Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Μπόρα» η Μπορούσια!!

Ποιες απουσίες, ποια παγωνιά, ποια Ζενίτ; Η Ντόρτμουντ ήταν σαρωτική στην Αγ.Πετρούπολη και νικώντας με 4-2 αρχίζει ήδη να κάνει όνειρα μέχρι τα περσινά της κατορθώματα στο Champions League.

«Μπόρα» η Μπορούσια
Καταιγιστική ήταν η Ντόρτμουντ στην Αγία Πετρούπολη και συντρίβοντας με 4-2 τη Ζενίτ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ΚΑΙ στο φετινό Champions League μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια.

Με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι (61’, 71’) και από ένα των Μχιταριάν (4’) και Ρόις (5’), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέβαλε το νόμο της και είχε τις απαντήσεις κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να σηκώσουν κεφάλι (57’ Σατόφ, 69’ πεν. Χουλκ). Σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κρατώντας όλη την άμυνα της Μπορούσια ελλείψει Χούμελς και Σούμποτιτς.

Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ με κορυφαίους την τριάδα, Ρόις (1 γκολ-1 ασίστ), Λεβαντόφσκι (2 γκολ) και Πίστσεκ (1 ασίστ) έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ζενίτ και πήρε νίκη-πρόκριση με το εμφατικό 4-2. Στο 5’ είχε κριθεί η πρόκριση, μιας και με τον Μικχταριάν και τον Ρόις η γερμανική ομάδα είχε βάλει θεμέλια νίκης. Θετική η παρουσία του Παπασταθόπουλου (έπαιξε και στα 90 λεπτά) με μόνο ψεγάδι το λάθος στο πρώτο γκολ της Ζενίτ όπου έχασε τη μπάλα – μάλλον με φάουλ – στο ξεκίνημα της φάσης

H Ντόρτμουντ κατόρθωσε μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο «Πετρόφσκι» και να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης. Στο 4ο λεπτό μετά από προσωπική προσπάθεια του Ρόις που κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Λόμπαρτς, η μπάλα έφτασε στον Μικχταριάν που κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβει να συνέλθει η Ζενίτ από το σοκ, η Ντόρτμουντ «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Σαχίν έβγαλε σέντρα, ο Γκροσκρόιτς έστρωσε στον Ρόις και αυτός με αριστερό σουτ έκανε το 0-2.

Η Ζενίτ προσπάθησε να μπει πιο συμμαζεμένη στο δεύτερο μέρος και στο 57’ κατόρθωσε να μειώσει. Σε μια φάση που αρχικά ίσως έγινε και φάουλ στον Παπασταθόπουλο, ο Χουλκ πήρε τη μπάλα άλλαξε με τον Σατόφ, ο Ροντόν μπήκε στη φάση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και ο Σατόφ από κοντά έκανε το 1-2. Η απάντηση των Γερμανών, ήταν άμεση. Ο Πίστσεκ γύρισε τη μπάλα στον Λεβαντόφσκι στο 61’ και ο Πολωνός έκανε το 1-3. Το ματς έγινε ροντέο μετά απ’ αυτή την εξέλιξη. Η Ζενίτ μείωσε εκ νέου με τον Χουλκ σ’ ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φαϊζουλίν από τον Πίστσεκ, αλλά δύο λεπτά αργότερα από ωραία πάσα του Ρόις, ο Λεβαντόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τη Ντόρτμουντ με τους Γερμανούς να κρατούν το ματς ως το τέλος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: