Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με το διαιτητή του αποκλεισμού!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποψινή μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον πολύ δυνατό Ατρόμητο με τον Ολυμπιακό και…θυμάται. Πως τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο κι ο Ολυμπιακός παίζει απόψε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον ίδιο διαιτητή, με τον οποίο είχε αποκλειστεί για τελευταία φορά στο θεσμό!
Ήταν ακριβώς πριν τρία χρόνια, πάλι αρχές Φλεβάρη, πάλι προημιτελικά κυπέλλου, πάλι με ισοπαλία στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (1-1 τότε) και πάλι με τον Μάνταλο διαιτητή! Μόνο που ο αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ τότε, ενώ τώρα ο Ατρόμητος. Ένας ΠΑΟΚ, που ήταν καλύτερος σε εκείνο το παιχνίδι και είχε κερδίσει, παρότι μάλιστα το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών.
Είχε επηρεάσει η διαιτησία το αποτέλεσμα; Ο Μάνταλος δεν ήταν κακός. Είχε επιτρέψει, είναι αλήθεια, σε κάποιες φάσεις το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, που πήραν έτσι το πάνω χέρι,  αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι κι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ακριβώς ό,τι δεν πρέπει να κάνουν σήμερα-δεν έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά όπως όφειλαν να κάνουν για ένα παιχνίδι στην Τούμπα.
Το αποτέλεσμα βασικά είχε επηρεαστεί (ως ένα βαθμό, γιατί η μέτρια απόδοση του Ολυμπιακού πάνω απ΄ όλα ήταν ο καταλύτης), από τα λάθη του επόπτη Τρύφωνα από την Δράμα (Δραμινός επόπτης σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, φοβερό!), που στην πρώτη μισή ώρα είχε κόψει με τρία ανύπαρκτα οφσάϊντ τον Τζιμπούρ κι άλλο ένα ερυθρόλευκο (δεν τον θυμάμαι τώρα), ενώ βρίσκονταν σε πλεονεκτικές θέσεις.
Τα σκεφτόμουν αυτά, γιατί πολλές φορές η ιστορία στο ποδόσφαιρο επαναλαμβάνεται. Και για να μην επαναληφθεί και σήμερα, το κυρίαρχο στοιχείο από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού θα είναι η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση με την οποία πρέπει να μπουν στο παιχνίδι. Στοιχεία που πρέπει να προσπαθήσουν να τα κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο μέσα στο παιχνίδι κι ει δυνατόν ως το τέλος., γιατί ο αντίπαλός τους είναι πραγματικά πολύ καλός-ίσως σε διάρκεια η καλύτερη ομάδα στη σεζόν μετά τον Ολυμπιακό.
Κι ένα δεύτερο ζητούμενο, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαιτησίας, έχει να κάνει με τους επόπτες, τον Ποντίκη από την Πρέβεζα και τον Δημητριάδη από την Καστοριά. Δεν νομίζω να έχουν δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα μέχρι τώρα, τουλάχιστον φέτος και σε ματς του Ολυμπιακού (στα οποία άλλωστε σπάνια ορίζονται) η, σε ματς του Ατρόμητου. Ο Δημητριάδης ήταν αυτός που είχε ένα λάθος, στη Λιβαδειά, με το σκορ στο 1-0, όταν δεν υπέδειξε οφσάϊντ (ένα μέτρο ήταν) ένα παίκτη της τοπικής ομάδας κι εξελίχθηκε φάση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει πέναλτι.
Έχει μεγάλη σημασία το πώς θα πάνε οι επόπτες, κρίνοντας κι από τα τρία προηγούμενα φετινά ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, στα οποία ακυρώθηκαν κανονικά γκολ των Μήτρογλου και Σαβιόλα, ανακόπηκε ο Ολαϊτάν βγαίνοντας εντελώς μόνος με τον Τζενάμο και δεν υποδείχθηκε το οφσάϊντ του Παπαδόπουλου, στην φάση που ο Ρομπέρτο κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού. Για να είμαι δίκαιος, ήταν όλες δύσκολες φάσεις. Στο όριο. Μόνο που και οι τέσσερις φάσεις είχαν υποδείξεις εις βάρος του Ολυμπιακού, ενώ ήταν υπέρ του.
Κι επειδή απόψε παίζεται μία πρόκριση, νομίζω πως θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή από διαιτητή κι επόπτες. Όπως και τύχη, να μην τους κάτσουν δηλαδή οι πολύ δύσκολες φάσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: