Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΠΟ

Την επαναλειτουργία της ΕΠΟ και του… ελληνικού ποδοσφαίρου, από την προσεχή Δευτέρα (20/6), αποφάσισε σήμερα η ελληνική ομοσπονδία σε άτυπη συνεδρίασή της. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τιμωρία του ΟΦΗ (για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια), την γνωμοδότηση της UEFA για τις αδειοδοτήσεις (Ηρακλής, ΟΦΗ, Τρίκαλα), αλλά και τις ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες.
Παρ’ όλα αυτά, κανένα από τα θέματα για τα οποία θα υπήρχε απόφαση, δεν έχει κλείσει οριστικά. Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να άρει την αναστολή της λειτουργίας της και την επόμενη εβδομάδα να δρομολογήσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Από την ενημέρωση πάντως που έγινε προς τα μέλη του Δ.Σ., προέκυψε πως οι ομάδες που εμπλέκονται σε παραβάσεις με τις ενημερότητες τους (είτε πλαστές, είτε εκπρόθεσμες, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου), είναι 7 από τη Β’ Εθνική, 9 από το Νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής και 5 από τον Βορρά της ίδιας κατηγορίας.
Την προσεχή Δευτέρα θα σταλούν κλήσεις προς τις ομάδες αυτές, ώστε να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών την επόμενη Τετάρτη. Η Επιτροπή αναμένεται να ακυρώσει τα δελτία και να παραπέμψει όποιους απαιτείται στις πειθαρχικές επιτροπές με την απειλή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που πλαστογράφησαν έγγραφα.
Στο επόμενο Δ.Σ. θα τεθεί και το θέμα της παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ από τον ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Αν μέχρι τότε δεν έχει αποσύρει την προσφυγή του, πιθανότητα θα αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις για όσο διαρκεί η παράβαση.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα προκύπτουν, ο έλεγχος της UEFA στους φακέλους του Ηρακλή, του ΟΦΗ και των Τρικάλων, με τη συνδρομή του διεθνούς λογιστικού οίκου με τον οποίο συνεργάζεται σε μόνιμη βάση, χαρακτηρίζεται από την ΕΠΟ καθαρά ως «επίσκεψη βοηθείας». Αυτό που θα βγάλει, δεν θα είναι ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από ένα «εισηγητικό πόρισμα» προς την ΕΠΟ, αλλά την ομοσπονδία και τις επιτροπές της δεν πρόκειται να τις απασχολήσει! Κι αυτό, διότι ως διαδικασία, ο έλεγχος φακέλων σε τρίτο βαθμό από την UEFA, δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό.
Τέλος, δεν υπήρξε καμία απόφαση σχετικά με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στη Β’ Εθνική. Όλα βρίσκονται σε εξάρτηση από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις πλαστογραφίες και τον ΟΦΗ την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: