Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έδωσε… μπάτσα για να ξεπεράσει Μπάρτσα!

Με εύκολη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στα Τρίκαλα (83-63) ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός την ήττα από την Μπαρτσελόνα και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ρεκόρ από Διαμαντίδη.

Έδωσε… μπάτσα για να ξεπεράσει Μπάρτσα
Επιβλητικά και… εύκολα ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός την ήττα της Παρασκευής από την Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα με 83-63, για τη 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη την επόμενη Κυριακή στην Κρήτη. Μεσολαβεί βέβαια την Τετάρτη η εμβόλιμη (17η) αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ.

Εκτός 12άδας έμεινε ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να ξεκουράσει τον Λιθουανό φόργουορντ και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής και εμπειρία στον νεαρό Κώστα Χαραλαμπόπουλο. Ανάσες πήραν και άλλοι παίκτες όπως οι Διαμαντίδης, Λάσμε και Μπράμος.

Για την ακρίβεια ο αρχηγός των «πράσινων» δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο πρώτο μισό, μπήκε όμως στην τρίτη περίοδο φτάνοντας τις 314 συμμετοχές με το «τριφύλλι» και πιάνοντας στη δεύτερη θέση όλων των εποχών τον Τσαρτσαρή. Στην κορυφή ο Αλβέρτης με 534 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό.

Γκιστ, Μπράμος και Μαυροκεφαλίδης είχαν για τους νικητές διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ όλοι οι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας σκόραραν. Ο Έβανς κορυφαίος για τα Τρίκαλα.

Το ματς



Η διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη να δώσει ανάσες σε παίκτες των «πράσινων» που έχουν καταπονηθεί πολύ φάνηκε από το ξεκίνημα. Διαμαντίδης, Λάσμε, Φώτσης και Μπράμος δεν ξεκίνησαν για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα (0-3). Παππάς, Γιάνκοβιτς και Μαυροκεφαλίδης ανέλαβαν ρόλο βασικών, μαζί τους και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος και κατάφεραν με επιμέρους 17-1 να πάρουν προβάδισμα 16 πόντων (22-6). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν 0/8 τρίποντα, ήταν να μειώσουν στο τέλος του δεκαλέπτου σε 22-8.

Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το ρυθμό που ήθελαν, να τρέξουν στα σημεία που επιθυμούσαν και να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους τους. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδινε διαρκώς οδηγίες στους λιγότερο έμπειρους (Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο) εκμεταλλευόμενος την συγκυρία. Η διαφορά δεν άργησε να φτάσει στο +19 (35-16) με τους Θεσσαλούς να μειώνουν λίγο στην ανάπαυλα σε 41-25. Ούτε… λεπτό δεν χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος ο αρχηγός του «τριφυλλιού».

Μπήκε όμως με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Διαμαντίδης για να πιάσει με τη συμμετοχή του τον Τσαρτσαρή στη 2η θέση των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα του τριφυλλιού. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να φτάσουν και στο +23 (48-23) στη συνέχεια όμως χαλάρωσαν στην άμυνα και επέτρεψαν στα Τρίκαλα να μειώσουν στους δέκα, 57-47 με το σκορ της περιόδου να διαμορφώνεται τελικά στο +12 για τον Παναθηναϊκό.

Υπό την… απειλή προπόνησης μετά τον αγώνα από τον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος είχε παράπονα από την απόδοση των παικτών του κυρίως αμυντικά, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν. Κράτησαν στο μηδέν τους φιλοξενούμενους για 6’30’’ και με σερί 16-0 βρέθηκαν στο +28 (78-50) και λίγο αργότερα στο +29 (81-52). Μείωσαν στο φινάλε τα Τρίκαλα σε 83-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 41-25, 62-50, 83-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Μπράμος 12 (4), Κάρι 8 (2), Μπατίστ 2, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 5 (8 ασίστ), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 13 (6 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14 (9 ριμπάουντ), Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 7 (2)

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 30 (12 ριμπάουντ), Περούνιτσιτς 10 (2), Γιούινγκ 5, Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 6, Πάνος 2, Πορίνι 6, Δεληγιάννης 2, Ματαλόν 2, Νικόπουλος, Γεωργάκης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: