Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Βαρούχας στο Metropolis: «Τηλεοπτικά δείχνει να μην περνάει η μπάλα την γραμμή»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή στην «Σέντρα», σχολιάζοντας την επίμαχη φάση του δεύτερου γκολ του Πλατανιά, στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, τονίζοντας πως τηλεοπτικά δείχνει η μπάλα να μην περνάει την γραμμή.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Το έχουμε πει πολλές φορές πως οι διαιτητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αλλά και αυτοί που πρέπει να είναι στην επιτροπή, θα πρέπει να διαλέγουν τους κατάλληλους. Σίγουρα θα γίνουν λάθη, όμως εδώ για τι πρωτάθλημα μιλάμε όταν έχει φύγει ο Ηρακλής, ή και η ΑΕΚ; Η Θεσσαλονίκη με μια ομάδα δεν είναι ωραίο για κανέναν. Εμείς έχουμε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί η Θεσσαλονίκη με τρεις ομάδες».

Για την επίμαχη φάση: «Φωνάζω πολλές φορές για την περιβόητη γραμμή του συνδρομητικού καναλιού. Δίνουν μια γραμμή που δείχνει το πόδι, όμως το οφσάιντ κρίνεται από τον ώμο ή το κεφάλι. Χθες δεν είδαμε μια λήψη που να είναι μπροστά στο τέρμα και έτσι θα μιλήσουμε με εικασίες. Ο Διούδης προσπαθεί να αποκρούσει, δεν τα κατάφερε, ο βοηθός δεν είναι να πεις πως έγινε ένα σουτ να τρέχει. Είναι εκεί. Τηλεοπτικά δείχνει πως δεν έχει περάσει. Θα το πω διαφορετικά, εγώ που είμαι βοηθός, όταν δεν είμαι σίγουρος καλύτερα να πω δεν είναι, παρά να πάρω το κρίμα στον λαιμό μου. Το παιδί μέχρι τώρα δεν έχει δώσει δικαιώματα. Αλλά τώρα τίθεται ένα άλλο θέμα. Δεν πρέπει ο διαιτητής να έχει τους βοηθούς του σε όλα τα παιχνίδια για να υπάρχει επικοινωνία; Όπως έλεγε και ο Νίκος Γκάλης, πλέον η μπάλα καίει».

Για το αν ο Μάνταλος θα μπορούσε να πάρει την φάση επάνω του: «Είναι οι μοναδικές φάσεις, που ο διαιτητής δεν μπορεί να πάρει την φάση επάνω του. Είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις που ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να ακούσει τον βοηθό. Αν υπήρχε ο πρόσθετος θα είχαμε περισσότερα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πέντε διαιτητές και παίρνει την ευθύνη ο βοηθός. Είναι αποκλειστική ευθύνη του βοηθού».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: