Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επίσημη πρόταση Ολυμπιακού για Β' ομάδα!!

Ολοταχώς για τη δημιουργία Β' ομάδων από τους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να στέλνει επίσημο αίτημα στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. 
Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργηθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την κίνηση των πρωταθλητών να ανοίξουν... και με τη βούλα τη συζήτηση για αλλαγή του σχετικού καταστατικού ώστε να μπορούν οι σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ να δημιουργήσουν Β' ομάδες, στα πρότυπα των πιο προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Η πειραϊκή ΠΑΕ απέστειλε έγγραφο στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος, αποτυπώνοντας επίσημα το αίτημά της, σύμφωνα με τον «Γαύρο».
Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα ζήτησαν κι από τους άλλους συλλόγους της Λίγκας να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα τους επιτρέπει να δημιουργήσουν δεύτερες ομάδες, κάτι ωστόσο που δεν θα συμβεί με τη μορφή του πρωταθλήματος Νέων, αλλά θα συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα και πάντα σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτή της πρώτης ομάδας. Βασική παράλληλα προϋπόθεση είναι ότι θα μπορούν να... ανεβοκατεβαίνουν οι παίκτες από την πρώτη στη Β' ομάδα, και θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν με τις ελευθερίες και τους περιορισμούς που προβλέπονται και στα ανάλογα πρωταθλήματα του εξωτερικού.
Η πλειοψηφία μάλιστα των συλλόγων της Λίγκας εμφανίζεται να υποδέχτηκε με θετική διάθεση τη συγκεκριμένη πρόταση, τη στιγμή που έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τεθεί προς συζήτηση το συντομότερο δυνατό. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η άμεση υλοποίηση της πρότασής του, ακόμα και από το νέο πρωτάθλημα αν αυτό καταστεί εφικτό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: