Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Κούπερ: «Ο ένας από τους τρεις τελικούς…»

Κούπερ: «Ο ένας από τους τρεις τελικούς…»

Ο Έκτορ Ραούλ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία και αναφέρθηκε στον αγώνα με την Καβάλα που έρχεται αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τους «κίτρινους». Για το Σαββατιάτικο παιχνίδι του «Ανθή Καραγιάννη», ο κ. Κούπερ τόνισε: «Όσο αφορά το επόμενο παιχνίδι μπορούμε να πούμε λίγα πράγματα αλλά μπορούσαμε να πούμε και πολλά. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που θα οριοθετήσει το μέλλον των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Η δική μου ομάδα θα κατέβει για να κερδίσει το παιχνίδι ώστε να μεγαλώσει τη διαφορά από την Καβάλα. Θα είναι σημαντική η διαφορά, έστω κι αν δεν μας εξασφαλίζει την είσοδο στα play-off. Εμένα δεν μου αρέσουν οι υπολογισμοί και τα άλλα αποτελέσματα. Γι΄ αυτό θα κάνουμε τη δουλειά μας απέναντι σε μία ομάδα που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε όλες τις γραμμές της, είναι συμπαγής και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν πετυχαίνει πολλά γκολ όμως δημιουργεί ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Μία ομάδα που η αμυντική της λειτουργίας είναι σωστή με αποτέλεσμα να μην έχει δεχθεί αρκετά γκολ. Στην τελική… είναι μία ομάδα που βρίσκεται δύο βαθμούς χαμηλότερα από εμάς, οπότε πρέπει να κατέβουμε, να πάρουμε τη νίκη και να μην σκεφτόμαστε άλλους παράγοντες. Παρόλο που είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος για μένα είναι ένας από τους τρεις τελικούς με αυτή την ομάδα. Όλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά και οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Όπως και οι αντίπαλοι. Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την πορεία του πρωταθλήματος. Η γνώση για το τι θα παιχθεί με την συγκεκριμένη ομάδα, πρέπει να κάνει πιο σκληρή τη δική μας νοοτροπία. Οι αγώνες πλέον θα είναι πιο σκληροί και αποφασιστικοί. Θεωρώ πάντως ότι έχουμε χτίσει τον χαρακτήρα που χρειάζεται ώστε να έχουμε τις αντοχές και στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να αντεπεξέρθουμε. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε είναι το επόμενο παιχνίδι και όχι πιο μπροστά. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα οφείλει να είναι σκληρή και επιθετική. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η νίκη. Ίσως κάποιοι να κάνουν υπολογισμούς. Εμένα δε μου αρέσει αυτό. Ο Άρης πρέπει να κατέβει με τη νοοτροπία του νικητή στο παιχνίδι με την Καβάλα και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η μοναδική δυσκολία που είχα πάντα σαν προπονητής είναι όταν προέρχονται οι ποδοσφαιριστές από παιχνίδια με τις εθνικές τους. Είναι δύσκολο όταν έχουν αποσυνδεθεί λίγο από τη νοοτροπία της ομάδας και έχουν στο μυαλό τους κάποιο άλλο παιχνίδι, να κληθούν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις της ομάδας. Αυτός είναι ένας παράγοντας ακόμη που η δική μου ομάδα πρέπει να υπερνικήσει. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει εμπιστοσύνη για ότι μπορεί να καταφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι πως βελτιώσαμε κάποια πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι έχει τις αντοχές για να αντεπεξέλθει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα, ο κ. Κούπερ επισήμανε: «Αυτός που θα είναι σίγουρα εκτός θα είναι ο Φερνάντες που έχει πρόβλημα τραυματισμού. Για τους διεθνείς που θα φθάσουν σήμερα ή αύριο, θα προσπαθήσω στην αυριανή προπόνηση να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Αν δω ότι κάποιος δεν είναι μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού, ίσως χρειαστεί κάποιοι να είναι εκτός αποστολής».

Για το αν προβληματίζεται από το γεγονός πως η Καβάλα παίζει καλύτερα όταν βρίσκει ομάδες που παίζουν ανοιχτά απέναντι της, ο προπονητής του Άρη είπε: «Όταν λέω ότι θα κατέβει ο Άρης για να κερδίσει, δεν σημαίνει ότι βγαίνεις μπροστά χωρίς στρατηγική και τακτική. Γνωρίζουμε την ομάδα της Καβάλας, έχει μεγάλη ταχύτητα από τη μέση και μπροστά, εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Επομένως εμείς πρέπει να έχουμε στρατηγική. Εμείς μιλάμε για νίκη και για νοοτροπία νικητή. Το πώς θα φθάσουμε στη νίκη είναι διαφορετικό. Εμείς οφείλουμε να είμαστε πεπεισμένοι πως η στρατηγική θα είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Για τα στοιχεία που έχει δει στην Καβάλα ο κ. Κούπερ και κατά πόσο είναι διαφορετική με την παρουσία παικτών όπως ο Σμολάρεκ αλλά και μετά την αλλαγή προπονητή, ο τεχνικός του Άρη ανέλυσε: «Καταρχήν ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Καβάλα. Είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Όλες οι ομάδες έχουν καλές και μέτριες στιγμές ή και χειρότερες. Μία ομάδα μπορεί να παρουσιάσει αρκετά πρόσωπα. Το σημαντικό λοιπόν είναι να βλέπουμε τα τελευταία παιχνίδια διότι αντανακλούν την εικόνα της ομάδας. Η συγκεκριμένη Καβάλα είναι πολύ διαφορετική. Είναι πιο δραστήρια και έχει αλλάξει τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού. Ακόμη και στην δική μου την ομάδα θα δείτε ότι δεν ταυτίζονται τόσο τα τελευταία παιχνίδια με αυτά πριν από επτά και οχτώ αγωνιστικές. Οφείλεις λοιπόν να έχεις άποψη από τα τελευταία τρία παιχνίδια. Πάνω σε αυτά συγκεντρώσαμε την προσοχή μας και θα χαράξουμε την στρατηγική μας. Κι αν δεν κάνω λάθος σε εκείνο το παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Καβάλα στο τέλος έπαιζε με οχτώ παίκτες και έκανε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το παιχνίδι. Παρόλ΄ αυτά η Καβάλα που θα παίξουμε το Σάββατο έχει μεγάλες διαφορές».

Για τις μεταπτώσεις της ομάδας του Άρη και το κατά πόσο αισιόδοξος είναι ότι ο Άρης θα βρει την απαραίτητη σταθερότητα ο κ. Κούπερ δήλωσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πει πως Θεωρώ ότι ξεκινάει ένα μίνι πρωτάθλημα επτά αγωνιστικών. Γιατί για να μιλήσεις για σταθερότητα πρέπει να δεις πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και νικήσαμε στο πρώτο από τα επτά παιχνίδια, κόντρα στη Λάρισα. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας. Είναι μεγάλες και έχουμε εμπιστοσύνη. Αν στα τρία – τέσσερα αυτά παιχνίδια έχουμε σταθερή απόδοση θα λέμε ότι πραγματικά βαδίζει σταθερά. Η σταθερότητα για να βρεθεί είναι δύσκολο και αποτελείται από αρκετούς παράγοντες. Η δική μου ομάδα δεν χαρακτηρίζεται σταθερή. Όσο είμαι εγώ στον πάγκο είχαμε πολύ καλές στιγμές αλλά και κάποιες που μπορώ να χαρακτηρίσω κακές. Θα ήταν εκπληκτικό μέσα σε δύο μήνες να βρίσκαμε σταθερότητα. Όταν η ομάδα μου έκανε την καλή πορεία υπήρχε ενθουσιασμός και ευφορία και αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε πιο άνετοι. Αυτή ήταν ίσως η κακή στιγμή. Από την στιγμή που σας είπα ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αυτή η διαχείριση των καλών και κακών στιγμών είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να τις διαχειρίζεσαι σωστά και να ανταποκρίνεσαι. Μία ομάδα συμπαγή, δεν πρέπει να παρασύρεται και εγώ θέλω να κάνω μία συμπαγή ομάδα. Θα περιμένω λοιπόν να παίξουμε δύο – τρία ακόμη παιχνίδια και να σας πω για το θέμα σταθερότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: