Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τι (δεν) αποφάσισε η ΕΠΟ!!

Οι προτάσεις των Βασίλη Χατζηαποστόλου και Νίκου Τζώρτζογλου, να ισχύσει το συστημα αδειοδότησης μόνο για τις πέντε ομάδες που θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα με τη συμμετοχή 20 ομάδων, δεν έγιναν αποδεκτές από τη ΓΣ της ΕΠΟ.
Τι (δεν) αποφάσισε η ΕΠΟ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητηθεί το πώς θα γίνεται η αδειοδότηση από εδώ και στο εξής (εξετάζεται η σύσταση επιτροπής με μόνιμη συμμετοχή της UEFA).
Από την ενημέρωση που έγινε προς τα μέλη του Δ.Σ., προέκυψε πως οι ομάδες που εμπλέκονται σε παραβάσεις με τις ενημερότητες τους (είτε πλαστές, είτε εκπρόθεσμες, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου), είναι 7 από τη Β’ Εθνική, 9 από το Νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής και 5 από τον Βορρά της ίδιας κατηγορίας.
Την Δευτέρα θα σταλούν κλήσεις προς τις ομάδες αυτές, ώστε να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών την επόμενη Τετάρτη. Η Επιτροπή αναμένεται να ακυρώσει τα δελτία και να παραπέμψει όποιους απαιτείται στις πειθαρχικές επιτροπές με την απειλή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που πλαστογράφησαν έγγραφα.
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ενώ εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν είχαν συζητηθεί στις 3 Ιουνίου.
Στο επόμενο Δ.Σ. θα τεθεί και το θέμα της παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ από τον ΟΦΗ, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Αν μέχρι τότε δεν έχει αποσύρει την προσφυγή του, πιθανότητα θα αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις για όσο διαρκεί η παράβαση. Μέχρι τότε, θα έχει προκύψει και το πόρισμα της UEFA για τους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν.
Τέλος, ουδεμία εξέλιξη υπάρχει σχετικά με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στη Β’ Εθνική. Όλα βρίσκονται σε εξάρτηση από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις πλαστογραφίες και τον ΟΦΗ την επόμενη εβδομάδα.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Οι αποφάσεις που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΟ:
1.Αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 20-6-2011 θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων μελών της, οι εργασίες των οποίων είχαν ανασταλεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 3-6-2011.
2.Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών το πόρισμα και οι φάκελοι για τις πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ/ΤΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους, τόσο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όσο της επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η ΕΙΜ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22-6-2011 προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παραπέμψει τις υποθέσεις στα αρμόδια όργανα.
3.Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα (αδειοδότηση κλπ.) και θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εντός του Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί η γενική συνέλευση που είχε διακοπεί στις 3-6-2011.

Πηγή: bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: