τον Πιλάβιο να χαρακτηρίζει «επίσκεψη βοήθειας » την άφιξη της UEFA και όχι εκδίκαση των υποθέσεων σε 3ο βαθμό. 

Οι φάκελοι αι των τριών ομάδων έχουν πολλά κενά περισσότερα παό αυτά που ήλεγξαν οι επιτροπές της ΕΠΟ και η UEFA αναμένεται να κάνει αυστηρές παρατηρήσεις στην ομοσπονδία. Με άλλα λόγια φαίνεται ότι δεν δικαιώνεται.
Καβγάς Χατζηαποστόλου - Καλύβα στην διάρκεια του ΔΣ.The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: