Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βασιλειάδης: «Ο Ολυμπιακός δεν κερδίζεται μόνο με άμυνα!»

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει στο gazzetta.gr για την χαμένη ευκαιρία της Εφές Αναντολού στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας και την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ομάδα του με τον Βαγγέλη Αγγέλου.
Ένα αιμάτωμα στην γάμπα, τον έθεσε νοκ-αουτ για περίπου έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του και αμέσως μόλις επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, κλήθηκε σταδιακά, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προσέδωσε στον τρόπο παιχνιδιού της Εφές Αναντολού, ο Βαγγέλης Αγγέλου. Στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου, ο 51χρονος Χαλκιδαίος τεχνικός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Άρη για να αντικαταστήσει τον Οκτάϊ Μαχμούτι κι Έκτοτε, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης μετράει 6 νίκες και 7 ήττες, σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Η μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική εικόνα του τουρκικού συλλόγου είναι εμφανής στην άμυνα (το παθητικό της έπεσε από 73,1 πόντους στο 70,1), όπως υπογράμμισε και ο Κώστας Βασιλειάδης, μιλώντας στο gazzetta.gr λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στην Αθήνα, για τον αυριανό (13/02, 20.00) αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της φάσης των “16” της Ευρωλίγκα.
«Παίζουμε καλύτερη άμυνα με τον coach Αγγέλου!»
«Το αγωνιστικό μας στυλ έχει αλλάξει δραστικά και ο coach έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στην άμυνα! Η ομάδα πλέον έχει πολύ πιο αμυντικογενή προσανατολισμό και αυτό φαίνεται από την μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα που παρουσιάζουμε όλοι στις αμυντικές περιστροφές και στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων! Έχουμε χαμηλώσει πολύ τον μέσο όρο των πόντων που δεχόμαστε και η αξιοσημείωτη βελτίωση που έχουμε στο αμυντικό κομμάτι, έχει μεγαλώσει την αυτοπεποίθησή μας και μας έχει προσδώσει έξτρα ενέργεια. Δυστυχώς, όμως, υστερούμε ακόμη στο επιθετικό κομμάτι και αυτό οφείλεται κυρίως στην αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να μετατρέψουμε την καλή αμυντική μας απόδοση σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της ήττας μας στον τελικό του Κυπέλλου!», υπερθεμάτισε ο 29χρονος διεθνής γκαρντ της Εφές Αναντολού και πρόσθεσε:
«Η Καρσίγιακα δεν είναι καλύτερη από μας!»
«Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια με την Μπεσίκτας (76-59) και την Γαλατασαράϊ (69-64) στο final-eight της Άγκυρας και με όπλο την εξαιρετική μας άμυνα, ελέγχαμε για 30 λεπτά τον τελικό κόντρα στην Καρσίγιακα! Στην επίθεση μας, είχαμε πολύ κακές επιλογές, σουτάραμε με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και χάσαμε (65-66) μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο και να πάρουμε έξτρα ώθηση για την δύσκολη συνέχεια. Η αντίπαλός μας είναι μία καλή και μαχητική ομάδα, ωστόσο, δεν είναι καλύτερη από μας και αυτό μας στενοχώρησε όλους διπλά!», σχολίασε ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο (2010-13) αλλά και του Ολυμπιακού (2007-08), που αύριο το βράδυ (20.00) στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, θα αγωνιστεί για 6η φορά αντίπαλος επί ελληνικού εδάφους και θα ψάξει την πρώτη του νίκη (ρεκόρ 0-5 με Μάλαγα, Μπιλμπάο και Εφές)!
«Με επιθετική βελτίωση, έχουμε ελπίδες!»
«Για μας, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι απ' αυτούς, που θεωρητικά πάντα, δεν “καιγόμαστε” να χτυπήσουμε! Ειδικότερα μετά το άσχημο ξεκίνημα που κάναμε στο Top-16 και τις 3 ήττες στους πρώτους 3 αγώνες, κανείς δεν περίμενε ότι στην 6η αγωνιστική θα είχαμε ακόμη ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα! Παρ' όλα αυτά, η ομάδα δεν έχει άγχος και πίεση στους ευρωπαϊκούς αγώνες και αυτό μας έχει βοηθήσει να παίξουμε πιο ελεύθερα και να αποδώσουμε καλύτερα! Πάντως, παρ' ότι έχουμε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα έχουμε καμία τύχη αν δεν είμαστε καλοί στην επίθεση! Το ριμπάουντ και ο έλεγχος του ρυθμού, θα αποτελέσει μία καλή βάση για να σταματήσουμε τουςερυθρόλευκους”, ωστόσο, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση, δύσκολα θα καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη και να μπούμε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης!», κατέληξε ο Κώστας Βασιλειάδης που είναι 3ος σκόρερ (μ.ο. 10,6π. & 2,7ρ. με 41,5% στα τριπ. & 96% στις βολ.) της Εφές Αναντολού στην εφετινή Ευρωλίγκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: