Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τα… γενέθλια του Μίτσελ!

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον ένα χρόνο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού και το θετικό πρόσημο της παρουσίας του στο Λιμάνι. 
Ήρθε στην Ελλάδα σαν σήμερα. Και έτυχε μάλιστα να δει σαν θεατής, την τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σε εγχώρια διοργάνωση. Στις 3/2/2103 και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (2-3) που στέρησε από τους Πειραιώτες το δικαίωμα να πάρουν το περσινό αήττητοι.

Γενέθλια λοιπόν για τον Ισπανό τεχνικό. Ένας χρόνος στο μεγάλο λιμάνι. Πρακτικά από σήμερα. Τυπικά από αύριο (καθώς παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ στις 4 Φεβρουαρίου). Ένας ολόκληρος χρόνος με πολλές καλές στιγμές και λίγες άσχημες, ειδικά αν θέσουμε ως παρανομαστή αυτό που τελικά κρίνει την… διαδρομή ενός τεχνικού σε μια ομάδα. Το ίδιο το αποτέλεσμα.

Σε αυτό τον ένα χρόνο, ο Μίτσελ έβαλε ήδη στο βιογραφικό του την κατάκτηση ενός νταμπλ, τελειώνοντας σωστά την περσινή δουλειά. Κατάφερε να πανηγυρίσει μια πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και βέβαια είναι ήδη αγκαλιά με την δεύτερη σερί κούπα πρωταθλητή, με την ομάδα του στο +14 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Όπως προκύπτει από τον πρόλογο ο 50άχρονος τεχνικός είναι αήττητος στην Ελλάδα. Με τη νίκη επί του Παναιτωλικού συμπλήρωσε 32 ματς πρωταθλήματος (28 νίκες-4 ισοπαλίες), ενώ στο ρεκόρ του υπάρχουν και δέκα ματς κυπέλλου (9 νίκες- 1 ισοπαλία). Επί της ουσίας μάλιστα και βάζοντας πια στην εξίσωση και τα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια του, για να φτάσουμε ακριβώς την 50άρα ο κόουτς των Ερυθρόλευκων έχει ηττηθεί μόνο από δύο ομάδες.

Πέρσι δύο φορές από τη Λεβάντε για το Europa League, και άλλες τόσες φέτος από την λαμπερή Παρί στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι οι ήττες έφεραν αποκλεισμό. Φέτος δεν έβγαλαν την ομάδα από την πορεία της, ως τα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη. Συνολικά, ο Μίτσελ μετρά 40 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Και οι αριθμοί αυτοί δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσουν το συμπέρασμα ότι η ως τώρα πορεία του προφανώς και είναι επιτυχημένη στον Ολυμπιακό.

Για την ιστορία πάντως αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις έφυγε από την Ελλάδα και ο προηγούμενος κανονικός προπονητής των Ερυθρόλευκων (σ.σ την σαν σήμερα ήττα από τον Ατρόμητο, στο Φάληρο, την έκανε ο υπηρεσιακός Αντώνης Νικοπολίδης). Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος είχε 17 νίκες και 3 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε κάτι παραπάνω από μισή σεζόν που έμεινε στο λιμάνι.
Ο Ζαρντίμ στο διάστημα που έμεινε είχε να κάνει μια… μια ομάδα. Αυτή την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 2012. Ο Μίτσελ ήδη καταπιάνεται –σχεδόν- με την… τρίτη εκδοχή Ολυμπιακού σε έναν χρόνο. Πέρσι ήρθε να διαχειριστεί μια κατάσταση. Το έκανε με βασικούς τον Μέγερι, τον Παπάζογλου, τον Βλαχοδήμο και πρώτα βιολιά τον Αμπντούν με τον Τζιμπούρ.

Το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν τα πάντα, δημιουργώντας κάτι από την αρχή. Και τώρα από… χθες είναι ξανά σε ένα καθεστώς διαμόρφωσης. Οι αποχωρήσεις Μήτρογλου, Βάις σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Σιόβα και οι αφίξεις των Βαλντέζ, Πέρεζ, Μαρκάνο εκ των πραγμάτων δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγωνιστική εικόνα των Ερυθρόλευκων. Η ομάδα που θα τελειώσει τη σεζόν σε αυτούς τους κάτι λιγότερο από τρεις μήνες που απομένουν φυσικά και θα έχει (προσεχώς μεγαλύτερες) διαφορές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: