Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

"Ισπανικός" σουγιάς!

Τα κάνει όλα το "πολυεργαλείο" του Ολυμπιακού! Πανέξυπνος, ομαδικός, τρεχαλατζής, γκολτζής και ...καλό παιδί (του Βαλβέρδε). Ποιος να είναι; Η απάντηση στον sportdog! Είναι ένας από τους πιο εργατικούς και συμπαθείς ξένους παίκτες που αγωνίζονται στη χώρα μας. Είναι τόσα χρόνια στην Ελλάδα, όμως είναι τόσο αθόρυβος που οι περισσότεροι τη φωνή του την άκουσαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη πασίγνωστη διαφήμιση στο πούλμαν!
Είναι, φυσικά, ο Φουστέρ που σήμερα έχει τα γενέθλιά του. Άρα, αυτός θα πάει στην προπόνηση με γλυκά και οι συμπαίκτες του θα ανταποδώσουν με ευχές και δώρα.
Ο Φουστέρ γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1982 και πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνίστηκε στην Ολίβα, την Έλτσε και τη Βιγιαρεάλ.
Ήταν από τις πρώτες επιλογές του Βαλβέρδε όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 και σύντομα κατάλαβαν όλοι το γιατί.
Πανέξυπνος παίκτης, ομαδικός, με τρεξίματα, με γκολ. Ένα πολυεργαλείο που κάνει τα πάντα από τότε μέχρι και σήμερα, αφού όλοι οι προπονητές τον εμπιστεύονται το ίδιο.
Ουδέποτε έχει απασχολήσει για κανέναν άλλον λόγο, είναι πάντα σοβαρός και γενικά ο Φουστέρ είναι από τους παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο της Λίγκας.
Στην καριέρα του έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα με τον Ολυμπιακό.

 
Πηγή: sportdog.gr

Μαν. Σίτι - Τσέλσι: Το πιο ακριβό ντέρμπι!!

Είναι πολλά τα λεφτά... Σίτι και Τσέλσι σε ένα από τα πιο ακριβά ντέρμπι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ ψάχνουν τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο!
Ματσάρα τίτλου στο «Ετιχαντ», Σίτι εναντίον Τσέλσι και Πελεγκρίνι κόντρα στον Μουρίνιο. Ο νικητής παίρνει και ψυχολογικό προβάδισμα για τον τίτλο, ωστόσο το αποψινό παιχνίδι περνά στην ιστορία και ως ένα από τα πιο ακριβό ντέρμπι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Οι 17 παίκτες του Μάνουελ Πελεγκρίνι κοστίζουν 253 εκατ. λίρες, ωστόσο η Τσέλσι δεν μπορεί να αισθάνεται μειονεκτικά. Το ρόστερ της σημερινής αποστολής είναι μόλις 10.7 εκατ. λίρες πιο χαμηλό από αυτό των «Πολιτών». Μάλιστα, από αυτή λείπει ο Φερνάντο Τόρες που είχε κοστίσει 50 εκατ. λίρες. Στον αντίποδα, ο Αγουέρο είναι και αυτός τραυματίας, για τον οποίο και δαπανήθηκαν περίπου 30 εκατ. λίρες. Ο νεότερος παίκτης στην αποστολή των δυο ομάδων είναι ο 20χρονος Νάστασιτς και ο πιο... παλιός ο γκολκίπερ, Μάρκ Σβάρτσερ. Αναλυτικά το... κόστος των μονομάχων!
ΜAN. ΣΙΤΙ
Τζο Χαρτ     Κόστος: 0.6 εκατ. λίρες
Πάμπλο Ζαμπαλέτα     Κόστος: 6.5 εκατ.
Βινσέντ Κομπανί     Κόστος:6.7εκατ.
Μαρτιν Ντεμικέλις     Κόστος: 3.5εκατ.
Γκαελ Κλισί          Κόστος:7εκατ.
Φερναντίνιο         Κόστος:30εκατ.
Γιάγια Τουρέ         Κόστος:24εκατ.
Νταβίντ Σίλβα     Κόστος:24εκατ.
Στέβαν Γιόβετιτς     Κόστος:22.4εκατ.
Χεσους Νάβας     Κόστος: 14,9εκατ.
Αλβάρο Νεγρέδο     Κόστος:16.4εκατ.
Πάγκος
Παντιλιμόν         Κόστος: 3 εκατ.
Ρίτσαρντς          Κόστος: Ελεύθερος
Λέσκοτ         Κόστος:22 εκατ.
Νάστασιτς         Κόστος: 12 εκατ.
Κολάροφ         Κόστος:17εκατ.
Τζέκο             Κόστος: 27εκατ.
Γκαρσία         Κόστος: 16εκατ.
Μ.Ο Ηλικίας: 27.4 έτη
Συνολικό κόστος:  253 εκατ. λίρες

ΤΣΕΛΣΙ
Πετρ Τσεχ    Κόστος: 7 εκατ.
Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς    Κόστος:9 εκατ.
Τζον Τέρι    Κόστος: Ελεύθερος
Γκάρι Κέιχιλ    Κόστος: 7 εκατ.
Θέσαρ Αθπιλικουέτα    Κόστος: 6.5 εκατ.
Νεμάνια Μάτιτς    Κόστος: 21 εκατ.
Φρανκ Λάμπαρντ    Κόστος:11 εκατ.
Ραμίρες         Κόστος:19.8 εκατ.
Οσκαρ         Κόστος:25 εκατ.
Εντιν Αζάρ         Κόστος: 32 εκατ.
Σάμουελ Ετό         Κόστος: 2 εκατ.
Πάγκος
Σβάρτσερ    Κόστος: Ελεύθερος
Κόουλ     Κόστος:8 εκατ.
Ομπι Μίκελ    Κόστος:16 εκατ.
Γουίλιαν     Κόστος:32 εκατ.
Λουίζ        Κόστος:21 εκατ.
Σίρλε        Κόστος:18εκατ.
Μπα        Κόστος:7 εκατ.
Μ.Ο Ηλικίας: 28.3 έτη
Συνολικό κόστος: 242.3 εκατ. λίρες
Πηγή: gazzetta.gr

Φράγκος στο Metropolis: «Αδικαιολόγητος ο Στέφενς που δεν πέταξε έξω τον Στοχ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο στρατηγός ε.α. και γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, Φραγκούλης Φράγκος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Στοχ κατά του Στέφενς κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα: «Πρέπει να κάνουν αυτοκριτική οι παίκτες για το πόσο έχουν πικράνει το κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι πληρωμένοι,τακτοποιημένοι, καλά αμειβόμενοι και παρ' όλα αυτά υπάρχει παίκτης που βρίζει τον προπονητή του. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Θα ευχόμου να ήταν μια κακιά στιγμή που δεν την είδε ποτέ κανένας. Είναι ότι χειρότερο για την εικόνα της ομάδας, αν θέλουμε να λέμε ότι μιλάμε για ομάδα και όχι για συνονθύλευμα παικτών. Αν το αντιλήφθηκε ο Στέφενς, είναι αδικαιολόγητος που δεν τον πέταξε έξω από τον αγώνα. Κι ας παίξεις με δέκα παίκτες. Αν δεν το αντιλήφθηκε είναι δικό του θέμα. Το είδε σήμερα και πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του».

Για την τιμωρία που πρέπει να επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή: «Μια πραδειγματική τιμωρία είναι το λιγότερο. Με τις τιμωρίες δεν βγαίνει κάτι. Αν δεν έχεις ενσυνείδητη πειθαρχία δεν κάνεις τίποτα».

Για το αν τίθεται ζήτημα γενικότερης πειθαρχίας: «Ο μόνος που το ξέρει είναι ο ίδιος ο προπονητής αν δεν εκτελούνται οι εντολές που δίνει. Πάντως, μέχρι στιγμής πλην του Χακόμπο δεν έχουμε δει ανάλογα περιστατικά που να δείχνουν ότι υπάρχει θέμα πειθαρχίας».

Για τον Στέφενς: «Έχει φτιάξει την εικόνα ενός αρίστου προπονητή. Πάντα όμως σε μια καινούργια δουλειά κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να παραμείνει εντός στόχων μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι σωστό που δέχεται κριτική και ίσως να του κάνει και καλό». Πηγή: metrosport.gr

Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένει τον κάθε Αντι-περιφερειάρχη..!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακόμη περιμένει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την έκταση στην Θέρμη. Για να κάνει ο Σαββίδης προπονητικό κέντρο με ΔΙΚΑ του χρήματα. Για να δώσει στον Δήμο ζεστά κοντά στα 750.000 ευρώ για να κάνουν το κολυμβητήριο. Ναι να γίνουν όλα νομότυπα αλλά πότε;

Την ίδια στιγμή στην Περιφέρεια Αττικής τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ περιμένουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΟΑΣΑ βάφτισε ήδη τη στάση έξω από την αλάνα της Νέας Φιλαδέλφεια "Στάση Αγιά Σοφιά". Ο Μελισσανίδης σήμερα δήλωσε ότι τα έργα αρχίζουν σε ενενήντα μέρες το αργότερο: Δεν μπορώ να πω πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες αν δεν έχουμε το σχέδιο νόμου. Μόλις βγει σχέδιο νόμου, πιστεύω σε 60 μέρες θα το έχουμε στα χέρια μας, μετά θέλουμε κι έναν μήνα για να πάρουμε την άδεια και αμέσως μπαίνουμε. Άρα πρώτα ο Θεός, σε 90 μέρες, σε 100 μέρες το πολύ μπορούμε να μπούμε». Πηγή: metrosport.gr

Αλέξης Αλεξίου στο Metropolis: «Απόλλων από τα παλιά στη Δράμα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αλέξης Αλεξίου αναφερόμενος στην χθεσινή νίκη των «κοκκινόμαυρων» στην Δράμα επί της Δόξας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τη νίκη επί της Δόξας Δράμας: «Ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι, αγωνιστήκαμε με ψυχή και πάθος, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο που μας θύμησε έναν Απόλλωνα από τα παλιά».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Είμασταν πολύ πίσω, ωστόσο, τώρα έχουμε πλησιάσει και θα συνεχίσουμε την μάχη ως τέλος, παίζοντας κάθε Κυριακή έναν «τελικό». Έχουμε καινούρια ομάδα, αλλάξαμε το στυλ παιχνιδιού, προσπαθούμε να παίξουμε πιο επιθετικά το στυλ. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε για να κάνουμε τον Απόλλωνα όπως τον ονειρευόμαστε. Θέλουμε υπομονή και χρόνο, όμως είμαστε στην μέση του πρωταθλήματος και είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε κάτω από πίεση».

Για τα μεταγραφικά και την διοικητική σταθερότητα: «Περιμένουμε έναν σέντερ φορ ακόμη και κλείνουμε με τις μεταγραφές. Το θετικό για τον Απόλλωνα είναι ότι υπάρχει μια διοίκηση με έναν άνθρωπο επικεφαλής, τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, που είναι κύριος με «Κ» κεφαλαίο, μοχθεί για την ομάδα την οποία έχει κάνει μια από τις πιο σοβαρές στην κατηγορία». Πηγή: metrosport.gr

«Δεν φτάνει μόνο η φανέλα»

anastopoulos_ofi_271111-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πλατανιά, Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος μίλησε για την νίκη της ομάδας του  κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Άρη και στην πολύ δύσκολη αποστολή που έχουν οι “Κίτρινοι” για να καταφέρουν να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Arena fm 89,4:
Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ:
Είχα πει ότι κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ απογειωνόμαστε βαθμολογικά.  Δεν είναι μικρό πράγμα να ανατρέπεις το σκορ με αντίπαλο μια τέτοια ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Δείξαμε όπως και με τον Παναθηναϊκό ότι πολύ δύσκολα τα παρατάμε. Όταν χάνεις από νωρίς από μια τέτοια ομάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ήταν καθοριστικό παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος”.
Για την σημασία της νίκης στην μάχη που δίνει ο Πλατανιάς για την παραμονή:
“Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και μια νίκη σε ρίχνει ή σε ανεβάζει. Οι ομάδες έχουν πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και αυτό είναι το θετικό. Εμείς από το κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε κάτι”.
Για το στήσιμο που είχε ο Πλατανιάς μέσα στο γήπεδο:
Κάποιος αν δεν έχει βιώσει τον πρωταθλητισμό δεν μπορεί και να τον μεταδώσει. Σαν παίκτης αλλά και όταν γίνεις προπονητής το μεταδίδεις. Πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο να πάρεις το πρωτάθλημα αλλά να έχεις στόχους. Αν δεν έχεις ζήσει τους στόχους πως θα τους μεταδώσεις; Δεν παίξαμε 4-5-1 αλλά 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται από τα άκρα με τον Λούκας τον Στοχ , τον Λίνο και τον Κίτσιου. Αν οι πλάγιοι σου δεν είναι γρήγοροι και δεν έχουν διπλά μαρκαρίσματα πως θα τους αντιμετωπίσουν; Η Βέροια ή ο Απόλλωνας που ξέρουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ γιατί δεν έκλεισαν τους χώρους; Για να τους αντιμετωπίσεις δεν χρειάζεται απλά να κλείσεις τους χώρους. Δεν δώσαμε πολλά στημένα, δεν δώσαμε πολλά κόρνερ ξέραμε την κίνηση του Κατσουράνη, ξέραμε πως όταν κατεβαίναμε θα αντιμετωπίζαμε τον Κατσουράνη που είναι το μυαλό του ΠΑΟΚ και παιχταράς  και τον Σκόνδρα που δεν είναι στόπερ. Όταν μπήκε ο Λίνο μετέφερα τον Σάμουελ από την άλλη πλευρά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μας πίεσε ο ΠΑΟΚ με σέντρες. Εμείς τον αναγκάσαμε να παίξει έτσι και επειδή έχουμε ψηλούς παίκτες τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Ξέραμε το παιχνίδι του αντιπάλου και γνωρίζαμε πως αναπτύσσεται στα άκρα. Με την πίεση στο κέντρο βγαίναμε στις αντεπιθέσεις. Περιορίσαμε τους Λόυκας και Στοχ, έχοντας διπλά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ πάντα είναι μεγάλος αντίπαλος και ποιοτικός. Καμιά φορά όμως δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται με την φανέλα. Αυτά γίνονταν πριν 30 χρόνια όχι τώρα”.
Για την δύσκολη συνέχεια του Άρη:
“Ο Άρης έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή και εύχομαι να τα καταφέρει. Έχω περάσει από εκεί με επιτυχία και δεν νοείται ένας σύλλογος ιστορικός να περνάει τέτοιες περιπέτειες. Πιστεύω πως από την αρχή κάτι δεν πήγε καλά. Ο Λάμπρος Σκόρδας με όσες δυνάμεις έχει θα κάνει ότι μπορεί. Λάθη κάνουμε όλοι όμως είναι αδιαμφισβήτητο πως είναι γνήσιος Αρειανός”.
Για τα θύματα που είχαν υπάρξει στην θύρα 7 στον γήπεδο Καραϊσκάκη:
Χάθηκαν ζωές και πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό. Θα πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους και να μην τους ξεχνάμε καθώς μια νίκη στοίχισε την ζωή τους”.
Πηγή: arenafm.gr

Πέντε χρόνια χωρίς Παντελάκη!!

goalnews_LARGE_t_1041_2104317
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Γιώργος Παντελάκης. Έπεσε θύμα τροχαίου, καθώς παρασύρθηκε από μηχανάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Παντελάκης αποτελεί τον κορυφαίο παράγοντα όλων των εποχών στον ΠΑΟΚ, στον οποίο αφιέρωσε την ζωή του. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς και αποφοίτησε από τη Δημόσια Εμπορική σχολή. Από μικρός παρακολουθούσε αγώνες του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Το 1956 ξεκίνησε την παραγοντική του πορεία από το μπάσκετ. Έγινε έφορος του τμήματος, με πρόεδρο τον Γιώργο Χαραλαμπίδη. Το 1959 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ.
Από το 1960 ως το 1971 ήταν γενικός γραμματέας του συλλόγου, βάζοντας τα θεμέλια για την δημιουργία της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο.
Μετά από ένα διάλλειμα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, την περίοδο 1971 – 1975 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως πρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1984. Επί θητείας του ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε σε όλα τα επίπεδα, κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και μεγάλη λαοφιλία.
Πηγή: arenafm.gr

Προβλήματα στον Άρη!!

Με τους Μπακασέτα και Οικονομόπουλο να ταλαιπωρούνται από ίωση και να είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη.

Προβλήματα στον Άρη
Με πολλά προβλήματα συνέχισε την προετοιμασία του ο Άρης ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης απέναντι στον Παναιτωλικό.

Στην προπόνηση της Δευτέρας (3/2) δεν πήραν μέρος οι Τάσος Μπακασέτας και Μπάμπης Οικονομόπουλος που ταλαιπωρούνται από ίωση και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Αλέξανδρος Καραγιάννης και Ηλίας Σταυρόπουλος.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος επίσης στο παιχνίδι της Πέμπτης (6/2) δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Ανδρέα Τάτο και Ανδρέα Ηρακλή.

Πάντως μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχουν και ευχάριστα καθώς η μαγνητική που έκανε ο Πέτρος Καμινιώτης έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση γόνατος και πιθανότατα θα απουσιάσει μόνο από το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναιτωλικό.

Επόμενη προπόνηση για τους «κίτρινους» είναι την Τρίτη (4/2) στις 15:00 στο Νέο Ρύσιο.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Στέφενς αποφασίζει για Στοχ!

Σύγνώμη ζήτησε ο Μίροσλαβ Στοχ στη συνάντηση που είχε με τον Χουμπ Στέφενς, με τον Ολλανδό τεχνικό του ΠΑΟΚ να αποφασίζει αν πέραν του προστίμου θα υπάρξει κι άλλη τιμωρία στον Σλοβάκο.

Ο Στέφενς αποφασίζει για Στοχ
Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το θέμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Μίροσλαβ Στοχ και τον Χουμπ Στέφενς. Οι δυο τους είχαν συνάντηση στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας όπου ο Σλοβάκος άσος έδωσε εξηγήσεις για τα χθεσινά «γαλλικά» του στο ματς με τον Πλατανιά.

Ο Στοχ ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του τόσο απ’ τον Ολλανδό τεχνικό όσο και από τους συμπαίκτες του, ενώ υπογράμμισε πως ουδέποτε ήθελε να προσβάλλει τον προπονητή του, αλλά ήταν μια αντίδραση της στιγμής, αφού δεν μπορούσε να συνεννοηθεί καλά.

Απ’ τη μεριά του ο Στέφενς –όντας σαφώς πιο ψύχραιμος μια μέρα μετά- του έκανε συστάσεις σε πιο ήπιο τόνο και του ξεκαθάρισε πως τέτοιες συμπεριφορές εκθέτουν την εν γένει εικόνα του συλλόγου.

Ο παίκτης θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, όπως ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός του «Δικεφάλου του βορρά» και απομένει να δούμε αν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα επιβάλλει κάποια περαιτέρω αγωνιστική τιμωρία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν την γλιτώνει ο Στοχ!!

Δεν την γλιτώνει ο ΣτοχΕιλημμένη είναι η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να τιμωρήσει τον Στοχ για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη πρόκειται για μια απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη συνάντηση που έχει ο Σλοβάκος άσος με τον Χουμπ Στέφενς στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Σε αυτή θα καθοριστεί ποια είναι η στάση του ποδοσφαιριστή στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Ωστόσο στην ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να τηρήσουν κατά γράμμα όσα αναφέρει ο εσωτερικός κανονισμός και ο παίκτης να τιμωρηθεί με ένα πρόστιμο.

Εκτός αυτού, οι καλά γνωρίζοντες των θεμάτων του «Δικεφάλου του Βορρά» θεωρούν επίσης βέβαια την σιωπηρή τιμωρία και του Ολλανδού τεχνικού στον Στοχ.

Πιστεύουν ότι ο Στέφενες πρόκειται για θέσει εκτός… μάχης τον Στοχ από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Ατομικό για δύο στον ΠΑΟΚ, τα λένε Στοχ-Στέφενς!

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Βίτορ και Κατσικάς στο πρωινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ την επομένη της ήττας (2-1) από τον Πλατανιά. Το απόγευμα η συζήτηση Στέφενς-Στοχ.

Ατομικό για δύο στον ΠΑΟΚ, τα λένε Στοχ-Στέφενς
Πρωινό ξύπνημα περιλάμβανε η επόμενη ημέρα της ήττας 2-1 από τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παίκτες και τεχνικό τιμ συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία με σκοπό να ξεκινήσουν τη… μίνι προετοιμασία τους ενόψει της εμβόλιμης αγωνιστικής (23η, 5/2) στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Στην προπόνηση όσοι παίκτες συμμετείχαν στο χθεσινό ματς έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν τη φυσική κατάσταση δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του μήνα με διαδοχικά παιχνίδια τέσσερα στο πρωτάθλημα (5/2, 9/2, 16/2, 23/2), ένα για το Κύπελλο (13/2) και δύο για το Europa League κόντρα στην Μπενφίκα (20/2-27/2).

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Βίτορ και Κατσικάς, ενώ θεραπεία ακολούθησε ο Γεωργιάδης.

Παίκτες και Χουμπ Στέφενς ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα, όπου θα δουν το βίντεο του αγώνα και θα αναλύσουν τα λάθη τους που τους οδήγησαν να επιστρέψουν με άδειες βαλίτσες από την Κρήτη.

Ακόμη, στην απογευματινή συνάντηση αναμένεται να τα πουν Στέφενς-Στοχ σχετικά με τη συμπεριφορά του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Πηγή: sport-fm.gr

Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ μου»

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία εύχεται, μέσω της σελίδας της στο facebook, χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό, που σήμερα γιορτάζει 106 χρόνια.

Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ μου»
Μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, θέλησε να ευχηθεί για τα γενέθλια του συλλόγου η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Αναλυτικά τα όσα γράφει
«Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ μου. Σαν σήμερα, πριν 106 χρόνια ιδρύθηκε ο Μεγαλύτερος και Ενδοξότερος σύλλογος της Ελλάδας. Εκατόν έξι χρόνια γεμάτα επιτυχίες, δόξα, χαρές, λύπες σε κάποιες στιγμές, λατρείας από εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού μας σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα μας αποτελεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ που συνεχίζει να κρατά το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων σε όλα τα αθλήματα».

Φωνές, αποχωρήσεις και επιστροφές!

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στη Βέροια μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα που πήρε κόντρα στον Πανθρακικό (0-0) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Φωνές, αποχωρήσεις και επιστροφές
Τρία συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από τη νίκη μετρά η Βέροια με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Αρβανιτίδη, να βάζει τις φωνές σε όλους μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό (0-0) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης παραιτήθηκαν οι Χουρσουζίδης (πρώην γενικός αρχηγός) και ο Τουτζάρης (μέλος του Δ.Σ), ωστόσο επέστρεψε ο παλαίμαχος, Γιώργος Λαναρής, ο οποίος ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή.

Πλέον το μυαλό της «βασίλισσας του βορρά» βρίσκεται στον αγώνα της Τετάρτης, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Εργοτέλη (23η αγωνιστική, 5/2).Πηγή: sport-fm.gr

«Δικαιολογημένη η γκρίνια»

Πολλά ήταν τα λάθη στη διαιτησία του αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δικαιολογημένη η γκρίνια»
Αρκετά λάθη και για τις δύο ομάδες υπήρξαν στη προχθεσινή αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη , όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «είναι δικαιολογημένη η γκρίνια για τον Κουτσιαύτη. Ήταν πολλά τα λάθη των διαιτητών».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Αλέξανδρος Γρέβενης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

«Άριστη η διαιτησία του Γιάχου. Υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις που χτύπησαν σε χέρια ακούσια και σωστά δεν έδειξε κάποια παράβαση. Ένα πέσιμο του Στρούμα ήταν… καλλιτεχνικό και σωστά δεν έδωσε τίποτα, όμως έπρεπε να του δώσει κίτρινη κάρτα για “θέατρο”».

ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1

Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Δημήτριος Τάτσης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

«Ο Κάκος σε αυτό το ματς δεν πήγε καλά, αφού δεν έδωσε δύο πέναλτι. Σε ένα του Βάλλα σε επιθετικό του Άρη και το άλλο σε ανατροπή του Σολτάνι. Στο δεύτερο, αν θεωρεί πως ήταν “θέατρο” έπρεπε να του δώσει κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια, δεν υπάρχει παράβαση ούτε σε ένα πέσιμο του Τάτου».

Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Πολυχρόνης Κωσταράς, Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Εδώ είχαμε δικαιολογημένη γκρίνια για τον Κουτσιαύτη και τους βοηθούς του. Ήταν πολλά τα λάθη των διαιτητών. Στο ξεκίνημα της φάσης στο γκολ του Παναθηναϊκού υπάρχει φάουλ του Μπεργκ. Στο πέναλτι που δίνεται στον ΟΦΗ υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στη συνέχεια υπάρχει κόκκινη και πέναλτι. Η κόκκινη κάρτα ήταν σωστή. Υπάρχει άλλη μία παράβαση: ένα τράβηγμα του Τριποτσέρη στον Αμπέντ. Από τη στιγμή που ήταν φάουλ, έπρεπε να τον αποβάλει».

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Διαιτητές: Χρήστος Μήτσιος, Αθανάσιος Θανασακούδης, Κυριάκος Μερκενίδης
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

«Ο Μήτσιος δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Παπαδόπουλο, τον οποίο τράβηξε ο Μπικέι. Στο πέναλτι που δίνει σωστά υπέρ του Ολυμπιακού, χτυπάει στο χέρι του Μπακάκη, αφού είναι σε έκταση, αλλά δεν έπρεπε να του δώσει κάρτα. Ο δεύτερος βοηθός είχε δύο περιπτώσεις οφσάιντ (στον Σαβιόλα και τον Καμαρά) που έκανε λάθος».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2

Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

«Πολύ καλή η διαιτησία του Τοπούζη και των βοηθών του. Πέρασαν αθόρυβα από το ΟΑΚΑ»

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

Διαιτητές: Ιωάννης Δελφάκης, Δήμος Αναστόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

«Πολύ καλή η διαιτησία του Δελφάκη. Ο πρώτος βοηθός σωστά άφησε τον Παπαδόπουλο στο γκολ που έβαλε στη συνέχεια ο Ναπολεόνι. Δεν υπήρξε κάτι άλλο».

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-0

Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

«Είχαν καλή διαιτησία ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί του σε ένα δύσκολο ματς».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1

Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Χασάν Κούλα, Σπυρίδων Γουργιώτης
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

«Σωστές και οι δύο κόκκινες που έδειξε ο Κύζας στους παίκτες του Εργοτέλη».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1

Διαιτητές: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Αντώνιος Καρατζίκας, Στυλιανός Τσολάκης
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

«Ήταν καλοί ο Καλογερόπουλος και οι βοηθοί του. Ήταν σχολαστικοί και δεν τους ξέφυγε κάποια φάση».

Λύνουν τις διαφορές τους!!

Συνάντηση του Χουμπ Στέφενς με τον Μίροσλαβ Στοχ αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας στον ΠΑΟΚ, με τους δύο άνδρες να ξεκαθαρίζουν τις σχέσεις τους.

Λύνουν τις διαφορές τους
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει από χθες το βράδυ στον ΠΑΟΚ, λόγω των «γαλλικών» του Μίροσλαβ Στοχ στον Χουμπ Στέφενς κατά τη διάρκεια του χθεσινού ματς με τον Πλατανιά (2-1).

Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός τήρησε το fair play, αφού ποδοσφαιριστής των Κρητικών ήταν πεσμένος στο έδαδος, και ο Ολλανδός προπονητής του φώναξε για την ενέργειά του.

Ο διεθνής άσος απάντησε στον 61χρονο τεχνικό, δείχνοντας τον συνάδελφό του, και λίγο μετά η κάμερα τον έδειξε να βρίζει τον Στέφενς, λέγοντάς του: «f… off».

Το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις και να συζητηθεί μεταξύ προπονητή και παίκτη. Ο Ολλανδός θέλει να ξεκαθαρίσει στην κουβέντα που θα έχει με τον Στοχ αν έβρισε εκείνον ή όχι…

Το "f... off" του Στοχ στον Στέφενς από kokoretsi

Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίνεται» του Καμινιώτη!!

Εντός της ημέρας θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του Πέτρου Καμινιώτη. Τρεις απουσίες για τον Άρη εν όψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

«Κρίνεται» του Καμινιώτη
Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία θα υποβληθεί σήμερα ο Πέτρος Καμινιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσφατο ματς με την Ξάνθη, περιμένουν στον Άρη.

Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας, ο 23χρονος μέσος φαίνεται ότι αποφεύγει τα χειρότερα και θα τη… γλιτώσει με έναν λιγότερο σοβαρό τραυματισμό.

Το πιθανότερο είναι ότι ο παίκτης έχει υποστεί μία θλάση πίσω από το γόνατο, κάτι που θα σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα τους αγώνες με Παναιτωλικό και Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, ο Σούλης Παπαδόπουλος εν όψει του αγώνα στο Αγρίνιο δεν υπολογίζει τους Ηρακλή και Τάτο που θα εκτίσουν την ποινή τους σε αυτό το ματς.

Αυτό δημιουργεί έναν πρόσθετο «πονοκέφαλο» στον έμπειρο προπονητή, ο οποίος δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία του Μπάμπη Οικονομόπουλου και σκέφτεται το ενδεχόμενο να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Αντώνη Τσιάρα. Πηγή: sport-fm.gr

Τι να θυμηθεί, τι να ξεχάσει!

Να βρει ξανά διάρκεια στο παιχνίδι του και να ξεχάσει το στραβοπάτημα με τον ΟΦΗ είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού. Στροφή στο ματς με Αστέρα. Η… απίθανη πρωτιά των «πράσινων» στο πρωτάθλημα.

Τι να θυμηθεί, τι να ξεχάσει
Η έλλειψη διάρκειας στην απόδοση του Παναθηναϊκού είναι εμφανής στα παιχνίδια του δευτέρου γύρου, αφού με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Βέροια, στα υπόλοιπα παιχνίδια οι «πράσινοι» παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα που άλλοτε έχουν πληρώσει κι άλλοτε όχι. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει από τους παίκτες του να… θυμηθούν τη σταθερότητά τους αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Παράλληλα δεν θέλει οι παίκτες του να παρασυρθούν από την κουβέντα για τη διαιτησία και τονίζει πως πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

Στροφή σε Αστέρα

Ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει ήδη την προσοχή στο ματς της Τετάρτης με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει και πάλι στον Πράνιτς, που θα χάσει και το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ δύσκολα θα παίξει στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς και ο ανέτοιμος Πέτριτς που χθες έκανε μέρος του προγράμματος. Στο ματς με τους Αρκάδες επιστρέφει από τιμωρία ο Ζέκα, αλλά θα λείψει για τον ίδιο λόγο ο Ρισβάνης.

Πρώτος στα φάουλ

Ο Παναθηναϊκός κατέχει δύο πρωτιές που προκαλούν έκπληξη και δημιουργούν ερωτηματικά στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» είναι η ομάδα με τα περισσότερα φάουλ εις βάρος τους (429), ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως έχουν και τα λιγότερα κερδισμένα (281). Επίσης οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν δεχτεί 69 κίτρινες και 5 κόκκινες κάρτες. Μόνο Άρης (71) και Βέροια (70) έχουν περισσότερες.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Λάζιτς!

Έτοιμος να κάνει δικό του τον Μπόμπαν Λάζιτς παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο 6 μηνών με την προοπτική ανανέωσης για 2 χρόνια.

Έρχεται ο Λάζιτς
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την απόκτηση του Μπόμπαν Λάζιτς στον Ολυμπιακό.

Ο Ολλανδο-Βόσνιος εξτρέμ συνεργάζεται με τον Μίνο Ραϊόλα (τον μάνατζερ του Βάις), ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες ο πελάτης του να δοκιμαστεί για έξι μήνες από τον Μίτσελ και, αν τον πείσει, στη συνέχεια να υπογράψει για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Βοσνία, η μεταγραφή του 20χρονου άσου θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Μέχρι πρότινος ο Λάζιτς έπαιζε στη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, με την οποία είχε 10 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο Λάζιτς αγωνίζεται κυρίως ως δεξί εξτρέμ, ενώ αναμένεται να κληθεί και στην εθνική Νέων της Βοσνίας (και έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αν και έχει παίξει με τις μικρές ομάδες της Ολλανδίας).

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται οι νταμπλούχοι Ελλάδας να δηλώσουν τις αλλαγές στη λίστα της UEFA για τις προσεχείς αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League.

Ο Μίτσελ αναμένεται να δηλώσει τους Μαρκάνο, Βαλντές και Πέρες, ύστερα από τις αποχωρήσεις των Μήτρογλου, Βάις, Γιαταμπαρέ, Μεντζανί και του Σιόβα. Εκτός θα μείνει ο Πελέ, ο οποίος επέμενε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα και να φύγει από τον Εργοτέλη για να ζήσει την εμπειρία του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή σε βάρος του ύστερα από 22 μήνες!

Ο ΠΑΟΚ είχε να γνωρίσει σχεδόν δύο χρόνια, σε βάρος του ανατροπή, για την κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκας

Ανατροπή σε βάρος του ύστερα από 22 μήνες
Άλλο ένα τέτοιο πάθημα, του είχε συμβεί στην 1η αγωνιστική των περσινών πλέι-οφ (15/5/2013), όταν προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο Περιστέρι, στο 60ο λεπτό, αλλά ο Ατρόμητος το γύρισε με τον Ιγκλέσιας και τον Σουμπίνιο. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε να υποστεί κάτι που έχει κάνει αμέτρητες φορές στους αντιπάλους του, τον τελευταίο καιρό, από τις 22 Απριλίου, του 2012.

Συγκεκριμένα ήταν η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-12, όταν προηγήθηκε και πάλι με τον Κλάους απέναντι στον Λεβαδειακό, για να γνωρίσει την ήττα από τους Βοιωτούς με 4-3. Το ημίχρονο και σε εκείνο τον αγώνα, είχε τελειώσει ισόπαλο 1-1. Πηγή: sport-fm.gr

Ολαϊτάν: «Αφιερωμένη στα θύματα μας»

Στους αδικοχαμένους φίλους της ομάδας του Ολυμπιακού, πριν από 33 χρόνια, αφιέρωσε τη νίκη ο Μάικλ Ολαϊτάν

Ολαϊτάν: «Αφιερωμένη στα θύματα μας»
Ο σκόρερ του τέρματος της ισοφάρισης των «ερυθρολεύκων» απέναντι στον Παναιτωλικό, μιλώντας στο περιθώριο της βράβευσης του ως MVP τόνισε: «Εμείς οι παίκτες μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με την ψυχολογία πως οι αντίπαλοί μας θα τα δώσουν όλα. Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς χωριστά και ως μία πρόκληση. Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Πάντα το κοιτάζω αυτό. Παίζω όπου μου λέει ο προπονητής μου και θέλω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όπου και εάν αγωνίζομαι επιθυμώ να κάνω καλά την δουλειά μου και να αγωνίζομαι».

Στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ο Ολαϊτάν παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες φετινές νίκες: «Σίγουρα ήταν μία από τις πιο δύσκολες νίκες μας στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά εμείς γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και με αυτή τη ψυχολογία μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο.Φυσικά ήταν ιδιαίτερο το σκηνικό σήμερα λόγω των θυμάτων της Θύρας 7. Γι' αυτό το λόγο θέλαμε να μπούμε μέσα για να νικήσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Αφιερώνω αυτό το γκολ στη μαμά μου που είναι άρρωστη και ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά».

Κοίτα πως τα άφησες Ζοσέ, και πως τα βρίσκεις!

Πέρασαν επτά χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην  έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, όταν οι «πολίτες» δεν είχαν την αίγλη του παρόντος. Το england365.gr εντοπίζει τις διαφορές του τότε και του τώρα και σας τις παρουσιάζει.
Οι Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα, Τζέκο και Νεγρέδο αναμένονται να αποτελέσουν την βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην Τσέλσι.
Tο άκουσμα μόνο και μόνο των ονομάτων -τι κι αν λείπει ο Σέρχιο Αγουέρο- προκαλεί φόβο στον αντίπαλο, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από το εξίσου τρομακτικό αήττητο των «πολιτών» στα εντός έδρας παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι άνδρες του, καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πορτογάλο να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική Σίτι από αυτή του 2007, όταν και είχε επισκεφθεί την έδρα της για τελευταία φορά.
Μόνο και μόνο οι 11 που θα ξεκινήσουν για τους γηπεδούχους, κοστίζουν (κρατηθείτε) 160 εκ. λίρες, τη στιγμή που πριν από μία επταετία αυτοί κόστιζαν μόλις 13.5 εκ.!
Ποιοι ήταν βασικοί στην ήττα με σκορ 1-0 από τους «μπλε»; Πάμε να τους δούμε.
Τερματοφύλακας: Αντρέας Ίσακσον. Τίμιος, αξίας μόλις 2 εκ. λιρών, είχε αποκτηθεί από τη Ρεν μετά το Μουντιάλ του 2006.
Δεξί μπακ: Σαν Ζιχάι. Ξεχασμένος στην Κίνα και την Γκουζού Ρενέ, ο Σαν είχε αποκτηθεί από την Κρίσταλ Πάλας με περίπου 2 εκ. και μετά από 100 εμφανίσεις πήγε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Στόπερ: Μίκα Ρίτσαρντς: «Νεούδι» τότε, ο Ρίτσαρντς είχε μπει στην πρώτη ομάδα μόλις το 2005, χωρίς φυσικά να κοστίσει τίποτα στον σύλλογο, όντας «προϊόν» των ακαδημιών του.
Σέντερ μπακ :Ρίτσαρντ Νταν: Αποκτηθείς με 3 εκ. λίρες το 2000 από την Έβερτον, ο Νταν έμεινε 9 χρόνια στην ομάδα, ενώ τώρα αγωνίζεται στην ΚΠΡ.
Σιλβέν Ντισρέν: Ο νυν αμυντικός της Έβερτον αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή σέντερ μπακ στον σύλλογο, ο οποίος επένδυσε 4 εκ. στην Παρί Σεν Ζερμέν για τα δικαιώματά του.
Αριστερός μπακ: Μάικλ Μπολ: Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κρεμώντας τα παπούτσια του το 2012, είχε αποκτηθεί από την PSV Αϊντχόφεν με μικρό ποσό.
Κεντρικοί μέσοι: Στέφεν Άιρλαντ: Στην Σίτι πήγε μόλις 15 χρόνων από την ιρλανδική Κομπ Ράμπλερς και προάχθηκε στην πρώτη ομάδα κοντά στην ενηλικίωσή του. Πλέον, με τη φανέλα της Στόουκ πανηγύρισε νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1).
Ντιέτμαρ Χάμαν: Από την Λίβερπουλ πήγε στην Μπόλτον ως ελεύθερος και από εκεί στους «πολίτες» με λιγότερο από μισό εκατομμύριο. Πλέον έχει αποσυρθεί και είναι σχολιαστής (μεταξύ άλλων) σε Sky Sports και BBC.
Τζόι Μπάρτον: Το… καλό παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου, προήλθε και αυτός από τα «σπλάχνα» της ομάδας και πέρασε σε αυτή πέντε χρόνια, πριν πάρει μεταγραφή στη Νιούκαστλ. Συμπαίκτης με τον παλιό του συμπαίκτη στους «πολίτες», Νταν, στην ΚΠΡ.
Επιθετικοί: Εμίλ Μπενζά: Ανήκει στην κατηγορία «που χάθηκες εσύ βρε ψυχή». Είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Αλ Ραϊάν του Κατάρ ένα μήνα πριν το παιχνίδι και έμεινε στο Μάντσεστερ έως το τέλος της σεζόν 2007-08. Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, αγωνίζεται με τα χρώματα της Ίντραντραχτ Άιστ (ή κάπως έτσι) στην δεύτερη εθνική του Βελγίου.
Ντάριους Βασέλ: Δίπλα στον Μπενζά βρισκόταν ο Βασέλλ, για τον οποίο επενδύθηκαν 2 εκ. λίρες από την Άστον Βίλα το 2005, έμεινε εκεί τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια πήγε στην Άνγκαραγκιουτσου. Αποσύρθηκε με τη φανέλα της Λέστερ το 2012.
Πηγή: england365.gr

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο Γιόβετιτς!

Μεγάλης σημασίας το παιχνίδι με την Τσέλσι, σύμφωνα με τον επιθετικό της Μαν. Σίτι, Στέβαν Γιόβετιτς, αλλά δε θα κρίνει και τον νικητή του τίτλου.

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο Γιόβετιτς
Δε θα κρίνει τα πάντα μια νίκη της Μαν. Σίτι επί της Τσέλσι, θεωρεί ο Στέβαν Γιόβετιτς, παρόλα αυτά θα δώσει μια μεγάλη ώθηση και θα ανοίξει τη βαθμολογική ψαλίδα ανάμεσα στους «πολίτες» και τους διώκτες τους.

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα , αλλά είναι πολύ σημαντικό γιατί η Τσέλσι είναι πίσω από την Άρσεναλ και αν κερδίσουμε θα έχουμε έξι περισσότερους πόντους», δήλωσε ο Μαυροβούνιος άσος.

«Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και παίζουμε για τέσσερα τρόπαια . Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε δύο ή περισσότερα . Νομίζω όμως ότι πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα», τόνισε επίσης ο 24χρονος επιθετικός. Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Θα πάμε για τη νίκη»

Mε στόχο τη νίκη θα παραταχθεί η Τσέλσι απόψε στο Etihad Stadium απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Μουρίνιο: «Θα πάμε για τη νίκη»
Πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες για τον πραγματικό στόχο της Τσέλσι στο αποψινό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad Stadium υποστηρίζοντας πως ο Ζοσέ Μουρίνιο θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο την ισοπαλία.

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ξέροντας καλά ότι μπορεί να χάσουμε η να έρθουμε ισόπαλοι. Πρόθεσή μας είναι να προσπαθήσουμε για την νίκη. Η Σίτι σκοράρει εύκολα. Όταν η προσέγγισή σου είναι αμυντική, εάν δεχτείς γκολ τότε έχεις πρόβλημα. Η θα πρέπει να κάνεις αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ποτέ δεν ξέρεις πώς οι ποδοσφαιριστές μπορεί να προσαρμοστούν σε αυτό» ανέφερε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Μουντιάλ ο Φερναντίνιο!

Ελπίζει να κερδίσει τις εντυπώσεις ο Φερναντίνιο της Μαν. Σίτι στο ντέρμπι με την Τσέλσι, ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στην Εθνική Βραζιλίας.

Θέλει Μουντιάλ ο Φερναντίνιο
Τον καλύτερό του εαυτό δεσμεύεται ότι θα δώσει ο μέσος των «πολιτών», Φερναντίνιο, στο ντέρμπι της Premier League με την Τσέλσι, αφού εκτός από τη νίκη της ομάδας του θέλει να στρέψει και τα βλέμματα πάνω του. Κι αυτό γιατί περιμένει ότι ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, θα παρακολουθεί από τις εξέδρες, προκειμένου να αποφασίσει ποιοι από τους Βραζιλιάνους των δύο αγγλικών ομάδων θα πλαισιώσουν το ρόστερ της «σελεσάο».

«Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθεί επειδή υπάρχουν πολλοί παίκτες που χρειάζεται να δει», σημείωσε ενώ νωρίτερα αποκάλυψε πως είναι όνειρο ζωής γι’ αυτόν η συμμετοχή στο Μουντιάλ. «Αν έχω μια καλή απόδοση , δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ανοίξει η πόρτα για μένα. Αυτό ελπίζω», κατέληξε ο βραζιλιάνος μέσος.
Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρά με Κούρντι η ΑΕΚ!

Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να κλείσει άμεσα τον Αμίρη Κούρντι για τη θέση του δεξιού μπακ. Σενάρια και για τον Ντούνη.

Προχωρά με Κούρντι η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ αναζητεί τουλάχιστον έναν δεξιό μπακ για την επόμενη σεζόν, καθώς ο Γεωργέας δεν θα είναι βασική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ Αργυρίου και Τσουκαλάς δεν έχουν ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις τους.

Είναι πολύ πιθανό να βρει τον παίκτη για τη θέση του οπισθοφύλακα στο πρόσωπο του Αμίρη Κούρντι. Ο 23χρονος μπακ του Πανιωνίου είναι βασικός στόχος της «Ένωσης» και πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στο… χέρι της να τον κλείσει. Ο Κούρντι έχει μεν συμβόλαιο μέχρι το 2016 με τους Νεοσμυρνιώτες, ωστόσο οι οφειλές που υπάρχουν στο πρόσωπό του καθιστούν εφικτό να βρεθεί μία συμφέρουσα φόρμουλα για όλες τις πλευρές και να αποχωρήσει ειρηνικά από την ομάδα.

Στην ΑΕΚ έχει προταθεί και ένας ακόμη «κυανέρυθρος», ο Μάρκος Ντούνης. Ο 22χρονος άσος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού, όπου αναζητεί ενίσχυση η «Ένωση», ενώ το συμβόλαιό του επίσης λήγει το 2016. Μάλιστα ο Ντούνης εκπροσωπείται από τον Ίλια Ίβιτς, με τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν άριστες σχέσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Ραντεβού για το γήπεδο ο «τίγρης»

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αντικείμενο τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για να προχωρήσει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ραντεβού για το γήπεδο ο «τίγρης»
Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μένει να γίνουν για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ακυρώνει την προηγούμενη και θα ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των έργων.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το σκοπό αυτό θα επισκεφτεί σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Γιάννη Μανιάτη. Στόχος του «τίγρη» είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις από πλευράς Πολιτείας και το θέμα να προχωρήσει χωρίς άλλα εμπόδια και την ΑΕΚ πλήρως καλυμμένη από νομικής πλευράς σε ό,τι αφορά στα πολεοδομικά όρια.

Επίσης αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει και η έκδοση αδειών, που θα εξασφαλιστούν από την ΑΕΚ με την κατάθεση στο Υπουργείο και τη ΓΓΑ των μελετών και του φακέλου καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εξακολουθούν να αισιοδοξούν πως τα έργα κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» θα αρχίσουν την άνοιξη. Πηγή: sport-fm.gr

Βόσεν: «Ζητούσε πολλά η Γκενκ»

Απογοητευμένος που δεν προχώρησε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα εμφανίστηκε ο Γέλε Βόσεν μιλώντας στον βελγικό Τύπο.

Βόσεν: «Ζητούσε πολλά η Γκενκ»
Υπερβολικές φαίνεται πως θεωρεί τις απαιτήσεις της Γκενκ για να τον παραχωρήσει ο Γέλε Βόσεν. ΠΑΟΚ, Γουέστ Χαμ και Φούλαμ φέρονται να ενδιαφέρθηκαν για τον Βέλγο φορ, αλλά αποθαρρύνθηκαν όταν άκουσαν την ομάδα του να αξιώνει πέντε και πλέον εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του.

«Δυστυχώς η διοίκηση και πάλι ζητούσε πολλά για την παραχώρησή μου. Πλέον είναι Φεβρουάριος και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα. Το θέμα της μεταγραφής θα με απασχολήσει ξανά αργότερα. Τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δίνω στο γήπεδο τον καλύτερό μου εαυτό», δήλωσε ο Βόσεν στη «Het Nieuwsblad».Πηγή: sport-fm.gr

Περάσοβιτς: «Το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη η Μπάρτσα»

Πανευτυχής για την μεγάλη ανατροπή που σημείωσε η ομάδα του απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο τεχνικός της Βαλένθια, Βέλιμιρ Περάσοβιτς

Περάσοβιτς: «Το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη η Μπάρτσα»
Ο παλιός άσος της Γιουγκοπλάστικα και νυν τεχνικός της Βαλένθια, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, μετά το 95-93 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός των Λεβαντίνων μάλιστα, χαρακτήρισε τους «μπλαουγκράνα», ως την ομάδα που παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, λέγοντας:

«Είναι ξεκάθαρο, πως η αντίπαλος μας παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, κερδίζοντας στις έδρες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Φενέρμπαχτσε». Όσο για το παιχνίδι είπε πως «μετά τις δύο πρώτες περιόδους, κανένας δεν θα ποντάριζε ούτε ένα σεντ πάνω μας. Στην 3η περίοδο, ήμασταν πιο εύστοχοι και αρκετά πιο επιθετικοί. Αυτοί κυριάρχησαν στις δύο πρώτες περιόδους, εμείς στην 3η και η 4η ήταν ισορροπημένη. Στο τέλος, θα μπορούσαν να έχουν νικήσει και οι δύο αντίπαλοι, αλλά εμείς σταθήκαμε κάπως πιο τυχεροί» είπε ο Περάσοβιτς και πρόσθεσε: « Ο Ντούμπλιεβιτς, ο Σάτο και ο Λαφαγιέτ έβαλαν την άμυνα στο παιχνίδι μας και μας έδωσαν την ώθηση να κερδίσουμε». Πηγή: sport-fm.gr

106 χρόνια… Παναθηναϊκός!!

Για τους φίλους του… δεν γίνεται αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα 106 χρόνια ζωής με την ευχή τα δύσκολα να έχουν περάσει. Διαβάστε τα μηνύματα των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου.

106 χρόνια… Παναθηναϊκός
Σαν σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου του 1908, μία ομάδα αθλητών με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαφάτη αποχώρησαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο μετά την κατάργηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και δημιούργησαν μία ομάδα με αρχικό όνομα Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών (ΠΟΑ). Ιδρυτικά μέλη ήταν ο αδερφός του Γιώργου Καλαφάτη, Αλέξανδρος, και οι Δουκάκης, Μπούμπουλης, Χρύσης, Γρανίτσας, Μαντζάκος, Παπαγεωργίου, Γαέτας, Δεμερτζής, Σταυρόπουλος, Πάσχος, Μισακιάν, Ρέππας, Σαπούνιας και Γαρουφαλιάς.

Το όνομα Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δόθηκε στο σύλλογο το 1924 κι αφού πρώτα είχε ονομαστεί Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος (1910), Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1918) και Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αγωνιστικός Όμιλος (1922).

Ο σύλλογος υιοθέτησε το πράσινο χρώμα και το έμβλημα του τριφυλλιού, το οποίο σχεδίασε ο Γιώργος Χατζόπουλος, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης και μέλος του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι χάρισε στον Παναθηναϊκό, ο αθλητής και μετέπειτα γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, ο οποίος το φορούσε στην ομάδα Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης όπου αγωνιζόταν.

Με την πάροδο των ετών ο Παναθηναϊκός εμπλουτιζόταν με άλλα τμήματα, στίβου (1919), βόλεϊ (1919), μπάσκετ (1922), πινγκ πονγκ (1924), ποδηλασίας (1928), σκοποβολής (1928), χόκεϊ επί χόρτου (1928), μπιλιάρδου (1929), κολύμβησης (1930), πόλο (1930), χάντμπολ (1930), πυγμαχίας (1947), καταδύσεων (1947), άρσης βαρών (1959), σκακιού (1959), ξιφασκίας (1960) και πάλης (1966).

Η τροπαιοθήκη του συλλόγου… τεράστια: Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει 46 κούπες (20 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα και μεγαλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971), αυτό του μπάσκετ 54 (6 πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό, 33 πρωταθλήματα και 14 Κύπελλα), ενώ πολλές είναι οι διακρίσεις στο βόλεϊ και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Η σύγχρονη εποχή είναι για τον Παναθηναϊκό η πιο δύσκολη. Το ποδοσφαιρικό τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης και βρίσκεται μακριά από τις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Η ομάδα βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες απέχει από τις υψηλές θέσεις του παρελθόντος, ενώ τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου φυτοζωούν. Φάρος ελπίδας παραμένει το μπάσκετ, με την κατάκτηση του νταμπλ από την ανδρική ομάδα και του πρωταθλήματος από αυτή των γυναικών πέρσι.

Παρά τις αντιξοότητες, το τριφύλλι δεν… μαραίνεται. Συνεχίζει να ανθίζει στις καρδιές των φίλων της ομάδας, που προσδοκούν καλύτερες μέρες και ελπίζουν πως τα δύσκολα είναι πίσω τους.

Διαβάστε τα μηνύματα που έστειλαν μέσω της «Πράσινης» για τα γενέθλια του συλλόγου οι…

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα 106 χρόνια ζωής και προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία… Υπάρχει κάτι που έμεινε σταθερό στο μυαλό και την ψυχή μας: η περηφάνιά μας για τον ενδοξότερο σύλλογο της Ελλάδας. Η ανατριχιαστική αίσθηση ότι αγαπάμε και υπηρετούμε-ο καθένας με τις δυνάμεις του-τον μεγάλο Παναθηναϊκό. Είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκοί γιατί διαφέρουμε, πετύχαμε τα πάντα με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς άνωθεν εντολές ή δώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε και γι’ αυτό διαφέρουμε».

Γιάννης Αλαφούζος: «Ο μεγαλύτερης ελληνικός σύλλογος συμπληρώνει 106 χρόνια ζωής, δόξας και ιστορίας. Σαν φίλαθλος αυτού του σωματείου, αλλά κι έχοντας την τιμή να βρίσκομαι στην προεδρία της ομάδας ποδοσφαίρου του σωματείου, εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλη την παναθηναϊκή οικογένεια, σύντομα να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και να τραγουδάμε ξανά μαζί το ‘Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ’». Πηγή: sport-fm.gr

Προβάρει τα κυανόλευκα ο Σκόρτσα!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ενζο Σκόρτσα στον Ηρακλή, ενώ σήμερα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Μπρους Πασκάλ Ινκάνγκο.

Προβάρει τα κυανόλευκα ο Σκόρτσα
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ενζο Σκόρτσα στον Ηρακλή.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια – εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα – θα υπογράψει με τον «Γηραιό».

Εν τω μεταξύ, οι «κυανόλευκοι» ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμη έναν παίκτη στο δυναμικό τους.

Ο λόγος για τον Μπρους Πασκάλ Ινκάνγκο. Ο Αφρικανός φορ (με γαλλικό διαβατήριο) έχει σε Κάννες, Τζίλιγχαμ, Καστριότι, Οτελούλ και Τσερνομόρετς, ενώ το τελευταίο εξάμηνο ήταν άνεργος.

Ο 29χρονος παίκτης αναμένεται να δοκιμαστεί για μερικές μέρες από τον Γκιγέρμο Ογιος και, εφόσον διαπιστωθεί ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μπορεί να εισηγηθεί την απόκτησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Πάντως… δεν χάνουν!!

Τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας γκέλα της έκανε η Κέρκυρα, η οποία έμεινε στο 0-0 με τον Τύρναβο, που «κόλλησε» στα… «χ» στην 18η αγωνιστική του Βόρειου Ομίλου της Football League.

Πάντως… δεν χάνουν!
Άφησε βαθμούς στην έδρα του Τύρναβου η Κέρκυρα, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία χωρίς τέρματα στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Football League.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έφεραν το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας «χ», μετά απ’ αυτό στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, διατηρώντας πάντως το αήττητο των εννιά αγωνιστικών.

Από την άλλη, ο Τύρναβος πίεσε αρκετά για να αποσπάσει το τρίποντο, αρκέστηκε όμως στο πέμπτο συνεχόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμο με την Ζάκυνθο.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 31/1

Φωστήρας – Αστέρας Μαγούλας 3-0
(4’,82’ Σεχολάρι, 61’ Λύρας)

Κυριακή 2/2

Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών 0-1
(90’ πεν. Πατσατζόγλου)

Αχαρναϊκός – Βύζας Μεγάρων 3-0
(33’ Νεόφυτος, 44’ Σκούφαλης, 67’ Καλογερόπουλος)

Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
(10’ Αλβάρεζ, 81’ Φράγκος – 40’ Γκούρμα, 87’ Πινδόνης)

Επισκοπή – Γλυφάδα 5-1
(45’ Δρακάκης, 52’, 90+1’ Γκονζάλες, 81’ Μαρτσάκης, 87’ Σουμπασάκης – 90+2’ Ταμπάκης)

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος 1-3
(61' Γκαλάν - 24', 90+3' Μπούνας, 38' Ακπαρίδης)

Δευτέρα 3/2

Χανιά – Πανηλειακός 1-1
(75’ Πάγκαλος – 71’ Κυριάκος)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 2/2
Δόξα Δράμας – Καλαμαριά 0-1
(26’ Πέλκας)

Ηρακλής – Βατανιακός 3-1
(39’ Ταϊανάν, 41’ Ζαχόρα, 66’ Σιατραβάνης – 69’ Γιάχης)

Καβάλα – Πιερικός 2-0
(75’ Καπνίδης, 84’ Πάλλας)

Νίκη Βόλου – Αιγινιακός 0-1
(81’ Ζούρκος)

Δευτέρα 3/2
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά 2-0
(55' Σολφερίνο - 60' Σκαθαρούδης)

Τύρναβος – Κέρκυρα 0-0

Εθνικός Γαζώρου – Καρδίτσα (18.00)

Επόμενη αγωνιστική (19η):

Νότιος όμιλος
Παρασκευή 7/2
Πανηλειακός – Φωκικός (17.00)

Σάββατο 8/2
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή

Κυριακή 9/2 (15.00)
Καλλιθέα – Φωστήρας
Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή
Παναιγιάλειος – Χανιά
Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων

Δευτέρα 10/2
Γλυφάδα – Αχαρναϊκός (15.00)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 8/2
Βατανιακός – Ζάκυνθος (15.00)

Κυριακή 9/2 (15.00)
Αιγινιακός – Δόξα Δράμας
Γιαννιτσά – Καβάλα
Καλαμαριά – Τύρναβος

Δευτέρα 10/2
Καρδίτσα – Κέρκυρα (16.00)
Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18.00)
Πιερικός – Εθνικός Γαζώρου (18.00) Πηγή: sport-fm.gr

Το «έσωσαν» στο τέλος...!

Στο τέλος έσωσαν την παρτίδα τα Χανιά, που έφεραν την τρίτη σερί εντός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Πανηλειακό για την 18η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Football League.

Το «έσωσαν» στο τέλος...
Συνέχεια στα κακά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών έδωσαν τα Χανιά, τα οποία ήρθαν ισόπαλα με 1-1 στο ματς κόντρα στον Πανηλειακό για την 18η αγωνιστική της Football League.

Ο κρητικός σύλλογος έμεινε για πέμπτη αγωνιστική μακριά απ’ τη νίκη, μετρώντας τρεις εντός έδρας ισοπαλίες και δύο ήττες μακριά απ’ το γήπεδό του και πλέον ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με των Ηρακλή Ψαχνών.

Αντίθετα ο σύλλογος του Πύργου συνεχίζει το αήττητο των τελευταίων αγωνιστικών, δείχνοντας δυναμική εικόνα στο γήπεδο των Περιβολίων, που τον κρατάει στην δέκατη θέση της βαθμολογίας και στο +9 απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 71’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, όμως οι Χανιώτες απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Πάγκαλο. Μάλιστα, ο επιθετικός του ΑΟΧ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 61’, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Πίτκα.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 31/1

Φωστήρας – Αστέρας Μαγούλας 3-0
(4’,82’ Σεχολάρι, 61’ Λύρας)

Κυριακή 2/2

Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών 0-1
(90’ πεν. Πατσατζόγλου)

Αχαρναϊκός – Βύζας Μεγάρων 3-0
(33’ Νεόφυτος, 44’ Σκούφαλης, 67’ Καλογερόπουλος)

Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
(10’ Αλβάρεζ, 81’ Φράγκος – 40’ Γκούρμα, 87’ Πινδόνης)

Επισκοπή – Γλυφάδα 5-1
(45’ Δρακάκης, 52’, 90+1’ Γκονζάλες, 81’ Μαρτσάκης, 87’ Σουμπασάκης – 90+2’ Ταμπάκης)

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος 1-3
(61' Γκαλάν - 24', 90+3' Μπούνας, 38' Ακπαρίδης)

Δευτέρα 3/2

Χανιά – Πανηλειακός 1-1
(75’ Πάγκαλος – 71’ Κυριάκος)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 2/2
Δόξα Δράμας – Καλαμαριά 0-1
(26’ Πέλκας)

Ηρακλής – Βατανιακός 3-1
(39’ Ταϊανάν, 41’ Ζαχόρα, 66’ Σιατραβάνης – 69’ Γιάχης)

Καβάλα – Πιερικός 2-0
(75’ Καπνίδης, 84’ Πάλλας)

Νίκη Βόλου – Αιγινιακός 0-1
(81’ Ζούρκος)

Δευτέρα 3/2
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά (15.00)
Τύρναβος – Κέρκυρα (16.00)
Εθνικός Γαζώρου – Καρδίτσα (18.00)

Επόμενη αγωνιστική (19η):

Νότιος όμιλος
Παρασκευή 7/2
Πανηλειακός – Φωκικός (17.00)

Σάββατο 8/2
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή

Κυριακή 9/2 (15.00)
Καλλιθέα – Φωστήρας
Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή
Παναιγιάλειος – Χανιά
Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων

Δευτέρα 10/2
Γλυφάδα – Αχαρναϊκός (15.00)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 8/2
Βατανιακός – Ζάκυνθος (15.00)

Κυριακή 9/2 (15.00)
Αιγινιακός – Δόξα Δράμας
Γιαννιτσά – Καβάλα
Καλαμαριά – Τύρναβος

Δευτέρα 10/2
Καρδίτσα – Κέρκυρα (16.00)
Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18.00)
Πιερικός – Εθνικός Γαζώρου (18.00)Πηγή: sport-fm.gr

Διαμαντίδης: «Περισσότερους τίτλους για τον Παναθηναϊκό»

Διαμαντίδης, Πεδουλάκης και Μπράμος δίνουν τις ευχές τους για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού και στοχεύουν σε ακόμη περισσότερους τίτλους.

Διαμαντίδης: «Περισσότερους τίτλους για τον Παναθηναϊκό»
Το μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού αποτελεί το πιο «φωτεινό» του συλλόγου με τις επιτυχίες να είναι συνεχείς και τις χαρές που έχει δώσει στους φιλάθλους της ομάδας αμέτρητες. Τρία εξέχοντα στελέχη της ομάδας, ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, ο προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης και ο «στρατιώτης» Μάικ Μπράμος έστειλαν τις ευχές τους μέσω της «Πράσινης» για τα 106 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

«Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να μεγαλώνει, με όλες τις έννοιες της λέξης. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στα τμήματα του συλλόγου ελπίζω να έχουν υγεία και φυσικά ο Παναθηναϊκός να κατακτά όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, κάτι που είναι αυτονόητο», δήλωσε ο «Μήτσος».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, προπονητής της ομάδας, στάθηκε στη διαφορετική κουλτούρα που πρεσβεύει ο σύλλογος. «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Παναθηναϊκός να τα χιλιάσει. Ο Παναθηναϊκός είναι ο ενδοξότερος σύλλογος στη χώρα. Αλλά για μένα ο πιο σημαντικό είναι ότι από τα πρώτα του χρόνια είχε διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Στον τρόπο προσέγγισης, αλλά και την κουλτούρα που είχε στο αθλητικό κίνημα και το αθλητικό στοιχείο. Είχε μια τελείως διαφορετική κουλτούρα από τους υπόλοιπους κι αυτό είναι που τον οδήγησε στο να έχει επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να συνεχιστεί να προάγει την κουλτούρα που τον διαφοροποιεί από τις άλλες ομάδες και να συνεχίσει να κάνει τον κόσμο του περήφανο».

Ο Μάικ Μπράμος, μπορεί να μετρά μόλις ενάμιση χρόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά νιώθει ήδη μέλος της οικογένειας. «Χρόνια Πολλά στον Παναθηναϊκό. Είμαι πραγματικά ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα που έχει τεράστια ιστορία. Παρά πολλοί μεγάλοι παίκτες έχουν περάσει από αυτόν το σύλλογο που είναι μια μεγάλη οικογένεια. Και μακάρι όλοι να συμβάλλουμε για να πάρει ο Παναθηναϊκός όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

Π. Γιαννακόπουλος: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»

Την υπόσχεση πως η οικογένειά του θα είναι για πάντα στο πλευρό του Παναθηναϊκού έδωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Π. Γιαννακόπουλος: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»
Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα 106 χρόνια από την ίδρυσή του και η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει συνδέσει το όνομά της με πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μέσω της «Πράσινης» δεσμεύτηκε πως η οικογένειά του δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το σύλλογο και θα συνεχίσει να τον υπηρετεί με όλες τις δυνάμεις της.

«Εν μέσω της οικονομικής δίνης και των πρωτόγνωρων δεινών που υφίσταται ο λαός μας, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό φάρο και απάγκιο για όλους όσοι πιστεύουν στο μεγαλείο και τα ιδανικά του. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 106 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και περήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού κι ως απλός οπαδός επαναλαμβάνω την υπόσχεσή μου ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα συνεχίσει να βρίσκεται για πάντα στο πλευρό της μεγαλύτερης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ας αποτίσουμε και πάλι φόρο τιμής στη μνήμη της τεράστιας προσωπικότητας και ιδρυτή της Παναθηναϊκής ιδέας, τον Γιώργο Καλαφάτη, κι ας δεσμευτούμε όλοι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φανούμε αντάξιοι του οράματός του. Ο Παναθηναϊκός, ήταν, είναι και θα παραμείνει η ομάδα της καρδιάς μας», ανέφερε στο μήνυμά του.

«Η άμυνα έδωσε τη νίκη»

Ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους σε 22 λεπτά, ήταν ο κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη απέναντι στον Ίκαρο

«Η άμυνα έδωσε τη νίκη»
Αν και... λαλίστατος ήταν στο γήπεδο με τις επιδόσεις, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε λιτός και περιεκτικός στην τοποθέτηση που έκανε για την αναμέτρηση στη Χαλκίδα, μετά το τέλος του αγώνα. «Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος έπαιξαν και οι δύο ομάδες πολύ δυνατά και έτσι η διαφορά μας ήταν μικρή. Στο δεύτερο αλλάξαμε το ματς με την άμυνα μας, πήραμε μεγαλύτερη διαφορά και τελικά τη νίκη».

Ο Λοτζέσκι τελείωσε τον αγώνα κόντρα στον Ίκαρο με 2/2 βολές, 3/3 δίποντα και 3/6 τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής.
Πηγή: sport-fm.gr

Κληρώνει για αντιπάλους και προπονητή!

Τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μαθαίνει σήμερα η Εθνική στην κλήρωση που θα γίνει στη Βαρκελώνη (20:00). Τι γίνεται με προπονητή. Ποια ακόμη διοργάνωση παίρνει η Ελλάδα.

Κληρώνει για αντιπάλους και προπονητή
Ο πρώτος στόχος, αυτός της εξασφάλισης wild card, επετεύχθη. Η Εθνική περιμένει απόψε να μάθει τους αντιπάλους της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30/8-14/9). Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο μουσικής της Βαρκελώνης απόψε στις 20:00 (OTE Sport) και η «επίσημη αγαπημένη» θα μάθει ποιες πέντε ομάδες θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση, αλλά και σε ποια από τις τέσσερις πόλεις των αγώνων- Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη-θα εδρεύει.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο έκτο γκρουπ μαζί με Αυστραλία, Γαλλία και Τουρκία, τις οποίες θα αποφύγει στην φάση των ομίλων, ενώ στο δρόμο της θα βρει έναν αντίπαλο από καθένα από τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ. Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι ομάδες με την υψηλότερη κατάταξη, ενώ η διανομή έγινε βάσει ranking και γεωγραφικών κριτηρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση κάποια... μαγειρέματα, Ισπανία και ΗΠΑ μπορούν να αναμετρηθούν μόνο στον τελικό.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Γκρουπ 1: Αργεντινή, Λιθουανία, Ισπανία, ΗΠΑ.
Γκρουπ 2: Ανγκόλα, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Φινλανδία.
Γκρουπ 3: Ιράν, Κορέα, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία.
Γκρουπ 4: Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία.
Γκρουπ 5: Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο.
Γκρουπ 6: Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία.

Περί προπονητή

Με την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τη Βαρκελώνη θα μπει στην τελική ευθεία το θέμα προπονητή. «Κλεισμένος» δεν είναι ακόμη κανένας και τρία είναι τα ονόματα που… παίζουν περισσότερο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που έχει διατελέσει βοηθός των Καζλάουσκας και Γιαννάκη, ο ίδιος ο «δράκος» που όμως έχει συμβόλαιο με την κινεζική ομοσπονδία (παρότι προσλήφθηκε άλλος στη θέση του προπονητή) και είναι αμφίβολο αν η ηγεσία της ΕΟΚ θέλει να ξαναφέρει στον πάγκο, αλλά και ο Φώτης Κατσικάρης που όμως έχει υψηλό κασέ και φέρεται να περιμένει κάτι καλό από μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού.

Η λύση του Κώστα Μίσσα θα προχωρούσε αν η Εθνική δεν έπαιρνε wild card και τώρα θα έχει θέση τεχνικού συμβούλου (πέρα από τα καθήκοντά του ως προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών), ενώ οι πιθανότητες επιλογής ξένου προπονητή είναι ελάχιστες.

*Πιθανώς μέσα στη μέρα να ανακοινωθεί από τη FIBA ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2015. Υπενθυμίζεται πως αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε... γυμνό για το Super Bowl ο Μπέκαμ!! (video)

Χαμός έγινε στο Super Bowl με μια διαφήμιση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκειά του και έδειχνε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ γυμνό.
Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου βγήκε από τα… ρούχα του για τις ανάγκες σποτ στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα για το «H&M», κάτι που προκάλεσε… πανικό και ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό.
Πρόκειται για μια καμπάνια, στην οποία ο Άγγλος σταρ πρωταγωνιστεί. Μετά την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο ο Μπέκαμ δεν μένει στο περιθώριο, αλλά συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα με τις κατά καιρούς δραστηριότητές του.
Ο Μπέκαμ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για τον τελικό του Super Bowl ανάμεσα σε Σιάτλ Σίχοκς και Ντένβερ Μπρόνκος που είχε τους πρώτους νικητές.
Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Σίδνεϊ Ολίμπικ: «Έρχεται ο Χαριστέας»

Στη Σίδνεϊ Ολίμπικ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Άγγελος Χαριστέας, καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά της μεταγραφής.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου της Αυστραλίας, Γιώργος Μπλιόκας, στην εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος».
«Έχουμε συμφωνήσει για τους όρους της συνεργασίας μας και είναι χαρούμενος που θα έρθει εδώ. Είμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και περιμένουμε να επιστραφεί στα χέρια μας το συμβόλαιο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, προτού προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο 34χρονος επιθετικός θα ασχοληθεί και με το τμήμα ακαδημιών της Σίδνεϊ. «Στη συμφωνία, υπάρχει κάτι που αφορά και τον εαυτό του, και είναι η ενασχόλησή του με τις ακαδημίες μας και αυτό μας αρέσει πολύ. Έχουμε αρκετές επιτυχίες σε αυτό το κομμάτι και έχουμε παραχωρήσει αρκετούς παίκτες, κυρίως στην Ασία και την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπλιόκας.
Πηγή: onsports.gr

Κάποτε θα γίνουμε ομάδα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον προβλέψιμο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά, τη βελτίωση που περιμένει από τις μεταγραφές, αλλά και τη διαιτησία στον αγώνα του Ολυμπιακού.
Το να σε κερδίζει ένα χωριό, συμβαίνει στο κανονικό ποδόσφαιρο, αυτό που δεν παίζεται στην Ελλάδα. Ο Πλατανιάς έκανε αυτό που είπε ο Στέφενς, πήρε δύναμη από την γελοία εικόνα μας. Μία εικόνα παικτών που δεν ήξεραν που να πάνε, πώς να εκμεταλλευτούν τους χώρους, πώς να βγούνε γρήγορα στην επίθεση.
Ψήλωσαν τα παιδιά μας μετά από τρεις άνετες νίκες, μόνο που αυτές ήταν στη Τούμπα. Η τελευταία αναμέτρηση μακριά από αυτή, ήταν ήττα απ ότι θυμάμαι. Είναι η περίοδος που θα κάνουμε τις γκέλες, όπως συνέβη και πέρυσι. Σχεδόν προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ, πήγε να με ξεγελάσει όταν πέτυχε το γρήγορο γκολ από συνεργασία Κατσουράνη – Κλάους.
Μέχρι να γίνουν οι αλλαγές, ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι, χωρίς αρχή και τέλος απέναντι σε παιδιά που απλά είχαν κίνητρο και κάποια καλά στοιχεία. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μέχρι να βρει αυτή την ισορροπία του ακραίου επιθετικού ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο Στέφενς, είναι η αποτελεσματικότητα των ακραίων του επιθετικών. Στην άμυνα λες πως θα φας κανά – δύο γκολ, αλλά έχεις τον τρόπο να πετύχεις περισσότερα στην επίθεση.
Με αυτούς τους Στοχ και Λούκας, δεν έχεις καμία τύχη. Ειδικά με τον πρώτο, η πίστη του Στέφενς πως θα τον δει κάποτε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει σε ένα σύνολο και όχι μία ξεχωριστή οντότητα μέσα σε αυτό, αρχίζει και κουράζει. Όταν μία ομάδα υπολειτουργεί, υποτίθεται πως οι ακραίοι της θα κάνουν μία ατομική ενέργεια. Θα βγάλουν μία σέντρα. Θα συνεργαστούν σαν άνθρωποι με τα μπακ που ανεβαίνουν βρε άνθρωπέ μου. Αυτοί μόνο άρνηση, με τον Λούκας να έχει εδώ και ένα μήνα ντεφορμάρισμα. Είχε και καλύτερες μέρες εννοείται.
Οι δύο αυτοί τραγικοί, ο Μάρτενς σε περίοδο προσαρμογής. Αυτός θα χρειαστεί τον περισσότερο χρόνο έχοντας μάθει αλλιώς εδώ και οκτώ χρόνια σε μία ομάδα και σε ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται ΠΑΟΚ όταν έκλεισαν οι αλλαγές. Μπήκαν ο Λίνο με τον Νάτχο και τον Βούκιτς και άρχισε να πιέζει ορθολογικά. Αυτή τη φορά όμως, η μπάλα δε σε ήθελε και καλά έκανε.
Επειδή θα βγάλουν γλώσσα οι φίλοι μας οι Ολυμπιακοί, είδα και το παιχνίδι το δικό τους. Σιχάθηκα τον εαυτό μου, αν εξαιρεθεί πως πληρώθηκα από την vista που δίνει αυτό το δώρο σε όσους τη προτιμούν με το στοίχημα «καταλογισμός πέναλτι».
Σε κακή μέρα και ο Ολυμπιακός, το τρώει γρήγορα και μετά η ατιμώρητη κλωτσιά πάει σύννεφο, όπως βέβαια και η κάθε βουτιά παίκτη του Ολυμπιακού είναι φάουλ. Το πέναλτι στον Μπακάκη είναι ο ορισμός του ακούσιου αλλά τι να πεις τώρα. Το πράγμα έχει ξεφύγει.
Εδώ εκνευρίστηκε το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια, ο Γιώργος Θεοδωρίδης που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Αφού το κατάφεραν και αυτό, πάω πάσο. Τώρα που θα γίνει η γιορτή του ΠΣΑΠ. Εκεί που ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές τους εαυτούς τους, να κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη συναδελφική συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού που με τις πλάτες της ΕΠΟ παίρνουν το ψωμάκι των συναδέλφων τους. Επίσης να μη ξεχάσουν να βραβεύσουν και κανέναν διαιτητή, τον Γιάχο για παράδειγμα που τον έχουν και υποψήφιο.
ΥΓ 1.  Δε με πιάνει κανένας πανικός για την ήττα. Θα έρθουν κι άλλες μέχρι να μπούνε τα νέα πρόσωπα. Ο Νάτχο θα ανεβάσει την ομάδα επίπεδο στα χαφ, ενώ μία λύση για να γλιτώσουμε από αυτή τη λαίλαπα των εξτρέμ που μας έχει βρει, είναι να το γυρίσουμε σε ρόμβο με τον Χούσεν περιφερειακό επιθετικό. Όσο για το πότε θα δουλευτεί, δεν ανησυχώ. Ούτε αυτό που παίζουμε δουλεύτηκε υπό μια έννοια.
ΥΓ 2.  Ο Τζιόλης μάλλον χρειαζόταν σήμερα ή μου φαίνεται. Για αυτούς που τον έκραζαν το γράφω αυτό. Καλά να περάσει εκεί τέσσερις μήνες και το καλοκαίρι εδώ είμαστε.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα… γενέθλια του Μίτσελ!

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον ένα χρόνο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού και το θετικό πρόσημο της παρουσίας του στο Λιμάνι. 
Ήρθε στην Ελλάδα σαν σήμερα. Και έτυχε μάλιστα να δει σαν θεατής, την τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σε εγχώρια διοργάνωση. Στις 3/2/2103 και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (2-3) που στέρησε από τους Πειραιώτες το δικαίωμα να πάρουν το περσινό αήττητοι.

Γενέθλια λοιπόν για τον Ισπανό τεχνικό. Ένας χρόνος στο μεγάλο λιμάνι. Πρακτικά από σήμερα. Τυπικά από αύριο (καθώς παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ στις 4 Φεβρουαρίου). Ένας ολόκληρος χρόνος με πολλές καλές στιγμές και λίγες άσχημες, ειδικά αν θέσουμε ως παρανομαστή αυτό που τελικά κρίνει την… διαδρομή ενός τεχνικού σε μια ομάδα. Το ίδιο το αποτέλεσμα.

Σε αυτό τον ένα χρόνο, ο Μίτσελ έβαλε ήδη στο βιογραφικό του την κατάκτηση ενός νταμπλ, τελειώνοντας σωστά την περσινή δουλειά. Κατάφερε να πανηγυρίσει μια πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και βέβαια είναι ήδη αγκαλιά με την δεύτερη σερί κούπα πρωταθλητή, με την ομάδα του στο +14 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Όπως προκύπτει από τον πρόλογο ο 50άχρονος τεχνικός είναι αήττητος στην Ελλάδα. Με τη νίκη επί του Παναιτωλικού συμπλήρωσε 32 ματς πρωταθλήματος (28 νίκες-4 ισοπαλίες), ενώ στο ρεκόρ του υπάρχουν και δέκα ματς κυπέλλου (9 νίκες- 1 ισοπαλία). Επί της ουσίας μάλιστα και βάζοντας πια στην εξίσωση και τα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια του, για να φτάσουμε ακριβώς την 50άρα ο κόουτς των Ερυθρόλευκων έχει ηττηθεί μόνο από δύο ομάδες.

Πέρσι δύο φορές από τη Λεβάντε για το Europa League, και άλλες τόσες φέτος από την λαμπερή Παρί στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι οι ήττες έφεραν αποκλεισμό. Φέτος δεν έβγαλαν την ομάδα από την πορεία της, ως τα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη. Συνολικά, ο Μίτσελ μετρά 40 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Και οι αριθμοί αυτοί δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσουν το συμπέρασμα ότι η ως τώρα πορεία του προφανώς και είναι επιτυχημένη στον Ολυμπιακό.

Για την ιστορία πάντως αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις έφυγε από την Ελλάδα και ο προηγούμενος κανονικός προπονητής των Ερυθρόλευκων (σ.σ την σαν σήμερα ήττα από τον Ατρόμητο, στο Φάληρο, την έκανε ο υπηρεσιακός Αντώνης Νικοπολίδης). Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος είχε 17 νίκες και 3 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε κάτι παραπάνω από μισή σεζόν που έμεινε στο λιμάνι.
Ο Ζαρντίμ στο διάστημα που έμεινε είχε να κάνει μια… μια ομάδα. Αυτή την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 2012. Ο Μίτσελ ήδη καταπιάνεται –σχεδόν- με την… τρίτη εκδοχή Ολυμπιακού σε έναν χρόνο. Πέρσι ήρθε να διαχειριστεί μια κατάσταση. Το έκανε με βασικούς τον Μέγερι, τον Παπάζογλου, τον Βλαχοδήμο και πρώτα βιολιά τον Αμπντούν με τον Τζιμπούρ.

Το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν τα πάντα, δημιουργώντας κάτι από την αρχή. Και τώρα από… χθες είναι ξανά σε ένα καθεστώς διαμόρφωσης. Οι αποχωρήσεις Μήτρογλου, Βάις σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σιόβα και οι αφίξεις των Βαλντέζ, Πέρεζ, Μαρκάνο εκ των πραγμάτων δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγωνιστική εικόνα των Ερυθρόλευκων. Η ομάδα που θα τελειώσει τη σεζόν σε αυτούς τους κάτι λιγότερο από τρεις μήνες που απομένουν φυσικά και θα έχει (προσεχώς μεγαλύτερες) διαφορές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε.
Πηγή: gazzetta.gr

Στην Κρήτη σφύριζαν... κλέφτικα!! (vid)

Δείτε τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής και τις οχτώ λάθος αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός!
Σοβαρότατα λάθη από τον Κουτσιαύτη και τους βοηθούς του στην αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ», όπου υπήρξαν οχτώ λάθος αποφάσεις σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρη. Οι επτά μάλιστα εξ αυτών είναι για το Τριφύλλι και μία για τους Κρητικούς. Πιο σοβαρές φυσικά το φάουλ που δεν υποδεικνύεται στον Μπεργκ πριν γίνει το 1-0 για τους «πράσινους», έπειτα γίνεται λόγος για κόκκινη που δεν δόθηκε σε παίκτη των γηπεδούχων για τράβηγμα στον Αμπέιντ και φυσικά το οφ σάιντ του Ροβίθη, πριν αυτός ανατραπεί από τον Ρισβάνη και γίνει το πέναλτι.
Από εκεί και πέρα ο παλαίμαχος ρέφερι σημειώνει και το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναιτωλικού, ενώ επισημαίνει ότι ήταν σωστό εκείνο που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι».
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της 22ης αγωνιστικής: 




Πηγή: gazzetta.gr

Ο Στέφενς υποφέρει από… τζετ-λαγκ!!

«Ντου από Παντού» με τη νίκη του Πλατανιά επί του ΠΑΟΚ και τη μάχη των πάγκων. Ποια τα λάθη του Στέφενς; Κι έτσι πριν καλά, καλά το καταλάβει ο ΠΑΟΚ έμεινε 14 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό την 22η αγωνιστική. Εκεί που μείωσε κάποια στιγμή στους 8, αυξήθηκε πάλι η διαφορά.
Πίστη
Ο Πλατανιάς, λοιπόν, όχι μόνο δεν φοβήθηκε από το 0-1, αλλά θέριεψε. Είχε πίστη στον εαυτό της η ομάδα του Αναστόπουλου. Κι από την άλλη ο Στέφενς είχε βραχυκυκλώσει. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουμε δει τόσα και τόσα μέσα στη σεζόν.
Δεν έκανε και τίποτα
Εδώ, δηλαδή, μιλάμε για σοβαρά προπονητικά λάθη. Πατάει το πόδι του στην Θεσσαλονίκη ο Μάρτενς, αμέσως ο Στέφενς τον παίρνει στην αποστολή, τον βάζει με τον Πανιώνιο για πάνω από μισή ώρα. Από 1-0 που ήταν το ματς, 2-0. Κι όχι ότι έφταιγε ο Μάρτενς, αλλά δεν έκανε και τίποτα όσο έπαιξε. Ή μήπως τον είδατε εσείς σήμερα να πετάει;
Έτσι θα αποδώσουν;
Με το που ήρθε ο Νάτχκο, τον έριξε κι αυτόν στα βαθιά για ένα μισάωρο σήμερα. Και δεν έκανε τίποτα, αλλά και το σκορ από 1-1 έγινε 2-1. Εδώ, δηλαδή, οι παίκτες δεν προλαβαίνουν να κατέβουν από το αεροπλάνο και να συνέλθουν από το τζετ-λαγκ και βρίσκονται κατευθείαν στο γήπεδο. Είναι δυνατόν να αποδώσουν;
Στο ψυγείο
Ο άλλος ο Μαντούρο από την ώρα που πήγε στην Θεσσαλονίκη δεν έχει σταματήσει να παίζει. Μαζί με τον Κάτσε. Εκεί που ο μικρός ήταν στο ψυγείο για ένα ολόκληρο πεντάμηνο, τώρα δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι για τα χαφ εκτός απ’ αυτό το δίδυμο. Πριν δεν άλλαζε ποτέ Τζιόλη – Λάζαρ, μέχρι που δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, τώρα το ίδιο γίνεται με Μαντούρο – Κάτσε.
Μια φορά δεξιά;
Και γκρινιάζει για τους παίκτες του ο Στέφενς και τα γκολ που τρώνε. Τι φταίνε, όμως, όσοι παίζουν στην π.χ. άμυνα; Μήπως είναι αμυντικοί οι περισσότεροι; Και πόσοι παίζουν στη θέση τους; Ο Σκόνδρας ήταν από τα κορυφαία δεξιά μπακ πέρυσι κι ανάθεμα αν έχει παίξει μια φορά στην θέση του. Αριστερό μπακ έχει αγωνιστεί. Σέντερ μπακ το ίδιο. Δεξί; Δεν θυμάμαι.
Καμία κάθετη ακόμα
Το ότι βγήκε η έμπνευση Κίτσιου στον Στέφενς, δεν πάει να πει ότι θα γίνεται το ίδιο με όλους. Ή μήπως είναι στόπερ ο Κατσουράνης; Δεν θα ήταν πιο χρήσιμος στα χαφ να βγάζει καμία κάθετη ακόμα; Περισσότερες μπαλιές θα μπορούσε να κάνει από τον Μαντούρο ή τον Τζιόλη. Ούτε, βέβαια, ο Τζαβέλλας είναι στόπερ. Και φαίνεται ειδικά στις στημένες φάσεις, αφού δεν είναι ψηλός και αλτικός.
Τα μπόσικα
Όσο για τον Σπυρόπουλο, ξαφνικά εκεί που ήταν παροπλισμένος έχει γίνει ενδεκαδάτος. Με τον παικταρά Λίνο να κρατάει τα μπόσικα στον πάγκο.
Ενώ σέρνεται
Μήπως είδατε εσείς κανέναν Σαλπιγγίδη να είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο τρίμηνο; Ο Ολίσε που έβαλε δυο, τρία γκολ σερί, τι γίνεται; Ο Στοχ γιατί δεν βγαίνει έξω, ενώ σέρνεται στα περισσότερα ματς;
Και χοντρά
Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρά προβλήματα στο ρόστερ του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κι ακόμα έχει κατά τη γνώμη μου. Όπως υπάρχουν και παίκτες που έχουν κάνει σκαμπανεβάσματα. Και ο Στέφενς έχει κάνει λάθη, όμως. Και χοντρά, μάλιστα. Και στο φινάλε, αφού βάζεις με τη μια όλους τους νεοφερμένους με το που κατεβαίνουν από το αεροπλάνο, γιατί δεν ρίχνεις και τον Ινσαουράλδε μέσα, που στο φινάλε είναι «κανονικός» στόπερ;
Πηγή: sportdog.gr

Ολυμπιακό θα δείτε με Μάντσεστερ!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τους παίκτες του Ολυμπιακού που βγαίνουν στο γήπεδο για το μεροκάματο, για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά και για τον Άρη που έκανε λάθος με τον παπά. Πολύ καλά συμβόλαια έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, τι να το κάνεις, όμως! Βγαίνουν στο γήπεδο μονάχα για το μεροκάματο. Το χοντρό μεροκάματο του Ολυμπιακού. Κι όχι για κάτι περισσότερο. Βαριούνται στο γήπεδο. Κι είναι ανθρώπινο αυτό.
Όταν θα παίξουν στο τσάμπιονς ληγκ, τότε το πράμα αλλάζει. Είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Απέναντί τους θα έχουν μια ξακουστή αντίπαλο. Ποια Βέροια τώρα και ποιος Πλατανιάς. Σε παρακαλώ.
Ποια είναι η “υποχρέωση” του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που σ' αυτήν την ΠΑΕ αμείβεται καλύτερα σε σύγκριση με κάθε άλλη ελληνική ομάδα; Να κερδίζει. Ε, οι ολυμπιακοί κερδίζουν και χωρίς να παίζουν συναρπαστικά και θεαματικά. Να πάρουν το πρωτάθλημα έχουν υποχρέωση οι ολυμπιακοί. Ε, το έχουν παρμένο το κατώτερο της αξίας των παικτών του Ολυμπιακού πρωτάθλημα.
Κι άσε τον κύριο Χάβο, τον προπονητή του Παναιτωλικού, που είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο χειρώτερος απ' ό, τι πριν ενάμισυ μήνα. Έχει δίκαιο ο σύντροφος Χάβος. Δυστυχώς.
Έχουν δίκαιο και οι παίκτες του Ολυμπιακού! Δεν τους προκαλεί αυτό το πρωτάθλημα. Δεν τους φοβίζει κανένας αντίπαλος. Γι' αυτό παίζουν σα μεροκαματιάρηδες. Όχι να τα δώσουν όλα, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα να παίξουν με την Μάντσεστερ.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ. Καμμία έκπληξη. Έχει πρόβλημα αγωνιστικό. Κι αυτό δεν αντιμετωπίζεται όσο κι αν “βοηθήσει” η τηλεόραση του σκάι. Ποιο είναι το αγωνιστικό πρόβλημα;
Παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, κυρίως γρήγορο. Ποδόσφαιρο κάθετο, που απαιτεί αμυντικούς αξίας. Και καλούς και εκπαιδευμένους αμυντικούς να ανταποκριθούν στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.
Βγαίνει μπροστά ο Παναθηναϊκός κι εσύ, ο θεατής το γουστάρεις αυτό, το χαίρεσαι. Στις αντεπιθέσεις, όμως, των αντιπάλων οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται εκτεθειμένοι. Δεν έχουν τα φόντα να δράσουν προληπτικά να αντιμετωπίσουν την απειλή.
Τα αρειανά δεν το βάζουν κάτω. Από αποτυχία σε αποτυχία είναι. Κι όμως, σου λένε, όσο ζούμε ελπίζουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάτι τέτοια αρχαιοπρεπή και φιλοσοφικά.
Μαθηματικά δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα ο Άρης. Και επειδή είναι σίγουρο πως δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο σοβαρό και ουσιαστικό, γι' αυτό ελπίζουν στο θαύμα. Γι' αυτό, άλλωστε, την προηγουμένη μέρα με την Ξάνθη φωνάξανε τον παπά να κάνει αγιασμό. Μόνο που έκαναν ένα λάθος. Θα κέρδιζαν σίγουρα, θα έπαιρναν οπωσδήποτε την πρώτη νίκη στου Χαριλάου αν δεν φώναζαν τον ίδιον παπά.
Δεν πειράζει που το απολλωνάκι έχασε, τελικά, από τον Ατρόμητο, παρ' ό, τι είχε προηγηθεί δυο φορές. Η ομάδα παρουσιάζει βελτίωση. Οι μεταγραφές που έκανε δείχνουν ότι θα ανεβάσουν, θα ισχυροποιήσουν τον Απόλλωνα. Αυτό έχει σημασία. Αναγκαία η ψυχραιμία. Αύριο, δηλαδή, μπορεί σε κάποιο ματς να πάρει και κανένα πόντο που δεν θα το αξίζει.
Στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα η παραμονή. Ό, τι άλλο είναι πολυτέλεια. Καμμία σχέση με την περασμένη σαιζόν. Σ' αυτή τη δόση είναι πώς θα τη βγάλει καθαρή, όπως και καμμια δεκαριά ακόμα ομάδες.
Έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του ο Εργοτέλης από τον Παναιτωλικό, για να μη ξεχνιόμαστε, σήμερα κέρδισε εκτός έδρας, και με εννέα παίκτες, τον Πανιώνιο. Καμμία έκπληξη. Όπως κέρδισε στη Νέα Σμύρνη ο Εργοτέλης, έτσι την προσεχή αγωνιστική πιθανόν να χάσει στην έδρα του από την Βέροια. Ομάδες αδούλευτες. Ικανές για το χειρώτερο.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ θα γίνει, ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στη σκιά του Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias.gr

Από τη μία είναι οι βάζελοι που δεν αντέχουν να βλέπουν την ομάδα τους να μην είναι πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα. Να το πούμε αλλοιώς. Δεν πρόκειται ποτέ ο οπαδός του Παναθηναϊκού να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα κυκλοφορεί στη σκιά του Ολυμπιακού.

Από την άλλη οι γάβροι δεν γουστάρουν να βλέπουν την δική τους ομάδα να μην παίζει μπάλλα στην Ελλάδα. Άλλο πρόβλημα αυτό. Αξεπέραστο, λέει ο αποδυτηριάκιας.

Το ξεκαθαρίζω. Και όσοι ζουν τον κόσμο της πραγματικότητας και βλέπουν μόνο τα αεροπλάνα να πετάνε κι όχι τα όνειρά τους θα συμφωνήσουν μαζύ μου. Η κατάσταση δεν αλλάζει. Κι αν αλλάξει θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια, εκτός κι αν προκύψει κάτι συνταρακτικό.

Λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πιάνει ούτε την ουρά του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο της βαρεμάρας. Επειδή δεν απειλείται! Επειδή οι παίκτες του δεν νοιώθουν ότι κάποιος τους κυνηγάει. Επειδή έχουν μια σιγουριά ότι τελικά θα το βγάλουν το μεροκάματο, δηλαδή έτσι ή, αλλοιώς θα κερδίσουν πάλι.

Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου δεν είναι σε θέση να γυαλίζει το οικόσημο της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που ήταν διότι στηριζόταν σε παίκτες αξίας. Σε παίκτες που δεν τους έχει σήμερα, άρα είναι αδύνατη η επιστροφή στην αγωνιστική αξιοπιστία επιπέδου διεκδικητή του πρωταθλήματος.
Πηγή: sportdog.gr