Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αλά Μπάγερν, Ρεάλ, Μίλαν, Μπάρτσα, Ίντερ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τον…μοναδικό τρόπο για να αποκλείσει ο Ολυμπιακός τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ! 
Ήδη ο Ολυμπιακός έχει μία εκπληκτική σεζόν φέτος στην Ευρώπη. Διότι, εκπληκτική σεζόν είναι να κοντράρεις στα ίσια και στα δύο παιχνίδια σου την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί, να βάλεις έξι γκολ σε δύο ματς στην πρωταθλήτρια Βελγίου Άντερλεχτ και να αποκλείσεις χωρίς να χάσεις ολόκληρη Μπενφίκα, φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ και φετινή μακράν πρώτη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα όρια μίας «εκπληκτικής σεζόν» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα επιχειρήσει να ξεφύγει! Να φτάσει στο επόμενο επίπεδο της υπέρβασης. Το ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι οφθαλμοφανές. Αν είμαστε ρεαλιστές, αγγίζει τα όρια του θαύματος. Πρέπει ο πρωταθλητής Ελλάδας να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας, δηλαδή την κάτοχο του τίτλου στο πιο πλούσιο πρωτάθλημα της Ευρώπης, που μάλιστα τυγχάνει να είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ εδώ και μία ολόκληρη 20ετία.
Ξέρετε από ποιες ομάδες αποκλείστηκαν τα προηγούμενα εφτά χρόνια οι αγγλικοί σύλλογοι στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ; Από Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ! Τέλος. Μέχρι εκεί. Μόνο αυτές οι πέντε μεγάλες ομάδες-πρωταθλήτριες Ευρώπης-απέκλεισαν αγγλικούς συλλόγους στη διοργάνωση και στη φάση των νοκ άουτ: στους 16, στους 8, στους 4. Σας αρκεί;
Βεβαίως, αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι; Καμία ομάδα σε αυτή τη φάση δεν είναι χαμένη από χέρι. Αρκεί να είναι έτοιμη να μπει στο γήπεδο και να το πάει στο 100% της. Αποφασιστικά, δυνατά, συγκεντρωμένα, πειθαρχημένα, έξυπνα, διαβασμένα. Και με τύχη. Και με συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Με ενθάρρυνση όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται και με σφύριγμα όταν αντίπαλος επιτίθεται. Με χωρίς όρια στη φωνή, αλλά με όρια στη συμπεριφορά.
Δύο παιχνίδια είναι. Σε 180 λεπτά όλα γίνονται. Οι πιθανότητες είναι λίγες. Το ζητούμενο είναι να τις παίξεις. Όλες. Μέχρι την τελευταία. Να φτάσεις στα όριά σου. Αυτό που λέμε υπέρβαση. Κι οι 14 που θα παίξουν απόψε. Κι ο προπονητής. Κι ο κόσμος. Αν το κάνεις, εφόσον περάσεις θα έχεις κάνει κάτι απίστευτο. Κι εφόσον αποκλειστείς, κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Θα χειροκροτηθείς απ΄όλους.
Άρα, ο Ολυμπιακός απόψε πρέπει να φτάσει στα όριά του. Πρέπει να μπορέσει να βρει μία ισορροπία ανάμεσα στο α΄ημίχρονο του με την Παρί στο Φάληρο και στο α΄ ημίχρονό του με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Κι ισορροπία σημαίνει ότι ένα καλό ημίχρονο σε τέτοιο επίπεδο δεν αρκεί...
Προσωπικά, δεν θα άλλαζα θεαματικά την ενδεκάδα που πήγε τόσο καλά στη φάση των ομίλων. Διότι ήδη δεν υπάρχουν τέσσερις από εκείνη την ομάδα: Σιόβας, Σαβιόλα, Βάϊς, Μήτρογλου. Αλλά κατά βάθος ξέρω ότι ο Μίτσελ 99% θα έχει δίκιο στις όποιες επιλογές του. Μακάρι κι απόψε να έχει λίγο από το άστρο του (κι ο Ρομπέρτο επίσης…)!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: