Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κοίτα πως τα άφησες Ζοσέ, και πως τα βρίσκεις!

Πέρασαν επτά χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην  έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, όταν οι «πολίτες» δεν είχαν την αίγλη του παρόντος. Το england365.gr εντοπίζει τις διαφορές του τότε και του τώρα και σας τις παρουσιάζει.
Οι Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα, Τζέκο και Νεγρέδο αναμένονται να αποτελέσουν την βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην Τσέλσι.
Tο άκουσμα μόνο και μόνο των ονομάτων -τι κι αν λείπει ο Σέρχιο Αγουέρο- προκαλεί φόβο στον αντίπαλο, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από το εξίσου τρομακτικό αήττητο των «πολιτών» στα εντός έδρας παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι άνδρες του, καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πορτογάλο να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική Σίτι από αυτή του 2007, όταν και είχε επισκεφθεί την έδρα της για τελευταία φορά.
Μόνο και μόνο οι 11 που θα ξεκινήσουν για τους γηπεδούχους, κοστίζουν (κρατηθείτε) 160 εκ. λίρες, τη στιγμή που πριν από μία επταετία αυτοί κόστιζαν μόλις 13.5 εκ.!
Ποιοι ήταν βασικοί στην ήττα με σκορ 1-0 από τους «μπλε»; Πάμε να τους δούμε.
Τερματοφύλακας: Αντρέας Ίσακσον. Τίμιος, αξίας μόλις 2 εκ. λιρών, είχε αποκτηθεί από τη Ρεν μετά το Μουντιάλ του 2006.
Δεξί μπακ: Σαν Ζιχάι. Ξεχασμένος στην Κίνα και την Γκουζού Ρενέ, ο Σαν είχε αποκτηθεί από την Κρίσταλ Πάλας με περίπου 2 εκ. και μετά από 100 εμφανίσεις πήγε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Στόπερ: Μίκα Ρίτσαρντς: «Νεούδι» τότε, ο Ρίτσαρντς είχε μπει στην πρώτη ομάδα μόλις το 2005, χωρίς φυσικά να κοστίσει τίποτα στον σύλλογο, όντας «προϊόν» των ακαδημιών του.
Σέντερ μπακ :Ρίτσαρντ Νταν: Αποκτηθείς με 3 εκ. λίρες το 2000 από την Έβερτον, ο Νταν έμεινε 9 χρόνια στην ομάδα, ενώ τώρα αγωνίζεται στην ΚΠΡ.
Σιλβέν Ντισρέν: Ο νυν αμυντικός της Έβερτον αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή σέντερ μπακ στον σύλλογο, ο οποίος επένδυσε 4 εκ. στην Παρί Σεν Ζερμέν για τα δικαιώματά του.
Αριστερός μπακ: Μάικλ Μπολ: Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κρεμώντας τα παπούτσια του το 2012, είχε αποκτηθεί από την PSV Αϊντχόφεν με μικρό ποσό.
Κεντρικοί μέσοι: Στέφεν Άιρλαντ: Στην Σίτι πήγε μόλις 15 χρόνων από την ιρλανδική Κομπ Ράμπλερς και προάχθηκε στην πρώτη ομάδα κοντά στην ενηλικίωσή του. Πλέον, με τη φανέλα της Στόουκ πανηγύρισε νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1).
Ντιέτμαρ Χάμαν: Από την Λίβερπουλ πήγε στην Μπόλτον ως ελεύθερος και από εκεί στους «πολίτες» με λιγότερο από μισό εκατομμύριο. Πλέον έχει αποσυρθεί και είναι σχολιαστής (μεταξύ άλλων) σε Sky Sports και BBC.
Τζόι Μπάρτον: Το… καλό παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου, προήλθε και αυτός από τα «σπλάχνα» της ομάδας και πέρασε σε αυτή πέντε χρόνια, πριν πάρει μεταγραφή στη Νιούκαστλ. Συμπαίκτης με τον παλιό του συμπαίκτη στους «πολίτες», Νταν, στην ΚΠΡ.
Επιθετικοί: Εμίλ Μπενζά: Ανήκει στην κατηγορία «που χάθηκες εσύ βρε ψυχή». Είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Αλ Ραϊάν του Κατάρ ένα μήνα πριν το παιχνίδι και έμεινε στο Μάντσεστερ έως το τέλος της σεζόν 2007-08. Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, αγωνίζεται με τα χρώματα της Ίντραντραχτ Άιστ (ή κάπως έτσι) στην δεύτερη εθνική του Βελγίου.
Ντάριους Βασέλ: Δίπλα στον Μπενζά βρισκόταν ο Βασέλλ, για τον οποίο επενδύθηκαν 2 εκ. λίρες από την Άστον Βίλα το 2005, έμεινε εκεί τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια πήγε στην Άνγκαραγκιουτσου. Αποσύρθηκε με τη φανέλα της Λέστερ το 2012.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: