Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακό θα δείτε με Μάντσεστερ!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τους παίκτες του Ολυμπιακού που βγαίνουν στο γήπεδο για το μεροκάματο, για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά και για τον Άρη που έκανε λάθος με τον παπά. Πολύ καλά συμβόλαια έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, τι να το κάνεις, όμως! Βγαίνουν στο γήπεδο μονάχα για το μεροκάματο. Το χοντρό μεροκάματο του Ολυμπιακού. Κι όχι για κάτι περισσότερο. Βαριούνται στο γήπεδο. Κι είναι ανθρώπινο αυτό.
Όταν θα παίξουν στο τσάμπιονς ληγκ, τότε το πράμα αλλάζει. Είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Απέναντί τους θα έχουν μια ξακουστή αντίπαλο. Ποια Βέροια τώρα και ποιος Πλατανιάς. Σε παρακαλώ.
Ποια είναι η “υποχρέωση” του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που σ' αυτήν την ΠΑΕ αμείβεται καλύτερα σε σύγκριση με κάθε άλλη ελληνική ομάδα; Να κερδίζει. Ε, οι ολυμπιακοί κερδίζουν και χωρίς να παίζουν συναρπαστικά και θεαματικά. Να πάρουν το πρωτάθλημα έχουν υποχρέωση οι ολυμπιακοί. Ε, το έχουν παρμένο το κατώτερο της αξίας των παικτών του Ολυμπιακού πρωτάθλημα.
Κι άσε τον κύριο Χάβο, τον προπονητή του Παναιτωλικού, που είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο χειρώτερος απ' ό, τι πριν ενάμισυ μήνα. Έχει δίκαιο ο σύντροφος Χάβος. Δυστυχώς.
Έχουν δίκαιο και οι παίκτες του Ολυμπιακού! Δεν τους προκαλεί αυτό το πρωτάθλημα. Δεν τους φοβίζει κανένας αντίπαλος. Γι' αυτό παίζουν σα μεροκαματιάρηδες. Όχι να τα δώσουν όλα, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα να παίξουν με την Μάντσεστερ.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ. Καμμία έκπληξη. Έχει πρόβλημα αγωνιστικό. Κι αυτό δεν αντιμετωπίζεται όσο κι αν “βοηθήσει” η τηλεόραση του σκάι. Ποιο είναι το αγωνιστικό πρόβλημα;
Παίζει καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, κυρίως γρήγορο. Ποδόσφαιρο κάθετο, που απαιτεί αμυντικούς αξίας. Και καλούς και εκπαιδευμένους αμυντικούς να ανταποκριθούν στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.
Βγαίνει μπροστά ο Παναθηναϊκός κι εσύ, ο θεατής το γουστάρεις αυτό, το χαίρεσαι. Στις αντεπιθέσεις, όμως, των αντιπάλων οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται εκτεθειμένοι. Δεν έχουν τα φόντα να δράσουν προληπτικά να αντιμετωπίσουν την απειλή.
Τα αρειανά δεν το βάζουν κάτω. Από αποτυχία σε αποτυχία είναι. Κι όμως, σου λένε, όσο ζούμε ελπίζουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάτι τέτοια αρχαιοπρεπή και φιλοσοφικά.
Μαθηματικά δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα ο Άρης. Και επειδή είναι σίγουρο πως δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο σοβαρό και ουσιαστικό, γι' αυτό ελπίζουν στο θαύμα. Γι' αυτό, άλλωστε, την προηγουμένη μέρα με την Ξάνθη φωνάξανε τον παπά να κάνει αγιασμό. Μόνο που έκαναν ένα λάθος. Θα κέρδιζαν σίγουρα, θα έπαιρναν οπωσδήποτε την πρώτη νίκη στου Χαριλάου αν δεν φώναζαν τον ίδιον παπά.
Δεν πειράζει που το απολλωνάκι έχασε, τελικά, από τον Ατρόμητο, παρ' ό, τι είχε προηγηθεί δυο φορές. Η ομάδα παρουσιάζει βελτίωση. Οι μεταγραφές που έκανε δείχνουν ότι θα ανεβάσουν, θα ισχυροποιήσουν τον Απόλλωνα. Αυτό έχει σημασία. Αναγκαία η ψυχραιμία. Αύριο, δηλαδή, μπορεί σε κάποιο ματς να πάρει και κανένα πόντο που δεν θα το αξίζει.
Στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα η παραμονή. Ό, τι άλλο είναι πολυτέλεια. Καμμία σχέση με την περασμένη σαιζόν. Σ' αυτή τη δόση είναι πώς θα τη βγάλει καθαρή, όπως και καμμια δεκαριά ακόμα ομάδες.
Έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του ο Εργοτέλης από τον Παναιτωλικό, για να μη ξεχνιόμαστε, σήμερα κέρδισε εκτός έδρας, και με εννέα παίκτες, τον Πανιώνιο. Καμμία έκπληξη. Όπως κέρδισε στη Νέα Σμύρνη ο Εργοτέλης, έτσι την προσεχή αγωνιστική πιθανόν να χάσει στην έδρα του από την Βέροια. Ομάδες αδούλευτες. Ικανές για το χειρώτερο.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ θα γίνει, ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στη σκιά του Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias.gr

Από τη μία είναι οι βάζελοι που δεν αντέχουν να βλέπουν την ομάδα τους να μην είναι πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα. Να το πούμε αλλοιώς. Δεν πρόκειται ποτέ ο οπαδός του Παναθηναϊκού να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα κυκλοφορεί στη σκιά του Ολυμπιακού.

Από την άλλη οι γάβροι δεν γουστάρουν να βλέπουν την δική τους ομάδα να μην παίζει μπάλλα στην Ελλάδα. Άλλο πρόβλημα αυτό. Αξεπέραστο, λέει ο αποδυτηριάκιας.

Το ξεκαθαρίζω. Και όσοι ζουν τον κόσμο της πραγματικότητας και βλέπουν μόνο τα αεροπλάνα να πετάνε κι όχι τα όνειρά τους θα συμφωνήσουν μαζύ μου. Η κατάσταση δεν αλλάζει. Κι αν αλλάξει θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια, εκτός κι αν προκύψει κάτι συνταρακτικό.

Λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πιάνει ούτε την ουρά του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο της βαρεμάρας. Επειδή δεν απειλείται! Επειδή οι παίκτες του δεν νοιώθουν ότι κάποιος τους κυνηγάει. Επειδή έχουν μια σιγουριά ότι τελικά θα το βγάλουν το μεροκάματο, δηλαδή έτσι ή, αλλοιώς θα κερδίσουν πάλι.

Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου δεν είναι σε θέση να γυαλίζει το οικόσημο της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που ήταν διότι στηριζόταν σε παίκτες αξίας. Σε παίκτες που δεν τους έχει σήμερα, άρα είναι αδύνατη η επιστροφή στην αγωνιστική αξιοπιστία επιπέδου διεκδικητή του πρωταθλήματος.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: