Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Διούδης: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι... τελείωσε ο Άρης»

Ο Σωκράτης Διούδης μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη... ζωής του Άρη επί του Πανιωνίου, τον δεύτερο «τελικό» που ακολουθεί με τη Βέροια και τη μάχη που θα δώσουν οι «κίτρινοι» ως το τέλος.
Το παιχνίδι ήταν χωρίς... αύριο για τους «κίτρινους». Η νίκη μεταφραζόταν σε... ελπίδα για τη συνέχεια, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, σχεδόν τους καταδίκαζε στον τρίτο υποβιβασμό της ιστορίας τους. Έστω κι αν το παιχνίδι ήταν άκρως επεισοδιακό, έστω και με το «φτωχό» 1-0, έστω και με... την ψυχή στο στόμα, οι Θεσσαλονικείς πήραν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο ντέρμπι παραμονής με τον Πανιώνιο και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.
Ο Σωκράτης Διούδης αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της ομάδας από την αρχή της σεζόν, έχει λείψει μόλις σε δύο από τα 24 ματς του Άρη στη Σούπερ Λιγκ και με δηλώσεις του στο Gazzetta.gr τονίζει ότι ποτέ δεν πίστεψε ο ίδιος πως η ομάδα του είχε... τελειώσει από το πρωτάθλημα. Ούτε καν μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, όπου επικρατούσε η πλήρης απογοήτευση στους «κίτρινους» μετά το τέλος του αγώνα, με τον ίδιο πάντως να μη βρίσκεται σε αυτό το ματς (ήταν τιμωρημένος).
Σωκράτη μεγάλη νίκη για τον Άρη και η ομάδα πλέον ελπίζει...
«Ήταν ένας τελικός για μας, μία νίκη που μας δίνει τεράστια ανάσα για τη συνέχεια. Ξέραμε ότι το μόνο που είχε σημασία ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών. Έστω και με μισό μηδέν, αυτό βέβαια ισχύει και για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν. Το θέλαμε όσο τίποτα, βγάλαμε και πάλι τεράστιο πάθος και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, με τη βοήθεια βέβαια και του κόσμου. Ήταν μοναδική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, είναι απίστευτη η ώθηση που μας δίνουν οι οπαδοί μας και το έκαναν για μία ακόμα φορά».
Ήταν πάντως αρκετά επεισοδιακό ματς, έδειχνε να ξεφεύγει η κατάσταση σε κάποιο σημείο...
«Εντάξει, υπήρξαν αρκετά νεύρα, αλλά δεν θα 'θελα να σχολιάσω κάτι επ' αυτού. Το μόνο που με απασχολεί είναι το καθαρά αγωνιστικό μέρος, δεν πρέπει οι παίκτες να ασχολούνται με τα υπόλοιπα».
Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν... δίχως επιστροφή για σας. Τι είπατε πριν μπείτε μέσα;
«Δεν είναι μόνο τι είχαμε πει, είναι και η εικόνα που είχαμε δείξει από το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό. Βγάλαμε τεράστιο πάθος, πολύ πείσμα. Είπαμε ότι πρέπει να... ματώσουμε, μέσα στο γήπεδο και να έρθει πάση θυσία η νίκη. Έχουμε κάνει αρκετά δώρα φέτος, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση κι ένα σημαντικό μέρος θεωρώ πως το αποβάλαμε με τη νίκη που πήραμε. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα, παίζαμε για την επιβίωσή μας και είμαστε ακόμα... ζωντανοί»!
Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, υπήρξε προφανώς πολύ μεγάλη απογοήτευση. Όλοι θεώρησαν την ομάδα «τελειωμένη». Εσύ, τι σκεφτόσουν;
«Όντως, τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα, κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και βαθμολογικά φυσικά. Όμως όχι, δεν το πίστεψα. Μπορεί να μην ήμουν τότε μαζί με την ομάδα (σ.σ εξέτιε την τιμωρία του) και να μην έζησα άμεσα, από πρώτο χέρι την απογοήτευση που υπήρξε, αλλά ακόμα κι έτσι σε καμία περίπτωση μέσα στη σεζόν δεν πίστεψα ότι... τελείωσε ο Άρης, ότι μπήκε σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο τέλος να βγει ξανά νικητής. Πραγματικά, είμαι πολύ αισιόδοξος».
Τι έχει προλάβει να αλλάξει ο Σούλης Παπαδόπουλος στην ομάδα; Θεωρείς πως είναι δυσκολότερη η αποστολή του από πέρυσι;
«Κυρίως η ψυχολογία είναι αυτό που άλλαξε στον Άρη και ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα άρχισε να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της και νομίζω ότι το έδειξε σε αρκετά ματς αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε πολύ μεγάλη μαχητικότητα, ιδίως σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Από εκεί και πέρα φέτος είναι προφανώς πιο δύσκολα τα πράγματα, μπορεί πέρυσι να έγιναν όλα την τελευταία στιγμή, αλλά είχαμε και μία ομάδα με περισσότερους έμπειρους παίκτες και πάλι όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Θεωρώ πάντως ότι θα πρόκειται γι' ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα από το περσινό αν τελικά πάνε όλα καλά».
Πλέον έρχεται η Βέροια, ένας ακόμα «τελικός» για τον Άρη...
«Βέβαια, όσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, άλλο τόσο είναι κι αυτό που ακολουθεί με τη Βέροια. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από τους τρεις βαθμούς, η νίκη είναι μονόδρομος και πρέπει πάση θυσία να έρθει. Με τρίποντο άλλωστε θα καταφέρουμε και για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση. Είναι κι αυτό ένα επιπλέον και πολύ σημαντικό κίνητρο γι μας. Κυρίως για την ψυχολογία μας, για να πάρουμε ακόμα περισσότερο τα πάνω μας. Ο Άρης είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και δεν του ταιριάζει σε καμία περίπτωση η θέση που βρίσκεται. Πολύ καθοριστικό βέβαια είναι και το αμέσως επόμενο παιχνίδι, με τον Πλατανιά, επίσης από τους βασικούς ανταγωνιστές μας, αλλά εκτός  έδρας».
Αφήνοντας τα αγωνιστικά κατά μέρος, ακούστηκε αρκετές φορές το όνομα σου σε μεταγραφικά σενάρια το προηγούμενο διάστημα. Σε απασχολούν προς το παρόν;
«Οτιδήποτε κι αν ακούστηκε δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη σωτηρία της ομάδας. Ούτως ή άλλως έχω και συμβόλαιο με τον Άρη, αλλά είμαι προσηλωμένος 100% εδώ, στον στόχο που έχουμε θέση και δεν είναι άλλος από την σωτηρία».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: