Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το πρωτάθλημα που άλλαξε την ιστορια!

Ανεξίτηλη θα μείνει στην μνήμη των οπαδών του Άρη η σημερινή ημερομηνία (12/2), καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1979 κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 85-82.

Το πρωτάθλημα που άλλαξε την ιστορια
Μια ημερομηνία που θυμούνται οι παλιοί και πρέπει να ξέρουν οι νέοι είναι η σημερινή για την οικογένεια του Άρη.

Οι «κίτρινοι» μετά από ένα ματς για γερά νεύρα που κράτησε μέχρι το τέλος καθηλωμένους όλους όσους το παρακολούθησαν, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 85-82.

Η ομάδα του τότε 34χρονου Γιάννη Ιωαννίδη ήταν λίγο καλύτερη στα σημεία από τους Πειραιώτες και με κορυφαίο τον αρχηγό Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους (20/20 βολές) και έδωσε στους Θεσσαλονικείς τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος μετά από το 1930.

inner

Οι διακριθέντες για τους Θεσσαλονικείς ήταν οι Χάρης Παπαγεωργίου (17 π) και Σταύρος Χωλόπουλος (12 π), ενώ από πλευράς Ολυμπιακού ο Στηβ Γιατζόγλου και ο Πολ Μελίνι σημείωσαν 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Τέλος, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα (1979) ήταν αυτό που έπεισε τους γονείς του Νίκου Γκάλη τέσσερις μήνες μετά, ώστε να δώσουν την συγκατάθεση τους για να παίξει ο γιος τους στην ομάδα του Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: