Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά είναι τα ‘‘φιλέτα’’ της Μέταλιστ!

Ελεύθεροι μένουν οι ποδοσφαιριστές της Μέταλιστ μετά τη διαφαινόμενη διάλυση της ομάδας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φέρεται πως έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία (πίσω από τον πρόεδρο Σεργκέι Κουρτσένκο φημολογείται πως είναι ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόφσκι) και μετά την παραίτηση του προπονητή, Μίρον Μάρκεβιτς, σε… άλλες πολιτείες θα βρεθούν – κυρίως – οι βραζιλιάνοι και οι αργεντίνοι αστέρες της ομάδας. Ας δούμε κάποια από αυτά τα «λαβράκια».
Κλέιτον Σαβιέρ
Είναι το δεκάρι της Μέταλιστ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα τεχνίτη ποδοσφαιριστή, που μέσω της ουκρανικής ομάδας, χτύπησε μέχρι και την πόρτα της εθνικής Βραζιλίας. Σε 118 παιχνίδια με την κίτρινη φανέλα έχει σημειώσει 42 τέρματα, ενώ έχει δώσει 35 ασίστ. Στα 31 του, κοστολογείται γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχει ακόμη 3-4 χρόνια ποιοτικού ποδοσφαίρου.
Μάρλος
Μια επιπλέον εξαιρετική περίπτωση είναι ένας ακόμη βραζιλιάνος. Ο Μάρλος είναι 26 ετών και αγωνίζεται ως δεξιός χαφ. Από το 2012, οπότε και άφησε την πατρίδα του για το Χάρκοβο έχει αγωνιστεί σε 97 συνολικά παιχνίδια, πετυχαίνοντας 9 τέρματα και μοιράζοντας 14 τελικές πάσες. Η ποδοσφαιρική του αξία ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σεμπάστιαν Μπλάνκο
Ένα ακόμη αστέρι της Μέταλιστ πρόερχεται από τη Λατινική Αμερική, αυτή τη φορά από την Αργεντινή. Ο 26χρονος επιθετικός χαφ βρίσκεται στην ομάδα από το 2011, εντυπωσιάζοντας στις 84 εμφανίσεις του. Έχει αγωνιστεί δύο φορές με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα γκολ. Στα συν του το γεγονός πως διαθέτει ισπανικό διαβατήριο.
Κριστιάν Βιγιάγκρα
Ένας ακόμη εκπρόσωπος της Αργεντινής είναι ο Βιγιάγκρα. Δεν πρόκειται ούτε για επιθετικό, ούτε για μέσο, αλλά για ακραίο μπακ. Ως ποδοσφαιριστής της Μέταλιστ και επί εποχής Ντιέγκο Μαραντόνα φόρεσε τη φανέλα της εθνικής του ομάδας. Είναι 29 ετών και έχει ιταλικό διαβατήριο.
Μάρκο Ντέβιτς
Γεννημένος στο Βελιγράδι, αλλά με ουκρανική υπηκοότητα ο Μάρκο Ντέβιτς είναι το βαρύ πυροβολικό της Μέταλιστ. Έχει βρει δίχτυα 98 φορές σε 222 αγώνες με την ουκρανική ομάδα και είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Ουκρανίας. Μοναδικό του μειονέκτημα η ηλικία του, καθώς είναι 31 ετών.
Πάπα Γκουέ
Μόνο δέος προκαλεί η παρουσία του σενεγαλέζου στόπερ στο κέντρο της άμυνας της Μέταλιστ. Με ύψος 1.92 διακρίνεται ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι, ενώ είναι και ο αρχηγός της ουκρανικής ομάδας. Παρά το ιδιαίτερα δυναμικό του παιχνίδι, στα 254 παιχνίδια του με τη Μέταλιστ από το 2006 έχει αντικρίσει μόλις τρεις φορές την κόκκινη κάρτα. Είναι διεθνής με την εθνική Σενεγάλης και είναι 30 ετών
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: