Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Απορεί ο Μπέος με Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ!

Την απορία του για την καθυστερημένη… τοποθέτηση της Σούπερ Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ για τους φακέλους με τους ύποπτους αγώνες, εξέφρασε μέσω δήλωσης ο Αχιλλέας Μπέος.

Απορεί ο Μπέος με Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ
Την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη για τους φακέλους με τους ύποπτους αγώνες, εξέφρασε μέσω δήλωσης ο Αχιλλέας Μπέος.

Παράλληλα, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου και νυν υποψήφιος Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, εξέφρασε την απορία του γιατί άφησε ο συνεταιρισμός και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να περάσουν δύο χρόνια για να πάρουν αυτή την «αυτονόητη και έντιμη θέση», όπως αναφέρει.

Αναλυτικά, η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου:

«Σήμερα πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κ. Μώραλη από τα ΜΜΕ σχετικά με την απόφαση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας με τις οποίες συμφώνησε φυσικά και η ΕΠΟ. Ότι δηλαδή τα έγγραφα που στέλνονται από την ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζοντας αγώνες ως ύποπτους, δεν είναι αξιόπιστα και γι αυτό μη αξιοποιήσιμα. Χαρακτηριστικές άλλωστε ήταν οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Μώραλη: «Οι φάκελοι είναι αμφιβόλου εγκυρότητας», «Τα ματς κακώς χαρακτηρίζονται στημένα», «κακώς σπιλώνονται ονόματα ανθρώπων χωρίς αποδείξεις».

Συγχαρητήρια για την απόφασή σας αυτή. Συγχαρητήρια που αποφασίσατε το αυτονόητο. Πως είναι δυνατό μία κόλλα χαρτί που αναφέρει μία υποψία χωρίς αποδείξεις να αποτελεί στοιχείο που να οδηγεί σε διώξεις και τιμωρίες ομάδων και ανθρώπων.

Με μία τέτοια κόλλα χαρτί με τύλιξαν πριν από δύο χρόνια στέλνοντας με φυλακή, με ένα τέτοιο χαρτί με «δικάζουν» δυο χρόνια τώρα δημοσιογράφοι και μάλιστα και καναλιού που ανήκει σε έναν από τα μέλη που αποφάσισαν ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι αξιόπιστα.

Με αυτά λοιπόν τα αναξιόπιστα έγγραφα επιχείρησαν να μου καταστρέψουν την οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή και έρχονται τώρα όλοι και ανακαλύπτουν την αναξιοπιστία ή τη γελοιότητα αυτών των εγγράφων που έστειλαν έναν άνθρωπο φυλακή και μία υγιέστατη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Αν και το κακό που μου έκαναν δεν αποκαθίσταται εύχομαι έστω και τώρα που όλοι διαπιστώνουν την αδικία, να αποκατασταθεί τουλάχιστον αυτή. Αναρωτιέμαι όμως γιατί η αυτονόητη και έντιμη θέση της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ έγινε με καθυστέρηση δύο ετών.

Αχιλλέας Μπέος
Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή».

Νάτχο: «Πολλές πιθανότητες να μείνω, αν…»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, άφησε ο Μπίμπρας Νάτχο, στο περιθώριο της βράβευσής του για το Best Goal της 23ης αγωνιστικής.

Νάτχο: «Πολλές πιθανότητες να μείνω, αν…»
Πολλές πιθανότητες παραμονής στον ΠΑΟΚ και μετά το καλοκαίρι, που τελειώνει το εξάμηνο συμβόλαιο του, άφησε ο Μπίμπρας Νάτχο. «Είναι σημαντικό να αισθάνομαι όπως τώρα, αν γίνει αυτό τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες» δήλωσε στο περιθώριο της βράβευσής του για το Best Goal της 23ης αγωνιστικής.

Ο Ισραηλινός μέσος εξέφρασε την πίστη του ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, ενώ σε ερώτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε ότι είναι καλύτερο από ό,τι περίμενε, αποφεύγοντας, όμως, να μιλήσει για τους διαιτητές.

Αναλυτικά, ο Μπίμπρας Νάτχο, μίλησε:

Για το βραβείο του: «Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους για το βραβείο, είναι η πρώτη φορά που παίρνω κάτι ανάλογο και ελπίζω να μην είναι τελευταία».

Για το πως αισθάνεται στον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενος. Νομίζω, όμως, ότι τώρα πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα και όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

Για την πρώτη του εικόνα από την ομάδα: «Κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η ομάδα για τον κόσμο. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας δεν είναι καλά για την ομάδα. Την μία κερδίζουμε με μεγάλο σκορ και μετά χάνουμε χωρίς προσπάθεια. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι τον Ιανουάριο ήρθαμε πολλοί καινούργιοι παίκτες. Πρέπει αυτή και την άλλη εβδομάδα να φέρουμε νίκες».

Για το τι θα πρέπει να γίνει για να μείνει περισσότερο από έξι μήνες στον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό να αισθάνομαι όπως τώρα, αν γίνει αυτό τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Μπορεί να ήρθα μόνο για έξι μήνες, αλλά έχουμε με τον ΠΑΟΚ σημαντική οψιόν, που δεν υπάρχει μόνο για να πιστεύουν οι φίλαθλοι ότι υπάρχει».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον ίδιο: «Είμαι λίγο καιρό εδώ, πιστεύω ότι σε μία δύο εβδομάδες θα βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και μαζί με τους συμπαίκτες μου να φέρουμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω».

Για τον ρόλο του στο γήπεδο: «Εγώ θέλω να παίζω. Εδώ έχω πιο επιθετικό ρόλο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Η ερώτηση είναι αν μπορώ να βοηθήσω ή όχι».

Για την εικόνα του από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Για τους διαιτητές δεν θέλω να μιλήσω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από αυτό που πίστευα, ενώ για την ομάδα για την πόλη έχω να πω ότι αισθάνομαι καταπληκτικά».

Απέρριψε «χρυσό» συμβόλαιο ο Στέφενς!!

Αρνητικά απάντησε ο Χουμπ Στέφενς σε σύλλογο της Κίνας που του πρότεινε συνεργασία με πολύ καλές οικονομικές απολαβές λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως αποκαλύπτει η «SportDay».

Απέρριψε «χρυσό» συμβόλαιο ο Στέφενς
Πρόταση από ομάδα του Πεκίνο με πολύ καλά χρήματα έφτασε στον Χουμπ Στέφενς παραμονές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον «τρελό του χωριού» της εφημερίδας «SportDay». Ο σύλλογος της Κίνας προσέφερε συμβόλαιο με 2,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά η απάντηση που πήρε από τον 60χρονο τεχνικό ήταν αρνητική.

Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης από το περασμένο καλοκαίρι, έχει ήδη προπληρωθεί τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του από τον Ιβάν Σαββίδη. και δεν συζήτησε καθόλου με την ΠΑΕ το ενδεχόμενο να λυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Βεβαίως, θα ήταν και δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο παραμονές ενός τόσο σημαντικού αγώνα για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Όπως φαίνεται, παρά την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στους «πράσινους» και γενικότερα την κατώτερη του αναμενομένου απόδοση της ομάδας, ο Στέφενς απολαμβάνει τη στήριξη της διοίκησης. Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι τέλους!!

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα άκρα για να πετύχει την αξιοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζεται ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μέχρι τέλους!
Ό,τι περνάει από το χέρι του - με στόχο της καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο – θέλει να κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως φάνηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του.

Στον Παναθηναϊκό αναφέρουν πως τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ παρερμηνεύτηκαν, αφού ουδέποτε κάλεσε κάποιον σε συμμαχία και είπε απλώς τα ονόματα των παραγόντων που επιθυμούν και εκείνοι να υπάρξει αξιοκρατία και να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η χθεσινή τοποθέτηση του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» αναφέρουν πως καλούν κανέναν σε συμμαχία, αλλά θέλουν στο πλευρό τους όποιον συμφωνεί με την παραπάνω πρόθεση που έχει ως στόχο το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, τονίζουν πως ο κάθε σύλλογος είναι ελεύθερος να εκφράζει την αντίθετη άποψη του, αλλά – αν κάνει κάτι τέτοιο - δεν θα έχει το δικαίωμα να «φωνάξει» για οτιδήποτε συμβεί σε βάρος του (από κάποιον διαιτητή σε έναν αγώνα ή κάποια απόφαση θεσμικού οργάνου).

Δηλαδή, δεν θα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο δικαίωμα, αφού αποδέχεται με την στάση του πως όλα είναι καλώς καμωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πηγή: sport-fm.gr

«Το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Τα τυπικά έχουν απομείνει για να υπογράψει ο Φραν Τούντορ στον Παναθηναϊκό. «Μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη», δήλωσε ο Πράνιτς για τον νεαρό μπακ-χαφ.

«Το μέλλον του Παναθηναϊκού»
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Φραν Τούντορ στον Παναθηναϊκό.

Ο 18χρονος δεξιός μπακ-χαφ κατάφερε να πείσει τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του για την αξία του, με τον Νίκο Νταμπίζα να βρίσκεται σε επαφή με την κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να φτάσει στο «τριφύλλι» το χαρτί που αποδεικνύει πως έχει μείνει ελεύθερος από την ΝΚ Ζάγκρεμπ.

Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν ο Κροάτης θα υπογράψει για 1,5 ή 2,5 χρόνια. Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα προπονείται με την πρώτη ομάδα των «πρασίνων», ενώ παράλληλα θα παίζει και με τους Νέους.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς έχει υπό... την προστασία του τον ανιψιό του Ιγκόρ Τούντορ, όλο αυτό το διάστημα που δοκιμάζεται από τον Αναστασίου και με δηλώσεις του στην «Πράσινη» τονίζει:

«Νομίζω ότι ο Τούντορ είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό παίκτη. Στον Παναθηναϊκό θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σκληρά και να βελτιωθεί κι άλλο. Τον ξέρω από μικρό, τον είδα και στις προπονήσεις για το τι μπορεί να κάνει και νομίζω πως είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού αυτός ο παίκτης».Πηγή: sport-fm.gr

Το πιστεύουν για Κάμπελ!!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Τζόελ Κάμπελ, με τον μάνατζερ του Κοσταρικανού να είναι το «κλειδί» για την παραμονή του στο Λιμάνι.

Το πιστεύουν για Κάμπελ
Χαμηλούς τόνους κρατούν στον Ολυμπιακό για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ στην ομάδα, ύστερα από την επιτυχία στην αντίστοιχη υπόθεση του Ρομπέρτο.

Παρότι η υπόθεση του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού της Άρσεναλ είναι δύσκολη, στο Λιμάνι εκτιμούν πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Όπως γράφει η SportDay, ο μάνατζερ του διεθνούς άσου είναι το «κλειδί» στην όλη υπόθεση, αφού – εκτός από τον χειρισμό της υπόθεσης – είναι θετικός στην παραμονή τους στους Πειραιώτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον Χοακίμ Μπατίκα. Σίγουρα είναι δύσκολη υπόθεση, όμως πριν από μερικές μέρες η διοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας και την πιο δύσκολη υπόθεση.

Ο Κάμπελ παρουσιάζεται χαρούμενος από τη ζωή του στην Ελλάδα και τις συνθήκες που έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό, κάτι που μέτρησε και για την παραμονή του Ρομπέρτο.

Από την πλευρά του, ο Αρσέν Βενγκέρ φέρεται σε πρόσφατη συζήτηση που είχε για τον Κοσταρικανό πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στο Λονδίνο, αφού στη θέση του υπάρχουν ο Γουόλκοτ και ο Τσαμπερλέιν, ενώ πρόθεσή του είναι να αποκτήσει τον Ντράξλερ.

Επίσης, υπάρχει και το θέμα της άδειας εργασίας, που δεν έχει λυθεί και είναι αξεπέραστο εμπόδιο για την ώρα, για τον διεθνή άσο. Πηγή: sport-fm.gr

«Φτιαγμένος ο Φαν Πέρσι»!

Ιδιαίτερο κίνητρο να σκοράρει εναντίον της Άρσεναλ έχει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς Σαχά. «Φτιαγμένο» τον χαρακτήρισε ο Γάλλος.

«Φτιαγμένος ο Φαν Πέρσι»!
Πλήρως συνειδητοποιημένος για την σημασία της αναμέτρησης Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος έχει πολλά κίνητρα για πιάσει υψηλή απόδοση, αλλά και να σκοράρει, όπως υποστήριξε ο Λουίς Σαχά.

Ο πρώην επιθετικός της Γιουνάιτεντ, δήλωσε πως ο Ολλανδός θέλει να σκοράρει για τέταρτο σερί παιχνίδι εναντίον της παλιάς του ομάδας και ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο τρόπος για να το πετύχει, γνωρίζοντας τις αδυναμίες των «κανονιέρηδων».

«Πλέον, το επίκεντρο σε αυτόν τον αγώνα είναι ο Φαν Πέρσι. Ένας παίκτης συνήθως παίζει καλά εναντίον πρώην ομάδας του και ο Ρόμπιν έχει τρία γκολ σε τρία παιχνίδια κόντρα στην Άρσεναλ. Έχεις υψηλότερο κίνητρο απέναντι στην πρώην ομάδα σου και θέλεις να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες της. Είναι φτιαγμένος για αυτό το παιχνίδι».

Ακόμη, ο Λουίς Σαχά αναφέρθηκε στο αν πρέπει να πανηγυρίζει ο Φαν Πέρσι τα γκολ που πετυχαίνει στους αγώνες με την Άρσεναλ:

«Το πρώτο γκολ που τους έβαλε δεν το πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού. Από τότε όμως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν σκοράρει εις βάρος τους. Έχει μεγάλη θέληση να το πετύχει και την Τετάρτη». Πηγή: sport-fm.gr

Ιγκουαΐν: «Όνειρο να κάνω ό,τι και ο Μαραντόνα»

Τον τίτλο του πρωταθλητή θέλουν στη Νάπολι και σύμφωνα με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για ένα όνειρό του.

Ιγκουαΐν: «Όνειρο να κάνω ό,τι και ο Μαραντόνα»
Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να πάρει το ιταλικό πρωτάθλημα η Νάπολι, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δήλωσε πως δεν θα το βάλουν κάτω και ότι θα το προσπαθήσουν.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για μένα και την καριέρα μου. Έχω παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για οχτώ χρόνια και νιώθω σε καλή κατάσταση», ανέφερε ο Αργεντινός άσος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να κερδίσουμε κάτι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το παλέψουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Ο 26χρονος επιθετικός συμπλήρωσε: «Μέχρι να μην υπάρχει μαθηματική πιθανότητα, μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα είναι δύσκολο γιατί η Γιούβε και η Ρόμα είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά δεν τα παρατάμε» και κατέληξε:

«Θέλω να κάνω αυτό που έκανε και ο Μαραντόνα, να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο και το πρωτάθλημα με την Νάπολι. Θριάμβευσε στο Μεξικό το 1986 και στη συνέχεια πήρε το πρωτάθλημα με την Νάπολι. Αν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, θα ήταν ένα όνειρο που θα βγει πραγματικότητα». Πηγή: sport-fm.gr

Απέμειναν τα γραφειοκρατικά ζητήματα!

Απέμειναν τα γραφειοκρατικά ζητήματα Εντός της ημέρας ολοκληρώνονται από πλευράς όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την «Αγια-Σοφιά» και πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια της Πολιτείας.

Μέσα στις επόμενες αναμένεται η ΑΕΚ να καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον φάκελο καταλληλότητας του νέου γηπέδου του συλλόγου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα, αφού η ΓΓΑ είναι εκείνη που θα ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι επόμενες διαδικασίες.

Στην «Ένωση» παρουσιάζονται σίγουροι, αφού η «Αγια-Σοφιά» θα πληροί όλα τα στάνταρ ενός γηπέδου UEFA 4 αστέρων και η θετική απάντηση θα έρθει με συνοπτικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια, θα είναι θέμα χρόνο να περάσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, έχει υποσχεθεί στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη πως εντός 60 ημερών θα έχει θεσπιστεί ο νόμος στον οποίο θα υπόκειται πολεοδομικά το έργο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που γίνονται στο οικόπεδο και αφορούν την στρωματογραφεία εντός του γηπέδου και όταν τα βγουν αποτελέσματα, θα ενσωματωθούν στον τελικό φάκελο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην ΑΕΚ πιέζουν με κάθε τρόπο να τρέξουν οι εξελίξεις για το γήπεδο, αφού όλες οι διαδικασίες από εδώ και στο εξής θα έχουν μεγάλη γραφειοκρατία. Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε «κρούση» για Γκάλο!!

Έκανε «κρούση» για Γκάλο Σε επαφή με τη διοίκηση της Μπράγκα ήρθε η ΑΕΚ, έχοντας ως στόχο να αποκτήσει τον Ροντρίγκο Γκάλο εν όψει της επόμενης σεζόν. Μεγαλύτερη του αναμενομένου η διαφορά στο οικονομικό.

Διερευνητική επαφή με την Μπράγκα είχε η ΑΕΚ, με στόχο να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του πορτογαλικού συλλόγου για την παραχώρηση του Ροντρίγκο Γκάλο.

Ο Βραζιλιάνος μπακ αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Παναιτωλικό και στην «Ένωση» έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας εν όψει της επόμενης σεζόν.

Εκείνο που ήθελαν να μάθουν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αν ο ποδοσφαιριστής πωλείται και στη συνέχεια πόσα χρήματα απαιτούνται για την απόκτησή του.

Σύμφωνα με την SportDay, η ΑΕΚ ήρθε σε επαφή με την διοίκηση της Μπράγκα και το ποσό που άκουσε ήταν μεγαλύτερο από τις 500.000 ευρώ που είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές μέρες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Πορτογάλοι παρακολουθούν την πορεία του 27χρονου παίκτη και φέρονται να επιθυμούν να τον κρατήσουν, βλέποντας από κοντά την πρόοδο που σημειώνει με τη φετινή του παρουσία στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να παίζει εκείνος ως βασικός την επόμενη χρονιά στην πορτογαλική ομάδα. Αν και στην «Ένωση» έχουν σχηματίσει θετική άποψη για τον Πορτογάλο, δεν προτίθεται να προχωρήσουν σε οικονομική υπέρβαση για να τον κάνουν δικό τους. Πηγή: sport-fm.gr

ΛεΜπροοον Τζέεειμς!! (vid)

lebron
Δείτε το βίντεο με τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (11/02) βραδιάς στο ΝΒΑ όπου δεσπόζει ένα τρομερό κάρφωμα του Λεμπρόν Τζέιμς στον αιφνιδιασμό, στην αναμέτρηση των Μαϊμάμι Χιτ κόντρα στον Φοίνιξ Σανς.








Πηγή: arenafm.gr

Ματς-πρόκληση!

Να γράψει ιστορία θέλει ο Ατρόμητος στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, στη ρεβάνς του 0-0 στο Φάληρο. Τρεις σημαντικές απουσίες θα έχουν οι γηπεδούχοι.

Ματς-πρόκληση
Να αξιοποιήσει το 0-0 του Καραϊσκάκη καλείται ο Ατρόμητος στη σημερινή (20:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ενός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Περιστεριώτες χρειάζεται να κάνουν ότι και στα τρία παιχνίδια που έδωσαν με τους «ερυθρόλευκους» τη φετινή σεζόν, δηλαδή δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προηγήθηκε στο Φάληρο, αλλά έχασε τελικά με 2-1, ενώ στον δεύτερο γύρο έφερε «λευκή» ισοπαλία, όπως και στο εκτός έδρας ματς του Κυπέλλου.

Στο μυαλό υπάρχει και ο τελικός του 2012, όπου η τότε ομάδα του Γιώργου Δώνη, του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Τάτου είχε «λυγίσει» στο προτελευταίο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης. Έχασε με 2-1, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 75’ ο απών από την αποψινή ρεβάνς, Ματίας Ιγκλέσιας.

Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει άλλα δύο από τα σημαντικά του «όπλα» σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι. Εκτός από τον Αργεντινό μέσο είναι τραυματίας επίσης ο Παπαδόπουλος, ενώ τιμωρημένος είναι ο Φυτανίδης, που αποβλήθηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τερματοφύλακας θα παίξει ο Σηφάκης, όπως και πριν δύο εβδομάδες. Δεξιά θα είναι ο Νάστος και αριστερά ο Γιαννούλης, ενώ το δίδυμο Ταυλαρίδης-Λαζαρίδης στο κέντρο της άμυνας δεν θα «σπάσει» και πάλι. Οι Δημούτσος και Π. Γκαρσία θα παίξουν στον άξονα. Στα «φτερά» θα είναι ο Ούμπιντες (δεξιά) και ο Μπρίτο (αριστερά). Στην κορυφή θα βρεθεί ο Καραμάνος με τον Ναπολεόνι λίγο πίσω του, μπορεί και στο πλάι του.

Ο 61χρονος τεχνικός θέλει από τους παίκτες τους να μπλοκάρουν τα άκρα του Ολυμπιακού και να τον πιέσουν πολύ. Πηγή: sport-fm.gr

«Τσεκάρει» το εισιτήριο!

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στον Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το 4-0 της Λεωφόρου.

«Τσεκάρει» το εισιτήριο
Καλή ευκαιρία για δοκιμές και να δώσει «ανάσες» σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του αποτελεί για τον Γιάννη Αναστασίου ο σημερινός αγώνας του Παναθηναϊκού στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό (17:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θα… τσεκάρουν σήμερα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού έχουν ως «προίκα» το 4-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο.

Η αναμέτρηση έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Έλληνας τεχνικός σκοπεύει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους που δεν έχουν παίξει αρκετά τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοτσόλης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης και Χουχούμης.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Δώνης, με τους Αμπέντ (ή Πράνιτς) και Ατζαγκούν ως εσωτερικούς μέσους.

Ο Ντίνας θα παίξει πίσω από το επιθετικό δίδυμο Κλωναρίδη, Καρέλη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ταμπάκης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Αναστασόπουλος, Λαγός και Μπαμπόα.

Εκτός έμειναν οι Καπίνο, Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Νάνο και Ζέκα για να ξεκουραστούν. Πηγή: sport-fm.gr

«Δοκιμασία» με φόντο τον τίτλο!

Με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Πολλές αλλαγές ετοιμάζει ο Μίτσελ στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

«Δοκιμασία» με φόντο τον τίτλο
Πολύ κοντά στην κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός, όμως στόχος της ομάδας του Μίτσελ είναι να κάνει το νταμπλ με την προσθήκη και του 27ου Κυπέλλου στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Απόψε οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο, την ομάδα που τους έχει δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλη την τελευταία διετία (20:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη» δεν δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν χαλαρά το αποψινό ματς, αν και ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας.

Εκείνο που περιμένει ο 51χρονος προπονητής είναι οι παίκτες που θα επιλέξει να παλέψουν και να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι και παράλληλα την υπόθεση πρόκριση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Κάμπελ και ο Πέρες. Ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Μπονγκ, Μασάντο, Εντινγκά, Σαβιόλα, Βέργος και Βούρος.

Εκτός είναι ο τραυματίας Σιόβας και οι ανέτοιμοι Χολέμπας, Φουστέρ, Βαλντέζ. Επίσης, για λόγους τακτικής είναι οι Ρομπέρτο, Πελέ, Τόρες, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα και Σέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

«Μάχη» στο Περιστέρι!

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό συγκεντρώνει τα βλέμματα στο σημερινό πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να έχει «καθαρίσει» από το πρώτο ματς.

«Μάχη» στο Περιστέρι
Μεγάλο ενδιαφέρον προσδίδει το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι.

Οι «κυανόλευκοι» και οι Πειραιώτες αναμένεται να δώσουν μεγάλη «μάχη» για να κερδίσουν το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτό δεν ισχύει και για το άλλο ματς του σημερινού προγράμματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου με το 4-0 στη Λεωφόρο και πλέον το σημερινό παιχνίδι αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του διημέρου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (0-4)
Γήπεδο: EAK Bόλου- 17:00, OTE Sport 2.
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καραβασίλης (Καβάλας).

Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-0)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου- 20:00, ΟΤΕ Sport 2.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Ποντίκης (Πρέβεζας).

Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2014

Πανιώνιος - ΟΦΗ (0-2)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης -17:00, ΟΤΕ Sport
Διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών),
Καμπούρης (Εύβοιας).

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ (0-3)
Γήπεδο: «Γ. Καμάρας» - 20:00, ΟΤΕ Sport 2.
Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής).

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
(19-20 Μαρτίου και 16-17 Απριλίου)

Νικητής ζευγαριού Πανιώνιος - ΟΦΗ vs νικητής ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός.
Νικητής ζευγαριού Ατρόμητος - Ολυμπιακός vs νικητής ζευγαριού Απόλλων - ΠΑΟΚ.

Βάλε Μήτρογλου ΤΩΡΑ!!

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε δύο γκολ και δοκάρι με την ομάδα Νέων της Φούλαμ στην εκτός έδρας νίκη επί της Άστον Βίλα με 5-3 «φωνάζοντας» πως είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη της Premier League.

Βάλε Μήτρογλου ΤΩΡΑ!
Μήπως ο Ρενέ Μόλενστιν έπρεπε να το ξανασκεφτεί; Ο Κώστας Μήτρογλου έμεινε ως ανέτοιμος εκτός αποστολής της Φούλαμ για τον αποψινό αγώνα με τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο και κλήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα Νέων απέναντι στην αντίστοιχη της Άστον Βίλα.

Ο 25χρονος φορ «φώναξε» πως πρέπει να παίξει άμεσα στην πρώτη ομάδα, καθώς οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 5-3 πετυχαίνοντας δύο γκολ κι έχοντας ένα δοκάρι. Ο διεθνής φορ άνοιξε το σκορ με σουτ από τα 15 μέτρα στο 19o λεπτό και τέσσερα λεπτά μετά με καταπληκτικό τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πριν κλείσει το ημίχρονο και με το σκορ στο 2-2 είχε δοκάρι, ενώ έχασε και μία ακόμη ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ.
Πηγή: sport-fm.gr

Το πρωτάθλημα που άλλαξε την ιστορια!

Ανεξίτηλη θα μείνει στην μνήμη των οπαδών του Άρη η σημερινή ημερομηνία (12/2), καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1979 κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 85-82.

Το πρωτάθλημα που άλλαξε την ιστορια
Μια ημερομηνία που θυμούνται οι παλιοί και πρέπει να ξέρουν οι νέοι είναι η σημερινή για την οικογένεια του Άρη.

Οι «κίτρινοι» μετά από ένα ματς για γερά νεύρα που κράτησε μέχρι το τέλος καθηλωμένους όλους όσους το παρακολούθησαν, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 85-82.

Η ομάδα του τότε 34χρονου Γιάννη Ιωαννίδη ήταν λίγο καλύτερη στα σημεία από τους Πειραιώτες και με κορυφαίο τον αρχηγό Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους (20/20 βολές) και έδωσε στους Θεσσαλονικείς τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος μετά από το 1930.

inner

Οι διακριθέντες για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι Χάρης Παπαγεωργίου (17 π) και Σταύρος Χωλόπουλος (12 π), ενώ από πλευράς Ολυμπιακού ο Στηβ Γιατζόγλου και ο Πολ Μελίνι σημείωσαν 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Τέλος, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα (1979) ήταν αυτό που έπεισε τους γονείς του Νίκου Γκάλη τέσσερις μήνες μετά, ώστε να δώσουν την συγκατάθεση τους για να παίξει ο γιος τους στην ομάδα του Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Με οδηγό τον σούπερ Καλάθη!

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη οδήγησε τους Γκρίζλις στη νίκη επί των Ουίζαρντς. Όργια από Λεμπρόν και Ντουράντ. Κατήφορος χωρίς τέλος για Λέικερς.

Με οδηγό τον σούπερ Καλάθη
Ο Νικ Καλάθης έχει αρπάξει την ευκαιρία που του προσέφερε ο… τραυματισμός του Μάικ Κόνλεϊ από τα μαλλιά. Οι Γκρίζλις επικράτησαν 92-89 των Ουίζαρντς και οφείλουν πολλά γι’ αυτό στον ομογενή γκαρντ, ο οποίος είχε 18 πόντους (1/1 βολή, 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35:43. Ο Κώστας Κουφός σε 13:17 είχε 6 πόντους (2/2 βολές, 2/7 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Το Μαϊάμι πέρασε με 103-97 από την έδρα των Σανς, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να τελειώνει το παιχνίδι με 37 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ παίζοντας και για τον αδιάθετο Ντουέιν Ουέιντ.

Η Θάντερ επιβλήθηκε 98-95 των Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ με 36 πόντους και 10 ριμπάουντ από τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο Γιοακίμ Νοά έκανε το τέταρτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του με 19 πόντους, 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ στο 100-85 των Μπουλς επί των Χοκς.

Τέλος, οι Λέικερς έχασαν με 96-79 από τους Τζαζ στο Λος Άντζελες και είδαν τον Στιβ Νας να αποχωρεί και πάλι τραυματίας. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρίς Κόμπι, Γκασόλ, Γιανγκ, Φάρμαρ, Χένρι και Μικς λόγω τραυματισμών.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ντάλας Μάβερικς 114-89 Τζέφερσον 30, Τόλιβερ 22, Χέντερσον 15, Μπιγιόμπο 10, ΜακΡόμπερτς 9 (13 ασίστ)-Νοβίτσκι 16, Έλις 16, Χάρις 9.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σακραμέντο Κινγκς 109-99 Ντενγκ 22, Γουέιτερς 20, Μπένετ 19 (10 ριμπ.), Τόμπσον 16 (13 ριμπ.), Ίρβινγκ 13-Κάζινς 21 (10 ριμπ.), Τόμας 16, Γκέι 14, Θόρντον 11, Γουίλιαμς 10.

Σικάγο Μπουλς-Ατλάντα Χοκς 100-85 Γκίμπσον 24 (12 ριμπ.), Νοά 19 (16 ριμπ., 11 ασίστ), Ντανλίβι 15, Όγκουστιν 13, Μπάτλερ 12 (13 ριμπ.), Χάινριχ 10-Μίλσαπ 15, Γουίλιαμς 13, Τιγκ 12, Κάρολ 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 92-89 Καλάθης 18, Γκασόλ 18, Ράντολφ 13 (10 ριμπ.), Λι 13, Τζόνσον 13-Μπιλ 37, Νενέ 17, Γκορτάτ 10, Αρίζα 10.

Φίνιξ Σανς-Μαϊάμι Χιτ 97-103 Γκριν 26, Ντράγκιτς 15, Φράι 15, Τάκερ 14, Μαρκίφ Μόρις 12-Τζέιμς 37, Μπος 21, Τσάλμερς 13, Κόουλ 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-98 Μπατούμ 18, Λόπεζ 17 (14 ριμπ.), Λίλαρντ 16, ΜακΚόλουμ 15, Όλντριτζ 12 (12 ριμπ.), Μάθιους 11-Ντουράντ 36 (10 ριμπ.), Λαμπ 19, Τζάκσον 17, Ιμπάκα 7 (11 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Γιούτα Τζαζ 79-96 Κέιμαν 25 (14 ριμπ.), Τζόνσον 15, Ουίλιαμς 11-Μπερκς 24, Χέιγουορντ 15, Έβανς 14, Φέιβορς 11 (10 ριμπ.), Καντέρ 6 (11 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί, σε κάνει να υποφέρεις!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος λέει στο sport-fm.gr μία τελευταία κουβέντα για το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς στο κύπελλο Ελλάδας.

Εκεί, σε κάνει να υποφέρεις
*** Ένα πράγμα που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στον φετινό Ατρόμητο είναι ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει στα παιχνίδια κι ειδικά όταν παίζει μέσα στο Περιστέρι. Και εκτός έδρας, αλλά κυρίως μέσα στο Περιστέρι.

*** Πραγματικά το ξεκίνημα των αγώνων του θυμίζει μεγάλη ομάδα. Πιέζει πολύ ψηλά και δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Δεν το κάνει για πολύ, αλλά σε αυτά τα 20 λεπτά που το κάνει, ο αντίπαλος υποφέρει. Και τις περισσότερες φορές ο Ατρόμητος ανοίγει το σκορ, παίρνοντας σημαντικό πλεονέκτημα.

*** Δεν ξέρω αν το κάνει και σήμερα με τον Ολυμπιακό. Το…υποπτεύομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος, επειδή πλέον μιλάμε για ρεβάνς σε 0-0 πρώτου αγώνα και σίγουρα ο Ατρόμητος δεν θέλει με τίποτα να φάει γκολ. Πολύ απλά γιατί μετά θα πρέπει να βάλει δύο για να περάσει. Έτσι, λογικά θα περιορίσει τα ρίσκα του.

*** Αλλά αν του βγει του Ατρόμητου και προηγηθεί, το πράγμα δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον Ολυμπιακό. Και γιατί θα αγχωθεί ο Ολυμπιακός και θα γιγαντωθεί ψυχολογικά ο Ατρόμητος, αλλά και γιατί ο Ατρόμητος θα βρει χώρους για επικίνδυνες αντεπιθέσεις, αφού ο Ολυμπιακός θα είναι υποχρεωμένος να ανοιχτεί περισσότερο.

*** Προσέξτε: και να προηγηθεί ο Ολυμπιακός, δεν σημαίνει ότι θα έχει δεμένο το γάϊδαρό του. Ο φετινός Ατρόμητος έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια, ότι μπορεί να τα φέρει βόλτα ακόμη κι αν μείνει πίσω στο σκορ. Και τα έχει γυρίσει σε νικηφόρα και έχει ισοφαρίσει. Όμως, θα είναι ένα σοβαρό βήμα για τον Ολυμπιακό προς την πρόκριση.

*** Άλλωστε, ο Ατρόμητος φέτος μία φορά προηγήθηκε κι έχασε. Με τον Ολυμπιακό! Αλλά στο Καραϊσκάκη. Πηγή: sport-fm.gr

Τη μία στιγμή περιζήτητος, την επόμενη άνεργος!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τους προπονητές, οι οποίοι από εκεί που είναι περιζήτητοι (όπως ο Φαν Μάρβαϊκ), μπορεί να βρεθούν εκτός δουλειάς.

Τη μία στιγμή περιζήτητος, την επόμενη άνεργος!
Την Κυριακή το διοικητικό συμβούλιο του Αμβούργου έπειτα από δεκάωρη συνεδρίαση αποφάσισε να μην αντικαταστήσει ακόμη τον Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, αν και οι ενδείξεις οδηγούσαν στο αντίθετο. Το Σάββατο μία ακόμη ήττα της ομάδας στο «Imtech-Arena» από τη Χέρτα, την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού, σε ένα ματς που ξεκίνησε για το Αμβούργο με τις καλύτερες προοπτικές, όταν ο γκολκίπερ Ρενέ Αντλες έπιασε το πέναλτι του Ράμος στο 14', όμως οι 49.000 οπαδοί στην εξέδρα είδαν στη συνέχεια μία από τα ίδια!

Το γκολ του Αλάγκουι άλλαξε τις ισορροπίες και το τελικό 0-3 έδωσε στους Βερολινέζους το «τρίποντο» και βύθισε ακόμη περισσότερο το Αμβούργο στη βαθμολογία. Η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Μπουντεσλίγκα, αλλά αυτή ήταν η τρίτη ήττα με τόσο βαρύ σκορ από την επανέναρξη της γερμανικής λίγκας.

Μόνο η Μπραουνσβάικ με 12 πόντους είναι κάτω από το Αμβούργο που έχει 16 πόντους και παρ' ότι η απόσταση από τη Φράιμπουργκ, που σώζεται, είναι μόλις δύο βαθμοί, η συνολική εικόνα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού του Βορρά είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Το Δ.Σ. δεν κατέληξε σε απόφαση, αφού ο Ολλανδός τεχνικός που οδήγησε τη χώρα του το 2010 στον τελικό του Μουντιάλ εξακολουθεί και έχει ερείσματα στη διοίκηση. Ωστόσο πια οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να κρατήσει τη θέση του. Ο Φέλιξ Μάγκατ (ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ το 1983, όταν το Αμβούργο έπαιρνε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Αθήνα, με τη νίκη επί της Γιουβέντους του Πλατινί) είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Φαν Μάρβαϊκ. Ο Μάγκατ δεν έχει δουλέψει από τον Οκτώβριο του 2012, αλλά η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του συν την προπονητική καλή πορεία του τα προηγούμενα χρόνια είναι το ατού που του δίνει προβάδισμα για να αναλάβει τη δύσκολη δουλειά να κρατήσει την ομάδα στην Μπουντεσλίγκα.

Το τι θα γίνει είναι άγνωστο. Μόνο σίγουρο όπως πάντα με τους προπονητές είναι πως από εκεί που είσαι περιζήτητος (όπως ήταν ο Φαν Μάρβαϊκ πριν δύο χρόνια) μπορεί να βρεθείς εκτός δουλειάς. Και ο Μάγκατ που το 2009 όταν με τη Βόλφσμπουργκ πήρε το πρωτάθλημα κόντρα στη λογική και έγινε μήλον της Εριδος ανάμεσα στις ομάδες της Μπουντεσλίγκα, τώρα περιμένει εναγωνίως μία ευκαιρία!Πηγή: sport-fm.gr

Τσιφτσόγλου στο Metropolis: «Δεν πετάμε έξω τον Ηρακλή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε το μέλος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου, Αστέριος Τσιφτσόγλου και αναφέρθηκε την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του σταδίου με την ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν απειλούμε κανέναν. Θέλω να πω μόνο δύο κουβέντες, γιατί δεν είμαι εξουσιοδοτημένος από την διοίκηση για να είμαι ο αρμόδιος για να μιλάω. Επειδή το θέμα είναι λεπτό, κανένας δεν θέλει να πάρει την ευθύνη να μιλήσει για το θέμα. Η απόφαση είναι ομόφωνη. Δεν πετάμε έξω τον Ηρακλή, αν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Ηρακλή και του Σταδίου θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Τον Ηρακλή τον αγαπάμε και με την ιστορία του στον στίβο τον έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, αλλά ο Ηρακλής πρέπει να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του. Υπάρχει μια οφειλή κοντά στις 100.000 ευρώ. Βλέπουμε πως ο Ηρακλής δεν ανταποκρίνεται.

Δεν μπορεί να μένει το Στάδιο άδειο, το Στάδιο στο παρελθόν έχει χάσει περίπου 400.000 ευρώ από τον Ηρακλή, ήταν να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα από το κυλικείο και αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ. Όλα με συνεργασία μπορούν να λυθούν. Απλά πρέπει να καταλάβουμε όμως πως και ο Ηρακλής θα πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του. Η διοίκηση του Καυτανζογλείου είναι πρόθυμη να προχωρήσουμε σε διακανονισμό, εφόσον το θέλει και η διοίκηση του Ηρακλή. Το Στάδιο δεν θέλουμε να το δώσουμε πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΠΑΟΚ και το Καυτανζόγλειο, δεν υπάρχει κάτι επίσημο».Πηγή: metrosport.gr

“Στη θέση του Κάτσε θα είχα φύγει”

deb
Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Έργκους Κάτσε μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής Αλβανίας Τζάνι Ντε Μπιάζι, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι χαρούμενος που πλέον αγωνίζεται ανελλιπώς.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “panorama-sport.com”, τόνισε μεταξύ άλλων: “Είμαι χαρούμενος που ο Κάτσε άρχισε να αγωνίζεται κανονικά. Πριν λίγες μέρες, κατέκρινα δημόσια τη συμπεριφορά του ΠΑΟΚ απέναντί του.
Έχω πει ξεκάθαρα πώς, αν ήμουν στη θέση του Κάτσε, θα είχα φύγει με τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε. Ήταν τεράστια αμαρτία να συμπεριφερθούν έτσι σε ένα νέο παίκτη και να του βάλουν τόσο μεγάλη πίεση”.
Πηγή: arenafm.gr

«Άγχος για τον οδοντίατρο, όχι για Λίβερπουλ»

Hull-City-v-Fulham-Premier-League-2966850-630x378
Αυτό δήλωσε ο τεχνικός της Φούλαμ Ρενέ Μόλεστιν, σχετικά με το επερχόμενο ραντεβού των δυο ομάδων.
Αναλυτικά:
«Δεν έχω άγχος. Η τελευταία φορα που είχα άγχος ήταν όταν έπρεπε να πάω στον οδοντίατρο. Το να αντιμετωπίζεις τη Λίβερπουλ είναι σίγουρα μία πρόκληση, ακριβώς περι πρόκλησης πρόκειται. Αλλά η Πρέμιερ Λιγκ μας έδειξε οτι συχνά-πυκνά συμβαίνουν πολλές εκπλήξεις και κάθε παιχνίδι μπορεί να κερδηθεί».
Και προσέθεσε:
«Ο Σουάρεζ είναι το «κάτι άλλο» …τα γκολ που βάζει και η ενέργεια που έχει, είναι απλά ολοκληρωμένος νικητής. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Ρότζερς με το να τον κρατήσει στην ομάδα, το χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα».
Πηγή: arenafm.gr

Η αναγέννηση της Φιορεντίνα!

Η Φιορεντίνα προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και το gazzetta.gr αναλύει την σπουδαία ομάδα που επέστρεψε δυνατή στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο!
Μόλις 12 χρόνια έχουν περάσει από τον απόλυτο εφιάλτη για την Φιορεντίνα.  Από το ναδίρ της Serie C2, οι ‘‘βιόλα’’ είναι ξανά στο ζενίθ και με τη συμμετοχή τους στον τελικό του Coppa Italia ονειρεύονται τον πρώτο τους τίτλο, έπειτα από το 2001.
Η συνένωση της Φιρένζε και της Λιμπερτάς το φθινόπωρο του 1926 ίδρυσε την Φιορεντίνα, η οποία δεν άργησε να μπει στην ελίτ του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τις δεκαετίες ’40, ’50 και ’60 κυριάρχησε, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, ενώ πριν σηκώσει το κύπελλο κυπελλούχων το 1961 (Ρέιντζερς 2-0, 2-1) ήταν η πρώτη ιταλική ομάδα που συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών (1957, Ρεάλ Μαδρίτης 0-2).
Το κύπελλο Ιταλίας το 1975 και η συμμετοχή 5 ποδοσφαιριστών της (Μασάρο, Αντονιόλι, Γκρατσιάνι, Γκάλι, Βιέρτσογουντ) στην εθνική Ιταλίας, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 συντηρούσαν τους ‘‘βιόλα’’ στον αφρό του ιταλικού ποδοσφαίρου, ενώ το 1990 παραλίγο να γίνει το ‘‘μπαμ’’. Η Φιορεντίνα συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όμως το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της Γιουβέντους.
Η δεκαετία του ’90 είχε πολλά σκαμπανευάσματα για την Φιορεντίνα. Από τον υποβιβασμό το 1993, μέχρι τη συμμετοχή στα ημιτελικά του κυπελλούχων το 1996, την κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας την ίδια χρονιά, αλλά και την πρώτη παρουσία σε Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.
Το 2001 η Φιορεντίνα πανηγυρίζει για τελευταία φορά κάποιον τίτλο. Σε διπλούς τελικούς απέναντι στην Πάρμα (1-0, 1-1) οι ‘‘βιόλα’’ σηκώνουν το Coppa Italia και χαμογελούν για τελευταία φορά. Γιατί η καταστροφή ήταν προ των πυλών.
Το 2002 τα χρέη έπνιξαν τους ‘’βιόλα’’, που κήρυξαν πτώχευση και από τα μεγάλα σαλόνια της Serie A, βρέθηκαν ξαφνικά στα… αλώνια της Serie C2. Το καμάρι της Φλωρεντίας δε λύγισε όμως και αφού τερμάτισε πρώτη στη Serie C2, ανέβηκε δύο κατηγορίες και όχι μία, καθώς η αλλαγή της Κατάνια, έφερε τους ‘‘βιόλα’’ κατευθείαν στη Serie B. Μια χρονιά κι εκεί ήταν αρκετή για να επιστρέψει η Φιορεντίνα στη Serie A (ανέβηκε μέσω μπαράζ). Οι περιπέτειες της όμως δεν τέλειωσαν εκεί.
Η συμμετοχή της στο σκάνδαλο Calciopoli το 2006 παραλίγο να τη στείλει εκ νέου στη δεύτερη κατηγορία, όμως τη γλίτωσε με αφαίρεση 15 βαθμών και αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ του 2006-07. Η παρουσία της στους ‘‘16’’ του C.L. τη σεζόν 2009-10 ήταν απλά ένας προάγγελος της… ξαναγεννημένης Φιορεντίνα. Από το 2012 η ομάδα μπήκε στην εποχή του Βιντσέντο Μοντέλα.
Ο 40χρονος τεχνικός (πρώην διεθνής ιταλός επιθετικός) δημιούργησε ξανά μια ομάδα, που έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς τα μεγάλα ονόματα (όπως ο Μπατιστούτα τη δεκαετία του ’90) και με υψηλούς στόχους. Η 4η θέση στο περσινό Καμπιονάτο δεν την έστειλε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως οι βάσεις είχαν ήδη μπει. Αυτή τη στιγμή απέχει τρεις βαθμούς από την τρίτη Νάπολι στο πρωτάθλημα, είναι στους ‘‘32’’ του Γιουρόπα Λιγκ (με Έσμπιεργκ στις 20/2 και 27/2), ενώ έχει μπροστά της το δέλεαρ ενός τροπαίου. Η Ουντινέζε αποδείχθηκε μικρό εμπόδιο στα ημιτελικά του Coppa Italia και πλέον οι ‘‘βιόλα’’ περιμένουν μια εκ των Νάπολι ή Ρόμα στον τελικό της 3ης Μαϊου στο Ολίμπικο. Η Φιορεντίνα είναι και πάλι εδώ…
Πηγή: gazzetta.gr

Χωρίς προπονητή ο Αρης! (pics)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το φύλλο αγώνα του ματς Αρης - Πανιώνιος, όπου δεν είναι δηλωμένος κανένας ως προπονητής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έχει το δίπλωμα προπονητή που απαιτείται για να καθίσει στον πάγκο ομάδας της Σούπερ Λίγκας και έτσι ο Αρης δεν τον δηλώνει στα παιχνίδια του.
Δεν τον δήλωσε ούτε κόντρα στον Πανιώνιο, όπως φαίνεται και από το φύλλο αγώνα που σας παρουσιάζουμε... Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει δηλωθεί ως βοηθός προπονητή (κάτοχος δελτίου πιστοποίησης Ε.Π.Ο.), ενώ ως προπονητής υπάρχει ένα κενό.
Αξιοσημείωτο είναι στο φύλλο αγώνα δεν υπάρχει δηλωμένος και ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη. Είναι πάντως σύνηθες φαινόμενο για προπονητές που δεν έχουν το απαραίτητο δίπλωμα να δηλώνονται από τις ομάδες τους σε άλλες θέσεις, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να βρεθούν στον πάγκο. Και στο παρελθόν, δεν έχει υπάρξει τιμωρία για κάτι αντίστοιχο.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το φύλλο αγώνα.
Πηγή: gazzetta.gr

Καταγγελία Πανιωνίου για Αρη!!

Τα όσα άσχημα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην αναμέτρηση του Άρη με τον Πανιώνιο προκάλεσαν την παρέμβαση του ΠΣΑΠ.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι «κυανέρυθροι» εξουσιοδοτησαν τον αρχηγό της ομάδας, Χρήστο Αραβίδη, να έρθει σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και να ζητήσουν την παρέμβασή του.
Μάλιστα, οι Νεοσμυρνιώτες τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει αθλητικός Εισαγγελέας, για να καταγράψει τις μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων και στη συνέχεια να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές.
Ήδη ο ΠΣΑΠ έβγαλε ανακοίνωση την Τρίτη για τα όσα έγιναν καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει:
«Στο επίπεδο όπου βρίσκεται σήμερα το ποδόσφαιρό μας, θεωρούμε ότι αποτελούν πισωγύρισμα, για την ακρίβεια επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, συμπεριφορές κι εικόνες σαν κι αυτές που αντικρίσαμε στον αγώνα Άρη-Πανιωνίου στη Θεσσαλονίκη.
Όταν ποδοσφαιριστές αντιδρούν αντιεπαγγελματικά προς συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές, όταν προπονητές παρεκτρέπονται, χειρονομούν και δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όταν παράγοντες συμπεριφέρονται στον αγωνιστικό χώρο απαξιώνοντας το ίδιο το παιχνίδι και προσβάλλοντας τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τους ποδοσφαιριστές, όταν η φυσούνα του γηπέδου γίνεται τόπος αντεγκλήσεων και συμπλοκών, όταν άτομα που δεν έχουν ρόλο και θέση στο γήπεδο, βρίσκονται δίπλα σε ποδοσφαιριστές για να τους επιβάλλουν τη δική τους ….άποψη, με όποιο τρόπο, τότε, πολύ απλά, ζημιώνεται και δυσφημείται το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Η αγωνία για το αποτέλεσμα, η πίεση από εξωγενείς παράγοντες, οι δυσκολίες του παιχνιδιού, η αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τον αγώνα επιβίωσης, είναι εύλογο ότι επηρεάζουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τα όρια. Και φυσικά δεν είναι δυνατό να παρασυρόμαστε σε πρακτικές και λογικές που είναι απαράδεκτες. Ψυχραιμία απαιτείται, μα πάνω από όλα, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. Από όλους. Και πρωτίστως από εμάς τους ίδιους».
Πηγή: gazzetta.gr

Δημήτρης Γιαννακόπουλος εναντίον ΣΚΑΪ!!

Μήνυση και αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για όσα ακούστηκαν στην εκπομπή Δίκη!.. Σύμφωνα με την πλευρά του Δ. Γιαννακόπουλου, μέσω του ΣΚΑΪ (και, προφανώς, την εκπομπής "Δίκη") πραγματοποιήθηκε σειρά επιθέσεων με ανυπόστατους ισχυρισμούς και δυσφημιστικά σχόλια και προσπάθεια σύνδεσής του με παράγοντες που χρόνια δρουν στο χώρο του αθλητισμού με ανορθόδοξες πρακτικές και μεθόδους.
«Μήπως αυτή η αήθης επίθεση έρχεται ως… απάντηση στην πρόσφατη εξαγγελία του Δ. Γιαννακόπουλου για προσφορά βοηθείας, από το καλοκαίρι, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;», αναρωτιέται η πλευρά Γιαννακόπουλου, για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "onsports.gr" ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών των έκνομων ενεργειών που λαμβάνουν χώρα εναντίον του...
To "onsports.gr", αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Την οργή του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει προκαλέσει η ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης της υπόληψης της προσωπικότητάς του, που εδώ και μέρες καταβάλλεται από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε.
Δίχως καμία απολύτως νομική υπόσταση, επιχειρείται με παντελώς αντιδεοντολογικό και καθ’ όλα… παράδοξο τρόπο η «εξίσωση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με παράγοντες που χρόνια δρουν στο χώρο του αθλητισμού με ανορθόδοξες πρακτικές και μεθόδους που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα πιστεύω του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν την τεράστια αξία των επιτυχιών του μπασκετικού Παναθηναϊκού εντός των τεσσάρων γραμμών των παρκέ και της κατάκτησης των τριών τίτλων επί προεδρίας Δ. Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιθέσεων, στη λογική του… υποτιμητικού συμψηφισμού.
Διότι μόνο ως άκρως… υποτιμητικό για τον πρόεδρο του τριφυλλιού, μπορεί να χαρακτηριστεί το… ρεπορτάζ που τον «συνδέει» με παράγοντες που χρόνια τώρα κατακρίνονται από την πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου για συμμετοχή (φανερή ή μη) σε μια σειρά σκανδάλων που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.
Τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας ανθρώπων που είτε είναι φυγόδικοι είτε έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για λαθρεμπόριο εις βάρος της χώρας, εξαπέλυσε -μέσω γνωστής για την αφερεγγυότητά της τηλεοπτικής εκπομπής που έχει αυτοανακηρυχθεί σε θεματοφύλακα της κάθαρσης του ελληνικού αθλητισμού- πρωτοφανή και καθ’ όλα αήθη επίθεση προς το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου με ανυπόστατους ισχυρισμούς και δυσφημιστικά σχόλια.
Και όταν ένα τέτοιο «ρεπορτάζ» φιλοξενείται και προβάλλεται από έναν υποτίθεται «φιλοπαναθηναϊκό» τηλεοπτικό σταθμό, εύλογα γεννάται η απορία στις τάξεις των οπαδών του τριφυλλιού. «Μήπως αυτή η αήθης επίθεση έρχεται ως… απάντηση στην πρόσφατη εξαγγελία του Δ. Γιαννακόπουλου για προσφορά βοηθείας, από το καλοκαίρι, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κινηθεί δικαστικώς, υποβάλλοντας μήνυση και αγωγή κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών των έκνομων ενεργειών που λαμβάνουν χώρα εναντίον του.
Η συνέχεια στα δικαστήρια…

ΥΓ.: Ένα ερώτημα προς τους αυτοαποκαλούμενους και ως ρεπόρτερ της… κάθαρσης: Θα ακούσουμε ποτέ τι έλεγε η τρίτη κασέτα;".

Βασιλειάδης: «Ο Ολυμπιακός δεν κερδίζεται μόνο με άμυνα!»

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει στο gazzetta.gr για την χαμένη ευκαιρία της Εφές Αναντολού στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας και την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ομάδα του με τον Βαγγέλη Αγγέλου.
Ένα αιμάτωμα στην γάμπα, τον έθεσε νοκ-αουτ για περίπου έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του και αμέσως μόλις επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, κλήθηκε σταδιακά, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προσέδωσε στον τρόπο παιχνιδιού της Εφές Αναντολού, ο Βαγγέλης Αγγέλου. Στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου, ο 51χρονος Χαλκιδαίος τεχνικός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Άρη για να αντικαταστήσει τον Οκτάϊ Μαχμούτι κι Έκτοτε, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης μετράει 6 νίκες και 7 ήττες, σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Η μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική εικόνα του τουρκικού συλλόγου είναι εμφανής στην άμυνα (το παθητικό της έπεσε από 73,1 πόντους στο 70,1), όπως υπογράμμισε και ο Κώστας Βασιλειάδης, μιλώντας στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στην Αθήνα, για τον αυριανό (13/02, 20.00) αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της φάσης των “16” της Ευρωλίγκα.
«Παίζουμε καλύτερη άμυνα με τον coach Αγγέλου!»
«Το αγωνιστικό μας στυλ έχει αλλάξει δραστικά και ο coach έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στην άμυνα! Η ομάδα πλέον έχει πολύ πιο αμυντικογενή προσανατολισμό και αυτό φαίνεται από την μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα που παρουσιάζουμε όλοι στις αμυντικές περιστροφές και στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων! Έχουμε χαμηλώσει πολύ τον μέσο όρο των πόντων που δεχόμαστε και η αξιοσημείωτη βελτίωση που έχουμε στο αμυντικό κομμάτι, έχει μεγαλώσει την αυτοπεποίθησή μας και μας έχει προσδώσει έξτρα ενέργεια. Δυστυχώς, όμως, υστερούμε ακόμη στο επιθετικό κομμάτι και αυτό οφείλεται κυρίως στην αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να μετατρέψουμε την καλή αμυντική μας απόδοση σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της ήττας μας στον τελικό του Κυπέλλου!», υπερθεμάτισε ο 29χρονος διεθνής γκαρντ της Εφές Αναντολού και πρόσθεσε:
«Η Καρσίγιακα δεν είναι καλύτερη από μας!»
«Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια με την Μπεσίκτας (76-59) και την Γαλατασαράϊ (69-64) στο final-eight της Άγκυρας και με όπλο την εξαιρετική μας άμυνα, ελέγχαμε για 30 λεπτά τον τελικό κόντρα στην Καρσίγιακα! Στην επίθεση μας, είχαμε πολύ κακές επιλογές, σουτάραμε με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και χάσαμε (65-66) μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο και να πάρουμε έξτρα ώθηση για την δύσκολη συνέχεια. Η αντίπαλός μας είναι μία καλή και μαχητική ομάδα, ωστόσο, δεν είναι καλύτερη από μας και αυτό μας στενοχώρησε όλους διπλά!», σχολίασε ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο (2010-13) αλλά και του Ολυμπιακού (2007-08), που αύριο το βράδυ (20.00) στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, θα αγωνιστεί για 6η φορά αντίπαλος επί ελληνικού εδάφους και θα ψάξει την πρώτη του νίκη (ρεκόρ 0-5 με Μάλαγα, Μπιλμπάο και Εφές)!
«Με επιθετική βελτίωση, έχουμε ελπίδες!»
«Για μας, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι απ' αυτούς, που θεωρητικά πάντα, δεν “καιγόμαστε” να χτυπήσουμε! Ειδικότερα μετά το άσχημο ξεκίνημα που κάναμε στο Top-16 και τις 3 ήττες στους πρώτους 3 αγώνες, κανείς δεν περίμενε ότι στην 6η αγωνιστική θα είχαμε ακόμη ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα! Παρ' όλα αυτά, η ομάδα δεν έχει άγχος και πίεση στους ευρωπαϊκούς αγώνες και αυτό μας έχει βοηθήσει να παίξουμε πιο ελεύθερα και να αποδώσουμε καλύτερα! Πάντως, παρ' ότι έχουμε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα έχουμε καμία τύχη αν δεν είμαστε καλοί στην επίθεση! Το ριμπάουντ και ο έλεγχος του ρυθμού, θα αποτελέσει μία καλή βάση για να σταματήσουμε τουςερυθρόλευκους”, ωστόσο, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση, δύσκολα θα καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη και να μπούμε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης!», κατέληξε ο Κώστας Βασιλειάδης που είναι 3ος σκόρερ (μ.ο. 10,6π. & 2,7ρ. με 41,5% στα τριπ. & 96% στις βολ.) της Εφές Αναντολού στην εφετινή Ευρωλίγκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Διούδης: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι... τελείωσε ο Άρης»

Ο Σωκράτης Διούδης μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη... ζωής του Άρη επί του Πανιωνίου, τον δεύτερο «τελικό» που ακολουθεί με τη Βέροια και τη μάχη που θα δώσουν οι «κίτρινοι» ως το τέλος.
Το παιχνίδι ήταν χωρίς... αύριο για τους «κίτρινους». Η νίκη μεταφραζόταν σε... ελπίδα για τη συνέχεια, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, σχεδόν τους καταδίκαζε στον τρίτο υποβιβασμό της ιστορίας τους. Έστω κι αν το παιχνίδι ήταν άκρως επεισοδιακό, έστω και με το «φτωχό» 1-0, έστω και με... την ψυχή στο στόμα, οι Θεσσαλονικείς πήραν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο ντέρμπι παραμονής με τον Πανιώνιο και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.
Ο Σωκράτης Διούδης αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της ομάδας από την αρχή της σεζόν, έχει λείψει μόλις σε δύο από τα 24 ματς του Άρη στη Σούπερ Λιγκ και με δηλώσεις του στο Gazzetta.gr τονίζει ότι ποτέ δεν πίστεψε ο ίδιος πως η ομάδα του είχε... τελειώσει από το πρωτάθλημα. Ούτε καν μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, όπου επικρατούσε η πλήρης απογοήτευση στους «κίτρινους» μετά το τέλος του αγώνα, με τον ίδιο πάντως να μη βρίσκεται σε αυτό το ματς (ήταν τιμωρημένος).
Σωκράτη μεγάλη νίκη για τον Άρη και η ομάδα πλέον ελπίζει...
«Ήταν ένας τελικός για μας, μία νίκη που μας δίνει τεράστια ανάσα για τη συνέχεια. Ξέραμε ότι το μόνο που είχε σημασία ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών. Έστω και με μισό μηδέν, αυτό βέβαια ισχύει και για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν. Το θέλαμε όσο τίποτα, βγάλαμε και πάλι τεράστιο πάθος και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, με τη βοήθεια βέβαια και του κόσμου. Ήταν μοναδική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, είναι απίστευτη η ώθηση που μας δίνουν οι οπαδοί μας και το έκαναν για μία ακόμα φορά».
Ήταν πάντως αρκετά επεισοδιακό ματς, έδειχνε να ξεφεύγει η κατάσταση σε κάποιο σημείο...
«Εντάξει, υπήρξαν αρκετά νεύρα, αλλά δεν θα 'θελα να σχολιάσω κάτι επ' αυτού. Το μόνο που με απασχολεί είναι το καθαρά αγωνιστικό μέρος, δεν πρέπει οι παίκτες να ασχολούνται με τα υπόλοιπα».
Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν... δίχως επιστροφή για σας. Τι είπατε πριν μπείτε μέσα;
«Δεν είναι μόνο τι είχαμε πει, είναι και η εικόνα που είχαμε δείξει από το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό. Βγάλαμε τεράστιο πάθος, πολύ πείσμα. Είπαμε ότι πρέπει να... ματώσουμε, μέσα στο γήπεδο και να έρθει πάση θυσία η νίκη. Έχουμε κάνει αρκετά δώρα φέτος, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση κι ένα σημαντικό μέρος θεωρώ πως το αποβάλαμε με τη νίκη που πήραμε. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα, παίζαμε για την επιβίωσή μας και είμαστε ακόμα... ζωντανοί»!
Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, υπήρξε προφανώς πολύ μεγάλη απογοήτευση. Όλοι θεώρησαν την ομάδα «τελειωμένη». Εσύ, τι σκεφτόσουν;
«Όντως, τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα, κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και βαθμολογικά φυσικά. Όμως όχι, δεν το πίστεψα. Μπορεί να μην ήμουν τότε μαζί με την ομάδα (σ.σ εξέτιε την τιμωρία του) και να μην έζησα άμεσα, από πρώτο χέρι την απογοήτευση που υπήρξε, αλλά ακόμα κι έτσι σε καμία περίπτωση μέσα στη σεζόν δεν πίστεψα ότι... τελείωσε ο Άρης, ότι μπήκε σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο τέλος να βγει ξανά νικητής. Πραγματικά, είμαι πολύ αισιόδοξος».
Τι έχει προλάβει να αλλάξει ο Σούλης Παπαδόπουλος στην ομάδα; Θεωρείς πως είναι δυσκολότερη η αποστολή του από πέρυσι;
«Κυρίως η ψυχολογία είναι αυτό που άλλαξε στον Άρη και ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα άρχισε να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της και νομίζω ότι το έδειξε σε αρκετά ματς αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε πολύ μεγάλη μαχητικότητα, ιδίως σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Από εκεί και πέρα φέτος είναι προφανώς πιο δύσκολα τα πράγματα, μπορεί πέρυσι να έγιναν όλα την τελευταία στιγμή, αλλά είχαμε και μία ομάδα με περισσότερους έμπειρους παίκτες και πάλι όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Θεωρώ πάντως ότι θα πρόκειται γι' ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα από το περσινό αν τελικά πάνε όλα καλά».
Πλέον έρχεται η Βέροια, ένας ακόμα «τελικός» για τον Άρη...
«Βέβαια, όσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, άλλο τόσο είναι κι αυτό που ακολουθεί με τη Βέροια. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από τους τρεις βαθμούς, η νίκη είναι μονόδρομος και πρέπει πάση θυσία να έρθει. Με τρίποντο άλλωστε θα καταφέρουμε και για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση. Είναι κι αυτό ένα επιπλέον και πολύ σημαντικό κίνητρο γι μας. Κυρίως για την ψυχολογία μας, για να πάρουμε ακόμα περισσότερο τα πάνω μας. Ο Άρης είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και δεν του ταιριάζει σε καμία περίπτωση η θέση που βρίσκεται. Πολύ καθοριστικό βέβαια είναι και το αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τον Πλατανιά, επίσης από τους βασικούς ανταγωνιστές μας, αλλά εκτός  έδρας».
Αφήνοντας τα αγωνιστικά κατά μέρος, ακούστηκε αρκετές φορές το όνομα σου σε μεταγραφικά σενάρια το προηγούμενο διάστημα. Σε απασχολούν προς το παρόν;
«Οτιδήποτε κι αν ακούστηκε δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη σωτηρία της ομάδας. Ούτως ή άλλως έχω και συμβόλαιο με τον Άρη, αλλά είμαι προσηλωμένος 100% εδώ, στον στόχο που έχουμε θέση και δεν είναι άλλος από την σωτηρία».
Πηγή: gazzetta.gr

Επίσημη πρόταση Ολυμπιακού για Β' ομάδα!!

Ολοταχώς για τη δημιουργία Β' ομάδων από τους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να στέλνει επίσημο αίτημα στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. 
Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργηθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την κίνηση των πρωταθλητών να ανοίξουν... και με τη βούλα τη συζήτηση για αλλαγή του σχετικού καταστατικού ώστε να μπορούν οι σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ να δημιουργήσουν Β' ομάδες, στα πρότυπα των πιο προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Η πειραϊκή ΠΑΕ απέστειλε έγγραφο στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος, αποτυπώνοντας επίσημα το αίτημά της, σύμφωνα με τον «Γαύρο».
Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα ζήτησαν κι από τους άλλους συλλόγους της Λίγκας να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα τους επιτρέπει να δημιουργήσουν δεύτερες ομάδες, κάτι ωστόσο που δεν θα συμβεί με τη μορφή του πρωταθλήματος Νέων, αλλά θα συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και πάντα σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτή της πρώτης ομάδας. Βασική παράλληλα προϋπόθεση είναι ότι θα μπορούν να... ανεβοκατεβαίνουν οι παίκτες από την πρώτη στη Β' ομάδα, και θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν με τις ελευθερίες και τους περιορισμούς που προβλέπονται και στα ανάλογα πρωταθλήματα του εξωτερικού.
Η πλειοψηφία μάλιστα των συλλόγων της Λίγκας εμφανίζεται να υποδέχτηκε με θετική διάθεση τη συγκεκριμένη πρόταση, τη στιγμή που έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τεθεί προς συζήτηση το συντομότερο δυνατό. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η άμεση υλοποίηση της πρότασής του, ακόμα και από το νέο πρωτάθλημα αν αυτό καταστεί εφικτό.
Πηγή: gazzetta.gr

Με το διαιτητή του αποκλεισμού!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποψινή μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον πολύ δυνατό Ατρόμητο με τον Ολυμπιακό και…θυμάται. Πως τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο κι ο Ολυμπιακός παίζει απόψε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον ίδιο διαιτητή, με τον οποίο είχε αποκλειστεί για τελευταία φορά στο θεσμό!
Ήταν ακριβώς πριν τρία χρόνια, πάλι αρχές Φλεβάρη, πάλι προημιτελικά κυπέλλου, πάλι με ισοπαλία στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (1-1 τότε) και πάλι με τον Μάνταλο διαιτητή! Μόνο που ο αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ τότε, ενώ τώρα ο Ατρόμητος. Ένας ΠΑΟΚ, που ήταν καλύτερος σε εκείνο το παιχνίδι και είχε κερδίσει, παρότι μάλιστα το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών.
Είχε επηρεάσει η διαιτησία το αποτέλεσμα; Ο Μάνταλος δεν ήταν κακός. Είχε επιτρέψει, είναι αλήθεια, σε κάποιες φάσεις το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, που πήραν έτσι το πάνω χέρι,  αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι κι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ακριβώς ό,τι δεν πρέπει να κάνουν σήμερα-δεν έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά όπως όφειλαν να κάνουν για ένα παιχνίδι στην Τούμπα.
Το αποτέλεσμα βασικά είχε επηρεαστεί (ως ένα βαθμό, γιατί η μέτρια απόδοση του Ολυμπιακού πάνω απ΄ όλα ήταν ο καταλύτης), από τα λάθη του επόπτη Τρύφωνα από την Δράμα (Δραμινός επόπτης σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, φοβερό!), που στην πρώτη μισή ώρα είχε κόψει με τρία ανύπαρκτα οφσάϊντ τον Τζιμπούρ κι άλλο ένα ερυθρόλευκο (δεν τον θυμάμαι τώρα), ενώ βρίσκονταν σε πλεονεκτικές θέσεις.
Τα σκεφτόμουν αυτά, γιατί πολλές φορές η ιστορία στο ποδόσφαιρο επαναλαμβάνεται. Και για να μην επαναληφθεί και σήμερα, το κυρίαρχο στοιχείο από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού θα είναι η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση με την οποία πρέπει να μπουν στο παιχνίδι. Στοιχεία που πρέπει να προσπαθήσουν να τα κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο μέσα στο παιχνίδι κι ει δυνατόν ως το τέλος., γιατί ο αντίπαλός τους είναι πραγματικά πολύ καλός-ίσως σε διάρκεια η καλύτερη ομάδα στη σεζόν μετά τον Ολυμπιακό.
Κι ένα δεύτερο ζητούμενο, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαιτησίας, έχει να κάνει με τους επόπτες, τον Ποντίκη από την Πρέβεζα και τον Δημητριάδη από την Καστοριά. Δεν νομίζω να έχουν δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα μέχρι τώρα, τουλάχιστον φέτος και σε ματς του Ολυμπιακού (στα οποία άλλωστε σπάνια ορίζονται) η, σε ματς του Ατρόμητου. Ο Δημητριάδης ήταν αυτός που είχε ένα λάθος, στη Λιβαδειά, με το σκορ στο 1-0, όταν δεν υπέδειξε οφσάϊντ (ένα μέτρο ήταν) ένα παίκτη της τοπικής ομάδας κι εξελίχθηκε φάση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει πέναλτι.
Έχει μεγάλη σημασία το πώς θα πάνε οι επόπτες, κρίνοντας κι από τα τρία προηγούμενα φετινά ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, στα οποία ακυρώθηκαν κανονικά γκολ των Μήτρογλου και Σαβιόλα, ανακόπηκε ο Ολαϊτάν βγαίνοντας εντελώς μόνος με τον Τζενάμο και δεν υποδείχθηκε το οφσάϊντ του Παπαδόπουλου, στην φάση που ο Ρομπέρτο κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού. Για να είμαι δίκαιος, ήταν όλες δύσκολες φάσεις. Στο όριο. Μόνο που και οι τέσσερις φάσεις είχαν υποδείξεις εις βάρος του Ολυμπιακού, ενώ ήταν υπέρ του.
Κι επειδή απόψε παίζεται μία πρόκριση, νομίζω πως θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή από διαιτητή κι επόπτες. Όπως και τύχη, να μην τους κάτσουν δηλαδή οι πολύ δύσκολες φάσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Ανοιξε λογαριασμό ο Μήτρογλου!

Φουριόζος ο Κώστας Μήτρογλου καθώς πέτυχε ήδη δύο γκολ στον αγώνα με τις ρεζέρβες της Φούλαμ κόντρα στην Αστον Βίλα και έφτασε κοντά στο χατ - τρικ.
«Ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να ξεκινήσει με την ομάδα Κ-21 στο σημερινό παιχνίδι με την Άστον Βίλα που είναι κεκλεισμένων των θυρών στο Μπόντιμουρ Χεθ», ήταν το μήνυμα στον λογαριασμό της αγγλικής ομάδας στο Twitter.
Κι όντως αυτό συνέβη, καθώς μπήκε από την αρχή στον αγώνα που είναι σε εξέλιξη και ήδη πέτυχε δύο γκολ, στο 19 και στο 23' με την ομάδα του να προηγείται 2-1. Τα γκολ προήλθαν από σουτ εκτός περιοχής! Μάλιστα πλησίασε και στο χατ - τρικ αλλά τερματοφύλακας της Αστον Βίλα Σίγκριστ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε προσπάθεια του Ελληνα επιθετικού.
Η Φούλαμ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Premier League Κ-21.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Έλληνας που πηδάει καλά!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον κορυφαίο Έλληνα στα άλματα! Ποιος είναι;  
Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1982 και είναι ένας από τους καλύτερους άλτες του μήκους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Λούης Τσάτουμας έχει μεγάλες διακρίσεις, ενώ το ταλέντο του θεωρείται από τα μεγαλύτερα που έχουν περάσει. Κάποιες ατυχίες του στέρησαν κι άλλα μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις.
Από μικρός έδειξε τις δυνατότητές του αφού το 2001 κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων. Τα επόμενα χρόνια είχε κι άλλες διακρίσεις, όμως το 2004 δεν προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Το 2006 ήρθε 4ος στο Παγκόσμιο κλειστού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ.
Στον τελικό του γκραν πρι στη Στουτγκάρδη με άλμα στα 8,29 μ. κατέκτησε την 3η θέση, ενώ το 2007 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Λίγους μήνες αργότερα έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με το εντυπωσιακό 8,66 μ.
Το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο έκανε άλμα 8.27 μ. 

Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Ζωγραφιά» στη Βραζιλία!! (videos)

Με τη συμβολή… βόμβας του Ουάλισον, η Μποταφόγκο επικράτησε της Σαν Λορένζο με 2-0 στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το σκορ άνοιξε στο 30ό λεπτό, όταν ο Χουάν Μανουέλ Φερέιρα πήρε ριμπάουντ από μακρινό σουτ, ενώ στο 52ο ο 25χρονος Ουάλισον βρήκε δίχτυα από μακρινή απόσταση με δυνατό σουτ. Οι ήττες συλλόγων της Αργεντινής συνεχίστηκαν με την Άρσεναλ Σαραντί να χάνει με 1-0 στο Μεξικό από τη Σάντος Λαγκούνα λόγω γκολ του Ορίμπε Περάλτα στο 19ο λεπτό, στο τελείωμα πανέμορφης επίθεσης των γηπεδούχων, αλλά η Βελέζ κέρδισε με 1-0 την Ουνιβερσιτάριο στο Περού λόγω… κεραυνού του 24χρονου Έκτορ Καντέρος στο 81ο λεπτό.
Από την πλευρά της, η κάτοχος του Λιμπερταδόρες, Ατλέτικο Μινέιρο, πέρασε με 1-0 από τη Βενεζουέλα και την έδρα της Σαμόρα χάρη σε κεφαλιά του Ζο στο 88ο λεπτό κατόπιν εκτέλεσης κόρνερ του Ροναλντίνιο. Σε άλλο παιχνίδι του τέταρτου γκρουπ, στην Κολομβία, η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε επιβλήθηκε με 3-1 της Κλουμπ Νασιονάλ, αφού οι Έντισον Μέντεζ και Ντάνι Τόρες βρήκαν δίχτυα στο 58ο και στο 60ό λεπτό, ενώ ο Τζόναθαν Κοπέτε απάντησε σε πέναλτι του Αλεχάντρο Μαρτίνο Ροντρίγκεζ στο 78ο λεπτό με το 3-1 στο 80ό.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ουνιβερσιτάριο-Βελέζ 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 0, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 0, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (1 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Μποταφόγκο-Σαν Λορένζο 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 3 (1 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 0, Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λανούς (Αργεντινή) 0, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 0, Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 0.
Τέταρτος Όμιλος
Σαμόρα-Ατλέτικο Μινέιρο 0-1
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε-Κλουμπ Νασιονάλ 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο 3 (1 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 0 (1 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 0, Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 0, Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 0.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 0, Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0, Γκρέμιο (Βραζιλία) 0, Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 0.
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 0, Λεόν (Μεξικό) 0, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 0, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 0.
Όγδοος Όμιλος
Σάντος Λαγκούνα-Άρσεναλ Σαραντί 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 0, Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 0, Άρσεναλ Σαραντί 0 (1 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16».











Πηγή: onsports.gr

Οι οπαδοί έτρεψαν σε φυγή τους Αστυνομικούς!! (video)

Απίστευτο ξύλο μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών στον αγώνα της Σαντιάγκο Ουόντερερς και της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.
Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, τα πράγματα στις εξέδρες… ξέφυγαν και για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις ασφαλείας βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να σταματήσουν την ένταση.
Όμως, τα πράγματα δεν εκτυλίχτηκαν όπως τα είχαν προγραμματίσει οι Αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν τους οπαδούς να τους επιτίθενται και στο τέλος τους έτρεψαν σε φυγή, καθώς οι οπαδοί τους… περίμεναν με άγριες διαθέσεις.
Δείτε το απίστευτο βίντεο…



Πηγή: onsports.gr

Πάει Τορόντο ο Ζούλιο Σέζαρ!

Στο MLS αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ζούλιο Σέζαρ έτσι ώστε να μπορέσει να βρει μία θέση στην αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μόλις μία συμμετοχή έχει ο Ζούλιο Σέζαρ με τη φανέλα της ΚΠΡ στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Για το λόγο αυτό, ο Βραζιλιάνος διεθνής είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Αγγλία έτσι ώστε να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να θέσει υποψηφιότητα για μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Όπως αναφέρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο», Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο έμπειρος γκολκίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και το Τορόντο. «Ο Ζούλιο είναι στο γκρουπ που κοιτάζουμε και θα πρέπει να βρει ομάδα να παίζει. Το Τορόντο από όσο ξέρω ολοκληρώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του. Ελπίζουμε να παίξει περισσότερο εκεί», είπε συγκεκριμένα.
Πηγή: onsports.gr

Στέφενς, το απόλυτο αφεντικό!!

Ο Απόστολος Παγώνης... αποκωδικοποιεί το τηλεφώνημα αλλά και το «μήνυμα» του Ιβάν Σαββίδη που κάνει πιο «σταθερό» στην θέση του τον Στέφενς!  Δεν είναι μόνο η απευθείας η επικοινωνία των δύο αντρών που γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr μέλη της διοίκησης του «Δικεφάλου του Βορρά» ενημέρωσαν τον Χιουμπ Στέφενς πως ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε ότι: «είσαι το αφεντικό στην ομάδα».
Μάλιστα ο Ολλανδός φαντάζει στα μάτια όλων και ενισχυμένος μετά την επίσκεψη και τα όσα είπαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσήμβριας, αλλά και τα όσα άκουσε από τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ.
Ο Στέφενς όπως είχαμε αναφέρει στο gazzetta.gr είχε ζητήσει τα κλειδιά της ομάδας από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη.
Ο τεχνικός του «δικεφάλου» προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση γιατί αισθανόταν αρκετούς να παρεμβαίνουν στο έργο του. Τόσο σε θέματα πειθαρχίας, αποδυτήρια, αλλά και στα μεταγραφικά. Έτσι λοιπόν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr τα μέλη της διοίκησης μετέφεραν την άποψη του μεγαλομετόχου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε θέλουμε αφεντικό στην ομάδα» κάτι που σημαίνει ότι παρά τα όσα ακολούθησαν της... εύκολης ήττας στην Λεωφόρο, την δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα προπονητή!
Ο Στέφενς πλέον έχοντας το γενικό πρόσταγμα, αναμένεται να βάλει τους δικούς του όρους με σκοπό να επιστρέψει η ηρεμία στην ομάδα που είναι ο πρωταρχικός στόχος. Πλέον τα θέματα θα λύνονται εντός των αποδυτηρίων και όχι με παρεμβάσεις και συναινετικές λύσεις, όπως στις περιπτώσεις Γκαρσία και Χακόμπο...
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είναι ακόμα σε θέση να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό, όμως έχει μπροστά του μια σειρά αγώνων για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο, αλλά και την Ευρώπη που θα κρίνει πολλά.
Πηγή: gazzetta.gr

Αγοράζει Ιτούρμπε η Βερόνα!

Οπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του κλαμπ, η Βερόνα θα ασκήσει το δικαίωμα αγοράς του Αργεντινού εξτρέμ, ο οποίος πιθανότατα θα πουληθεί αμέσως.
Η Ελλάς ανακοίνωσε μέσω του site της ότι το καλοκαίρι θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Χουάν Ιτούρμπε, τον οποίο απέκτησε το καλοκαίρι δανεικό από την Πόρτο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει βγάλει μάτια φέτος στην Serie A και «ανάγκασε» την Βερόνα να πάρει την απόφαση να τον αγοράσει για να τον πουλήσει αμέσως και να βγάλει κέρδος.
Ο σύλλογος με δηλώσεις του γενικού διευθυντή, Τζιοβάνι Γκαρντίνι, επιβεβαίωσε ότι θα δώσει τα 15 εκατ. ευρώ στους Δράκους για τον Ιτούρμπε, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσει από το «Μπεντεγκόντι».
Αν και οι νεοφώτιστοι έχουν κάπου... χωμένες τις δηλώσεις για το θέμα, έκαναν σαφές ότι θα τον κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή. «Ο Ιτούρμπε; Εχουμε το δικαίωμα να τον αποκτήσουμε και θα κάνουμε χρήση της οψιόν αγοράς τον Ιούνιο. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει. Παρουσιάσαμε στο πρωτάθλημα ένα από τα καλύτερα ταλέντα» ήταν τα λόγια του Γκαρντίνι.
Ο Ιτούρμπε είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται σαν δεξιός εξτρέμ και ήδη η Ρόμα θεωρείται φαβορί για την υπογραφή του, η οποία θα της κοστίσει 20-21 εκατ. ευρώ. Φέτος στην Serie A έχει παίξει σε 19 αγώνες και έχει απολογισμό πέντε γκολ και μία ασίστ.
Πηγή: gazzetta.gr

Πνευμονία ο Σουμάχερ!!

Από πνευμονία πάσχει ο Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», σημειώνοντας πως έχει σταματήσει η διαδικασία για να ξυπνήσει από κώμα. 
Άσχημα τα νέα για την πορεία της υγείας του επτάκις πρωταθλητής της  Formual 1, αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας, έχει προσβληθεί από πνευμονία την τελευταία εβδομάδα!
Σύμφωνα με τη «Bild» οι γιατροί έχουν χορηγήσει ισχυρά αντιβιοτικά στον Σουμάχερ, με τον καθηγητή Χάιντς Πέτερ Μέκε, προϊστάμενο του τμήματος Επείγουσας Ιατρικής στην Κλινική «Ασκληπιός» του Αμβούργου, να αναφέρει σχετικά με την επικινδυνότητα της ασθένειας:
«Η πνευμονία είναι γενικά μια σοβαρή και επικίνδυνη ασθένεια, επειδή το σώμα τροφοδοτείται με λιγότερο οξυγόνο και είναι γίνεται πολύ αδύναμο».
Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ πάντως αρκέστηκε στο ότι: «Δεν σχολιάζω εικασίες» όταν κλήθηκε να αναφερθεί στο γεγονός.
Πηγή: gazzetta.gr

Αφιέρωμα της UEFA σε Ντάσιο!!

Η χάρη του Γιώργου Ντάσιου και του ΠΑΣ έφτασε μέχρι την UEFA με τον έμπειρο μπακ να φιγουράρει σε αφιέρωμα για παίκτες-σύμβολα των συλλόγων τους!
Στο αφιέρωμα της UEFA για τους παίκτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την συνεχή παρουσία τους σε συλλόγους βρίσκεται ο Ντάσιος του ΠΑΣ. Το άρθρο αφορά παίκτες, που σε όλη τους την καριέρα -ή τουλάχιστον στο πιο μεγάλο μέρος της- ήταν σε μία ομάδα έχοντας τις περισσότερες συμμετοχές. Όπως σημειώνεται ο Ντάσιος μετράει 274 αγώνες με την φανέλα του ΠΑΣ.
«Σε ένα πρωτάθλημα γυρολόγων ο Ντάσιος αποτελεί ένα παράδειγμα και υπόδειγμα παίκτη, που έκανε όλη του την καριέρα στην ομάδα της γενέτειράς του», σημείωσε το κομμάτι για τον 30χρονο μπακ που είναι στον ΠΑΣ από το 2001. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην UEFA τονίζει: «Είναι το δεύτερό μου σπίτι ο ΠΑΣ. Είναι η ζωή μου, η οικογένειά μου. Δεν τον αντιμετωπίζω ως μία απλή δουλειά».
Όπως τονίζεται στο κομμάτι ο Ντάσιος βρέθηκε μία φορά κοντά στην ΑΕΚ. «Ήταν 7 χρόνια πριν όμως το deal δεν προχώρησε. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να κρεμάσω τα παπούτσια μου αγωνιζόμενος με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό σύντομα. Μόλις τελειώσω την καριέρα μου θέλω να μείνω στον ΠΑΣ σε άλλο πόστο πια».
Στο αφιέρωμα υπάρχει μνεία και στους Γκιγκς της Γιουνάιτεντ, Τσάβι της Μπαρτσελόνα, Μπόσκερ της Τβέντε, Τότι της Ρόμα, Σβαϊνστάιγκερ της Μπάγερν Μονάχου, Ντεσάχτ της Άντερλεχτ, Μαλαφέεφ της Ζενίτ, Σοβκόβσκι της Ντιναμό, Πλανούς της Μπορντό, Σαριόγλου της Γαλατά και Μπρίγκελ της Μαρίτιμο.
Πηγή: gazzetta.gr

Με την χειρότερη Μάντσεστερ των τελευταίων δεκαετιών!!

«Ντου από Παντού» για τον αγώνα κυπέλλου Ατρόμητος – Ολυμπιακός, αλλά και για το ντέρμπι στην Αγγλία Άρσεναλ – Γιουνάιτεντ
Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Άρα μπαίνει από θέση ισχύος ούτως ή άλλως. Κι ας είναι εκτός έδρας ο αγώνας. Το 0-0, άλλωστε, δεν δίνει αβαντάζ σε κανέναν ουσιαστικά.
Στα μάτια
Ο φοβερός και τρομερός φετινός Ατρόμητος, όμως, έχει αποδείξει ότι κοιτάει τον Ολυμπιακό στα μάτια. Τον κοντράρει όπου τον πετύχει την τελευταία διετία. Πέρυσι τον κέρδισε στο Καραϊσκάκη, φέτος του πήρε δυο 0-0, ένα για το κύπελλο, ένα για το πρωτάθλημα.
Ανοιχτό
Μόνο εύκολο, λοιπόν, δεν θα είναι το παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους που δεν είναι και στα καλύτερά τους αυτή την εποχή. Ανοιχτό είναι το ματς και δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει πρόβλεψη.
Για κλάματα
Έχουμε, όμως, και αγωνιστική στην Αγγλία. Και η Άρσεναλ υποδέχεται την Γιουνάιτεντ. Για κλάματα ήταν και οι δυο την περασμένη αγωνιστική. Η Άρσεναλ έκανε είσπραξη μια πεντάρα ξεγυρισμένη από την Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ με το ζόρι πήρε ισοπαλία κόντρα στην τελευταία Φούλαμ.
Δεν αλλάζει
Εδώ, λοιπόν, είναι διαπιστωμένο από την αρχή της σεζόν. Και δεν πρόκειται να αλλάξει, όχι τουλάχιστον μέχρι τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Κι ένα, δυο καλά παιχνίδια, άλλωστε, αν καταφέρει να κάνει μέχρι τότε η Γιουνάιτεντ, δεν πάει να πει ότι συνήλθε κιόλας.
Δεν παίρνει τα πόδια της
Δεδομένο. Παρακολουθούμε φέτος την χειρότερη Μάντσεστερ όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά και των τελευταίων δεκαετιών. Την βλέπεις και σου προκαλεί οίκτο πλέον. Να παίζει με την τελευταία της βαθμολογίας Φούλαμ και να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της.
Ας κάνει και διπλό
Και η Άρσεναλ έσπασε τα μούτρα της στο Άνφιλντ, αλλά έχει κάνει τόσα καλά παιχνίδια φέτος. Πρώτη ήταν. Η Γιουνάιτεντ τι έχει κάνει; Εδώ κινδυνεύει να μην βγει Ευρώπη. Ακόμα, λοιπόν, και διπλό να πάρει η Γιουνάιτεντ απέναντι σε μια ζαλισμένη Άρσεναλ, δεν μου λέει κάτι.
Κουλουβάχατα
Και η ευθύνη, βέβαια, έχει όνομα. Μόγιες τον λένε κι όλα τα παιδάκια κλαίνε. Την έκανε την ομάδα κουλουβάχατα μέσα σε ένα καλοκαίρι. Σκέτη τραγωδία. Έφυγε ο τεράστιος σερ και βάρεσε διάλυση το μαγαζί. Πρέπει να γίνει θαύμα, δηλαδή, για να μπορέσει ξαφνικά να ανεβάσει στροφές η Γιουνάιτεντ ώστε να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Και τι να διορθώσει; Οκτώβρη έχουμε ακόμα; Μάρτη μπαίνουμε σε λίγο. Λήγει η σεζόν όπου να’ ναι.
Ό,τι χειρότερο
Εγώ, λοιπόν, δεν ξέρω αν ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση. Αυτό, όμως, που βλέπω και θεωρώ σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη Μάντσεστερ που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι ό,τι χειρότερο έχει παρουσιάσει η συγκεκριμένη ομάδα εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι ποτέ την Μάντσεστερ σε τέτοια τραγική κατάσταση.Πηγή: sportdog.gr