Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε χρόνια χωρίς Παντελάκη!!

goalnews_LARGE_t_1041_2104317
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Γιώργος Παντελάκης. Έπεσε θύμα τροχαίου, καθώς παρασύρθηκε από μηχανάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Παντελάκης αποτελεί τον κορυφαίο παράγοντα όλων των εποχών στον ΠΑΟΚ, στον οποίο αφιέρωσε την ζωή του. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς και αποφοίτησε από τη Δημόσια Εμπορική σχολή. Από μικρός παρακολουθούσε αγώνες του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Το 1956 ξεκίνησε την παραγοντική του πορεία από το μπάσκετ. Έγινε έφορος του τμήματος, με πρόεδρο τον Γιώργο Χαραλαμπίδη. Το 1959 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ.
Από το 1960 ως το 1971 ήταν γενικός γραμματέας του συλλόγου, βάζοντας τα θεμέλια για την δημιουργία της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο.
Μετά από ένα διάλλειμα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, την περίοδο 1971 – 1975 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως πρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1984. Επί θητείας του ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε σε όλα τα επίπεδα, κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και μεγάλη λαοφιλία.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: