Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Περί πλέι οφ και άλλων!!

Όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA η κλήρωση για τα πλέι-οφ των προκριματικών του Euro2012 θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στην Κρακοβία της Πολωνίας, ενώ η κλήρωση που θα αναδείξει τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας.
Περί πλέι οφ και άλλων
Στην τελική φάση του Euro2012 θα συμμετάσχουν 16 ομάδες. Οι διοργανώτριες, Πολωνία και Ουκρανία, οι εννιά που θα τερματίσουν πρώτες στους εννέα προκριματικούς ομίλους, η καλύτερη δεύτερη της προκριματικής φάσης, ενώ οι οκτώ δεύτερες ομάδες των ομίλων θα οδηγηθούν σε αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια που απομένουν.
Πάντως όπως και να έχει θα αξίζει τον κόπο… καθώς τα χρήματα που θα διατεθούν στις «16» φιναλίστ θα είναι αυξημένα κατά 6,5% σε σχέση με το Euro του 2008 (184 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, 196 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αυτά της Πολωνίας και της Ουκρανίας).
Αναλυτικά:
• Κάθε μία από τις 16 ομάδες των ομίλων θα λάβει 8 εκατ. ευρώ
• Για κάθε ισοπαλία θα δίνεται 0,5 εκατ. ευρώ
• Για κάθε νίκη θα δίνεται 1 εκατ. ευρώ
• Οι ομάδες που θα περάσουν στα προημιτελικά θα πάρουν 2 εκατ. ευρώ
• Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στους ημιτελικούς θα εισπράξουν ακόμα 3 εκατ. ευρώ
• Όσο για τους φιναλίστ του τελικού της 1ης Ιουλίου του 2012; 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον ηττημένο και 7,5 εκατ. ευρώ στον μεγάλο νικητή!
Ο νικητής δηλαδή θα λάβει σίγουρα 20,5 εκατ. ευρώ (για τη συμμετοχή στους ομίλους, την πρόκριση σε προημιτελικά και ημιτελικά και την κατάκτηση του τίτλου), χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον χρήματα από νίκες και ισοπαλίες που προβλέπονται στη φάση των ομίλων.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε την πρόταση για βράβευση των παικτών που θα συμπληρώνουν με τις εθνικές τους ομάδες τις 100 συμμετοχές.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: