Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σούπερ απ' του χρόνου με το... Ζόρι(τς)!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την ενίσχυση της ΑΕΚ, τις άμεσες ανάγκες και τα αστεία (και θετικά) της Σούπερ Λίγκας...
Ηταν δεδομένο και το σημείωνα από τούτο εδώ το χώρο μας από το περασμένο καλοκαίρι, ότι δηλαδή, η ΑΕΚ θα περιμένει να περάσει αυτή η... σιχαμένη σεζόν στην Γ΄ εθνική κατηγορία και έπειτα θα φουλάρει για να προχωρήσει σε ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ της!
Από 12 έως 15 μεταγραφές... Ενα ακόμη δεδομένο για τις αγωνιστικές ανάγκες ενός ρόστερ που ούτως ή άλλως δεν γίνεται βάση ποδοσφαιρικής λογικής να παραμένει το ίδιο σε τόσο διαφορετικές κατηγορίες με τόσο διαφορετικές απαιτήσεις.
Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη χτίζεται σε στέρεες βάσεις. Αυτό καταδεικνύουν οι μέχρι τώρα κινήσεις στην ενίσχυσή της ενόψει της Β' κατηγορίας και της επιθυμίας (άσχετα με τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό θεσμό) για πρωταγωνιστικό ρόλο -και- στον θεσμό του Κυπέλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι αυτοσκοπός η κατάκτησή του, μόνο εύκολο δεν θα είναι να συμβεί αυτό.
Βέβαια ανάλογα με το ρόστερ που θα δημιουργηθεί και δεδομένου ότι ο θεσμός του Κυπέλλου δεν είναι ένας μαραθώνιος ανάλογος με το εκάστοτε πρωτάθλημα, αλλά πρόκειται για μονά και διπλά (νοκ άουτ) ματς, στην ΑΕΚ θα μπορούν να ελπίζουν ανάλογα με την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας και -επαναλαμβάνω- του ρόστερ της.
Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες κινήσεις της Ενωσης στο κομμάτι που αφορά στην ενίσχυσή της καταδεικνύουν την πρόθεση των διοικούντων και των υπευθύνων του αγωνιστικού να δημιουργήσουν μία σούπερ απ' του χρόνου ΑΕΚ με το... Ζόρι(τς)!
Η τελευταία προσθήκη της ομάδας για την επόμενη σεζόν επιβεβαιώνει πως στην ΑΕΚ έχουν αλλάξει όλα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πλέον ο επιθυμητός, επαγγελματικός και ουσιαστικός. Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο για τον οποιονδήποτε βρίσκεται στο πόστο του τούτη την περίοδο αφού υπάρχει ''κεφάλι'' και μάλιστα πανίσχυρο όπως είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Οι Κιτρινόμαυροι, λοιπόν, έχουν προχωρήσει αρκετά τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Διάβαζα στο enwsi.gr ένα κείμενο του Κώστα Τσίλη το οποίο τιτλοφορείται: ''Παίρνει σχήμα η νέα ΑΕΚ'' και όντως με την ολοκλήρωση της ανάγνωσής του εμπέδωσα πως η Ενωση που δημιουργείται θα έχει πολλή δυνατό ρόστερ και ουσία σε αυτό.
Προ Ζόριτς έχουν αποκτηθεί Μάνταλος, Φαγέ και Κολοβέτσιος! Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον οι περιπτώσεις των Σαρρή, Λαμπρόπουλου, Ανέστη και Αραβίδη. Συνολικά πρόκειται για οκτώ ποδοσφαιριστές και έπονται ακόμη περισσότεροι και κάποιοι καλύτεροι...
Η ΑΕΚ τώρα (έχοντας και εικόνα για το ποιοι θα μείνουν δεδομένα που θα μπορούν να κάνουν διαφορά, ή έστω αισθητή την παρουσία τους και την επόμενη σεζόν, δηλαδή οι Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας σε πρώτο πλάνο και Μπρέσεβιτς, Ντακόλ και κανά δυο ακόμη, όχι ότι δεν θα μείνουν κι άλλοι, απλά περιμένουμε να δούμε περισσότερους και περισσότερα για να κρίνουμε) εστιάζει αλλού.
Οι άμεσες ανάγκες της φωνάζουν αρχικά στα άκρα της άμυνας της και θαρρώ σ' αυτό συμφωνούν ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν αν είναι στρογγυλή, ή τετράγωνη η μπάλα!
Η περίπτωση του Γκάλο που αγωνίζεται στον Παναιτωλικό είναι με μία λέξη μία λύση: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! Πρόκειται για προσωπική άποψη αλλά δεν έχω δει άλλο τόσο σούπερ μπακ στη Σούπερ Λίγκα. Μα ειλικρινά κανέναν. Η ΑΕΚ τον θέλει, τον τσεκάρει δεδομένα και απ' ότι είδα στο aek365 έγινε και μία πρώτη διερευνητική επαφή (που φανέρωσε διαφορά) που μακάρι να προχωρήσει σε πρόταση και τελικά σε deal για την Ενωση...
Απαιτείται και αριστερό μπακ. Είναι ανάγκη... Οπως και ένα φορ με πολλά κιλά... δεν θα το γράψω αλλά καταλαβαινόμαστε θαρρώ! Επιπλέον εξτρέμ (δεν αρκούν Πλατέλλας, Αραβίδης, Γροντής και αν υπολογίζεται για αριστερά Ζόριτς) και προσωπικά εκτιμώ ότι απλά θα επιβεβαιωθεί πως η ΑΕΚ θα πάει σούπερ απ' του χρόνου όπως διαφαίνεται!
Υγ: Θέλω να γράψω για την Σούπερ Λίγκα ένα απλό και άχρηστο για σας (αφού είναι προσωπικό) συμπέρασμά μου έως τώρα για κάποιες ομάδες. Θέλω να υποκλιθώ στον Γιάννη Αναστασίου έως τώρα. Οσο τον παρακολουθώ παρατηρώ μια συνεχόμενη εξέλιξη στην ομάδα του και στους ποδοσφαιριστές του.
Απόλυτα αποτέλεσμα δουλειάς προπονητή. Τα μπράβο αφορούν και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού όπου στα δύσκολα δεν αμφέβαλλαν και δεν λάθεψαν στην κρίση τους για τον Αναστασίου. Ομως την ίδια έκπληξη μου έχει κάνει και ο Νταμπίζας. Αριστος ως τεχνικός διευθυντής. Δυο πρόσωπα που επιβεβαιώνουν εμάς (δεν ξέρω πόσοι είμαστε) που θεωρούμε ότι γενικά το ποδόσφαιρο πρέπει να το αφήσουν στα χέρια εκείνων που το έχουν υπηρετήσει σαν ποδοσφαιριστές, έχουν αγωνιστεί στο εξωτερικό και μπορούν να φέρουν επιτέλους μία ουσιαστική (προς το καλύτερο) αλλαγή.
Υπάρχουν κι άλλα θετικά, όπως ο Παναιτωλικός του Χάβου, η σούπερ Καλλονή που πραγματοποιεί άθλο αγωνιζόμενη μακριά από την πατρίδα και σε άδειο γήπεδο ως έδρα και όμως τα καταφέρνει, ο ΠΑΣ που ανεβαίνει ξανά έπειτα από το εγκληματικό λάθος να προσλάβει τον Τσιώλη.
Απ' την άλλη υπάρχουν και τα αστεία όπως: το ματς Αρης – Πανιώνιος και η συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και (δήθεν) παραγόντων. Γενικά η μάχη στην ουρά που θα φουντώσει και θα προσφέρει απίθανες στιγμές... αμφίρροπων αναμετρήσεων και αποτελεσμάτων. Και ανάμεσα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές οι διαιτητές. Τυπάκια σαν αυτό στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' που δεν πρέπει να διαγραφεί απλά αλλά να δείχνουν τις αποφάσεις του σαν παράδειγμα προς αποφυγή.
Οπως και εκείνων των διαιτητών που έσφαξαν φέτος τον Αρη επίσης, γιατί όντως έχει εχθρική διαιτησία αλλά αυτό το: ''Δεν πειράζει ας πονέσουν τώρα αυτοί, εμάς τόσο καιρό μας σφάζουν'', των οπαδών του Αρη δεν το καταννοώ (όπως και το γεγονός ότι γράφουν με κεφαλαία την ομάδα τους αλλά αυτό είναι άλλο ζητούμενο) διότι θα έπρεπε να το σιχαθούν και να κράζουν όταν γίνεται και υπέρ τους, ειδικά όταν η ομάδα που αντιμετωπίζουν είναι το ίδιο ιστορική και έχει τύχει άδικων διαιτησιών επίσης και επιπρόσθετα παλεύει για τον ίδιο σκοπό, για την επιβίωση στην κατηγορία.
Αρνητικός είναι φυσικά και ο ΠΑΟΚ. Ηλπιζα (όχι πως με απασχολεί ιδιαίτερα) ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θεωρούσα βέβαια για να είμαι ειλικρινής πως θα έχει ουσιαστική ενίσχυση καλοκαίρι και χειμώνα και αυτό δεν έγινε. Ομως το ρόστερ του δεν είναι για να χάνει από Πλατανιά και σε κάθε επίσκεψη στην Αθήνα, ή τον Νότο.
Για τον Ολυμπιακό δεν γράφω κάτι, όχι από κόμπλεξ, αλλά απλά επειδή κάνει αυτό που όλοι θεωρούσαμε δεδομένο: περίπατο στην Ελλάδα, πάρτι...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: