Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κάντο όπως ο Μουρίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς και γιατί ο Ολυμπιακός έχει απόψε οδηγό, για τον μεγάλο αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Πόρτο του Μουρίνιο; Διαβάστε τι έγινε, σα σήμερα, πριν από 10 χρόνια!
Ήταν 25 Φεβρουαρίου 2004, δηλαδή ακριβώς μια δεκαετία από σήμερα, όταν ξεκινούσε και τότε η φάση των "16" Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη Μάντσεστερ να παίζει ξανά εκτός έδρας. Στην Πορτογαλία, κόντρα στην Πόρτο του Μουρίνιο.
Το παιχνίδι είχε σασπένς, όπως μπορείτε να δείτε από τα στιγμιότυπα, με την Πόρτο να παίρνει τεράστια νίκη με 2-1.
Αυτό το αποτέλεσμα, μάλιστα, της έδωσε και την πρόκριση, αφού λίγες μέρες μετά απέσπασε στο "Όλντ Τράφορντ" 1-1. Κι έτσι η ομάδα του Μουρίνιο άρχισε να εκτοξεύεται προς την κορυφή.
Για την Πόρτο είχαν αγωνιστεί οι Μπαϊα, Κόστα, Καρβάλιο, Βαγιέντε, Ντέκο, Αλενίτσεφ, Μανίς, Αλμπέρτο, Φερέιρα, Μέντες, Μπένι Μακ Κάρθι (έβαλε δυο γκολ).

Για τη Γιουνάιτεντ παίξανε οι Χάουαρντ, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Μπράουν, Μπατ, Σάχα, Φαν Νίστελροϊ, Γκιγκς, Κιν, Σκόουλς, Φόρτσουν (έβαλε ένα γκολ).
Ο Κριστιάνο είχε μπει αλλαγή στο 76΄, ενώ είχε αποβληθεί ο Κιν στο 87΄.


2004 (February 25) Porto (Portugal) 2... από sp1873

Πηγή: sportdog.gr

Kι όμως θα μπορούσε να είναι όλη η Ελλάδα στο πλευρό τους...!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα και δίπλα στο αδιαπραγμάτευτο «καλή επιτυχία», βάζει και τροφή για σκέψη.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή την εβδομάδα, η πλειονότητα των φιλάθλων- όχι των οπαδών- θα έπρεπε να είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, για τους  δύσκολους ευρωπαϊκούς αγώνες που έχουν, ακόμη και με τη σκέψη τους. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως είχε συμβεί την εποχή του Γουέμπλει, που ακόμη και κάποιοι Ολυμπιακοί είχαν ευχηθεί καλή επιτυχία στον Παναθηναικό πριν από τον τελικό του πρωταθλητριών. Ή σε κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς άλλης εποχής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όπου και οι Πράσινοι με τη σειρά τους, εύχονταν στους φίλους τους αντιπάλους και συμπαίκτες στην Εθνική, «με τη νίκη». Ναι, υπήρχε κι εκείνη η εποχή, που φυσικά δεν ήταν όλα ρόδινα και είχε αρκετά αγκάθια μεταξύ των αιωνίων και όχι μόνο, αλλά είχε πολύ ανθρωπιά!
Όπως συνέβαινε σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον Αρη του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών στο μπάσκετ, μίας ομάδας  που ξέφυγε από τον οπαδισμό και κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες σε κάθε σημείο του πλανήτη. Το έχουν κάνει και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ, με παρενθέσεις όμως. Και άλλες, όμαδες, όμως δεν είναι εκεί, η ουσία- και μην αναλωθείτε στα μηνύματά σας- για αυτό προχωράω.
    Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε μπροστά στο ρομαντικό σκέλος του Ρομέο και Ιουλιέτα, αλλά μόνο στο σκέλος του δράματος (όχι τραγωδία), με όσα συμβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς, οι ευχές δεν είναι οι ανάλογες ειδικά για τον Ολυμπιακό.
        Κι όμως, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Και αυτή, η αγωνιστική άνοδος του Ολυμπιακού, την οποία επισήμανε και ο Μισέλ Πλατινί, να έχει αντίκτυπο και στη συνείδηση των φιλάθλων του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, όμως ολοένα και περισσότερος κόσμος, ο απλός φίλος του ιστορικού Απόλλωνα, του Άρη και των άλλων ομάδων, οργίζονται και το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή- πολλοί το έχουν κάνει ήδη- να κουνήσουν μαντίλι, κλείνοντας πίσως τους με δύναμη την πόρτα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία πόρτα, γεμάτο θύμησες από τα παιδικά τους πιο αγνά χρόνια, μία πόρτα γεμάτη από χαρές, πίκρες, συγκινήσεις. Θα αναγκαστούν όμως να την κλείσουν, καθώς βλέπουν τα χρόνια να περνούν και ουσιαστικά τίποτα να μην αλλάζει, παρά μόνο τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται αγωνιστικά και τους υπόλοιπους να παλεύουν και οι περισσότεροι να έχουν πάρει τον κατήφορο.
       Κι όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Με καλύτερες διαιτησίες, αξιοπιστία, ελπίδα στους μικρότερους συλλόγους, πίστη ότι θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα, γεμάτα γήπεδα παντού! Ένα πρωτάθλημα δίκαιο από το οποίο θα βγαίνουν όλοι κερδισμένοι και όχι ένας πολύ και λιγότερο κάποιοι άλλοι. Θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν τουλάχιστον Κύπελλο και ομάδες από την Περιφέρεια και αναφερόμαστε στα τελευταία χρόνια.
        Κι όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Με φορείς που σκέφτονται ποδοσφαιρικά και δίκαια, δίχως twitter, μισόλογα, κατηγορίες, δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υπόνοιες για στημένα, δικαστήρια, απειλές, βία, συμπλοκές, επιθέσεις σε επόπτες, ψεύτικα γκολ, οφσάιντ, πέναλτι- μαιμού και άλλα που δεν δόθηκαν… Με πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων που λένε την αλήθεια και δεν υποστηρίζουν συμφέροντα.
Ακόμη και να υπήρχαν όμως, θα γίνονταν με το σταγονόμετρο και θα είχαν πάνω τους μία νοητή ασπίδα ειλικρίνειας και ανθρώπινου λάθους να διορθώνει αυτά τα λάθη.
     Πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι της κατάστασης ότι ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μία ή δύο-τρεις ομάδες. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ακόμη και οι μικρές κατηγορίες, οι αλάνες, όπου κλωτσάνε τη φαγωμένη, από το χώμα και τα πετραδάκια, μπάλα για πρώτη τους φορά τα παιδιά…
       Κι όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, στους οποίους ευχόμαστε «καλή επιτυχία» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπενφίκα, όμως έχει μεγάλη ανάγκη να δει και κατάματα τα προβλήματα, που το δυναμιτίζουν και φουντώνουν τον οπαδισμό και τα επεισόδια. Στο κάτω-κάτω δεν παύουν να είναι αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων με ξένες! Και για όσους βγάλουν το πρόχειρο και οπαδικό συμπέρασμα «δεν είναι στο πλευρό μας, γιατί ζηλεύουν με τις επιτυχίες μας», γράφω εκ των προτέρων ότι πέφτουν έξω.
      Κι όμως, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα!
Πηγή: gazzetta.gr

Αλά Μπάγερν, Ρεάλ, Μίλαν, Μπάρτσα, Ίντερ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τον…μοναδικό τρόπο για να αποκλείσει ο Ολυμπιακός τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ! 
Ήδη ο Ολυμπιακός έχει μία εκπληκτική σεζόν φέτος στην Ευρώπη. Διότι, εκπληκτική σεζόν είναι να κοντράρεις στα ίσια και στα δύο παιχνίδια σου την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί, να βάλεις έξι γκολ σε δύο ματς στην πρωταθλήτρια Βελγίου Άντερλεχτ και να αποκλείσεις χωρίς να χάσεις ολόκληρη Μπενφίκα, φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ και φετινή μακράν πρώτη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα όρια μίας «εκπληκτικής σεζόν» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα επιχειρήσει να ξεφύγει! Να φτάσει στο επόμενο επίπεδο της υπέρβασης. Το ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι οφθαλμοφανές. Αν είμαστε ρεαλιστές, αγγίζει τα όρια του θαύματος. Πρέπει ο πρωταθλητής Ελλάδας να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας, δηλαδή την κάτοχο του τίτλου στο πιο πλούσιο πρωτάθλημα της Ευρώπης, που μάλιστα τυγχάνει να είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ εδώ και μία ολόκληρη 20ετία.
Ξέρετε από ποιες ομάδες αποκλείστηκαν τα προηγούμενα εφτά χρόνια οι αγγλικοί σύλλογοι στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ; Από Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ! Τέλος. Μέχρι εκεί. Μόνο αυτές οι πέντε μεγάλες ομάδες-πρωταθλήτριες Ευρώπης-απέκλεισαν αγγλικούς συλλόγους στη διοργάνωση και στη φάση των νοκ άουτ: στους 16, στους 8, στους 4. Σας αρκεί;
Βεβαίως, αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι; Καμία ομάδα σε αυτή τη φάση δεν είναι χαμένη από χέρι. Αρκεί να είναι έτοιμη να μπει στο γήπεδο και να το πάει στο 100% της. Αποφασιστικά, δυνατά, συγκεντρωμένα, πειθαρχημένα, έξυπνα, διαβασμένα. Και με τύχη. Και με συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Με ενθάρρυνση όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται και με σφύριγμα όταν αντίπαλος επιτίθεται. Με χωρίς όρια στη φωνή, αλλά με όρια στη συμπεριφορά.
Δύο παιχνίδια είναι. Σε 180 λεπτά όλα γίνονται. Οι πιθανότητες είναι λίγες. Το ζητούμενο είναι να τις παίξεις. Όλες. Μέχρι την τελευταία. Να φτάσεις στα όριά σου. Αυτό που λέμε υπέρβαση. Κι οι 14 που θα παίξουν απόψε. Κι ο προπονητής. Κι ο κόσμος. Αν το κάνεις, εφόσον περάσεις θα έχεις κάνει κάτι απίστευτο. Κι εφόσον αποκλειστείς, κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Θα χειροκροτηθείς απ΄όλους.
Άρα, ο Ολυμπιακός απόψε πρέπει να φτάσει στα όριά του. Πρέπει να μπορέσει να βρει μία ισορροπία ανάμεσα στο α΄ημίχρονο του με την Παρί στο Φάληρο και στο α΄ ημίχρονό του με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Κι ισορροπία σημαίνει ότι ένα καλό ημίχρονο σε τέτοιο επίπεδο δεν αρκεί...
Προσωπικά, δεν θα άλλαζα θεαματικά την ενδεκάδα που πήγε τόσο καλά στη φάση των ομίλων. Διότι ήδη δεν υπάρχουν τέσσερις από εκείνη την ομάδα: Σιόβας, Σαβιόλα, Βάϊς, Μήτρογλου. Αλλά κατά βάθος ξέρω ότι ο Μίτσελ 99% θα έχει δίκιο στις όποιες επιλογές του. Μακάρι κι απόψε να έχει λίγο από το άστρο του (κι ο Ρομπέρτο επίσης…)!
Πηγή: gazzetta.gr

«Μπόρα» η Μπορούσια!!

Ποιες απουσίες, ποια παγωνιά, ποια Ζενίτ; Η Ντόρτμουντ ήταν σαρωτική στην Αγ.Πετρούπολη και νικώντας με 4-2 αρχίζει ήδη να κάνει όνειρα μέχρι τα περσινά της κατορθώματα στο Champions League.

«Μπόρα» η Μπορούσια
Καταιγιστική ήταν η Ντόρτμουντ στην Αγία Πετρούπολη και συντρίβοντας με 4-2 τη Ζενίτ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ΚΑΙ στο φετινό Champions League μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια.

Με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι (61’, 71’) και από ένα των Μχιταριάν (4’) και Ρόις (5’), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέβαλε το νόμο της και είχε τις απαντήσεις κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να σηκώσουν κεφάλι (57’ Σατόφ, 69’ πεν. Χουλκ). Σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κρατώντας όλη την άμυνα της Μπορούσια ελλείψει Χούμελς και Σούμποτιτς.

Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ με κορυφαίους την τριάδα, Ρόις (1 γκολ-1 ασίστ), Λεβαντόφσκι (2 γκολ) και Πίστσεκ (1 ασίστ) έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ζενίτ και πήρε νίκη-πρόκριση με το εμφατικό 4-2. Στο 5’ είχε κριθεί η πρόκριση, μιας και με τον Μικχταριάν και τον Ρόις η γερμανική ομάδα είχε βάλει θεμέλια νίκης. Θετική η παρουσία του Παπασταθόπουλου (έπαιξε και στα 90 λεπτά) με μόνο ψεγάδι το λάθος στο πρώτο γκολ της Ζενίτ όπου έχασε τη μπάλα – μάλλον με φάουλ – στο ξεκίνημα της φάσης

H Ντόρτμουντ κατόρθωσε μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο «Πετρόφσκι» και να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης. Στο 4ο λεπτό μετά από προσωπική προσπάθεια του Ρόις που κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Λόμπαρτς, η μπάλα έφτασε στον Μικχταριάν που κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβει να συνέλθει η Ζενίτ από το σοκ, η Ντόρτμουντ «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Σαχίν έβγαλε σέντρα, ο Γκροσκρόιτς έστρωσε στον Ρόις και αυτός με αριστερό σουτ έκανε το 0-2.

Η Ζενίτ προσπάθησε να μπει πιο συμμαζεμένη στο δεύτερο μέρος και στο 57’ κατόρθωσε να μειώσει. Σε μια φάση που αρχικά ίσως έγινε και φάουλ στον Παπασταθόπουλο, ο Χουλκ πήρε τη μπάλα άλλαξε με τον Σατόφ, ο Ροντόν μπήκε στη φάση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και ο Σατόφ από κοντά έκανε το 1-2. Η απάντηση των Γερμανών, ήταν άμεση. Ο Πίστσεκ γύρισε τη μπάλα στον Λεβαντόφσκι στο 61’ και ο Πολωνός έκανε το 1-3. Το ματς έγινε ροντέο μετά απ’ αυτή την εξέλιξη. Η Ζενίτ μείωσε εκ νέου με τον Χουλκ σ’ ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φαϊζουλίν από τον Πίστσεκ, αλλά δύο λεπτά αργότερα από ωραία πάσα του Ρόις, ο Λεβαντόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τη Ντόρτμουντ με τους Γερμανούς να κρατούν το ματς ως το τέλος. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχω τον Ετό, αλλά είναι 32 ετών, μπορεί και 35» (vid)

Την επιθυμία του να αποκτήσει η Τσέλσι τον Φαλκάο, εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας παράλληλα με κάπως υποτιμητικό τρόπο για τον Σάμουελ Ετό.

«Έχω τον Ετό, αλλά είναι 32 ετών, μπορεί και 35» (vid)
Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο με Ελβετό επιχειρηματία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χορηγού της Τσέλσι, αποκάλυψε το «Canal Plus».

Πρόσφατα αναφέρθηκε μέσω δημοσιευμάτων του αγγλικού Τύπου ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τον Φαλκάο στους «μπλε» και σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτό το εκμυστηρεύτηκε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης.

Μάλιστα, έκανε και ένα σχόλιο, που πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις, για τον Σάμουελ Ετό, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στην Ίντερ, κατακτώντας μάλιστα το 2010 το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το πρόβλημα είναι ότι μου λείπει ένας επιθετικός», ανέφερε αρχικά ο 51χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Έχω τον Ετό, αλλά είναι 32 ετών, μπορεί και 35… ποιος ξέρει».



Σε ότι αφορά τον Φαλκάο, επεσήμανε: «Χρειάζομαι έναν επιθετικό και ο Φαλκάο έχει ανάγκη από άλλη ομάδα. Ένας παίκτης σαν και αυτόν δεν είναι για να παίζει μπροστά σε 3.000 κόσμο. Η Μονακό είναι ομάδα για κλείσεις την καριέρα σου». Πηγή: sport-fm.gr

Θρύλος… έτοιμος για όλα!!

Χωρίς εκπλήξεις και με το αναμενόμενο σχήμα αποφάσισε να παρατάξει ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Θρύλος… έτοιμος για όλα
Ο Μίτσελ δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα που επέλεξε για τον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ ((21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τους παίκτες που λίγο-πολύ όλοι ανέμεναν για το αρχικό σχήμα.

Έτσι, ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Σαλίνο στο δεξί και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στόπερ θα είναι οι Μανωλάς και Μαρκάνο, ενώ αμυντικά χαφ οι Εντινγκά και Μανιάτης. Στη θέση του δεξιού εξτρέμ θα είναι ο Κάμπελ και στο απέναντι άκρο ο Πέρες, ενώ ο Τσόρι θα κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που θα είναι ο Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Βαλντές και Φουστέρ.

Η ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ
Δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη ο Ντέιβιντ Μόγιες στους «11» που θα ξεκινήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό.

Κάτω απ’ την εστία της Γιουνάιτεντ θα είναι ο Ντε Χέα, με τον Σμόλινγκ δεξί μπακ, τον Εβρά αριστερά και δίδυμο στην άμυνα τους Φέρντιναντ και Βίντιτς.

Κάρικ και Κλέβερλι θα βρίσκονται στον χώρο του κέντρου, με τους Βαλέντσια και Γιανγκ να βρίσκονται στα δύο άκρα και τους Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιανουζάι έμεινε εκτός αποστολής! Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Λίντεγκααρντ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Γκιγκς, Καγκάβα, Ερνάντες και Γουέλμπεκ.
 Πηγή: sport-fm.gr

Ευθεία επίθεση της ΠΑΕ Άρης στην ΚΜΑ!!

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΚΜΑ για τρομοκρατία, «πεσίματα» και απειλές, εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης. Παράλληλα τόνισε πως αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Ευθεία επίθεση της ΠΑΕ Άρης στην ΚΜΑ!
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον Άρη. Και δεν είναι μόνο αγωνιστικά.

Αυτή τη φορά η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΚΜΑ, με την οποία την κατηγορεί για απειλές, «πεσίματα» και τρομοκρατία, ενώ θέλησε να προοιδοποιήσει πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξει παραπομπη των φυσικών αυτουργών στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Επειδή με αφορμή τη δήθεν σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΜΑ έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία για δήθεν διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης, ο Πρόεδρος και το διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ κάνουν γνωστό ότι κανείς τους δεν προτίθεται να παραστεί, πολύ δε περισσότερο να απολογηθεί σε μια παράνομη γενική συνέλευση, την ώρα που διεξάγεται ένας αδυσώπητος αγώνας για να διασωθεί η ποδοσφαιρική μας ομάδα. Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο καταστατικό της ΚΜΑ θα διαπιστώσει την παράνομη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς και την παράνομη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης, όταν και ο νόμος σαφώς ορίζει: «Η διοίκηση συγκαλεί τη συνέλευση στις περιπτώσεις που ορίζει το καταστατικό» (Βαθρακοκοίλης: Αρθρο 95).
Στο άρθρο 23 παρ. 4 σαφέστατα ορίζεται: Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δ.Σ. ή από έξι συνεδριάσεις ανεξαρτήτως σειράς μέσα σε δώδεκα μήνες, θεωρείται χωρίς άλλη διαδικασία ότι παραιτήθηκε, εκπίπτει από το αξίωμά του και αναπληρώνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου αυτού.
Επομένως η σύγκληση της Γ.Σ. έγινε από αναρμόδια πρόσωπα διότι όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά
1.- Επιστρατεύτηκε και ψήφισε ο Τατάκης που δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις από τον Οκτώβριο (πάνω από 6 και θεωρείται ότι έχει παραιτηθεί
2.- Επιστρατεύτηκε και ψήφισε από το τηλέφωνο ο Μισυρλής που έχει παραιτηθεί από τον Ιανουάριο 2014 (δημοσιοποίησε την παραίτησή του).
3.- Επιστρατεύτηκαν και ψήφισαν από το τηλέφωνο οι Τανούλας, Ταμπακούλης που ανακοίνωσαν στο Συμβούλιο περί τα τέλη Δεκεμβρίου ότι παραιτούνται και από τότε απουσιάζουν.
4.- Από τη γραμματική διατύπωση της παρ. 4 του άρθρου 23 φαίνεται ότι το καταστατικό απαιτεί φυσική παρουσία πέντε μελών του Δ.Σ. και όχι τηλεφωνική.
Άρα καθώς η σύγκληση της Γ.Σ. από αναρμόδια πρόσωπα ή όργανα καθιστά τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τη συνέλευση απόλυτα άκυρες και η ακυρότητα αυτή μπορεί να προταθεί από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, η απόφαση μας για μη παρουσία σε αυτήν την παράνομη συνέλευση θεωρείται επιβεβλημένη, ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να καλέσουμε να μην παραστούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΚΜΑ.
Η προσπάθεια να επιβληθούν με απειλές και βία, αυτών που, όχι μόνο επέβαλαν από την αρχή της χρονιάς την καταστροφική διοίκηση Ηλιάδη, αλλά και ένοχα σιώπησαν όλο το αυτό διάστημα, γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντά τους, δεν θα βρει συμμάχους στους οπαδούς που επιθυμούν να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την σωτηρία της ομάδας και απεύχονται την αλλοτρίωσή της με αλλαγές ΑΦΜ.
Να ρωτήσουμε τέλος τον πρόεδρο της ΚΜΑ και όποιον άλλο θέλει και μπορεί να απαντήσει.
Που πήγαν τα χρήματα που εισπραχθήκαν φέτος από την Άρης Εμπορική;
Γιατί πληρώθηκε ο μάνατζερ Δαδάλας μέσα στον Νοέμβριο 66.000 ευρώ για τη διαμεσολάβησή του στην έλευση του προπονητή Μιλίνκοβιτς και έμειναν κατά το ίδιο διάστημα απλήρωτοι οι Ουντόζι, Έλσνερ και Ιμπέ με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και να αποδυναμωθεί η ομάδα. Λεπτομέρεια είναι ότι ο ως άνω προπονητής με τους συνεργάτες του στοίχισε για 57 ημέρες 139.000 ευρώ.
Ποιοι συναντούνται κατ’ επανάληψη με τον «μούτσο» για να αναλάβουν διοικητικό ρόλο;
Γιατί ο Στεφανίδης τηλεφωνεί σε παίκτες του Άρη μαζί με τον Μιλίνκοβιτς εδώ και μέρες, ενώ η ομάδα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα,
Γιατί δεν ακούμε από όλους αυτούς τους κατ’ επίφαση διαμαρτυρόμενους την αντίδρασή τους για τις επαναλαμβανόμενες σφαγές της ομάδας;
Γιατί απορούν για την επιθετική στάση του Δικαστηρίου κατά την αναβολή της εκδίκασης του ανοίγματος για το άρθρο 99 και την απώλεια της προσωρινής διαταγής, όταν η ίδια αυτή σύνθεση δικαστηρίου απέρριψε την πρώτη αίτηση της ΠΑΕ ως προσχηματική;
Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς τους όταν ο Ηλιάδης κατασπατάλησε μέχρις τις 20 Δεκεμβρίου κάθε προσδοκώμενο πόρο της ΠΑΕ αφήνοντας άπαντες (προσωπικό και παίκτες) απλήρωτους για σωρεία μηνών; Τώρα τους έπιασε ο πόνος;
Τα ερωτήματα αυτά αλλά και πολλά άλλα θα απαντηθούν σίγουρα όταν τελειώσει αυτή η μαρτυρική χρονιά και ο Άρης μας έχει παραμείνει στην Σουπερλίγκα, κόντρα στις επιθυμίες των πρωτεργατών αυτής της νέας συμφεροντολογικής επίθεσης εναντίον μας.
Τέλος δηλώνουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησής μας με «πεσίματα» και απειλές δεν πρόκειται να έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά την παραπομπή των φυσικών αυτουργών στον Εισαγγελέα».

Αναχωρεί για Λισαβόνα με πίστη για το θαύμα!

Με πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει τo εις βάρος του σκορ, αναχωρεί την Τρίτη ο ΠΑΟΚ με προορισμό την Πορτογαλία για το ματς με την Μπενφίκα, για τους «32» του Europa League.

Αναχωρεί για Λισαβόνα με πίστη για το θαύμα
Με πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά χωρίς τους Μιγκέλ Βίτορ και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, οι οποίοι έχουν μείνει εκτός αποστολής, αναχωρεί ο ΠΑΟΚ με προορισμό την Πορτογαλία για τον επαναληπτικό με την Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Europa League.

Νωρίτερα, όμως, προπονήθηκαν κανονικά όσοι θα ταξιδέψουν στην Λισαβόνα, σε πρόγραμμα σύντομης διάρκειας και χαμηλής έντασης, αλλά και όσοι θα παραμείνουν στην Θεσσαλονίκη.

Στα θετικά, το γεγονός πως ο «Σάλπι» γυμνάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ, αντίθετα, ο Μιγκέλ Βίτορ δεν προπονήθηκε καθόλου.

Υπενθυμίζεται πως η αποστολή απαρτίζεται από τους: Γλύκο, Γκσπούρνινγκ, Λίνο, Τζαβέλλα, Κατσουράνη, Ινσαουράλδε, Σκόνδρα, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνη, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Γεωργιάδη, Βούκιτς, Αθανασιάδη.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»!

Τη δυσαρέσκειά της για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της κατασκευής του αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Θέρμης εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»!
Με αφορμή τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου, στην περιοχή της Θέρμης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της.

Συν τοις άλλοις τόνισε πως δεν σκοπεύουν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ αναμένεται και απόφαση του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αιχμάλωτος» του παραλογισμού της ελληνικής γραφειοκρατίας παραμένει ο ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια του συλλόγου να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Δήμο Θέρμης, ένα έργο ύψους τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θέσεις εργασίας, σταματάει συνεχώς σε εμπόδια που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης επιμένει να τοποθετεί στο δρόμο του.

Από τον Οκτώβριο 2013 οπότε ο Δήμος Θέρμης ενέκρινε τη διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού – πλήρως συμμορφούμενου στις προδιαγραφές της νομοθεσίας – μακροχρόνιας μίσθωσης της επιλεγμένης έκτασης μέχρι και σήμερα, το έργο παραμένει μπλοκαρισμένο δίχως ουσιαστικό λόγο.

Τα νομικά τμήματα του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνεργάστηκαν για την απολύτως νομότυπη σύνταξη των όρων του διαγωνισμού, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού. Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Καρούντζος προέβαλλε μικρές, μεγάλες ή ακόμα και γελοίες αντιδράσεις για την μη έγκριση των όρων.

Μια από τις ενστάσεις του κ. Καρούντζου ήταν η απαίτηση της έγκρισης της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας διότι η έκταση ήταν χαρακτηρισμένη ως βοσκοτόπι. Κάτι που μετά την υπογραφή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Θέρμης από τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρο Καλαφάτη, έχει πάψει να ισχύει.
Οι όροι του διαγωνισμού ανασυντάχτηκαν βάσει του σκεπτικού της πρώτης απόρριψης προκειμένου να πληρούν και τόσο τις προδιαγραφές του νόμου όσο κι εκείνες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και βρίσκονται ξανά στα χέρια του κ. Καρούντζου εδώ και σχεδόν δέκα μέρες. Η συνεχιζόμενη σιωπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί και απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δυσλειτουργία του ελληνικού κράτους.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας παρατηρείται το φαινόμενο της… δαιμονοποίησης των επενδύσεων ή της τακτοποίησης οικονομικών εκκρεμοτήτων με άμεση καταβολή χρημάτων. Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει στείλει αμέτρητες επιστολές στον Πρωθυπουργό, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τους αρμόδιους υπουργούς και δημόσιες υπηρεσίες με την πρόταση να πληρώσει άμεσα το κεφάλαιο των χρεών του συλλόγου.

Το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, επιλέγει να υπεκφεύγει διαρκώς πίσω από προφορικές διαβεβαιώσεις, δίχως να απαντά υπεύθυνα και δεσμευτικά στο αίτημα του ΠΑΟΚ ή έστω στις σχετικές επερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της ΠΑΕ και αναμένει την απόφαση του μεγαλομετόχου, κ. Ιβάν Σαββίδη».

Αιχμές και πάλι… αιχμές!!

Αιχμές και πάλι… αιχμές!Κατά πάντων στρέφονται οι ποδοσφαιριστές του Άρη σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Σε αυτή αφήνουν αιχμές κατά του διαιτητή, των αστυνομικών Αρχών στο ματς των Χανιών καθώς και σε άτομα που έχουν σχέση με την ομάδα.

«Είναι να απορεί κανείς γιατί όταν οι ίδιοι βρίσκονται στην ομάδα, δεν είχαν λέξη να πουν για τα προβλήματά της», αναφέρει και καταλήγει… «Σταματήστε επιτέλους να κάνετε κακό στον Άρη».

Αναλυτικά ανακοίνωση των παικτών του Άρη για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά…

«Τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στον αγώνα με την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γι’ αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια, υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

1. Όλη η Ελλάδα είδε ότι στη φάση του γκολ «φάντασμα» που έδωσε τελικά τη νίκη στον Πλατανιά, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Σε ό,τι μας αφορά, δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα και για εμάς, το τελικό σκορ είναι 1–1.

2. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του διαιτητή Μάνταλου, ο οποίος απώθησε και εξύβρισε ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, αντιδρώντας ως «ταύρος εν υαλοπωλείω», ενώ εκ του ρόλου του, είχε την υποχρέωση να κατευνάσει τα πνεύματα. Καταδικάζουμε επίσης, την αυθαίρετη απόφασή του να αποβάλει δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας (Μπουγαΐδης, Μπακασέτας) χωρίς προφανή λόγο, επικαλούμενος απολύτως ανακριβή «γεγονότα». (Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο του αγώνα)

3. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας αλλά και την απογοήτευσή μας για τη στάση που επέδειξε η Ελληνική Αστυνομία (ΜΑΤ) απέναντί μας, η οποία προφανώς δε συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή της.

4. Εκφράζουμε επίσης τη δυσαρέσκειά μας για την αντιμετώπιση την οποία έχουμε από το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο μεταδίδει τους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν προβληθεί σημαντικές δηλώσεις που έχουν γίνει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, μετά τη λήξη των αγώνων. Επίσης, διαμαρτυρόμαστε για την άνιση μεταχείριση από το κανάλι, σε σχέση με άλλες ομάδες και συναδέλφους μας.

5. Εμείς οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για την πορεία της ομάδας, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει την σωρεία «ανθρώπινων» διαιτητικών λαθών που μας έχουν οδηγήσει σε αυτήν την βαθμολογική θέση.

Την στήριξή τους στην ομάδα, πάντως, οφείλουν να προσφέρουν και πρώην παράγοντες, προπονητές και στελέχη, οι οποίοι με τις δηλώσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, μόνο κακό προκαλούν.

Είναι να απορεί κανείς γιατί, όταν οι ίδιοι βρίσκονταν στην ομάδα, δεν είχαν λέξη να πουν για τα προβλήματά της. Φαίνεται ότι τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή και ότι αυτό που τους ενδιαφέρει και τώρα, όπως και τότε, είναι να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Σταματήστε επιτέλους να κάνετε κακό στον ΑΡΗ!

6. Όπως οι φίλαθλοι της ομάδας θα είναι δίπλα μας μέχρι και την τελευταία στιγμή, έτσι και εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Υ.Γ. Το φύλλο αγώνος «ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΡΗΣ» είναι γραμμένο με διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες…… Μήπως τελικά ο κος Μάνταλος δεν ήταν τόσο σίγουρος για όλες τις αποφάσεις που πήρε…;

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ».

Σκόρδας: «Ο εχθρός στον Άρη είναι εντός»!

Για ανθρώπους που θέλουν να γίνει στον Άρη ό,τι έγινε στην ΑΕΚ έκανε λόγο ο Λάμπρος Σκόρδας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν θα τους κάνω το χατίρι», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Σκόρδας: «Ο εχθρός στον Άρη είναι εντός»!
Κάποιοι εκ των έσω στον Άρη προσπαθούν να επαναλάβουν την ιστορία της ΑΕΚ, υποβιβάζοντας την ομάδα στη Γ’ Εθνική, όπως τόνισε ο Λάμπρος Σκόρδας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αυτό το παραμυθάκι που έγινε με την ΑΕΚ και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, δεν μπορεί να περάσει και στον Άρη. Αυτό το παραμύθι έχει δράκο και εγώ τον φοβάμαι τον δράκο», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Ο Άρης έχει 100 χρόνια ιστορίας και όσα έχει πετύχει τον κάνουν σεβαστό σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα τους κάνω το χατίρι και θα προσπαθήσω να κρατήσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία».



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάμπρος Σκόρδας στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για τα όσα έγιναν στα Χανιά

«Στα Χανιά υπήρχε μία πρωτοφανής αλλοίωση αποτελέσματος. Εσείς βλέπετε κάτι διαφορετικό; Ήταν ένα παιχνίδι που κρινόταν πιθανώς να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ο Άρης προσπαθεί να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα ήταν καλύτερη και, λόγω κάποιων αποφάσεων, πήγαν να μας καταδικάσουν».

Για τη φάση του γκολ που μέτρησε εις βάρος των «κίτρινων»

«Ο βοηθός ήταν έξι μέτρα από τη γραμμή και πρέπει να έχει μάτια… σαύρας για να καταλάβει τι έγινε εκεί. Στον NovaΣΠΟΡ FM Χανίων δήλωσε ότι ξεγελάστηκε και παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Δεν είναι ένα οφσάιντ, αφού μιλάμε για ένα γκολ που δεν έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή και φεύγει για τη σέντρα. Έπρεπε να σκεφτεί αν ήταν γκολ. Δεν μιλάμε για ένα λάθος. Όταν αυτή η ιστορία ξεπερνάει τα όρια, ο Άρης δεν είναι σύλλογος του επιπέδου “πέστε κάτω”.

Σε ένα παιχνίδι Άγιαξ-Τβέντε μπήκε ένας οπαδός χτύπησε τον τερματοφύλακα και ο διαιτητής απέβαλε τον παίκτη και η ομάδα του σηκώθηκε και έφυγε, και το ματς επαναλήφτηκε. Θα έπρεπε να σκεφτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αν θέλει να κερδίσει από αυτό.

Έχει δώσει πέντε διαφορετικά φάουλ που δεν είναι κανένα. Ο κ. Μάνταλος έχει κάνει τεράστια λάθη, επέτρεψε να μπαίνουν αστυνομικοί και να χτυπούν τους παίκτες. Απαγορεύεται να χτυπάει ένας διαιτητής παίκτες, όπως ο Μπακασέτας και τον γυμναστή της ομάδας μας.

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν μπορεί να ορμάει ο διαιτητής. Το “πάμε να φύγουμε κύριοι”, κολλάει στο γεγονός ότι δεν μπορεί να χτυπάει ο διαιτητής τους παίκτες, να επιτρέπει στα ΜΑΤ να μπουν στο γήπεδο που είναι χώρος εργασίας για τους παίκτες.

Μιλάμε για πρωτοφανή συμπεριφορά των διαιτητών, με τον Μάνταλο να μην αποβάλει όσους πρέπει να αποβάλει. Γύρισε μετά από 15 λεπτά από τα αποδυτήρια και απέβαλε τους ποδοσφαιριστές που είχαν τη μικρότερη συμμετοχή στα περιστατικά.

Αν του το είπε ο βοηθός έπρεπε να γράψει ότι ο βοηθός του είπε: “της … μάνας του κτλ…”. Είναι υποχρεωμένος να τα γράψει στο φύλλο αγώνα, αφού έτσι λέει ο κανονισμός. Έπρεπε να αναφέρει και τα ονόματα των παικτών και το τι του είπε ο καθένας ξεχωριστά.

Έχετε δει σε άλλη χώρα ομάδα, όπως είναι στην Ελλάδα ο Άρης, να έχει άσχημη διαιτησία σε κάθε αγωνιστική. Η προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση να στρώσει η ομάδα και να τα καταφέρει αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Όταν κάποιος παίρνει μία τέτοια απόφαση και καταδικάζει μία ομάδα, ή παρατάει το σημαιάκι του ή τα παίρνει από κάπου
».

Για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται από την «Κοινωνία Μελών Άρη» και τον «Super 3»

«Κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν με προσωπικά συμφέροντα στην ΠΑΕ και κάποιοι άλλοι είναι παραμάγαζα κάποιων άλλων. Το έχω πει στη Λίγκα και τους τόνισα πως όταν θέλουν να είναι συνέταιροι δεν μπορούν να τρώνε ο ένας τον άλλο.

Κάποια αποτελέσματα που μοιάζουν μαγικά, δεν είναι επειδή παίζουν… Playstation, αλλά επειδή κάποιοι δεν παίζουν! Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από το ποδόσφαιρο και αυτό δεν έχει προβληματίσει κανέναν. Αν δεν είχε γίνει αυτή η συζήτηση, δεν θα με είχατε πάρει τηλέφωνο.

Δεν δίνετε σημασία στην ουσία, αλλά στα πράγματα που σας βολεύουν. Κανείς δεν ασχολείται για το ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Βελλής μπορεί να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ο κ. Βελλής επειδή είναι νέος στο ποδόσφαιρο και είχε βάλει θέμα να μην υπάρχουν δανεικοί ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Βελλής ήρθε και κέρδισε στο Χαριλάου. Αν δεν υπήρχαν οι δανεικοί και υπήρχαν ιδιωτικά συμφωνητικά ή με ρήτρες, θα το ήξερε κανείς. Ή μιλάμε για ποδόσφαιρο ή μιλάμε για Κουμ Καν.

Όσον αφορά την ανακοίνωση, στο παρελθόν είχαν φέρει τον Αθανασιάδη, μετά τον Κόντη και πρόσφατα τον Ηλιάδη. Όλοι αυτοί βλέπουν ως ευκαιρία να παίζει η ομάδα στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια να πέσει στη Γ’ Εθνική.

Είχαν εκμεταλλευτεί τα μαγαζιά και επειδή ήρθε ο Σκόρδας και έπεσε στη μαρμίτα, τώρα αντιδρούν. Υπάρχουν αρκετά περιστατικά που δεν αφορούν εσάς, αλλά εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαλύουν μέρα με τη μέρα τον Άρη. Ο μόνος που χάνει είμαι εγώ, αφού μου έχουν κατασχέσει την περιουσία. Έχω φυλακίσεις σε βάρος μου, και αν πέσει η ομάδα θα χάσω την κινητή και ακίνητη περιουσία μου.

Ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες και δεν θέλω να πέσει, επειδή τον αγαπώ περισσότερο από τη ζωή μου. Με απειλές προσπαθούν να κάνουν μία συζήτηση για να έχουμε να λέγαμε, όταν εδώ και 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα από τις κινήσεις του Ηλιάδη. Ο Άρης είναι αδύναμος αυτή τη στιγμή, αφού κάποιοι θέλουν να τον πάνε σε συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και βρίσκουν ευκαιρία τα παραμάγαζα να δέχεται περισσότερη πίεση.

Όταν ο Άρης ήταν δυνατός το 2008, δεν είχε η ομάδα τέτοια υποστήριξη. Αυτό το παραμυθάκι που έγινε με την ΑΕΚ και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, δεν μπορεί να περάσει και στον Άρη. Αυτό το παραμύθι έχει δράκο και εγώ τον φοβάμαι τον δράκο. Ο Άρης έχει 100 χρόνια ιστορίας και όσα έχει πετύχει τον κάνουν σεβαστό σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα τους κάνω το χατίρι και θα προσπαθήσω να κρατήσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία
».

Για το ποιοι προσπαθούν να καταδικάσουν τον Άρη

«Υπάρχει μία μεγάλη προϊστορία στο θέμα του Άρη. Και πέρσι και φέτος προσπαθούμε να σώσουμε την ομάδα, όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από το 20009 υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της ομάδας και έχουν αλλάξει την ομάδα, καταχρεώνοντας την και τη διέλυσαν. Στόχος τους είναι να την υποβιβάσουν στη Γ’ Εθνική, όπως έγινε και με την ΑΕΚ.

Κάποιοι δεν λένε να αφήσουν από τα χέρια τους τον Άρη. Κάποιοι έλεγαν πως υπεύθυνος είναι ο Σκόρδας, αλλά άλλοι έχουν συμφέροντα. Το καλοκαίρι βρέθηκε στη διοίκηση ο Ηλιάδης, χωρίς να μείνει ούτε ένας παίκτης από το ρόστερ της περσινής σεζόν. Είναι πρωτοφανές κάτι τέτοιο. Είχε δικαίωμα να κρατήσει τέσσερις παίκτες με την ανανέωση των συμβολαίων τους, όπως ο Παπαζαχαρίας, ο Ζαραδούκας, ο Παπαστεριανός και έκανε μεταγραφές νεαρών παικτών.

Από τις 20 Δεκεμβρίου ο Άρης έχασε και τους ξένους του, αφού είχαν φύγει όλοι. Ήταν προσχεδιασμένο να φτάσει στη διάλυση. Δεν υπήρχαν ούτε τηλεοπτικά έσοδα, αφού όλα είχαν δοθεί στην ΕΠΟ. Ο Ηλιάδης και όσοι τον σιγοντάρουν, που θέλουν να ρίξουν την ομάδα, είχαν μοιράσει τα χρήματα, όπως συνέβη τον Νοέμβριο που πληρώθηκε ένας μάνατζερ 66.000 ευρώ ως αμοιβή για την προπονητή του Μιλίνκοβιτς. Ο Μιλίνκοβιτς για τρεις μήνες στοίχισε 139.000 και δεν έδωσαν έναν ανάλογο ποσό για να μείνει στην ομάδα ο Ουντότζι
».

Για το αν υπάρχουν εκ των έσω στήσιμο του Μάνταλου και άλλων διαιτητών:

«Υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων που προσπαθεί να εντάξει την ομάδα στα νέα πράγματα. Υπάρχει μία φιλολογία και για τον κ. Δημητριάδη. Ο Άρης είναι αδύναμος, απροσανατολισμένος σε κατευθύνσεις ομαδοποίησης που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν. Θέλουν να τον βάλουν σε ένα άρμα του κ. Μελισσανίδη και άλλοι σε εκείνο του κ. Μαρινλάκη.

Μπορεί να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθησες όλα αυτά τα χρόνια, όμως ποτέ δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένας σύλλογος όπως είναι ο Άρης και βρίσκονται στον τρόπο να επιβιώνουν στην Α’ Εθνική.

Όλοι ξέρουν ότι δεν επιβιώνεις αν δεν έχεις επαφές και δεν επηρεάζεις διαιτησίες. Αν ανεβήκαμε πέρσι σε άρμα γιατί είχε δοκάρι ο Σουμπίνιο, γιατί αποβλήθηκε ο Αγκάνθο και έπαιζε με δέκα ο Άρης; Τι βάση έχουν όλα αυτά;

Υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζομαι. Με τον Πανιώνιο που ευνοήθηκε ο Άρης; Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει μεγάλη φιλολογία για τον Άρη και τα άρματα.

Επειδή πίστευα ότι ο Άρης πρέπει να σωθεί, έκαναν “επίθεση εφόδου” και πήραν οι ίδιοι άνθρωποι την ομάδα και οδηγήθηκε στη διάλυση. Με τον Πανιώνιο, και την φάση που λέτε με τον Τάτο, γιατί δεν αποβλήθηκε και o αντίπαλος του.

Στα Γιάννενα ο Τάτος δέχεται τρεις μπουνιές από παίκτη του ΠΑΣ και αποβάλλεται και εκείνος. Και στη Βέροια υπάρχει ανάλογο ζήτημα, όπου τον τραβάει ο παίκτης στο τέλος του αγώνα και φαίνονται οι θηλές του και δεν το είδε από τα τρία μέτρα ο διαιτητής.

Ο Άρης έχει σε βάρος του κακές διαιτησίες με όλες τις ομάδες που προσπαθούν να σωθούν. Έχω δίκιο στα όσα λέω
».

Δεν κάνει πίσω ο Βελλής!!

Αποφασισμένος να αποσύρει τον Απόλλωνα Σμύρνης από το πρωτάθλημα παρουσιάζεται ο Σταμάτης Βελλής, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται άμεσα.

Δεν κάνει πίσω ο Βελλής
Μετά το πρόσφατο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Πανιώνιο, ο ιδιοκτήτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε πως:

«Αν η ομάδα αυτή δεν είχε την ιστορία που έχει και αν δεν σεβόμουν τους άμοιρους οπαδούς της προσωπικά θα την σταματούσα από τώρα στο να παίζει στο πρωτάθλημα».

Σύμφωνα, όμως, με σημερινό δημοσίευμα του Goal, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μοιάζει αποφασισμένος να αποσύρει τον Απόλλωνα από το πρωτάθλημα και ο ίδιος να αποχωρήσει από τη διοίκηση του συλλόγου.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται κύκλους της διοίκησης, οι οποίοι ανέφεραν ότι πιθανόν να μην περιμένει ούτε καν να τελειώσει τη χρονιά, ενώ το περιβάλλον του τόνιζε ότι δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και έχει προγραμματιστεί Γ.Σ. της ΠΑΕ, ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα έχουν στο μέλλον.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν Γκοϊάν στον Αστέρα!

Την κατάσταση του Ντορίν Γκοϊάν – και μετά του Μπράιαν Λούι- περιμένει να δει στη σημερινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης ο Στάικος Βεργέτης εν όψει του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Περιμένουν Γκοϊάν στον Αστέρα
Αγωνία επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης για την κατάσταση του Ντορίν Γκοϊάν και στη συνέχεια για τον Μπράιαν Λούι.

Οι Αρκάδες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στα μετόπισθεν, αφού εκτός από τον Ρουμάνο αμυντικό – τραυματίας ήταν καθ’ όλη διάρκεια της εβδομάδας και ο Αργεντινός μπακ.

Επίσης, τραυματίας και ο Καλίφα Σανκαρέ, ο οποίος δεν έπαιξε με τον Λεβαδειακό και δεν υπολογίζεται ούτε για τον αγώνα με τους Ακρίτες.

Εκτός είναι και ο Γιάννης Κοντοές και Γιώργος Κυριακόπουλος, οι οποίοι εκτίουν ποινές λόγω καρτών και αποβολής, αντίστοιχα.
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται εξελίξεις στον Άρη!

Πρόταση μομφής κατά του Λάμπρου Σκόρδα θα καταθέσει η ΚΜΑ, ενώ «παίζει» το σενάριο για οικουμενική διοίκηση στους «κίτρινους». Σκληρή στάση κρατάει ο Super 3 απέναντι στον πρόεδρο του συλλόγου.

Έρχονται εξελίξεις στον Άρη
Έκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει για αύριο (26/2) η Κοινωνία Μελών Άρη και αναμένεται να συνδυαστεί με εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας.

Ο φορέας ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά του Λάμπρου Σκόρδα, καθώς θεωρεί ότι δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα με την επιστροφή στην προεδρία της ΠΑΕ. Επιπλέον, θα πέσει στο τραπέζι το σενάριο για οικουμενική διοίκηση.

Την απομάκρυνση του Λάμπρου Σκόρδα επιθυμεί και ο Super 3 και αυτό φάνηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στις ορέξεις ανίκανων και μωροφιλόδοξων νταλαβερτζήδων, ανθρώπων που συνέδεσαν το όνομα τους και τη δράση τους με την αμαρτωλή του περίοδο 2004-12, ανθρώπους που γίνονται έρμαιο του κάθε Μάνταλου», ανέφερε ο Super 3 στη χθεσινή του ανακοίνωση.Πηγή: sport-fm.gr

Το επόμενο «στοίχημα»

Στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού παραμένει ο Άκης Μάντζιος, όμως μεγάλο «στοίχημα» για τη διοίκηση αποτελεί η διατήρηση του βασικού κορμού της φετινής ομάδας.

Το επόμενο «στοίχημα»
Πριν από μερικές ημέρες ο Πανθρακικός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Άκη Μάντζιο για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας.

Ο 45χρονος προπονητής αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» της εντυπωσιακής των Ακριτών, οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν και τους υπόλοιπους συντελεστές που βοήθησαν στην παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτή δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ξεκινήσει ήδη τις πρώτες επαφές με τους ποδοσφαιριστές (Σαρακατσάνο, Ιγκόρ, Ρομέου, Τζάνη, Χρήστου και Μακρυδημήτρη, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Πηγή: sport-fm.gr

Απειλείται με «καμπάνα» η Λεωφόρος!!

Δύσκολα θα γλιτώσει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός, λόγω των όσων συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Υπότροποι είναι οι «πράσινοι».

Απειλείται με «καμπάνα» η Λεωφόρος
Την κλήση της σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας περιμένει εντός της ημέρας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν στο ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη, καθώς θα φθάσουν στη διοργανώτρια αρχή οι εκθέσεις και το φύλλο αγώνα.

Οι «πράσινοι» θα απολογηθούν λογικά την ερχόμενη Πέμπτη (27/2) και δύσκολα θα γλιτώσουν την ποινή που θα προβλέπει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το «Goal». Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σήμερα, καθώς θα γίνει γνωστό το τι έγραψε ο παρατηρητής της Σούπερ Λίγκας, αλλά και η αστυνομία.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» είχε τιμωρηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, το οποίο είχε διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου και έπαιξε χωρίς κόσμο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι υπότροπο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, θα πέσει «καμπάνα» δύο αγωνιστικών και εφόσον συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει κόντρα σε Άρη (8/3) και Απόλλωνα (22/3), που είναι τα επόμενα δύο εντός έδρας ματς που θα δώσει, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Πηγή: sport-fm.gr

Προβληματισμένος ο Μπαϊράμι!

Δεύτερη γνώμη λόγω των ενοχλήσεων που έχει στη μέση θα πάρει ο Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος θα βρεθεί για λίγες ημέρες στη Σουηδία. Καθησυχαστικό εμφανίζεται το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Προβληματισμένος ο Μπαϊράμι
Από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Εθνικής Σουηδίας, Ρίκι Νταχάν θα εξεταστεί ο Εμίρ Μπαϊράμι, καθώς συνεχίζονται οι ενοχλήσεις στη μέση.

Ο 27χρονος μέσος ζήτησε από χθες (24/2) άδεια και θα λείψει από τις προπονήσεις της ομάδας για δύο μέρες, λόγω ενός προσωπικού θέματος και αναχώρησε για την πατρίδα του. Με αφορμή αυτό θα ζητήσει και τη γνώμη του συγκεκριμένου γιατρού, τον οποίο έχει σε μεγάλη εκτίμηση, ενώ είχε μιλήσει μαζί του και πριν κάνει την επέμβαση, που τον κράτησε περίπου τρις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού έχει τονίσει στον Μπαϊράμι ότι είναι φυσιολογικό να έχει αυτές τις ενοχλήσεις, αλλά ο ποδοσφαιριστής θέλει να πάρει και μια δεύτερη γνώμη. Ο Νταχάν θεωρείται ειδικός σε τέτοιου είδους τραύματα. Πηγή: sport-fm.gr

Ευρωπαϊκή «κατοστάρα» του ΠΑΟΚ!!

Τη δική του ιστορία γράφει ο ΠΑΟΚ στο Europa League, καθώς η επαναληπτική αναμέτρηση με την Μπενφίκα (27/2) είναι η 100η στην ιστορία του «Δικέφαλου του Βορρά» στην εν λόγω διοργάνωση.

Ευρωπαϊκή «κατοστάρα» του ΠΑΟΚ
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επαναληπτική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση στο παιχνίδι που είναι το 100ο στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και νυν Europa League).

O ΠΑΟK στα 99 παιχνίδια που έχει δώσει στην εν λόγω διοργάνωση έχει 39 νίκες, 31 ισοπαλίες και 31 ήττες.Πηγή: sport-fm.gr

Με τη βοήθεια της UEFA το «σπίτι» της Εθνικής!!

Κονδύλι προς την ΕΠΟ για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου της Εθνικής ενέκρινε η UEFA, όπως αποκαλύπτει η SportDay και υπάρχει πλάνο και για προσθήκη ξενοδοχειακής εγκατάστασης!

Με τη βοήθεια της UEFA το «σπίτι» της Εθνικής
Άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητικού κέντρου της Εθνικής Ελλάδας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως έχει εγκριθεί κονδύλι από την UEFA προς την ΕΠΟ ύψους 4 εκατ. ευρώ για κατασκευή αθλητικού κέντρου.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα στην επόμενη διετία να έρθει και άλλο ένα αντίστοιχο ποσό, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την προσθήκη ξενοδοχειακής εγκατάστασης!

Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να φτιαχτεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, στο οποίο θα υπάρχουν γήπεδα και ξενοδοχείο για τις ανάγκες της «γαλανόλευκης».

Η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έχει ως στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την Γηραιά Ήπειρο, βοηθώντας όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της, οι οποίες τα έχουν ανάγκη αυτά τα λεφτά για να επιλύσουν γηπεδικά προβλήματα.Πηγή: sport-fm.gr

Πατσατζόγλου: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν»!

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός αν πιάσει καλή απόδοση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, εξέφρασε σε δηλώσεις του στον NovaΣπορ Fm 94,6 ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ενόψει Γιουνάιτεντ.

Πατσατζόγλου: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν»!
«Ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν» δήλωσε στον NovaΣπορ 94,6 ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ενόψει της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους «16» του Champions League.

Συν τοις άλλοις, μίλησε για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς με τους «κόκκινους διαβόλους», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του σε όποιον παίκτη κληθεί να αντικαταστήσει τον Κώστα Μήτρογλου που πλέον αγωνίζεται για λογαριασμό της Φούλαμ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τον Ολυμπιακό με Γιουνάιτεντ:


«Να δώσουν οι παίκτες τον καλύτερό τους εαυτό. Και γω έχω περάσει ανάλογα και ξέρω πως ένα καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Να μην δεχθεί γκολ και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Για τα ρίσκα που πρέπει να πάρει:

«Αυτό είναι θέμα προπονητή και τι έχει δουλέψει στην προπόνηση. Και με ένα 0-0 να πάει στην Αγγλία μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω».

Ο αντίπαλος παίζει ρόλο:


«Όταν αγωνιζόμουν δεν σκεφτόμουν τίποτα και κανέναν. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο ξεχνιούνται όλα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ονόματα και φανέλες»
.

Για την Γιουνάιτεντ:

«Θα δοθούν οι ευκαιρίες στους παίκτες του Ολυμπιακού για να κάνουν φάσεις. Το θέμα είναι να είναι προσεκτικοί στην άμυνα ώστε να μην δέχονται αυτοί φάσεις».

Για τον Μήτρογλου:

«Ο Ολυμπιακός έχει ισάξιους ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως θα αντικατασταθεί επάξια και από άλλον παίκτη. Γενικά όμως ο καλός Ολυμπιακό δεν έχει να φοβάται κανέναν»
.

«Λαβωμένος» Γκέκας!

Νοκ άουτ τέθηκε ο Φάνης Γκέκας για το φιλικό της Εθνικής με τη Νότια Κορέα λόγω κατάγματος στα πλευρά. Τι γίνεται με το προπονητικό κέντρο της «γαλανόλευκης».

«Λαβωμένος» Γκέκας
Τα νέα που ήρθαν από την Τουρκία για τον Φάνη Γκέκα δεν ήταν ευχάριστα. Ο διεθνής φορ έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά και η αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο 33χρονος επιθετικός θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Αθήνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα μείνει εκτός δράσης 10-15 ημέρες. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το φιλικό με τη Νότια Κορέα στις 5 Μαρτίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μία περίοδο που έδειχνε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα.

Φαβορί ο Κλάους

Πιθανότερος αντικαταστάτης του επιθετικού της Κόνιασπορ θα είναι ο Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Στα υπόψη είναι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που πραγματοποιεί μία σταθερή σεζόν με τον Ατρόμητο.

Δύο εκτάσεις στο Μαρκόπουλο

Καμία εξέλιξη δεν παρατηρείται το τελευταίο διάστημα όσον αφορά το προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Για την ακρίβεια, οι συζητήσεις με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη έχουν κολλήσει με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να κοιτάει κι άλλες περιπτώσεις. Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας αναζητούν εκτάσεις στην Αττική και ήδη έχουν εντοπίσει δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στο Μαρκόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έχει πάρει διαβεβαιώσεις από την UEFA για την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους 4 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση, το οποίο μπορεί να αυξηθεί σε βάθος διετίας προκειμένου να αξιοποιηθεί στην κατασκευή της «βάσης» των Εθνικών ομάδων. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την Παιανία. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχωρεί οριστικά η Παναχαϊκή!!

Ο Αλέξης Κούγιας δεν κάνει πίσω! Μέσω εξώδικης δήλωσης του ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, έγινε γνωστή η οριστική αποχώρησή της ομάδας απ’ το πρωτάθλημα και η εκκαθάριση της ΠΑΕ!

Αποχωρεί οριστικά η Παναχαϊκή!
Αποχωρεί και με τη... βούλα η ΠΑΕ Παναχαϊκή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Με εξώδικη δήλωση του Αλέξη Κούγια προς τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, γνωστοποιείται πως οι «ροσονέρι» δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη λίγκα και πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της εκκαθάρισης της ΠΑΕ!

Σημειώνεται πως αυτή η απόφαση λήφθηκε λόγω των «εγκληματικών συμπεριφορών εγκληματιών διαιτητών και λόγω μεροληπτικών αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005» που εδρεύει στην Πάτρα, επί της Λεωφόρου Πατρών – Κλάους, και εκπροσωπείται νομίμως υπό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, Αλέξιου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ.55.

ΠΡΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Θεμιστοκλέους, αριθμ.42 και εκπροσωπείται νομίμως υπό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, Σπύρου Καλογιάννη.

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, η ποδοσφαιρική μας εταιρία, λόγω εγκληματικών συμπεριφορών εγκληματιών διαιτητών και λόγω μεροληπτικών αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης, έχει εξαναγκαστεί να αγωνίζεται επί της προεδρίας σας, επί 3 χρόνια στην football league 2 και επί 3 χρόνια στην Football League 1, σημερινή Football League, με καμία ελπίδα, να αγωνιστεί οποτεδήποτε στην Super League.

Επειδή οι εγκληματικές συμπεριφορές, όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν την διαδικασία, μας έχουν οδηγήσει σε αγωνιστικό και οικονομικό μαρασμό, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ (Δημόσιο, ΙΚΑ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, τρίτα πρόσωπα) και συγχρόνως να κατασκευάζουμε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο.

Επειδή μετά την απουσία της οποιασδήποτε επίσημης αντίδρασης τόσο από εσάς, όσο και από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς και τους αθλητικούς δικαστές, στην δολοφονική επίθεση, την οποία δέχθηκε ο ιδιοκτήτης μας Αλέξιος Κούγιας, από μπράβους της ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, με τους οποίους καθημερινά συνεργάζεστε, αλλά και μετά τον χθεσινό εξαναγκασμό μας, τόσο από τον παρατηρητή, τον οποίο εσείς ορίζετε, όσο και από την δική σας εντολή, ν’ αγωνιστούμε στο χθεσινό παιχνίδι με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ, παρά το ότι ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές μας ήταν λιπόθυμοι μέσα στο πούλμαν από την χρήση χημικών, που οι δύστυχοι αστυνομικοί έριχναν για να επιτρέψουν την είσοδο μας στο στάδιο του Αιγίου, αντιμετωπίζοντας οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των ποδοσφαιριστών μας, από την διοίκηση και τους οπαδούς της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ, διότι διαφορετικά, όπως ο παρατηρητής και ο διαιτητής τους αγώνα μας έκαναν γνωστό, θα μηδενιζόμασταν,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE KAI THN ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα εις αυτόν, στον οποίον απευθύνεται, προς γνώση του για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στο κείμενο επιδόσεώς του.
Αθήνα, 25.2.2014

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΕ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Δέκα… κιτρινόμαυρα «τεστ»

Μέχρι το τέλος της σεζόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα περάσουν (εκ νέου) από το «μικροσκόπιο» του Τραϊανού Δέλλα, ώστε να αποφασιστεί ποιοι εξ αυτών θα μείνουν στο ρόστερ για την Football League.

Δέκα… κιτρινόμαυρα «τεστ»
Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιούργησε στην ΑΕΚ η εικόνα ορισμένων παικτών, στην ήττα (1-0) από τη Θύελλα Ραφήνας μέσα στο Μενίδι.

Μετά τον κυριακάτικο… εξάψαλμο στους ποδοσφαιριστές του ο Τραϊανός Δέλλας παρουσιάζεται αποφασισμένος να πάρει σκληρά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη εμφάνιση από πλευράς «κιτρινόμαυρων».

Ένα μέτρο που εξετάζεται από τον Έλληνα τεχνικό είναι να αφήσει κάποιους εκτός αποστολής ή έξω από το αρχικό σχήμα για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο 37χρονος προπονητής σκοπεύει – δέκα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής - να περάσει εκ νέου από το «μικροσκόπιό» του το μεγαλύτερό του μέρους του υπάρχοντος ρόστερ, ώστε να δει ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν την επόμενη σεζόν που η ομάδα θα αγωνίζεται στη Football League.

Έχουμε πει πως από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας περίπου 15 παίκτες θα βρίσκονται και του χρόνου στην ομάδα και για αυτό τον λόγο ο Δέλλας θέλει να είναι σίγουρος για εκείνους που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της «κιτρινόμαυρης» φανέλας.

Άλλωστε, την επόμενη σεζόν οι απώλειες πρέπει να είναι οι ελάχιστες δυνατές, ώστε η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα ως πρωταγωνίστρια. Πηγή: sport-fm.gr

Αθώα η Κάμπελ!

Εννιά μήνες κράτησε η ταλαιπωρία της Βερόνικα Κάμπελ που κρίθηκε αθώα από το CAS για την υπόθεση απαγορευμένων ουσιών τον περασμένο Μάιο.

Αθώα η Κάμπελ
Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έκρινε πως δεν έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, δυο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα και της «άναψε το πράσινο φως» για να τρέξει ξανά.

Η ομοσπονδία στίβου της «χώρας της ρέγγε» είχε τιμωρήσει με δημόσια επίπληξη τη σπρίντερ τον περασμένο Οκτώβριο. Ομως, η IAAF προσέφυγε στο CAS, διαφωνώντας με την απόφαση των Τζαμαϊκανών να μην επιβάλλουν ποινή αποκλεισμού στην Κάμπελ, αλλά στην ελβετική πόλη έχασε την υπόθεση και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007 στα 100 μέτρα επιστρέφει στα κουλουάρ.

«Τους τελευταίους μήνες, η ζωή μου έδωσε πολύ πόνο και οδύνη, όμως η πίστη μου, οι φίλοι μου και οι θαυμαστές μου στάθηκαν δίπλα μου σαν πηγή κουράγιου και σαν υπενθύμιση ότι είναι αλήθεια τα λόγια του Θεού ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ», ανέφερε η Κάμπελ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις έμαθε τα ευχάριστα νέα, συμπληρώνοντας πως: «Το ανώτατο δικαστήριο που έχουν στη διάθεσή τους οι αθλητές μίλησε και επιβεβαίωσε την αθωότητά μου».

«Θα ήμουν αμελής αν δεν ευχαριστούσα την IAAF για την άμεση προσφυγή στο CAS για την υπόθεσή μου», τόνισε στο τέλος. Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει κριθεί λάθος το ματς με τη Γιουνάιτεντ»

Αντίθετος με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως ο Ολυμπιακός θα έχει «εύκολο» έργο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έχει κριθεί λάθος το ματς με τη Γιουνάιτεντ»
Αρκετοί πιστεύουν πως λόγω της φόρμας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός θα έχει... εύκολο έργο στο "Γ. Καραϊσκάκης" απόψε.

Σε αυτή την κατηγορία πάντως δεν ανήκει ο Γιάννης Μαντζουράκης! Ο προπονητής της Καλλονής -αφού μίλησε για το στόχο της παραμονής της ομάδας του στη Σούπερ Λίγκα- αναφέρθηκε στο προσεχές ματς των Πειραιωτών και ξεκαθάρισε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» παραμένουν… διάβολοι και δεν θα πρέπει κανείς να τους υποτιμήσει.

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Καταρχήν θεωρώ ότι είναι λάθος οι τοποθετήσεις όλων όσων αναλύουν για το σημερινό ματς. Αναφέρουν πως η Γιουνάιτεντ είναι έτσι, είναι αλλιώς και ξεχνούν πως δεν παύει να είναι η… Γιουνάιτεντ! Μετά την πρόκριση κι όταν έγινε η κλήρωση, όλοι χάρηκαν λες κι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Αυτό δυσκολεύει τους «ερυθρόλευκους» γιατί τους δίνει ένα… φορτίο παραπάνω. Θυμάμαι το ίδιο λεγόταν και τότε με τη Λίβερπουλ… Ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή. Με τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι θα παίξουν και θα πούμε ποια είναι η Μάντσεστερ»;

«Θέλει πολύ προσοχή, είναι ματς νοκ-άουτ. Η μελέτη ξεκινά απ’ την κλήρωση και συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει και το δεύτερο μέρος. Δεν μπορείς να πεις από νωρίς πως θα παίξω. Παίζεις και κατά τη διάρκεια αυτού μελετάς. Είναι δύσκολο παιχνίδι το σημερινό και γίνεται ακόμα περισσότερο επειδή κριθεί λάθος. Το έχει αντιληφθεί ο κόσμος ότι θα είναι πιο εύκολο από όσο θα είναι κανονικά. Πρέπει να παίξει με το μηδέν».

Για τους παίκτες… κλειδιά του Ολυμπιακού: «Θα παίξει ρόλο το σύνολο κι όχι μεμονωμένα. Δεν ξέρω την κατάσταση του Μανωλά που είχε ένα πρόβλημα. Δεν ξέρω και τι ενδεκάδα θα κατεβάσει. Δεν μπορούμε να μπούμε σε κρίσεις, δίχως να ξέρουμε τι ακριβώς. Νομίζω στην άμυνα θα πρέπει να προσέξει πολύ, η μεσαία γραμμή έχει εργαλεία να… σκεπάσουν το χώρο. Πιστεύω πολύ στον Ολαϊτάν, είναι προικισμένος παίκτης και μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες εστίες. Θα πρέπει να έχει συμπαράσταση από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, είναι σημαντικός στα πλάνα του Μίτσελ. Δεν θα πρέπει να λείπει κανένας από όσους παίξουν σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τρέξουν και ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα να ξεπεράσει τον εαυτό της».

Ερωτηθείς για την Καλλονή: «Θα είναι λάθος αν πιστέψουμε πως τέλειωσε. Έχουμε ακόμα οκτώ παιχνίδια, εξαρτάται κι από το πρόγραμμα κάθε ομάδας, θα γίνει μάχη ακόμα. Πριν δέκα ημέρες είχα πει πως ο πήχης για την παραμονή θα είναι γύρω στους 37, ίσως και 38 βαθμούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί πάντοτε στο τέλος όλα είναι διαφορετικά και πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας».

Με δύο «κλειστά», μπορεί πρώτο σκαλπ από θηρίο…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την γνώμη του για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να γράψει ιστορία στην Ευρώπη.

Με δύο «κλειστά», μπορεί πρώτο σκαλπ από θηρίο…
*** Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει σήμερα να κάνει το πρώτο βήμα της πιο μεγάλης στιγμής του στην ιστορία του στα κύπελλα Ευρώπης. Γιατί μία πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θα είναι ακριβώς τέτοιο πράγμα. Η πιο μεγάλη στιγμή.

*** Ας σκεφθούμε απλά ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει μέσα από αυτά τα δύο παιχνίδια να κάνει κάτι που δεν το έχει κάνει ποτέ στην ιστορία του: να θέσει νοκ άουτ ένα πραγματικά τεράστιο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Διότι, βεβαίως κι έχει μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, όμως δεν έχει ακόμη κάνει το μεγάλο μπαμ, να αποκλείσει ένα μεγαθήριο.

*** Ακόμη κι αν κάποιες φορές στάθηκε έξοχα και είδε στα μάτια τέτοια κλαμπ, στο τέλος αποκλείστηκε. Παλιότερα από τη Μίλαν, μετά από την Μπάγερν, στη συνέχεια από τη Γιουνάϊτεντ (δύο φορές), την Τσέλσι, άλλες τρεις φορές από τη Γιουβέντους, άλλες δύο από τη Λίβερπουλ, ενώ πάντοτε έμενε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Άρσεναλ. Ακόμη κι από Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Ρόμα δεν πέρασε (με Μπάρτσα κι Ίντερ δεν έχει παίξει ποτέ).

*** Και μόνο από αυτό το δεδομένο μίας περιόδου 60 ετών καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού, κόντρα σε ολόκληρη Γιουνάϊτεντ. Όμως, εξίσου αλήθεια είναι και κάτι άλλο: ο Ολυμπιακός με την πάροδο των ετών δυναμώνει την θέση του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βγάζει νοκ άουτ την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ. Την φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ Μπενφίκα. Σιγά σιγά, δηλαδή, αλλά αρκετά σταθερά, ανεβαίνει επίπεδο.

*** Μόνο που τώρα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Δείτε μόνο τα αποτελέσματα της Γιουνάϊτεντ τα τελευταία χρόνια στο πρώτο της ματς στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο εκτός έδρας: Με Λιλ 1-0, με Λιόν 1-1, με Ίντερ 0-0, με Μίλαν 3-2, με Μαρσέϊγ 0-0, με Ρεάλ 1-1. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, μιλάμε για δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Αποτελέσματα, δηλαδή, 100% για πρόκριση…

*** Είναι λοιπόν φως φανάρι το πόσο σκληρή δουλειά έχει ο Ολυμπιακός, που μάλιστα παραδοσιακά τα παιχνίδια νοκ άουτ δεν είναι το…φόρτε του στην Ευρώπη. Μάλιστα, μπορεί κάποιος να προσέξει μία μάλλον πτωτική πορεία στα αποτελέσματά του στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Διότι ξεκίνησε το 1999 (Γιουβέντους) με ήττα εκτός έδρας στο γκολ (1-2) και ισοπαλία εντός έδρας (1-1), συνέχισε το 2008 (Τσέλσι) πάλι με ισοπαλία εντός έδρας (0-0) αλλά βαριά ήττα εκτός έδρας (0-3) και το 2010 (Μπορντό) πήγε στις ήττες τόσο εντός (0-1), όσο κι εκτός (1-2) έδρας. Επειδή το επόμενο βήμα είναι βαριές ήττες εντός κι εκτός έδρας (μακριά από μας), θέλω να πιστεύω σε μία επανεκκίνηση! Με τουλάχιστον Χ εντός έδρας. Κι ειδικά άμα είναι και 0-0 δεν θα με χάλαγε.

*** Ίσως πρέπει να προσέξουμε κι ότι από τα έξι πρώτα (εκτός έδρας) ματς της Γιουνάϊτεντ, όπως τα μνημόνευσα πριν, τα πέντε ήταν «κλειστά» παιχνίδια. Δύο 0-0, δύο 1-1 κι ένα υπέρ της 1-0. Και να το πάμε κι ένα βήμα πιο κάτω: Φέτος στη φάση των ομίλων, αν δούμε τα παιχνίδια της, με εξαίρεση τα δύο με τη Λέβερκουζεν (4-2 και 5-0), όλα τα άλλα επίσης ήταν «κλειστά»: με Σοσιεδάδ 0-0 έξω κι 1-0 μέσα και με Σαχτάρ 1-1 έξω κι 1-0 μέσα.

*** Εάν και με τον Ολυμπιακό πάνε έτσι «κλειστά» τα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είναι τόσο μακριά από την πρόκριση, όσο θεωρητικά είναι τώρα, πριν το ξεκίνημα των δύο αγώνων…Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλος Ντιρκ, μοίρασε τάπες ο Γιάννης!!

Ο Καρμέλο Άντονι έβαλε 44 πόντους, αλλά ο Ντιρκ Νοβίτσκι το καλάθι της νίκης στην εκπνοή του αγώνα των Μάβερικς με τους Νικς. Μεγάλη νίκη για Μπακς στη Φιλαδέλφεια με πολύ καλό Αντετοκούνμπο.

Μεγάλος Ντιρκ, μοίρασε τάπες ο Γιάννης
Με καλάθι του Ντιρκ Νοβίτσκι στην εκπνοή οι Μάβερικς πέρασαν με 110-108 από τη Νέα Υόρκη. Ο Γερμανός φόργουορντ, που είχε ως τότε μια μέτρια βραδιά (15π.), σούταρε πάνω από το κεφάλι του Καρμέλο Άντονι και είδε την μπάλα να καταλήγει με… περιπέτεια στο στόχο. Ο ηγέτης των Νικς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με 44 πόντους και 7/12 τρίποντα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Οι Μπακς με επτά παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων συνέτριψαν τους Σίξερς, που πλέον μετρούν έντεκα σερί ήττες, με 130-110 στη Φιλαδέλφεια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε πολύ καλή παρουσία με 13 πόντους (2/2 βολές, 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 τάπες (το τελευταίο στατιστικό αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο) σε 29:04.

Οι Κλίπερς με φόρα από τη νίκη τους στην Οκλαχόμα επικράτησαν 123-110 των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη με τον «καυτό» Τζαμάλ Κρόφορντ να έχει 7/12 τρίποντα.

Οι Ουόριορς νίκησαν 104-96 στο Ντιτρόιτ παρά την αστοχία του Στίβεν Κάρι (6/15 σουτ), ενώ οι Τζαζ μετά από έξι σερί ήττες επιβλήθηκαν 110-98 των Σέλτικς.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μιλγουόκι Μιλγουόκι Μπακς 110-130 Γιανγκ 28, Κάρτερ-Ουίλιαμς 20, Ρότεν 19, Άντερσον 13-Μέιο 25, Ιλιασόβα 20, Σέσιονς 16, Μίντλετον 15, Νάιτ 15, Αντετοκούνμπο 13, Χένσον 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 96-104 Μονρό 23, Σμιθ 18 (11 ριμπ.), Σίνγκλερ 18, Ντράμοντ 11, Τζένινγκς 11 (10 ασίστ)-Τόμπσον 19, Κάρι 19, Ο’ Νιλ16 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 15, Μπαρνς 11.

Νιου Γιορκ Νικς-Ντάλας Μάβερικς 108-110 Άντονι 44, Σμιθ 15, Τσάντλερ 12 (12 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 10-Κάρτερ 23, Έλις 22, Καλντερόν 20, Νοβίτσκι 15, Ράιτ 12, Ντάλεμπερτ 6 (10 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Λος Άντζελες Κλίπερς 110-123 Ντέιβις 26 (11 ριμπ.), Αζανσά 19 (12 ριμπ.), Μόροου 13, Αμίνου 12, Γκόρντον 10, Ρίβερς 10-Κρόφορντ 24, Γκρίφιν 22, Πολ 19 (13 ασίστ), Τζόρνταν 14 (16 ριμπ.), Μπαρνς 12, Κόλισον 12, Τούρκογλου 12.

Γιούτα Τζαζ-Μπόστον Σέλτικς 110-98 Μπερκς 21, Φέιβορς 20, Ουίλιαμς 19, Μπερκ 12, Καντέρ 12, Τζέφερσον 10, Χέιγουορντ 8 (10 ασίστ)-Γκριν 21, Όλινικ 21, Ρόντο 18 (10 ασίστ), Μπέιλες 13.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Η Ζενίτ μπορεί να γράψει ιστορία»

Αισιόδοξος είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πως με τη δουλειά που έχει κάνει η Ζενίτ, μπορεί να γράψει ιστορία στο ματς με την Ντόρτμουντ για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η Ζενίτ μπορεί να γράψει ιστορία»
Σημαντική ευκαιρία για να κάνει κάτι καλό η Ζενίτ είναι ο αγώνας με την Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

«Αυτή η διοργάνωση απαιτεί προσπάθεια και πολύ ενέργεια», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης και πρόσθεσε:

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και με τον καιρό θα βελτιωθούμε».

Ο 54χρονος Ιταλός συμπλήρωσε: «Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας» και κατέληξε: «Έχω πει στα παιδιά ότι έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε μια σελίδα ιστορίας ». Πηγή: sport-fm.gr

«Ό,τι καλύτερο μπορούμε»

«Ό,τι καλύτερο μπορούμε»Όλοι στον Ολυμπιακό θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλώνει ο Πιέρ Ισά στην ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας.

«Όλοι περιμένουμε πως και πως για το παιχνίδι. Είναι μεγάλη τιμή να αντιμετωπίζουμε μια ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», τόνισε –αρχικά- ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο οποίος –όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- έχει αντιμετωπίσει την αγγλική ομάδα στην αγωνιστική σεζόν 1999/2000 ως ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ.

«Προσπαθούμε να παίξουμε με έναν ελκυστικό τρόπο αυτή την αγωνιστική σεζόν με νεαρούς παίκτες στην ομάδα μας, άρα πιστεύω ότι θα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι και σίγουρα ένα θαυμάσιο παιχνίδι για όλους και φυσικά τους οπαδούς», πρόσθεσε ο Πιέρ Ισά, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει για τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι…

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε σε υψηλότατο επίπεδο. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τους αμυντικούς μας, αλλά όλοι στην ομάδα μας θα πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να σταματήσουν τους παίκτες αυτούς. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», κατέληξε.

Σαλίνο: «Δεν θα έχουν εύκολο έργο»

Ο Λεάντρο Σαλίνο προειδοποιεί τη Μαν. Γιουνάιτεντ πως ο Ολυμπιακός θα της κάνει τη ζωή δύσκολη στους «16» του Champions League. «Έχουμε τις πιθανότητές μας», τόνισε.

Σαλίνο: «Δεν θα έχουν εύκολο έργο»
Έτοιμος να παλέψει με τους συμπαίκτες του για το καλύτερο δυνατό εξαντλώντας τις πιθανότητες πρόκρισης είναι ο Λεάντρο Σαλίνο. Ο Βραζιλιάνος μπακ μίλησε στον Τύπο της χώρας του για τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ και παρουσιάστηκε βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα δυσκολέψει πολύ τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Αναλυτικά, ο Λεάντρο Σαλίνο μίλησε για:

-την πορεία στη φάση των ομίλων: «Ήταν φανταστική. Ήμασταν σε πολύ δύσκολο όμιλο με μεγάλες ομάδες όπως η Παρί και η Μπενφίκα. Κάναμε πολύ καλά πορεία, χάσαμε μόνο από την Παρί και πήραμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στην πρόκριση».

-τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ: «Το φαβορί είναι η Μαν. Γιουνάιτεντ. Λόγω της οικονομικής τους δύναμης και του ρόστερ τους είναι φαβορί, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο κι όχι με τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του. Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να παίζουμε επίθεση και άμυνα σαν ομάδα».

-το γεγονός ότι είναι ο μόνος Βραζιλιάνος στο παιχνίδι: «Υπάρχει και ο Ράφαελ, αλλά μάλλον θα απουσιάσει. Εγώ θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα μου».

-το αν τα αρνητικά αποτελέσματα της Μαν. Γιουνάιτεντ στις εγχώριες διοργανώσεις είναι καλά για τον Ολυμπιακό: «Είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Θα έρθουν εδώ με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν την πρόκριση, αλλά ξέρουν κι αυτοί πως δεν θα είναι εύκολο το έργο τους».

-το ποιον θεωρεί αστέρι της Γιουνάιτεντ: «Πιστεύω πως δεν έχουν μόνο έναν αστέρα, αλλά πολλούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Ρούνεϊ και ο Φαν Πέρσι. Διαθέτουν πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

-το ποιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό: «Το ιδανικό θα ήταν νίκη, αλλά επίσης είναι σημαντικό να μη δεχτούμε γκολ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

-τις προσδοκίες των ΜΜΕ και των φιλάθλων: «Όλοι είναι ενθουσιασμένοι γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία πρόκριση. Ο κόσμος μάς στηρίζει και ξέρουμε ότι μπορούμε να ποντάρουμε στη βοήθειά του».

-το αν θα επέστρεφε στη Βραζιλία: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016. Όσο ήμουν στην Μπράγκα είχα κάποιες προτάσεις από τη Βραζιλία. Όμως για την ώρα είμαι στην Ευρώπη. Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή για να κλείσω την καριέρα μου στην πατρίδα μου, αλλά όχι τώρα».

-τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Βραζιλίας και Ελλάδας: «Η διαφορά έγκειται κυρίως στην κουλτούρα. Η ζωή τους είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, αν και στη Βραζιλία είναι περισσότερο ελεύθερο. Ο Ολυμπιακός παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, έχει ωραία ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του κι εγώ έχω προσαρμοστεί πολύ καλά».

-το αν θα υποστηρίζει την Ελλάδα στο Μουντιάλ: «Έχω κάποιους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό που είναι στην εθνική Ελλάδος και θα τους υποστηρίζω. Όμως είμαι πάνω από όλα οπαδός της Βραζιλίας».

Ανυπόμονος και ο Βάις!

Ο Βλάντιμιρ Βάις μπορεί να μην ανήκει πια στον Ολυμπιακό, αλλά ανυπομονεί για τον αποψινό αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Ανυπόμονος και ο Βάις
Από το μακρινό Κατάρ, όπου βρίσκεται, θα παρακολουθήσει ο Βλάντιμιρ Βάις τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαν. Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Μπορεί ο Σλοβάκος να μην ανήκει πλέον στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο έχοντας και ο ίδιος μερίδιο στην πρόκριση από τους ομίλους, σίγουρα επιθυμεί να δει τους παλιούς του συμπαίκτες και φίλους να παλεύουν απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας.

«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τον αγώνα απόψε. Ολυμπιακός εναντίον Μαν. Γιουνάιτεντ», έγραψε στο Twitter.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάρικ: «Υπέροχο να παίζεις εκεί…»

Ο Μάικλ Κάρικ όχι απλώς δεν δείχνει να επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα που περιμένει τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Καραϊσκάκη», αλλά δηλώνει πως λατρεύει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες.

Κάρικ: «Υπέροχο να παίζεις εκεί…»
Άλλοι ποδοσφαιριστές «λυγίζουν» παίζοντας σε κατάμεστα γήπεδα με… φωνακλάδες οπαδούς. Όχι όμως ο Μάικλ Κάρικ, ο οποίος έχοντας ενημερωθεί για το τι περιμένει τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όχι απλώς δεν δείχνει φόβο, αλλά δηλώνει πως λατρεύει να αγωνίζεται σε τέτοιες συνθήκες.

Δείτε τη συνέντευξή του στο κανάλι της Μαν. Γιουνάιτεντ:

-Βραδιές Champions League. Κάτι ιδιαίτερο για τους θεατές και εμάς, τους ανθρώπους του Τύπου. Τι σημαίνει για σένα όταν παρατάσσεσαι στη μέση του γηπέδου μαζί με τους συμπαίκτες σου, ακούγεται η μουσική και ξέρεις ότι σε περιμένει μια σπουδαία βραδιά;
«Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, πιστεύω. Δεν θεωρώ ποτέ κάτι ως δεδομένο. Έπαιξα μερικά χρόνια χωρίς καν να πλησιάσω στο ενδεχόμενο να συμμετάσχω στο Champions League στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας μου. Το γεγονός ότι έχω τώρα αυτή την ευκαιρία είναι κάτι που εκτιμώ. Έχουμε ζήσει φανταστικές βραδιές, κορυφαίες βραδιές και ευελπιστώ ότι μας αναμένουν και άλλες».

-Μιλήσαμε για σημαντικές βραδιές. Υποθέτω ότι αυτή που σου έρχεται στο μυαλό, με σένα κιόλας να σκοράρεις, είναι με τη Ρόμα. Μια εξαιρετική βραδιά, σωστά; Δείχνει τι μπορεί να συμβεί στο Champions League.
«Ναι, ήταν εκπληκτικό. Ήταν η πρώτη μου χρονιά. Έτσι είναι τα πράγματα! Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που θα θυμάμαι. Όλα πήγαν άψογα. Ξέρεις, είχαμε στο παρελθόν κάποιες εξαιρετικές βραδιές. Έχουμε αντιμετωπίσει τους κορυφαίους συλλόγους, δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα δεδομένο. Είναι μια ιδιαίτερη περίσταση. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία, προφανώς, διότι παίζεις εναντίον των καλύτερων. Είναι κάτι που απολαμβάνουμε».

-Σχολιάζαμε τις προάλλες για τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που τα πάει πολύ καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, με σαφή διαφορά από όλους του άλλους. Όταν ετοιμάζεστε για έναν αγώνα, μελετάς στατιστικά, τη φόρμα της ομάδας κλπ., αυτά δηλαδή που κάνουμε εμείς όταν σχολιάζουμε αγώνες ή απλά συγκεντρώνεστε στο δικό σας παιχνίδι και όχι στην άλλη ομάδα;
«Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με όλα αυτά. Μόνο βλέπω σε τι πράγμα είναι καλοί, ποιες είναι οι ενδεχόμενες αδυναμίες τους και πώς θα παίξουμε εμείς. Δεν πάω πολύ παραπέρα από αυτό, να είμαι ειλικρινής. Αυτή είναι η δουλειά μας και έτσι συγκεντρωνόμαστε. Και όταν προετοιμαστούμε και γνωρίζουμε πώς θα παίξουμε, συγκεντρωνόμαστε στα 1-2 τελευταία παιχνίδια».

-Ξέρω ότι δεν χωράνε προβλέψεις στο ποδόσφαιρο, αλλά υποθέτω ότι αν υπάρχει κάτι που σίγουρα γνωρίζεις ότι θα αντιμετωπίσεις όταν βγεις στο γήπεδο, είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει στη διοργάνωση και ιδίως στην Ελλάδα.
«Ναι, τους λατρεύω. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, είναι υπέροχο να παίζεις εκεί. Είχαμε πάει στη Μπεσίκτας πριν από μερικά χρόνια, μικρό γήπεδο, αλλά ζητωκραύγαζαν τους παίκτες. Οι κερκίδες γεμάτες κόσμο, όλοι στα ασπρόμαυρα. Για έναν παίκτη, είναι φανταστικό να παίζει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι τελείως διαφορετικό από όσα ισχύουν εδώ. Και μετά πήγαμε στη Γαλατάσαραϊ, πέρσι και πρόπερσι… Αυτό είναι το είδος της ατμόσφαιρας που δημιουργείται στο Champions League και λατρεύουμε να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες».

Μανωλάς: «Θα έχουμε καλή παρουσία»

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε ο Κώστας Μανωλάς μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο Ρομπέρτο.

Μανωλάς: «Θα έχουμε καλή παρουσία»
Ο Κώστας Μανωλάς χαρακτήρισε θρυλικό σύλλογο τη Μαν. Γιουνάιτεντ αλλά δεν χάνει την πίστη του πως ο Ολυμπιακός όχι απλώς θα σταθεί σαν ίσος προς ίσο απέναντί της, αλλά και πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

«Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη. Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι θρυλικός σύλλογος, σπουδαία ομάδα και εμείς πάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα γίνει ό,τι θελήσει ο Θεός. Στο Champions League αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες και μεγάλοι παίκτες όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Καβάνι, ενώ τώρα έχουμε μπροστά μας τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι παίκτες και υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των ομάδων», δήλωσε ο αμυντικός των Πειραιωτών.

H κακή φόρμα των πρωταθλητών Αγγλίας δεν επηρεάζει την άποψή του για το ζευγάρι. «Αυτό μπορεί να είναι καλό, μπορεί και κακό. Πιστεύω πως η Γιουνάιτεντ κάποια στιγμή θα ξεσπάσει, αλλά δεν πιστεύω πως αυτό θα γίνει απέναντι σε μας γιατί παίζουμε καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο, όπως έχουμε δείξει στο Champions League απέναντι σε ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπενφίκα εκτός έδρας. Πιστεύω πως θα έχουμε καλή παρουσία κι ελπίζω η Μαν. Γιουνάιτεντ να μην εμφανιστεί καλύτερη από ό,τι μέχρι τώρα για να προκριθούμε. Αυτό που απολαμβάνεις στο Champions League είναι το πάθος, η δύναμη και το ότι αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες στην πιο δυνατή διοργάνωση. Κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό», πρόσθεσε ο 22χρονος άσος.

Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο υποσχέθηκε… μάχη από την ομάδα του. «Πιστεύω πως έχουμε πετύχει έναν σημαντικό στόχο με την πρόκρισή μας από τους ομίλους. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος, αλλά δεν θέλουμε να περιοριστούμε σε αυτόν. Ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο τεστ απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όμως θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στα προημιτελικά. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ενώ αν τα καταφέρουμε, θα είναι μία πολύ ευχάριστη περίσταση για την ομάδα μας. Θα προετοιμαστούμε και θα προσεγγίσουμε τον αγώνα όπως κάθε άλλο. Ξέρουμε πως η υπευθυνότητα και οι απαιτήσεις από τις αναμετρήσεις αυτές είναι μεγάλες. Από την αρχή της σεζόν έχουμε μία σταθερή ομάδα, που ξέρει αν δουλέψει συλλογικά μπορεί να πετύχει πολλά. Κι αυτό ήταν το κλειδί της πορείας μας μέχρι τώρα», ανέφερε.

Ρομπέρτο: «Είναι 50-50 να προκριθούμε»

Μοιρασμένες είναι πιθανότητες μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουνάιτεντ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο, που τόνισε πως απόψε η ομάδα του έχει πλεονέκτημα.

Ρομπέρτο: «Είναι 50-50 να προκριθούμε»
Προβάδισμα στο αποψινό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο στο «Skysports», τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στο πλεονέκτημα που του δίνει το Καραϊσκάκη.

«Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στην έδρα του και με την ατμόσφαιρα, έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Το κλειδί είναι όμως το τι θα κάνεις στο γήπεδο», δήλωσε ο Ισπανός πορτιέρο.

«Έχουμε αναλύσει τις προηγούμενες εβδομάδες το πώς παίζει η αγγλική ομάδα και το κύριο σημείο είναι πως θα τους μπλοκάρουμε στο κέντρο και να κάνουμε ευκαιρίες. Κάθε γκολ είναι καθοριστικό σε αυτή τη φάση», ανέφερε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για το αγωνιστικό προφίλ της αγγλικής ομάδας τη φετινή σεζόν.

Σε ότι αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι οι «κόκκινοι διαβόλοι» θεωρούνται φαβορί ο Ρομπέρτο έκανε την έκπληξη, τονίζοντας: «Η Μάντσεστερ δεν είναι στα καλύτερα της φέτος, αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα. Το ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολος γύρος. Για μένα είναι 50-50. Η ιστορία δεν επηρεάζει αυτούς τους αγώνες. Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στα προημιτελικά και είναι πρόκληση για εμάς. Η πίεση πάει σε αυτούς, αλλά πρέπει και εμείς να δώσουμε το 100% από το πρώτο λεπτό και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το πνεύμα για να κάνουμε ένα θρίαμβο».

Καταλήγοντας ο Ρομπέρτο, ανέφερε: «Το να παίξω κόντρα στη Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και θέλουμε να έχουμε θετικές μνήμες από αυτή τη φάση της διοργάνωσης».

«Να καταλάβουν τι σημαίνει Καραϊσκάκη»

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό ο νόμος του «Καραϊσκάκη» αναφέρθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου εν όψει του αποψινού ματς με την Μαν. Γιουνάιτεντ.

«Να καταλάβουν τι σημαίνει Καραϊσκάκη»
Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται – έστω και από άλλο πόστο στον Ολυμπιακό – και είχε αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2001 και το 2002 ο παλαίμαχος χαφ είχε παίξει κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» για το Champions League και μίλησε για το σημερινό ματς των Πειραιωτών, οι οποίοι θα υποδεχθούν για πρώτη φορά τους Άγγλους στο Καραϊσκάκη.

«Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να παλέψουμε απέναντί τους, να επιβάλουμε, αν μπορούμε, τον ρυθμό παιχνιδιού μας, τη νοοτροπία μας και να τους δείξουμε ότι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Καραϊσκάκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γάλλος για την αποψινή αναμέτρηση για τους «16» του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης στην επίσημη ιστοσελίδα των Πειραιωτών

Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από εκείνες τις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Θυμάμαι ότι είχε πολύ κόσμο! Πολλούς φιλάθλους! Το πρώτο παιχνίδι ήταν στο ΟΑΚΑ και σε ένα μεγάλο στάδιο όπως αυτό ο κόσμος ήταν πάρα πολύς! Είχαν έρθει να ζητωκραυγάσουν για την αγαπημένη τους ομάδα και μία από τις χαρακτηριστικές μου αναμνήσεις για αυτά τα παιχνίδια ήταν πως είχε αναβληθεί το παιχνίδι, λόγω του χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους στην Αμερική. Αυτό το συμβάν μας λύπησε όλους και έφερε πολλά προβλήματα στον κόσμο. Θυμάμαι πως τότε ήμασταν σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγωνιστικά, όμως μετά από δύο εβδομάδες ήταν αλλιώς. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα, με τον κ. Φέργκιουσον προπονητή και παίκτες όπως ο Φαν Νίστελροϊ, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και μείναμε στο 0-0».

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ελπίδες τώρα, σε σχέση με τότε, να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Ευελπιστώ πως ναι. Πρέπει φυσικά να είμαστε φιλόδοξοι, αλλά πρέπει παράλληλα να δείξουμε σεβασμό στην ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Μέχρι σήμερα έχουν προβλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα αυτό παίζει ρόλο. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι σε υψηλό επίπεδο. Εμείς κάναμε καλή παρουσία στο Champions League έως τώρα, απέναντι στην Παρί, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Ναι έχουμε τις πιθανότητες, τουλάχιστον σε ένα από τα δύο παιχνίδια, στην έδρα μας, να “προκαλέσουμε” αυτό τον σπουδαίο αντίπαλο. Αλλά πρέπει να τους σεβαστούμε γιατί έχουν πετύχει ήδη πολλά. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να παλέψουμε απέναντί τους, να επιβάλουμε, αν μπορούμε, τον ρυθμό παιχνιδιού μας, τη νοοτροπία μας και να τους δείξουμε ότι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Καραϊσκάκη».

Πόση μεγάλη διαφορά θα κάνει το γεγονός ότι τώρα οι δύο ομάδες παίζουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την φυσική έδρα του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια που έγιναν σε ΟΑΚΑ και Ριζούπολη;

«Φυσικά θα κάνει μεγάλη διαφορά. Κάθε στάδιο έχει τη δική του ατμόσφαιρα. Και μπορεί κάποιος να μιλάει για το «τείχος» της Ντόρτμουντ και την επιρροή που έχει στο παιχνίδι, αλλά και εμείς εδώ έχουμε το δικό μας «τείχος». Και αν όχι τείχος, έχουμε τα κύματα! Γιατί είμαστε κομμάτι του Πειραιά. Σηκώνουμε κύματα για τους αντιπάλους, τους φέρνουμε τρικυμία και καταιγίδα! Ελπίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ο μόνος παίκτης ο οποίος έπαιξε σε αυτά τα παιχνίδια το 2001 και το 2002 και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και σε αυτό στο Καραϊσκάκη είναι ο Ράιαν Γκιγκς. Ένα σχόλιο για αυτό;

«Έχει πετύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Είναι ακόμη ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και ξέρω ότι στο κοντινό μέλλον θα γίνει και μάνατζερ. Είναι ένας θρύλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι χαρά για εμάς που θα παίξει αντίπαλός μας στο Καραϊσκάκη. Είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε απέναντι στη Manchester και που πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού θα είναι εδώ για να δουν το παιχνίδι αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον Γκιγκς για την καριέρα του. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και για την Αγγλία και για την Ουαλία».

Πόσο σημαντικό είναι που δύο μεγάλες ομάδες επιλέγουν να συνεργαστούν με την Unicef για το καλό των παιδιών;

«Είναι ένα μεγάλο κοινό στοιχείο των δύο ομάδων. Είναι σημαντικό, στο πνεύμα της φιλανθρωπίας, που δύο μεγάλες ομάδες, μία από την Αγγλία και μία από την Ελλάδα προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά, να τους δώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Δείχνει την αξία του αθλήματός μας, του ποδοσφαίρου και ελπίζω να μπορούμε να δείχνουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και να φέρνουμε τον κόσμο κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια».

Τέλος μια πρόβλεψη για τον αγώνα Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Ελπίζω να κάνουμε μία νίκη στο Καρϊσκάκη και μετά θα κοιτάξουμε πιο μακριά. Είναι «νόμιμο» το να έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Μας επιτρέπεται! Ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα είναι ένα μεγάλο βήμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε και παρακάτω. Είναι ένα παιχνίδι και όλα γίνονται, έτσι εμείς έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Η «πύλη» της Λισαβόνας είναι πολύ κοντά πλέον. Το έκανε κάποτε η Εθνική ομάδα, γιατί να μην μπορέσει να το κάνει και ένας σπουδαίος σύλλογος από την Ελλάδα;»