Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Επιστρέφει ο Ιακουίντα


Ιακουίντα και Καμπερίνι σε φάση από αγώνα Γιουβέντους-Φιορεντίνα Ετοιμος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έδειξε ο Βιτσέντσο Ιακουίντα, εν όψει της αναμέτρησης της Γιουβέντους με τη Φιορεντίνα. Ο 30χρονος άσος έπαιξε σε φιλικό των "μπιανκονέρι" την Τετάρτη, χωρίς να αισθανθεί ενόχληση στον μηνίσκο, όπου χειρουργήθηκε τον Οκτώβριο.

Η αποθεραπεία του Ιακουίντα είχε διαρκέσει τελικά περισσότερο από το προβλεπόμενο, με τον παίκτη να μένει εκτός μάχης για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών. Τώρα όμως δείχνει έτοιμος για τη συμμετοχή του στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με αντιπάλους τους "βιόλα".

Ενταση στην προπόνηση του Πανιωνίου


Ριέρα και Μανιάτης πανηγυρίζουν τη νίκη στα Γιάννινα Ενταση επικράτησε στην προπόνηση του Πανιωνίου την Πέμπτη μεταξύ του Μανιάτη και του Ριέρα. Αφορμή στάθηκαν κάποιες παρατηρήσεις του Ελληνα διεθνή στον Ισπανό με αποτέλεσμα να "ανάψουν τα αίματα" και τελικά να χρειαστεί να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι. Λήξαν θεωρείται το θέμα από την ΠΑΕ.

Οι δύο παίκτες φυσικά και κλήθηκαν σε απολογία από την διοίκηση, καθώς τους έδιωξε από την προπόνηση ο Παράσχος, όμως το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, καθώς και οι δύο δεν έχουν δώσει αφορμές κατά το παρελθόν, ενώ ο Μανιάτης είναι και εκ των αρχηγών της ομάδας.

Φυσικά και οι δύο, είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση με την Σκόντα Ξάνθη και δεν τίθεται θέμα για το αν θα αποκλειστούν λόγω τιμωρίας από την διοίκηση της ομάδας.

Μπουμπένκο: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, να ηρεμήσουμε νωρίτερα»

Μπουμπένκο: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, να ηρεμήσουμε νωρίτερα»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό και υπογράμμισε αρχικά ότι: «Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να κερδίσουμε. Θα δω ποιοι είναι οι φορμαρισμένοι παίκτες μέσα στην εβδομάδα. Κοιτάω καθημερινά τους παίκτες και αύριο θα πάρω την απόφαση μου. Σίγουρα το πλεονέκτημα το έχουν τα παιδιά που έπαιξαν στην Τρίπολη, αλλά η ενδεκάδα δεν είναι έτοιμη στο μυαλό μου».
Για την επαφή του με τον κ. Παντελή είπε: «Κάναμε μία πρώτη γνωριμία και του είπα πως είναι η κατάσταση στην ομάδα. Μιλήσαμε για την συνεργασία, τι θέλω εγώ και τι θέλει ο κ. Παντελή, πιστεύω ότι θα είναι καλό που θα είναι κάποιος από την διοίκηση κοντά μας».
Συνεχίζοντας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπε: «Κάθε νίκη είναι σημαντική, σίγουρα είναι κάτι καλύτερο όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να μείνουμε στην κατηγορία. Το κέρδος θα είναι ότι με τους τρεις βαθμούς θα μπορέσουμε νωρίτερα να ηρεμήσουμε. Πάντως μέχρι το τέλος θα παλέψουμε ώστε να κερδίσουμε κάθε αγώνα».

Μίλησε για Ανόρθωση και Ηρακλή ο Παντελή


Οι παίκτες της Ανόρθωσης πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Δημοσίευμα της ιστοσελίδας inbusinessnews αφορά στον Ανδρέα Παντελή και μέσα από αυτό υπογραμμίζεται ότι προτίθεται να περάσει στην αντεπίθεση σχετικά με δικαστική διαμάχη που έχει από τον καιρό που ήταν πρόεδρος στην Ανόρθωση. Επίσης, αναφέρθηκε στην είσοδό του στον Ηρακλή.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. "Όσον αφορά στο από πού προέρχονται οι πηγές εσόδων του κ. Παντελή σήμερα, ο ίδιος μας ανέφερε πως προέρχονται καθαρά από τις αρκετές επιχειρήσεις που διατηρεί στη Βουλγαρία οι οποίες σχετίζονται με τον τομέα των ακινήτων και αυτών του λιανικού εμπορίου.
«Παλαιότερα είχα και την αεροπορική εταιρεία Freedom Airways η οποία σήμερα έχει αναστείλει τις εργασίες της», πρόσθεσε. Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που τον φέρουν να έχει υπό το έλεγχο του και την κυπριακή εταιρεία στοιχημάτων Korona ο κ. Παντελή τις χαρακτήρισε ως γελοίες. «Είναι ακόμη μια απόδειξη της λάσπης κάποιων προς το άτομο μου. Η μόνη μου σχέση με την εταιρεία είναι το ότι ο Σταύρος ο ιδιοκτήτης της είναι προσωπικός μου φίλος. Σας αφήνω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα», κατέληξε.

Για τον Ηρακλή. "Απαντώντας σε ερώτηση που αφορά την πρόθεσή του να εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από τον Αντώνη Ρέμο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και το κατά πόσον μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας, ο κ. Παντελή μας παρέπεμψε στην προϊστορία του ως πρόεδρος της Ανόρθωσης και διαβεβαίωσε τους οπαδούς τους Γηραιού ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ομάδας".

Για τη δικαστική διαμάχη από τον καιρό που ήταν πρόεδρος στην Ανόρθωση. "Ο κ. Παντελή δήλωσε ξεκάθαρα πως έχει τη συνείδησή του καθαρή και πως δεν χρωστά χρήματα στην Ανόρθωση, αλλά το αντίθετο.«Με κατηγορούν άδικα κάποιοι και με θεωρούν απατεώνα πως έκλεψα λεφτά από το σωματείο διαγράφοντας τα όσα πρόσφερα τον καιρό στην προεδρία του σωματείου. Επειδή η δική μου υπομονή έχει εξαντληθεί και επειδή βαρέθηκα να ακούω αυτή τη λασπολογία μου εναντίον μου, προτίθεμαι και εγώ να κινηθώ νομικά και να διεκδικήσω από την Ανόρθωση τα λεφτά μου έβαλα προσωπικά για την ευημερία της ομάδας, τα οποία ξεπερνούν το 1 εκ.», επεσήμανε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Παντελή τόνισε πως κάποιοι με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από τον ίδιο, τάζουν λαγούς και πετραχήλια στις ομάδες και στο τέλος τις εγκαταλείπουν χρεοκοπημένες και στο χείλος της καταστροφής. «Όση λάσπη και αν προσπαθούν να μου ρίξουν κάποιοι εντός του σωματείου της Ανόρθωσης, δυστυχώς για αυτούς η ιστορία είναι εκεί και γράφει με χρυσά γράμματα την προσφορά μου στην ομάδα, σε μια περίοδο μάλιστα που κανείς δεν ήθελε να την αναλάβει», επεσήμανε.

Βιεϊρίνια: «Όνειρο για μένα η κλήση στην εθνική ανδρών»

Βιεϊρίνια: «Όνειρο για μένα η κλήση στην εθνική ανδρών»

Την εξαιρετική φόρμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι συμπατριώτες του. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε χθες με την εθνική ομάδα κάτω των 23 ετών της Πορτογαλίας, η οποία και νίκησε 7-2 τη Μάλτα. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να μην σκόραρε όμως ήταν εξαιρετικός στην πτέρυγα του, δημιούργησε γκολ και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Μίλτος Κειρόζ παρακολούθησε μάλιστα την χθεσινή αναμέτρηση και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Βιεϊρίνια. Ο ίδιος με δηλώσεις του υπογράμμισε: «Είναι όνειρο για μένα η κλήση στην εθνική ομάδα των Ανδρών». Ο Βιεϊρίνια πάντως δεν λησμόνησε και τον ΠΑΟΚ: «Βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η ομάδα μου, ο ΠΑΟΚ, διεκδικεί τον τίτλο στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας». Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα: «Θα το έκανα μόνο για να αγωνιστώ σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας».

Κούπερ: «Ο ένας από τους τρεις τελικούς…»

Κούπερ: «Ο ένας από τους τρεις τελικούς…»

Ο Έκτορ Ραούλ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία και αναφέρθηκε στον αγώνα με την Καβάλα που έρχεται αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τους «κίτρινους». Για το Σαββατιάτικο παιχνίδι του «Ανθή Καραγιάννη», ο κ. Κούπερ τόνισε: «Όσο αφορά το επόμενο παιχνίδι μπορούμε να πούμε λίγα πράγματα αλλά μπορούσαμε να πούμε και πολλά. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που θα οριοθετήσει το μέλλον των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Η δική μου ομάδα θα κατέβει για να κερδίσει το παιχνίδι ώστε να μεγαλώσει τη διαφορά από την Καβάλα. Θα είναι σημαντική η διαφορά, έστω κι αν δεν μας εξασφαλίζει την είσοδο στα play-off. Εμένα δεν μου αρέσουν οι υπολογισμοί και τα άλλα αποτελέσματα. Γι΄ αυτό θα κάνουμε τη δουλειά μας απέναντι σε μία ομάδα που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε όλες τις γραμμές της, είναι συμπαγής και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν πετυχαίνει πολλά γκολ όμως δημιουργεί ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Μία ομάδα που η αμυντική της λειτουργίας είναι σωστή με αποτέλεσμα να μην έχει δεχθεί αρκετά γκολ. Στην τελική… είναι μία ομάδα που βρίσκεται δύο βαθμούς χαμηλότερα από εμάς, οπότε πρέπει να κατέβουμε, να πάρουμε τη νίκη και να μην σκεφτόμαστε άλλους παράγοντες. Παρόλο που είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος για μένα είναι ένας από τους τρεις τελικούς με αυτή την ομάδα. Όλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά και οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Όπως και οι αντίπαλοι. Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την πορεία του πρωταθλήματος. Η γνώση για το τι θα παιχθεί με την συγκεκριμένη ομάδα, πρέπει να κάνει πιο σκληρή τη δική μας νοοτροπία. Οι αγώνες πλέον θα είναι πιο σκληροί και αποφασιστικοί. Θεωρώ πάντως ότι έχουμε χτίσει τον χαρακτήρα που χρειάζεται ώστε να έχουμε τις αντοχές και στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να αντεπεξέρθουμε. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε είναι το επόμενο παιχνίδι και όχι πιο μπροστά. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα οφείλει να είναι σκληρή και επιθετική. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η νίκη. Ίσως κάποιοι να κάνουν υπολογισμούς. Εμένα δε μου αρέσει αυτό. Ο Άρης πρέπει να κατέβει με τη νοοτροπία του νικητή στο παιχνίδι με την Καβάλα και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η μοναδική δυσκολία που είχα πάντα σαν προπονητής είναι όταν προέρχονται οι ποδοσφαιριστές από παιχνίδια με τις εθνικές τους. Είναι δύσκολο όταν έχουν αποσυνδεθεί λίγο από τη νοοτροπία της ομάδας και έχουν στο μυαλό τους κάποιο άλλο παιχνίδι, να κληθούν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις της ομάδας. Αυτός είναι ένας παράγοντας ακόμη που η δική μου ομάδα πρέπει να υπερνικήσει. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει εμπιστοσύνη για ότι μπορεί να καταφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι πως βελτιώσαμε κάποια πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι έχει τις αντοχές για να αντεπεξέλθει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα, ο κ. Κούπερ επισήμανε: «Αυτός που θα είναι σίγουρα εκτός θα είναι ο Φερνάντες που έχει πρόβλημα τραυματισμού. Για τους διεθνείς που θα φθάσουν σήμερα ή αύριο, θα προσπαθήσω στην αυριανή προπόνηση να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Αν δω ότι κάποιος δεν είναι μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού, ίσως χρειαστεί κάποιοι να είναι εκτός αποστολής».

Για το αν προβληματίζεται από το γεγονός πως η Καβάλα παίζει καλύτερα όταν βρίσκει ομάδες που παίζουν ανοιχτά απέναντι της, ο προπονητής του Άρη είπε: «Όταν λέω ότι θα κατέβει ο Άρης για να κερδίσει, δεν σημαίνει ότι βγαίνεις μπροστά χωρίς στρατηγική και τακτική. Γνωρίζουμε την ομάδα της Καβάλας, έχει μεγάλη ταχύτητα από τη μέση και μπροστά, εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Επομένως εμείς πρέπει να έχουμε στρατηγική. Εμείς μιλάμε για νίκη και για νοοτροπία νικητή. Το πώς θα φθάσουμε στη νίκη είναι διαφορετικό. Εμείς οφείλουμε να είμαστε πεπεισμένοι πως η στρατηγική θα είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Για τα στοιχεία που έχει δει στην Καβάλα ο κ. Κούπερ και κατά πόσο είναι διαφορετική με την παρουσία παικτών όπως ο Σμολάρεκ αλλά και μετά την αλλαγή προπονητή, ο τεχνικός του Άρη ανέλυσε: «Καταρχήν ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Καβάλα. Είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Όλες οι ομάδες έχουν καλές και μέτριες στιγμές ή και χειρότερες. Μία ομάδα μπορεί να παρουσιάσει αρκετά πρόσωπα. Το σημαντικό λοιπόν είναι να βλέπουμε τα τελευταία παιχνίδια διότι αντανακλούν την εικόνα της ομάδας. Η συγκεκριμένη Καβάλα είναι πολύ διαφορετική. Είναι πιο δραστήρια και έχει αλλάξει τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού. Ακόμη και στην δική μου την ομάδα θα δείτε ότι δεν ταυτίζονται τόσο τα τελευταία παιχνίδια με αυτά πριν από επτά και οχτώ αγωνιστικές. Οφείλεις λοιπόν να έχεις άποψη από τα τελευταία τρία παιχνίδια. Πάνω σε αυτά συγκεντρώσαμε την προσοχή μας και θα χαράξουμε την στρατηγική μας. Κι αν δεν κάνω λάθος σε εκείνο το παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Καβάλα στο τέλος έπαιζε με οχτώ παίκτες και έκανε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το παιχνίδι. Παρόλ΄ αυτά η Καβάλα που θα παίξουμε το Σάββατο έχει μεγάλες διαφορές».

Για τις μεταπτώσεις της ομάδας του Άρη και το κατά πόσο αισιόδοξος είναι ότι ο Άρης θα βρει την απαραίτητη σταθερότητα ο κ. Κούπερ δήλωσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πει πως Θεωρώ ότι ξεκινάει ένα μίνι πρωτάθλημα επτά αγωνιστικών. Γιατί για να μιλήσεις για σταθερότητα πρέπει να δεις πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και νικήσαμε στο πρώτο από τα επτά παιχνίδια, κόντρα στη Λάρισα. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας. Είναι μεγάλες και έχουμε εμπιστοσύνη. Αν στα τρία – τέσσερα αυτά παιχνίδια έχουμε σταθερή απόδοση θα λέμε ότι πραγματικά βαδίζει σταθερά. Η σταθερότητα για να βρεθεί είναι δύσκολο και αποτελείται από αρκετούς παράγοντες. Η δική μου ομάδα δεν χαρακτηρίζεται σταθερή. Όσο είμαι εγώ στον πάγκο είχαμε πολύ καλές στιγμές αλλά και κάποιες που μπορώ να χαρακτηρίσω κακές. Θα ήταν εκπληκτικό μέσα σε δύο μήνες να βρίσκαμε σταθερότητα. Όταν η ομάδα μου έκανε την καλή πορεία υπήρχε ενθουσιασμός και ευφορία και αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε πιο άνετοι. Αυτή ήταν ίσως η κακή στιγμή. Από την στιγμή που σας είπα ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αυτή η διαχείριση των καλών και κακών στιγμών είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να τις διαχειρίζεσαι σωστά και να ανταποκρίνεσαι. Μία ομάδα συμπαγή, δεν πρέπει να παρασύρεται και εγώ θέλω να κάνω μία συμπαγή ομάδα. Θα περιμένω λοιπόν να παίξουμε δύο – τρία ακόμη παιχνίδια και να σας πω για το θέμα σταθερότητας».

Τουμά: «Η νοοτροπία του Ηρακλή… δεν μου ταίριαζε καθόλου»

Δυσάρεστες εντυπώσεις έχει αφήσει ο Ηρακλής στον Σαρμπέλ Τουμά και δεν σταματάει να το αναφέρει όταν του δίνεται η δυνατότητα. Μιλόντας σε Νορβηγική ιστοσελίδα είπε: «Έλυσα το συμβόλαιό μου με τον Ηρακλή και το κεφάλαιο ‘Ελλάδα’ έκλεισε για μένα. Τα πράγματα στην ελληνική οικονομία είναι άσχημα και υπήρχε καθυστέρηση μηνών στην καταβολή των μισθών μας. Δεν ήταν αυτό που περίμενα όταν συμφωνούσα με την ομάδα», τόνισε ο 31χρονος άσος και συνέχισε να βάλει κατά του Ηρακλή. «Όσο ήμουν εκεί, η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές και κάθε φορά υπήρχαν προβλήματα. Οι νέοι προπονητές έφερναν νέους παίκτες, που έπρεπε να παίζουν. Επίσης η νοοτροπία που υπήρχε δεν μου ταίριαζε καθόλου. Δεν υπήρχε συνοχή και συνέχεια με τις διαδοχικές αλλαγές παικτών και προπονητών»

Ο Σηφάκης δεν πάει στην Καβάλα?


Ο Σηφάκης μπλοκάρει την μπάλα Το μεγάλο πρόβλημα αυτή την εβδομάδα, είναι το αν ο Μιχάλης Σηφάκης, θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια στο παιχνίδι του Σαββάτου. Οι πιθανότητες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο διεθνής γκολκίπερ θα μείνει εκτός αποστολής και θα... τρέξει για να προλάβει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στις 14 Μαρτίου.

Ο διεθνείς γκολκίπερ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής, το παρακολούθησε από την κερκίδα και θα δώσει κανονικά σήμερα το παρών στο Ρύσιο, στη διάρκεια της προπόνησης, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ.

Μάλλον θα πρέπει να θεωρείται τυπικό το ότι θα μείνει εκτός για τον αγώνα με την Καβάλα που θα γίνει το Σάββατο.

Πάντως, μέχρι τότε, υπάρχουν ακόμη μικρές πιθανότητες να έχουν υποχωρήσει στον μεγαλύτερο βαθμό οι ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο και να βοηθήσει την ομάδα του.

Να σημειωθεί ότι θα τον εξετάσει και πάλι ο Βαγγέλης Πανταζής, ο γιατρός του ’ρη και ανάλογα με το πως θα νιώθει θα αποφασιστεί η συμμετοχή του η όχι. Πάντως όλο αυτό το διάστημα ο 26χρονος τερματοφύλακας ακολούθησε θεραπευτική αγωγή, ενώ οι πόνοι μέρα με την μέρα υποχωρούν.

Ο Σάντος αποφασίζει...


O Φερνάντο Σάντος στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα Παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη διάθεσή του συνολικά 10 ποδοσφαιριστές (οι 7 διεθνείς, οι Σαβίνι, Φιλομένο που έκαναν ατομικό και ο Σνάουτσνερ που ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική), ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε σχήμα. Έβαλε στα άκρα της άμυνας τους Λίνο, Αραμπατζή, τριάδα στα χαφ τους Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, εξτρέμ τον Σορλέν δεξιά και τον Κριστιάνο αριστερά και τον Εντίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Στην προπόνηση συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων: Αγουρίδης, Ευθυμιάδης, Καραντασιάδης, Σάρρος και Σκέμπης.

Από σήμερα, θα έχει στη διάθεσή του τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους σχεδιάζει για το ισχυρότερο σχήμα ενόψει του αγώνα του Σαββάτου. Ορισμένοι βέβαια δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν αφού η προπόνηση ξεκινά στις 10.30. Αυτό σημαίνει ότι θα επανέλθουν αύριο στην προετοιμασία και με μία προπόνηση θα οδηγηθούν στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Κάρλος Τέβεζ -«Νεκρός ο Τέρι στην Αργεντινή»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9f4da888848c1281b5dc85f2235c2f9f_L.jpg?1267688333?1267688333?1267688333Η υπόθεση του Τζον Τέρι και της σχέσης του με την σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο. Ο Κάρλος Τέβεζ τόνισε ότι αν αυτό γινόταν στη χώρα του, ο Τέρι θα ήταν νεκρός! Για το θέμα του Τέρι με τον Μπριτζ μίλησε ο Κάρλος Τέβεζ. Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός τόνισε ότι αν στην Αργεντινή συνέβαινε κάτι ανάλογο, πιθανότατα θα υπήρχε νεκρός. Ο Τέβεζ ο οποίος μεγάλωσε στην πιο σκληρή περιοχή του Μπουένος Άιρες, την Φουέρτε Απάτσι, ανέφερε για το θέμα του Τέρι.

«Δε νομίζω ότι μπορείς να πας με την γυναίκα ενός άλλου συμπαίκτη. Είναι λάθος. Κατά την γνώμη μου ο Τέρι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό με αυτό που έκανε στον Μπριτζ. Εάν αυτό γινόταν στην περιοχή μου στο Μπουένος Άιρες, θα έχανες τα πόδια σου ή ακόμα και τη ζωή σου».

ΑΡΗΣ: Πρόκριση μέσω…Άλμπα!

Την πρόκριση του και μαθηματικά στα προημιτελικά του EuroCup σφράγισε ο Άρης, αφού η Άλμπα Βερολίνου επικράτησε με 83-71 της Λε Μαν. Έτσι οι «κίτρινοι» είναι ήδη στους «8″, αλλά σε περίπτωση νίκης την ερχόμενη Τρίτη στη Γαλλία σφραγίζουν και την πρωτιά.

Ρωσική "κρούση" στον Καπέλο


Φάμπιο Καπέλο Την πόρτα του Φάμπιο Καπέλο χτύπησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αντικαταστήσει τον απερχόμενο προπονητή της εθνικής της ομάδας Γκους Χίντινκ. Η συνάντηση του προέδρου της ομοσπονδίας με τον Ιταλό τεχνικό έγινε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sovietski Sport», ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Σεργκέι Φουρσένκο είχε συνομιλία με τον Καπέλο μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του ματς της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στο μέλλον, παρόντος και ενός από τους εκπροσώπους του προπονητή της εθνικής Αγγλίας.

Εκτός από τον Ιταλό τεχνικό, στις εναλλακτικές λύσεις των Ρώσων για τον αντικαταστάτη του Χίντινκ περιλαμβάνεται και ο Βέλγος πρώην προπονητής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και νυν της εθνικής Βελγίου Ντικ Αντβοκατ. Οσο για τον Χίντινκ πρόκειται, ως γνωστόν, να αναλάβει την εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Ψιθυροι

  • Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκαν οι ψυχρές σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή. Οι δύο άνδρες με το... ζόρι χαιρετήθηκαν σε εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
  • Οι φίλαθλοι του Ηρακλή δεν έχουν ξεχάσει τη διαιτησία του Παμπορίδη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τον αποδοκίμασαν ακόμα και σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος (!), αναγκάζοντάς τον να τον διακόψει προσωρινά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  • Δυσαρέσκεια για την ΕΠΟ υπάρχει στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαιρέθηκε από το φιλικό της Εθνικής με την Σενεγάλη ο Βασίλης Τοροσίδης, λόγω ενός μικροτραυματισμού, ενώ δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο σε ανάλογη περίπτωση με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο πρόσφατο παρελθόν...
  • Πολλή κουβέντα για δύο πέναλτι της 24ης αγωνιστικής. Ενα στη Νέα Σμύρνη που αν γινόταν στην αντίπαλη περιοχή, δεν θα δινόταν ούτε με σφαίρες - κι ένα στο Καραϊσκάκη, που αν γινόταν στην αντίπαλη περιοχή θα δινόταν με... σφαίρες

Πιάνει δουλειά ο Παντελή

Πιάνει δουλειά ο Παντελή

Για συμφωνία συνεργασίας με τον Αντώνη Ρέμο όσον αφορά το μάνατζμεντ της ΠΑΕ έκανε λόγο χθες το μεσημέρι ο Ανδρέας Παντελή. Ο Κύπριος επιχειρηματίας, έκανε την εμφάνιση του εκ νέου, αφού βρίσκεται επιτέλους στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση μίας μέρας και για την ακρίβεια ήταν και στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, λίγο πριν μάλιστα το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.
Ο Παντελή ξεναγήθηκε ουσιαστικά στο κτίριο και στις εγκαταστάσεις της ομάδας και είχε συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ηρακλή, που ήταν εκεί… Δεν μίλησε με παίκτες, αφού η προπόνηση είχε ολοκληρωθεί. Ο ίδιος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει με πολλές λεπτομέρειες για τη συμφωνία του με τον Αντώνη Ρέμο. Δέχθηκε να δεχθεί ερωτήσεις, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

«Μέση λύση…»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Κύπριος επιχειρηματίας, επισήμανε χαρακτηριστικά για τη συμφωνία του με τον Αντώνη Ρέμο. «Έγιναν συζητήσεις με ένα φίλο, τον Αντώνη Ρέμο. Αν μιλούσαμε τώρα για μετοχές, θα τραβούσε το θέμα σε μάκρος και δεν υπάρχει χρόνος. Η ομάδα χρειάζεται άμεσες λύσεις. Γι’ αυτό και δεν ξεκινήσαμε από τώρα τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών. Καταλήξαμε έτσι σε μία μέση λύση», είπε ο Παντελή και συνέχισε. «Το αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία κατάσταση μηνών και μία επιφυλακτικότητα από την πλευρά του κόσμου, γι’ αυτό μεταξύ άλλων και συμφωνήσαμε με τέτοιο τρόπο».

«Αρχίζουμε δουλειά»

Στη συνέχεια, μίλησε και για τις μετοχές, αλλά και για το οικονομικό: «Αναλαμβάνω το μάνατζμεντ και το καλοκαίρι θα συζητήσουμε για τις μετοχές. Αυτό θα γίνει με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Η αρχική μας συμφωνία είναι για το μάνατζμεντ. Το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ και γενικότερα οι ομάδες, είναι το οικονομικό. Αρχίζουμε δουλειά. Μπροστά μας υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να δώσω άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Θα βρίσκομαι εδώ για να δώσω λύσεις. Η συνεργασία μας θα είναι άμεση…», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κύπριος.

«Από επόμενη εβδομάδα, πληρωμές»

Πότε θα γίνουν όμως οι πληρωμές σε υπαλλήλους και παίκτες; Δεν θα ξεκινήσουν άμεσα. Αυτές τις μέρες, δεν θα γίνουν πάντως. Άφησε φυσικά να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που θα μπει στην ομάδα, αυτός θα βάλει κάποια χρήματα, αλλά δεν είπε πολλά πράγματα. «Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν πληρωμές. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, προσπάθεια από όλους και αγάπη και στήριξη από τον κόσμο. Το μέγεθος του Ηρακλή, δεν είναι αντίστοιχο των αποτελεσμάτων που έχει τα τελευταία χρόνια», είπε ο Παντελή. Όσον αφορά τους λόγους πουν τον έκαναν να αναλάβει; «Η φιλία μου με τον Ρέμο και η αγάπη με το ποδόσφαιρο μ’ έκαναν να πάρω την απόφαση και να έρθω στην ομάδα», είπε με νόημα ο Κύπριος. «Άμεσος στόχος είναι να βοηθήσουμε τον Ηρακλή», επισήμανε. Όσο για το αν θα έχει συνεργάτες στην ομάδα, απάντησε… «Ίσως και να υπάρξουν».

«Γραπτή η συμφωνία»

Ο Κύπριος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία του με τον Ρέμο δεν είναι απλά και μόνο προφορική, αλλά γραπτή, αφού έχουν «πέσει» οι υπογραφές, ενώ ερωτηθείς για ένα θέμα, που ενδιαφέρει άμεσα την ομάδα και συγκεκριμένα όσον αφορά τη δικαστική εκκρεμότητα, που έχει στην Κύπρο, ο Παντελή ανέφερε: «Αν και όταν ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, θα πρέπει να πω πώς είναι κάτι που με πλήγωσε. Όταν ανέλαβα την Ανόρθωση, η ομάδα είχε μεγαλύτερα προβλήματα από τον Ηρακλή. Δέκα φορές μεγαλύτερα. Και όταν μεσουρανούσε, κάποιοι εκ των έσω μας χτύπησαν», απάντησε ο Παντελή.

Οι συζητήσεις

Νωρίτερα από την παρουσία του στη Μίκρα, συναντήθηκε με τον Δήμο Πολύκαρπο, για περίπου είκοσι λεπτά και του ανακοίνωσε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τις τύχες του Ηρακλή. Παράλληλα, η παρουσία του συνέπεσε με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και την παρουσία όλων των μελών, αφού στη Μίκρα ήταν και ο Νίκος Αρταβάνης, ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Ο Παντελή ξεναγήθηκε στη Μίκρα από τον Φανάρα, ενώ είχε συζητήσεις και με τους ανθρώπους της ομάδας, όπως οι Αγγελάκης και Μαργαρίτης.

Το νέο αμόρε του Μπόσνιτς!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/251ca8cdd5fec8d084d2bca1eba28d59_L.jpg?1267679827?1267679827?1267679827Ο Μαρκ Μπόσνιτς αφού ξεπέρασε τον χωρισμό του με την πόρνη πολυτελείας, Σόφι Άντερτον, βρήκε και πάλι την αγάπη στο πρόσωπο της 22χρονης Σάρα Τζόουνς. Ο 38χρονος Αυστραλός πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαμογελάει και πάλι.Ο πρώην διεθνής πορτιέρο αγωνίστηκε με την Σίδνεϊ Ολίμπικ και γνώρισε την Σάρα σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αυστραλία. Ο Μπόσνιτς δεν έκρυψε την ικανοποίηση του με το νέο του δεσμό: Δεν θυμάται πότε είχα ξανά νιώσει τόσο χαρούμενος». Η διαφορά των 16 ετών που τους χωρίζει δεν ενοχλεί το ζευγάρι. Ο Αυστραλός έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει χωρίσει ισάριθμες ενώ έπαθε μεγάλη... πλάκα με την πρώην του Σόφι Άντερτον, η οποία αποκάλυψε ότι εκδίδεται

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.....................

Μη βιάζεστε για συμπεράσματα. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, αλλά πονηρές σκέψεις. Το Παλαμάρι είναι ένα γραφικό χωριό στην Αρκαδία...

Ειπε........

"Να πάτε να γαμ...! Γιατί δεν με αφήνετε στην ησυχία μου. Η ζωή μου καταστράφηκε"

Ασλεϊ Κόουλ

(Ο αμυντικός της Τσέλσι χρέωσε στους δημοσιογράφους την... άστατη ζωή του)

Ανρί: «Φαβορί η Ισπανία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4a9c46fb8c198f6e638e818cec0aadb3_L.jpg?1267682556?1267682556?1267682556Ο Τιερί Ανρί έχρισε ως φαβορί την Ισπανία για την κατάκτηση του Μουντιάλ μετά την χθεσινή φιλική αναμέτρηση στο «Σταντ ντε Φρανς». Ο Γάλλος επιθετικός θεωρεί ότι οι «φούριας ρόχας» ή η Βραζιλία θα είναι ο τροπαιούχος. φορ της Μπαρτσελόνα τόνισε πως η Ισπανία του θύμισε την Γαλλία των περασμένων χρόνων: «Στη Γαλλία δεν έχω το ίδιο στυλ παιχνιδιού όπως με την Μπαρτσελόνα. Η Ισπανία μαζί με την Βραζιλία είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μου θυμίζουν την εθνική Γαλλίας πριν από μερικά χρόνια. Είδαμε μια ομάδα (Ισπανία) που μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ και μια άλλη (Γαλλία) που χρειάζεται πολλή δουλειά».

Στη Λάρισα ο Κοντομηνάς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f8d5c667a2dbc10b4da513296a8a6047_L.jpg?1267682686?1267682686?1267682686Έτοιμος να επενδύσει στην Λάρισα είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Ο Έλληνας επιχειρηματίας βρέθηκε μαζί με τον Κώστα Πηλαδάκη στο χώρο που γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΛ για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των έργων. Ο πρόεδρος του ομίλου Interamerican περιηγήθηκε στο εργοτάξιο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία των εργασιών.

Ο Κοντομηνάς ενδιαφέρεται να επενδύσει στο εμπορικό κέντρο, μέσω των κινηματογράφων, ενώ δεν αποκλείεται ο άλλοτε ιδιοκτήτης του Άρη να θέλει να εμπλακεί με την εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε» ή ακόμα με την ίδια την ΠΑΕ.

Κορυφαίος ο Ολυμπιακός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/56d10e191178f8ce8cf2d0a03b369860_L.jpg?1267683145?1267683145?1267683145Παρότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπορντό στο Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε η κορυφαία ελληνική ομάδα για το μήνα Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η παγκόσμια ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS) ο Ολυμπιακός μπορεί να έπεσε από την 21η θέση στην 22η, ωστόσο συνεχίζει να παραμένει η κορυφαία ελληνική ομάδα. Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται 14 θέσεις πιο ψηλά από τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έπειτα από τις δύο νίκες επί της Ρόμα στο Europa League και την πρώτη θέση στον ελληνικό πρωτάθλημα σκαρφάλωσαν από την 52η θέση στην 36η της παγκόσμιας κατάταξης. Όσο για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 129η και ο ΠΑΟΚ στην 145η θέση της λίστας.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι εξής ομάδες: 1.Μπαρτσελόνα, 2.Τσέλσι, 3.Βέρντερ Βρέμης, 4.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 5.Σαχτάρ Ντόνετσκ, 6.Άρσεναλ, 7.Εστουντιάντες, 8.Κρουζέιρο, 9. Αμβούργο, 10.Ρόμα.

Στην Τούμπα το Σάββατο ο έλληνας σκάουτερ της Γιουβέντους

Στην Τούμπα θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο ο έλληνας σκάουτερ της Γιουβέντους, Σταύρος Παπανδρέου που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution παραδέχθηκε πως θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη δίχως πάντως να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Τρέλα και δίψα για τον ΠΑΟΚ

Τρέλα και δίψα για τον ΠΑΟΚ

Τι Παναθηναϊκός, τι… Πανθρακικός! Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είχε γίνει «sold out» μέσα στις πρώτες ώρες της μέρας που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια. Τώρα με τον Πανθρακικό μπορεί να μην έγινε «sold out» την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν τα «μαγικά χαρτάκια» αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το Σάββατο η Τούμπα θα είναι και πάλι κατάμεστη και δε θα μείνει εισιτήριο ούτε για δείγμα!
Η τρέλα και η δίψα του κόσμου για την ομάδα είναι τεράστια και έχει γίνει ακόμη πιο μεγάλη από τη στιγμή που η Πολιτεία έβαλε φρένο στις εκδρομές εκτός έδρας (παρότι και εκεί ο λαός του ΠΑΟΚ βρίσκει τρόπους να βρεθεί παντού…).
Μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα που άρχισαν να διατίθενται εισιτήρια μέσω ίντερνετ για τα τέσσερα τελευταία ματς στην Τούμπα με Πανθρακικό, ΑΕΚ, Καβάλα και Εργοτέλη παρουσιάστηκε πρωτοφανή προπώληση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο ΠΑΟΚ βρίσκεται καθ’ οδόν για τέσσερα συνεχόμενα «sold out» στα οποία εφόσον προσθέσουμε και το ματς με τον Παναθηναϊκό θα μιλάμε για πέντε σερί ματς χωρίς να έχει μείνει εισιτήριο ούτε για δείγμα.

Μεγάλη προπώληση και μέσω ίντερνετ

Περισσότερα από 1.000 εισιτήρια για τον μεθαυριανό αγώνα με τον ουραγό Πανθρακικό είχαν προπωληθεί μέχρι χθες, ενώ πάνω από 1.500 είχαν «φύγει» για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα γίνει στην Τούμπα στις 21 Μαρτίου! Σημαντική είναι η κίνηση και για τα δύο τελευταία ματς της σεζόν με Καβάλα και Εργοτέλη καθώς ο κόσμος θέλει να εξασφαλίσει από τώρα ένα μαγικό χαρτάκι για τα παιχνίδια που μπορεί να κρίνουν τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή!
Συνολικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει για καθένα από αυτά τα παιχνίδια πάνω από 7.500 εισιτήρια καθώς υπάρχουν και τα 21.000 διαρκείας (συν άλλα περίπου 500 των χορηγών…) από το περασμένο καλοκαίρι.

Ουρές για Πανθρακικό

Για το ματς με τον Πανθρακικό δημιουργήθηκαν χθες ουρές έξω από τα εκδοτήρια της Τούμπας και μέσα σε λίγες ώρες διατέθηκαν περίπου 1.500 εισιτήρια! Στις ουρές υπήρχαν φίλοι του ΠΑΟΚ κάθε ηλικίας από νεαρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους μεταξύ των οποίων ξεχώριζε ένας παππούς 75 ετών που περιμένε με μεγάλη αγωνία να πάρει το δικό του «μαγικό χαρτάκι» για να δει τον ΠΑΟΚ! «Έχω δει πολλά τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια δεν το έχω ξαναδεί», έλεγε περιμένοντας με υπομονή για ένα εισιτήριο.
Άλλα 1.000 «κομμάτια» είχαν διατεθεί μέσω ίντερνετ, ενώ περίπου 2.000 εισιτήρια έχουν κρατηθεί για τους συνδέσμους. Συνεπώς για το σαββατιάτικο ματς έχουν μείνει περίπου 3.000 «μαγικά χαρτάκια» τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα μέσα στα επόμενα 24ώρα.

Εκδοτήρια 10:00 – 17:00

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πανθρακικό είναι η ακόλουθη:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010, θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας, για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα εναντίον του Πανθρακικού για την 25η αγωνιστική της Superleague, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2010 στις 16:45.
Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα 1: 50 €
Θύρες 2, 3: 30 €
Θύρες 5, 6: 25 €
Θύρες 4, 4α: 15 €
Θύρες 7, 7α, 8: 15 €
Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας». Πηγη Μετροσπορ

Τέλος ο Δέλλας από την Ανόρθωση


Ο Τραϊανός Δέλλας με τον Αριάν Μπεκιάι πανηγυρίζουν την πρόκριση Η καριέρα του Τραϊανού Δέλλα στην Ανόρθωση ολοκληρώνεται, αφού μετά από συνάντηση που είχε ο Ελληνας πρώην διεθνής αμυντικός με τον προπονητή της ομάδας της Αμμοχώστου, Νίκο Νικολάου, και τον βοηθό του, Νίκο Φρούσο, πληροφορήθηκε πως δεν υπολογίζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και πως για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου του δίνεται άδεια από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κατόπιν της απόφασης των τεχνικών της κυπριακής ομάδας, ο Δέλλας θα πρέπει να αναζητήσει σε άλλη ομάδα την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Γενικός ξεσηκωμός στην Καβάλα


Ο Ονουάτσι πανηγυρίζει με τον Ντεν Μος Το παιχνίδι της Καβάλας με τον Αρη για το πρωτάθλημα, όπως είναι φυσικό έχει επιφέρει και γενικό ξεσηκωμό στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΟΚ. Η διοίκηση έκανε το χρέος της και όρισε είσοδο 10 ευρώ και πλέον οι οπαδοί καλούνται να γεμίσουν το "Ανθή Καραγιάννη".

Πλέον στόχος όλως είναι να μην υπάρξουν οπαδοί του Αρη που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο και η Λέσχη Φιλάθλων του συλλόγου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν μόνο από τα γραφεία της ΠΑΕ, θα αγοράζονται μόνο με αστυνομική ταυτότητα, θα είναι προσωπικά και θα κρατηθούν ηλεκτρονικές καταστάσεις για να αποφευχθούν διπλοαγορές Δεν πρόκειται να υπάρξει πώληση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Θα υπάρχουν από την αστυνομία ζώνες προελέγχου εισιτηρίων και ταυτοτήτων και μόνο όσοι είναι κάτοχοι νόμιμων εισιτηρίων θα εισέρχονται σε χώρους πέριξ του γηπέδου".

Στον αγωνιστικό τομέα, η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις προπονήσεις απουσιάζει μόνο ο Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Κύπρου και αναμένεται στην Ελλάδα και πάλι την Πέμπτη.

Τρεις πιθανότητες για Αντριάνο



Ο Αντριάνο με τη φανέλα της Φλαμένγκο Αρκετές και αξιόλογες επιλογές θα έχει στη διάθεσή του ο Αντριάνο, όταν στο εγγύς μέλλον κληθεί να αποφασίσει σε ποια ομάδα της Ευρώπης θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης της Ιντερ και νυν της Φλαμένγκο, έχει προτάσεις από Ρόμα, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Αυτό υποστήριξε ο μάνατζέρ του Γκίλμαρ Ρινάλντι, που κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει το ενδιαφέρον για την επάνοδο του πελάτη του στη «γηραιά ήπειρο», μετά από την επιστροφή του στη Βραζιλία. «Ο Αντριάνο θα μπορούσε να παίξει σε μία ομάδα που έχει ήδη Βραζιλιάνους παίκτες. Θα μπορούσε να είναι η Ρόμα, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα», δήλωσε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ρινάλντι. «Είναι έτοιμος για την επιστροφή και εγώ θα είμαι στην Ευρώπη για να κάνω τις έρευνές μου», συμπλήρωσε.

Ο Νάνι φέρνει Βελόσο...


Ο Νάνι της Μάντσεστερ Η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ χρησιμοποιεί τον Νάνι για να καταφέρει να αποσπάσει το "ναι" του Μιγκέλ Βελόσο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Πορτογάλος άσος της πρωταθλήτριας Αγγλίας προσπαθεί να πείσει τον συμπατριώτη του να φορέσει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και όχι αυτή της Γιουβέντους, η οποία βρίσκεται στο κυνήγι της απόκτησης του.

Ωστόσο, ο Νάνι δεν επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας, "Δεν γνωρίζω από πού προέρχονται αυτές οι φήμες. Γνωρίζω τον Βελόσο, καθώς υπήρξαμε συμπαίκτες. Είναι πολύ καλός παίκτης, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα και στη Γιουνάιτεντ", είπε ο Νάνι.

Ανακοίνωση για Καλόπουλο η Σούπερ Λιγκ


Ο διαιτητής Καλόπουλος με τον Ράφικ Τζιμπούρ Η Σούπερ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που έγινε στο μαγαζί του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου, τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα βίας πλήττουν την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο ειδικά φέτος δείχνει και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Με αφορμή τη σημερινή απόπειρα εμπρησμού του καταστήματος του διαιτητή κ. Δημήτρη Καλόπουλου, η Super League καταδικάζει απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας από όπου και αν προέρχεται.

Το φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, ένα από τα πλέον συναρπαστικά των τελευταίων χρόνων, έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη καμπή και τέτοια φαινόμενα βίας πλήττουν την εικόνα του.

Με δεδομένο ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει στη διάθεσή της τον εμπρηστικό μηχανισμό, η Super League ευελπιστεί ότι οι δράστες της σημερινής εγκληματικής ενέργειας θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης".

Η Νότια Κορέα επιβλήθηκε της Ακτής Ελεφαντοστού


Φάση από τον αγώνα Νότια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού Η Νότια Κορέα ξεκίνησε με το δεξί τα φιλικά της εν όψει της τελικής φάσης του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Νότια Αφρική. Η αντίπαλος μας στον όμιλο του Μουντιάλ επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-0, χάρη στα τέρματα που πέτυχαν οι Γκουκ( 4'), Ταε Χι (90').

Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μου): Γουν Τζαε, Γιονγκ Χιουνγκ, Τζι Σουνγκ, Τζουνγκ Γου, Κεουν Χο (45' Ναμ Ιλ), Γιουνγκ Πιο, Ταε Χι, Σουνγκ Γίενγκ (77' Ζάε Σουνγκ), Τσου Γιονγκ, Ντονγκ Γκουκ (45' Τζουνγκ Χβαν), Ντου Ρι.

Νιγηρία πέντε αστέρων


Η μπάλα κατέλησε στο πλεχτό... Η Νιγηρία ήταν εντυπωσιακή στο φιλικό με Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την οποία και φιλοδώρησε με πέντε γκολ. Η αντίπαλος της Εθνικής μας στο Μουντιάλ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει σε μία αρκετά εύκολη επικράτηση. Ο Λαρς Λάγκερμπακ που θα είναι ο νέος τεχνικός της Νιγηρίας, είδε το παιχνίδι από την εξέδρα και σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του.

Ο Ουτακά μόλις στο 11' άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ στο 27' ο Ιντέεμ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Εζιμόρα έκανε τρία τα τέρματα της Νιγηρίας, με το Κονγκό να μειώνει σε 3-1 με τον Μπενζά, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Νιγηρία ξεκίνησε το ίδιο καλά και το δεύτερο ημίχρονο και στο 52' ο Ομπινά πέτυχε το 4-1, ενώ στο 65' ο Ιντέεμ σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Μπενζά στο 71'.

"Καθάρισε" για την Αργεντινή ο Ιγκουαΐν


Ο Ιγκουαΐν πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος της Γερμανίας Ο Ιγκουαΐν είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και το απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδια. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει ακατάπαυστα τον τελευταίο καιρό και αυτό έκανε στην αναμέτρηση με την Γερμανία, όπου σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, βοηθώντας την Αργεντινή να νικήσει με 1-0.

Ο Ντι Μαρία έβγαλε τη μπαλιά πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Ιγκουαΐν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και αφού "τσίμπησε" την μπάλα από τον Αντλερ δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ έξω από την περιοχή να στείλει στην μπάλα στην κενή εστία.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα παρέταξε την αντίπαλο μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους: Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις (57' Μπουρντίσο), Σάμουελ, Χέινσε (47' Κλεμέντε Ροντρίγκες), Μαστσεράνο, Βερόν, Χονάς Γκουτιέρες, Ντι Μαρία, Μέσι, Ιγκουαΐν (63' Τέβες).

Γερμανία: ’ντλερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Τάσι, Λαμ, Μπάλακ, Σβαϊνστάιγκερ (76' Κεντίρα), Μίλερ (67' Κρόος), Οζίλ (67' Κακάου), Ποντόλσκι, Κλόζε (46' Γκόμεζ).

Ανανεώνει ο Κάμπορα


O Κάμπορα με το Ναφτί πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στην  ΑΕΛ Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο έντυπο Τύπο, ο Χαβιέ Κάμπορα, αναφέρεται στο κύπελλο, την πορεία του Αρη στο πρωτάθλημα καθώς και στην έφεσή του για γκολ. Επίσης, αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια αφού απομένουν τα τυπικά για να ανανεώσει τη συνεργασία του.

«Θα κάνω τα πάντα για να μείνει ο φετινός Αρης στην ιστορία», είπε μεταξύ άλλων, ο 29χρονος σκόρερ που μίλησε για όλους και για όλα. Στα σημαντικότερα σημεία, υπογράμμισε: «Το σημαντικό είναι να βρισκόμαστε κοντά στις φάσεις και να δημιουργεί η ομάδα ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο τελευταία γκολ τα πέτυχα ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν έρθουν τα γκολ όμως εμείς τα καλωσορίζουμε, έστω και αν πρέπει να σβαρνιστώ ή να σκοράρω με το κεφάλι ή με σουτ».

«Εχω κάνει και καλύτερη σεζόν με πολλά γκολ στο παρελθόν, στην Αργεντινή. Είχε τύχει να σκοράρω σε εννιά συνεχόμενες αγωνιστικές, ενώ στο εξάμηνο που αγωνίστηκα έφτασα στα 13 γκολ, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ».

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή να με υπολογίζουν ως έναν από τους πιο φορμαρισμένους Αργεντίνους στην Ευρώπη, αν σκεφτεί κανείς μάλιστα την ποιότητα και την μεγάλη αξία των επιθετικών της πατρίδας μου που παίζουν στην Ευρώπη. Επομένως μόνο και μόνο που αναφέρονται σε εμένα αυτό με κάνει περήφανο».

Για το γκολ κόντρα στη Λάρισα, είπε: «Εκείνη τη στιγμή η μπάλα μένει μπροστά μου και με τον τρόπο που πέφτω έχω μπροστά μου την εστία και η μόνη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να την χτυπήσω την και να την στείλω στα δίχτυα. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη την στιγμή ήταν να σκοράρω. ’λλωστε πριν την έναρξη του αγώνα είχαμε «γιορτάσει» τα γενέθλια μας. «ένα χρόνο δίχως πέναλτι». Ίσως αυτό να επηρέασε την σκέψη μου, ότι δύσκολα θα παίρναμε πέναλτι. Επομένως έπρεπε να στείλω την μπάλα στα δίχτυα».

«Όλα τα γκολ που έχω πετύχει μου αρέσουν και τα θυμάμαι. Αυτό που βίωσα περισσότερο ήταν αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το πανηγύρισε ο κόσμος και τα συναισθήματα που μας μετέφερε σε εμάς εκείνη την στιγμή. Παράλληλα το δικό μου γκολ έκρινε την αναμέτρηση και μας έδωσε μια σημαντική νίκη. Επίσης μου έχει μείνει στη μνήμη το περσινό γκολ με τον Πανθρακικό την τελευταία αγωνιστική. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Σχετικά με το γκολ που πανηγύρισε περισσότερο: «Μακράν το γκολ του Νέτο. Ήταν ένα γκολ που έφερε απίστευτη ανακούφιση στην ομάδα. Ανακούφιση για το λόγο, ότι η ομάδα προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και το γήπεδο δεν το επέτρεπε. Συν το γεγονός ότι δεν αξίζαμε τον αποκλεισμό. Επομένως από την υπερπροσπάθεια που είχαμε καταβάλει, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο γκολ το πανηγύρισε όλη η ομάδα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο».

«Μέχρι τώρα στη καριέρα μου, για όλες τις αποφάσεις που έχω πάρει δεν έχω μετανιώσει για καμιά. Δόξα τον θεό δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για την απόφαση να έρθω στον ’ρη. Έχω κάνει πολλά παιχνίδια, έχω σημειώσει αρκετά γκολ, βρίσκομαι σε μια πανέμορφη χώρα, σε μια όμορφη πόλη, η οποία κάνει ευτυχισμένο και εμένα και την οικογένεια μου και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση που υπάρχει στο έργο μου από τον κόσμο της ομάδας».

Σε τι διαφέρει ο Αρης από τις υπόλοιπες ομάδες; «Η μεγάλη διαφορά είναι το οπαδικό κίνημα της ομάδας. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω, πώς κάθε Κυριακή αυτοί οι οπαδοί μας εκπλήσσουν, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, είμαι πεπεισμένος ότι έχω έρθει σε μια ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και όλοι είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να μπούμε στα play-off. Είμαστε πανέτοιμοι να παλέψουμε ως το τέλος για το κύπελλο, αλλά και για το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα».

«Πέρυσι αγωνίστηκα λιγότερο σε σχέση με φέτος, ωστόσο κατάφερα να σημειώσω κάποια γκολ. Ο ρόλος μου αυτή την στιγμή στον αγωνιστικό χώρο είναι διαφορετικός, πιο ελεύθερος και μου δίνει την δυνατότητα να βρίσκομαι μέσα στην περιοχή και να πετυχαίνω περισσότερα γκολ».

«Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό του Σαββάτου με την Καβάλα. Όταν τελειώσει αυτό, το πιο σημαντικό θα είναι το επόμενο ανεξαρτήτου αντιπάλου. Και πάει λέγοντας.»

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα στα ημιτελικά. Δεν μπορώ να σκέφτομαι αυτή την στιγμή τον τελικό, γιατί έτσι πηδάμε τον ημιτελικό. Σίγουρα όμως ονειρευόμαστε έναν τελικό».

«Θέλω να αναγνωρίσω την μεγάλη ώθηση και στήριξη που μας δίνουν. Αυτό δεν το νοιώθω μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Είναι ξεκάθαρη η υπόσχεση που τους έχουμε δώσει, ότι θα δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Και με αυτόν τρόπο ίσως να καταφέρουμε να φέρουμε αυτή την ομάδα ψηλά και ο φετινός Αρης να γραφεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία».

Με εσωτερικό φιλικό
Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον αγώνα με αντίπαλο την Καβάλα, το Σάββατο. Μία ομάδα που αποτελούνταν από παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μαζί με ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ21 αντιμετώπισε μία αντίστοιχη ομάδα από παίκτες της Κ21 και Κ17 προκειμένου ο Κούπερ να έχει άποψη και για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και τους "πιτσιρικάδες".

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, με εξαίρεση τους τραυματίες Φερνάντεζ, Αγτζίδη που συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας. Απόντες φυσικά ήταν οι διεθνείς Τζόνσον, Σηφάκης, Βαγγέλη, Ντέιλι και Φρασέρι που αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στην Θεσσαλονίκη.

Σούπερ Σισέ και τα αποτελέσματα των φιλικών και οι σκόρερ


 Εντυπωσίασε, αλλά δεν σκόραρε ο Σισέ Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε και πάλι τα δικά του. Αυτά που κάνει και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Εντυπωσίασε, αλλά δεν σκόραρε, αφού αγωνίστηκε μόλις 13 λεπτά στην ήττα της Γαλλίας με 2-0 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία. Ο επιθετικός των "πρασίνων" πρόλαβε να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, μια ακόμη και στη συνέχεια να κάνει τη σέντρα στην κεφαλιά του Μαλουντά που χτύπησε στο δοκάρι του Κασίγιας. Οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από τους Γάλλους δημοσιογράφους!

Η Κύπρος, παρά την καλή της εμφάνιση δεν κατάφερε να νικήσει την Ισλανδία, σε ένα ακόμη από τα πολλά φιλικά εθνικών ομάδων που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης. Εμεινε στο 0-0 με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη να κάνει ντεμπούτο με την εθνική ομάδα που κοουτσάρει ο Αγγελος Αναστασιάδης. Από εκεί και πέρα, η Αγγλία χρειάστηκε να παίξει καλά ένα ημίχρονο για να νικήσει 3-1 την Αίγυπτο.

Ο Ολαφ Μέλμπεργκ φόρεσε για 100η φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Σουηδίας, με τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του να του ζητούν να παραμείνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αλλά ο ίδιος να μην δίνει ακόμη απάντηση για το αν θα συνεχίσει ή όχι.

Τα αποτελέσματα των φιλικών και οι σκόρερ
Αρμενία - Λευκορωσία 1-3
(59o Παχατζιάν - 58o Πούτσιλα, 73o Χλεμπ, 85o Ροντιόνοβ)

Σκόπια - Μαυροβούνιο 2-1
(28o Ναουμόσκι, 31o Πάντεβ - 62o Μπάσα)

Ακτή Ελεφαντοστού - Ν. Κορέα 0-2
(4o Λι Ντονκ-Γκουκ, 90o Κβακ Τάε-Χβι)

Ελλάδα - Σενεγάλη 0-2
(71o Μαμαντού Νιανγκ, 80o ΝoΝτο)

Γεωργία - Εσθονία 2-1
(45o πέν. Κομπιασβίλι, 90o Σιράντζε - 83o Πούριε)

Ανγκόλα - Λετονία 1-1
(76o Τζομπ - 45o Κάρλσονς)

Κύπρος - Ισλανδία 0-0
ΚΥΠΡΟΣ: Αυγουστή (46o Κίσσας), Χρίστου, Μιχαήλ (46o Μαραγκός), Ηλία, Μακρίδης (80;o Παναγή), Νικολάου (46o Μερκής), Αλωνεύτης, Χριστοφή, Παπαθανασίου (57o Εφραίμ), Αβραάμ (46o Πουρσαϊτίδης), Ντομπρασίνοβιτς.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Αρασον (39o Γκούνλεϊφσον), Οτέσεν, Αρνάσον, Σίγκουρντσον, Ρ. Σίγκουρντσον (66o Ανταλστέινσον), Νάντιελσον, Σκούλασον (74o Γκουντμούνσον), Χέλγκουσον, Γκούναρσον, Χαλφρεντσον, Γκίσλασον.

Σλοβακία - Νορβηγία 0-1
(67o Μόλντσκρεντ)

Νιγηρία - Κονγκό 5-2
(11o Ουτάκα, 28o και 65o Ιντέεμ, 31o Εζιμόρα, 52o Ομπίνα - 43o και 71o Μπενζά)

Βοσνία - Γκάνα 2-1
(40o Iμπίσεβιτς, 65o Πιάνιτς - 22o Μουντάρι)

Μολδαβία - Καζακστάν 1-0
(65o Επουρεάνου)

Μάλτα - Φινλανδία 1-2
(17o Μίφσουντ - 66o πέν. Ερεμένκο)

Τουρκία - Ονδούρα 2-0
(42o Γκιονκιούρ, 55o Χαμίτ Aλτιντοπ)

Αλγερία - Σερβία 0-3
(15o Πάντελιτς, 54o Κουζμάνοβιτς, 64o Τόσιτς)

Ουγγαρία - Ρωσία 1-1
(39o Βάντστζακ - 59o Μπιλιαλετντίνοβ)

Νότιος Αφρική - Ναμίμπια 1-1
(71o Μφέλα - 42o Μπέστερ)

Ρουμανία - Ισραήλ 0-2
(45o Μπεναγιούν, 85o πέν. Μπάρντα)

Λουξεμβούργο - Αζερμπαϊτζάν 1-2
(34o Στράσερ - 28o Γκουλίγεβ, 37o Μαμάντοβ)

Ελβετία - Ουρουγουάη 1-3
(29o Ινλέρ - 35o Φορλάν, 49o Λουΐς Σουάρες, 87o Έντινσον Καβάνι)

Αυστρία - Δανία 2-1 (14o Σιέμερ, 37o Βάλνερ - 17o Μπέντνερ)

Πολωνία - Βουλγαρία 2-0
(42o Μπλασζτσζικόβσκι, 62o Λεβαντόβσκι)

Αλβανία - Β. Ιρλανδία 1-0
(26o Σκέλα)

Βέλγιο - Κροατία 0-1
(63o Κράνιτσαρ)

Γερμανία - Αργεντινή 0-1
(45o Ιγκουαΐν)

Ολλανδία - ΗΠΑ 2-1
(40o πέν. Κάιτ, 73o Χούντελααρ - 88o Μποκανέγκρα)

Ιταλία - Καμερούν 0-0

Σλοβενία - Κατάρ 4-1
(26o Νοβάκοβιτς, 28o Μπόστιαν Σέζαρ, 34o Κιρμ, 67o Τζόκιτς - 40o Μοντεζίν)

Ουαλία - Σουηδία 0-1
(44o Ελμάντερ)

Αγγλία - Αίγυπτος 3-1
(56o και 80o Κράουτς, 75o Σον Ράιτ-Φίλιπς - 23o Μοχάμεντ Ζιντάν)
ΑΓΓΛΙΑ: Γκριν, Μπράουν, Τέρι, Aπσον, Μπέινς, Λάμπαρντ (46o Κάρικ), Μπάρι, Γουόλκοτ (57o Ράιτ-Φίλιπς), Τζέραρντ (73o Μίλνερ), Ντεφόε (46o Κράουτς), Ρούνεϊ (85o Κόουλ).
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Αλ Μουχαμαντί, Σαΐντ, Γκομάα, Μοαβάντ, Χασάν (63o Ζακί), Φατί, Γκάλι, Χόσνι, Ζιντάν, Μοταέμπ (63o Νάσγκι)

Γαλλία - Ισπανία 0-2
(21o Βίγια, 45o+2 Σέρχιο Ράμος)
ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ): Γιορίς, Σανιά, Σιανί, Εσκουντέ, Εβρά, Τουλαλάν, Λασανά Ντιαρά, Ριμπερί (73o Μαλουντά), Γκουρκίφ, Ανρί (64o Γκοβού), Ανελκά (77o Σισέ)
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ (46o Αλμπιόλ), Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο (64o Σένα), Μπούσκετς, Σίλβα (80ό Γκουίθα), Τσάβι (46ο Φάμπρεγκας), Ινιέστα (65ο Νάβας), Βίγια (46o Τόρες)

Σκωτία - Τσεχία 1-0
(62o Μπράουν)

Βαριά ήττα για το Μαρούσι


Ο Νάτζφει σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα Το Μαρούσι ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση μειώθηκαν κάπως. Πάντως, η ομάδα των βορείων προαστίων παραμένει «ζωντανή» στη μάχη για πρόκριση, εκτός κι αν η Παρτιζάν καταφέρει να νικήσει στο Βελιγράδι τον Παναθηναϊκό.

Το Μαρούσι ξεκίνησε πολύ καλά και τίποτα δεν έδειχνε το τι θα επακολουθήσει. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην πρώτη περίοδο κι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-18. Όλα πήγαιναν καλά στο Μαρούσι, αλλά απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης έμοιαζε θέμα χρόνου να αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό ξεκίνησε στο 15', οπότε η Μπαρτσελόνα με ένα σερί κατάφερε να προηγηθεί με 42-35 στο τέλος του ημιχρόνου. Η Τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη για τους Μπλαουγκράνα που με επί μέρους σκορ 17-3 «καθάρισαν» τη νίκη και πραγματοποίησαν ακόμα ένα υγιεινό περίπατο στη φετινή χρονιά. Το 38-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα για να πιστέψουν στην ανατροπή κι έτσι η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Το Μαρούσι πλέον εναποθέτει τις ελπίδες του στον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει αύριο την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.


Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-42, 38-59, 58-85.
Διαιτητές οι: Μπαχάρ, Σουλούτοβιτς, Σαχίν.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας) : Κις 12 (4), Πελεκάνος 5 (1), Μπατής 5 (1), Χόμαν 4, Νατζφέι 7 (1), Μαυροειδής 6, Καλάθης 4, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 9 (1), Κουμπούρας, Λούκας 6
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ) : Μπαζίλε 3 (1), Τρίας 6, Ρούμπιο 4, Λάκοβιτς 10 (2), Ναβάρο 13 (2), Μπάρτον 4, Βάθκεθ 8, Μόρις 12 (2), Σάντα, Λόρμπεκ 14, Μάικλ 8, Γκριμάου 3