Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Αραχτός ο Στοχ»

damanakis_1
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δαμανάκης. Μίλησε για τον Στοχ, τον Κάτσε, τη Τούμπα και την ποιότητα που λείπει από το κέντρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Δαμανάκης:
Για την βράβευση του στην Τούμπα:
“Είχα να μπω 29 χρόνια στο χορτάρι της Τούμπας. Με έπιασαν τα… ζουμιά μόλις πάτησα το χορτάρι.  Δεν είχα ξαναπάει στην Τούμπα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε σε άλλο γήπεδο, γιατί δεν μπορώ να ακούω να βρίζουν τους παίκτες .Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο μου παιχνίδι το 1976 παίξαμε με τον Άρη φιλικό. Είχε 50.000 κόσμο. Πήγα να βγω από την καταπακτή και φοβήθηκα. Είπα από μέσα μου, που πάω; Εγώ έπαιζα στα Χανιά όπου φυσικά δεν έβλεπες τόσο κόσμο. Πήγα να φύγω τότε και μου είπε ο Γιώργος Κούδας “Που πας ρε χωριάτη”; Όλα αυτά τα θυμήθηκα χθες. Συγκινήθηκα γιατί εκεί μέσα στη Τούμπα ήταν όλη μου η ζωή. Αναπόλησα το παρελθόν και ευχαρίστησα τον Θεό που είχα μια ευκαιρία ακόμα να δω τον ΠΑΟΚ. Ξαναμπήκα στο σπίτι μου, εκεί όπου γεννήθηκα”.
Για τους οπαδούς που εξυβρίζουν ποδοσφαιριστές:
“Τον κόσμο του ΠΑΟΚ τον ξέρω τόσα χρόνια και ποτέ δεν είχα παράπονο. Ο ποδοσφαιριστής έχει ανάγκη τον κόσμο όταν η ομάδα δεν πάει καλά. Όταν πάνε καλά, δεν έχουν ανάγκητην στήριξη του κόσμου οι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί κάτι καλό. Είναι ορισμένοι φίλαθλοι σε καίρια σημεία που φωνάζουν και αν μπορούσα να φύγω και χθες θα είχα φύγει. Ήταν κάποιος δίπλα μου στους επισήμους και μιλούσε άσχημα. Μιλάμε για τα επίσημα, εκεί όπου πάνε κάποιοι άνθρωποι που έχουν ποδοσφαιρικό επίπεδο υποτίθεται. Πάντα γίνονταν αυτά, αλλά παλαιότερα επειδή έπαιζα μπάλα δεν τα άκουγα. Αν παίζεις μπάλα και ακούς τις εξέδρες επηρεάζεσαι .Εμένα με ένοιαζε να χαρώ το παιχνίδι”.
Για τον Κάτσε:
“Το παιδί το είχα δει ξανά στα Χανιά. Είναι αξιόλογος, καλός και μικρός σε ηλικία με περιθώρια βελτίωσης”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
“Η ομάδα δεν μου άρεσε. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή που πρέπει να είναι όλη η δύναμη του. Δεν υπάρχει Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης. Δεν υπάρχουν αυτοί ποδοσφαιριστές. Βέβαια οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά πάντα η ποιότητα μετράει.  Έγινε και χθες  η προσπάθεια για κυκλοφορία της μπάλας. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όμως, να βάλουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Ο προπονητής δίνει τις εντολές όμως ο παίκτης πρέπει να πάρει και την πρωτοβουλία. Αλλιώς λειτουργείς σαν εργοστάσιο. Δεν υπάρχει φαντασία”.
Για τον Στοχ:
“Εγώ στην άκρη του γηπέδου να πάω και σαν το Στοχ θα παίξω και θα με χειροκροτήσει και ο κόσμος, ακόμα και τώρα που είμαι 60 χρονών. Ο Στοχ δεν έχει την ποιότητα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Δεν ξεχωρίζει όπως πρέπει. Ένας ποδοσφαιριστής που παίρνει 1.2 εκ. ευρώ πρέπει να ξεχωρίζει μακράν από όλους και να βγαίνει μπροστά. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζουν, να ζούν και να αγαπάνε αυτό που κάνουνε. Όχι να κοιτάνε τα χρήματα και να αράζουν στη  γραμμή. Δεν γίνεται με 1.3 3κ. ευρώ να αράζεις. Είναι κουφό αυτό. Μας περνάνε για μαύρους! Εγώ σου δίνω τόσα λεφτά, εσύ τι μου δίνεις; Δεν πρέπει να περιμένεις τους άλλους να παίξουνα και εσύ να αράζεις. Πρέπει εσύ να είσαι μακράν ο καλύτερος της ομάδας και ας χάσει. Να αράξω στην γραμμή και να βλέπω και εγώ μπορώ“.
Για τον παίκτη που διέκρινε στον αγώνα με τον Πανθρακικό:
“Αυτός που μου άρεσε ήταν ο Λίνο. Είναι μακράν ο καλύτερος για εμένα. Αυτό που λείπει είναι το δέσιμο της ομάδας. Οι ομάδες δένονται από την μεσαία γραμμή. Υπάρχουν καλοί παίκτες όμως κάτι λείπει”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί από την Μπενφίκα:
“Η ομάδα δεν μπορούσε να αλλάξει μια πάσα στο πρώτο ματς. Η Μπενφίκα ήρθε να πάρει το αποτέλεσμα και το πήρε. Το γκολ ήταν οφσάιντ όμως αντιμετωπίσαμε και μια μακράν καλύτερη ομάδα. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές που ζούν πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά κοιτάνε το ευρώ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: