Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τι θέλει ο Αρης από τον Νέρι…

Ο Νέρι Καστίγιο ανάγκη από λεφτά δεν έχει. Γερός να 'ναι, έχει φτιάξει ένα καλό κομπόδεμα (πολύ καλό θα λέγαμε…) χάρη στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ, κυρίως (μόνο στην Ουκρανία εισέπραττε 2 εκατ. ετησίως αν έχετε περιέργεια..).
Τι θέλει ο Αρης από τον Νέρι…
Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης...
Το ταλέντο του το πληρώθηκε ακριβά, ίσως περισσότερο κι απ’ ότι άξιζε, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, μαγκιά του.
Παίζει μπάλα γιατί αυτό έμαθε να κάνει από μικρός, αυτό αγαπάει κι αυτό ξέρει να κάνει καλύτερα από ότι οτιδήποτε άλλο. Παίζει για το κέφι του, όχι για τα γίνει… πλουσιότερος.
Το κέφι του το είχε χάσει, όμως, τα τελευταία χρόνια. Μετά τον Ολυμπιακό, στη Σαχτάρ δεν μπόρεσε να στεριώσει. Γυρολόγος είχε καταντήσει τα τελευταία χρόνια, αφού οι Ουκρανοί τον έδιναν δεξιά κι αριστερά ως «δανεικό».
Ωσπου βρέθηκε στο δρόμο του ο Αρης τον περασμένο Ιανουάριο. Του έδωσε την ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο και να τον θυμηθεί ο κόσμος που νόμιζε ότι ο Καστίγιο… αποσύρθηκε.
Μέχρι και οι συμπατριώτες στο Μεξικό γράφουν ότι «ο Αρης έσωσε την καριέρα του Νέρι». Πρόσφατα ο Αρης και ο Καστίγιο έδωσαν τα χέρια για άλλα δύο χρόνια.
Ετσι όπως διαμορφώνεται το οικονομικό περιβάλλον στον Αρη (και δεν διαφέρει σε πολλά από το ευρύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου), ο Μεξικανός θα είναι σίγουρα το πιο «βαρύ» συμβόλαιο (1,1 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια) στο ρόστερ του και συνάμα το πιο hot όνομα.
Η… πριμαντόνα της ομάδας. Το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Νέρι ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Λίγοι διαθέτουν τα προσόντα του και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα.
Πρόκειται γα έναν χαρισματικό επιθετικό που είναι ικανός στη μέρα του να διαλύσει κάθε άμυνα. Μπορεί να πάρει τον Αρη στις πλάτες του και να τον επαναφέρει στις επιτυχίες τη νέα σεζόν. Αυτό θέλει και ο Αρης. Να γίνει ο Νέρι ο ηγέτης του. Μπορεί; Σίγουρα, ναι.
Αρκεί να απαλλάξει τον εαυτό του από τις… κακές συνήθειες που τον αδίκησαν στο παρελθόν και δεν του επέτρεψαν να έχει την εξέλιξη που μπορούσε να έχει στην καριέρα του.
Ναι, για τον χαρακτήρα του μιλάμε, τον οξύθυμο. Στα 27 του, όμως, πρέπει να ωρίμασε πια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έμαθε να συγκρατεί τα νεύρα του και να διατηρεί τον αυτοέλεγχό του.
Στο κάτω κάτω, οφείλει να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Όχι μόνο επειδή ο Αρης του έσωσε την καριέρα, όπως γράφουν οι Μεξικανοί, αλλά και γιατί ήρθε η ώρα να μας (από)δείξει αν μπορεί να επωμιστεί ηγετικές ευθύνες. Ο Αρης στηρίζει πολλά πάνω στον Καστίγιο τη νέα χρονιά.
Ο Τσιώλης του έδωσε τα «κλειδιά» της ομάδας στο χορτάρι κι αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Ο Καστίγιο βοήθησε τον Αρη στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος.
Ωστόσο, την εμπιστοσύνη που του έδειξε σε μία εποχή που οι μετοχές του είχαν βουλιάξει, θα αρχίσει να την «εξαργυρώνει» πραγματικά από το νέο πρωτάθλημα. Οντας ηγέτης της ομάδας, όπως προσδοκούν οι «κίτρινοι».
Η προσθήκη του Καρίμ Σολτάνι είναι, επίσης, μία ποιοτική προσθήκη στην επίθεση. Πλούσιο ταλέντο με λιγάκι προβληματικό χαρακτήρα είναι αλήθεια, αλλά λειτουργώντας σε καλύτερες συνθήκες απ’ ότι στην προηγούμενη ομάδα του, περιμένουμε ότι θα φανεί πολύ χρήσιμος.
Μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς γιατί έχει την ευχέρεια να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και εξαιτίας αυτού δίνει στον Τσιώλη τη δυνατότητα πολλών συνδυαστικών επιλογών για την επιθετική γραμμή.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: