Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Για την… κλοπή του αιώνα!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τους τρόπους που αναζητά ο Ολυμπιακός να απολαύσει τις μάχες με τη Μάντσεστερ, εν μέσω της πολυτέλειας που διαθέτει και αφήνοντας (για την ώρα) στην άκρη το ντέρμπι γοήτρου της Κυριακής
Θέλετε με… ένοπλη ληστεία, προτιμάτε να το κάνει με… ριφιφί, όπως κι αν είναι να συμβεί, να προκύψει, για να αφήσει «κάγκελο» την ευρωπαϊκή ομήγυρη ο Ολυμπιακός πετώντας έξω αυτόν τον μύθο των αιώνων, επιτυγχάνοντας το μυθικότερο θρίαμβο της ιστορίας (της δικής του και εκ των υπέρτατων ελληνικών συλλόγων) επιβάλλεται να επιδοθεί σε μια σύγχρονη «ποδοσφαιρική κλοπή».
Δεν είναι ότι ο Μίτσελ δεν «πιάνεται» πουθενά στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, επειδή ως γνωστό διαθέτει ετοιμολογία, αμεσότητα στις απαντήσεις και είναι οξυδερκής με κύριο προνόμιο του λόγου του, ο άριστος επικοινωνιακός χειρισμός στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν γινόταν να «στριμωχτεί» στη συνέντευξη Τύπου, αφού δεν προσφέρεται η διπλή κόντρα με την Μάντσεστερ για… κρυφτούλια, υπεκφυγές και «ντρίμπλες». Έστω κι αν ο Μίτσελ ήταν εκπληκτικός μπαλαδόρος στα νιάτα του και την ξέρει την τέχνη σαν τη… μάνα του.
Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά και ξάστερα. Όσο κι αν ορισμένοι δοκίμασαν όλο αυτό το διάστημα, από την κλήρωση και μετά, να εστιάσουν στην κάμψη της Γιουνάιτεντ επί θητείας Μόγιες με προφανή σκοπό να παρουσιάσουν αλλοπρόσαλλη πραγματικότητα για να ‘χουν τα… οπίσθια καλυμμένα και να μειώσουν την τεράστια αξία ενδεχόμενης πρόκρισης της ελληνικής ομάδας, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Η πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι το ένα, το μεγάλο, το μοναδικό φαβορί του ζευγαριού.
Ο Ολυμπιακός προβάλλει ως απλό αουτσάιντερ με τη φιλοδοξία να μεταβληθεί – αν γίνεται – σε «γερό» ύστερα από το πρώτο… μπαρούτι στο Καραϊσκάκη, ώστε να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Θέατρο των Ονείρων».
Οι οιωνοί ευνοούν την Man. Utd, βρέξει-χιονίσει. Και μόνο από πλευράς ποδοσφαιρικών χωρών να το διυλίσεις, η διαπίστωση ότι οι Εγγλέζοι είναι μία και δύο ταχύτητες μπροστά από εμάς, παίρνεις πειστική επιβεβαίωση για το χάντικαπ που χωρίζει τους πρωταθλητές του Μεγάλου Νησιού από αυτούς της Ελλάδας.
Μετά είναι η εμπειρία, η φανέλα, το «ειδικό βάρος» του ονόματος και, ασφαλώς, τα διαφορετικά «πορτοφόλια» των δύο συλλόγων.
Αν ο Ολυμπιακός στεκόταν στο γεγονός ότι η Μάντσεστερ δεν είναι σε φόρμα, ότι πράγματι έχει περάσει αγνώριστες εικόνες στους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο για μακρύ διάστημα στην «μετά sir Alex εποχή», δεν θα μπορούσε να τύγχανε χειρότερης παραπλάνησης.
Δεν είναι κορόιδα οι «ερυθρόλευκοι». Γι’ αυτό το λόγο ο Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι αυτός κι οι συμπαίκτες του θα… βάλουν βουλοκέρι στα αφτιά προκειμένου να μην παρασυρθούν από εφήμερα φαινόμενα των καιρών.
Δεν ασχολούνται με ΠΑΟ
Ο Μίτσελ επαναλαμβάνει ότι οι Άγγλοι έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πιθανοτήτων να βρεθούν στα προημιτελικά και τους στέλνει το μήνυμα ότι θα πρέπει να κοπιάσουν για να αποκλείσουν την ομάδα του.
Αυτός είναι ο βασικός σκοπός του Ολυμπιακού. Από εκεί ξεκινάει. Να κάνει όσο πιο δύσκολη μπορεί (και γίνεται) τη ζωή της Γιουνάιτεντ.
Όλοι μαζί οι «ερυθρόλευκοι», ομαδικά και καθένας ξεχωριστά, για τον εαυτό τους και… τα βιογραφικά του, έχοντας ήδη σαν «κάβα» τους την παρουσία στους «16», θα παίξουν και θα κοντράρουν τη θρυλική αντίπαλό τους, άνετα.
Όχι χαλαρά, αλλά δεν έχουν και λόγο να βρίσκονται κάτω από πίεση.
Θα μπουν στο γήπεδο κάτω από τον έναστρο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ουρανό να το καταχαρούν.
Να απολαύσουν την ιστορική πρόκληση κι όπως πάει. Ό,τι ήθελε προκύψει.
Και μόνο που κανείς στο λιμάνι δεν… ασχολείται αυτή την ώρα με τον Παναθηναϊκό και το κλασικό ντέρμπι γοήτρου της ερχόμενης Κυριακής, γιατί υπάρχει η ευρωπαϊκή προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, αυτή από μόνη της σαν παρατήρηση, σηματοδοτεί την «κατακτημένη» υπέρβαση των «ερυθρολεύκων» στον ελλαδικό χώρο.
Θα τονίσω και πάλι: Για να σημειώσει την πρόκριση του αιώνα ο Ολυμπιακός, αναγκαστικά θα πρέπει να προηγηθεί η «κλοπή του αιώνα».
Αφού πριονίσει αργά, σταθερά και υπομονετικά την καρέκλα του φαβορί, από παιχνίδι σε παιχνίδι, στο τέλος - στα… μουλωχτά πάντα – να την εκθρονίσει, κλέβοντας την πρόκριση.
Η απώλεια Σαβιόλα και τα φύλλα τράπουλας του Μίτσελ
Και δύο κουβέντες για τα πρόσωπα της βραδιάς της 25ης Φεβρουαρίου που προβλέπεται να περάσουν τη φυσούνα του εντυπωσιακά ανακαινισμένου «Γ. Καραϊσκάκης» - στους χώρους των dress room και των media, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το απόγευμα – και να κάνουν τη σέντρα κόντρα στη Γιουνάιτεντ.
Κατ’ αρχάς ο Ολαϊτάν στη φόρμα που βρίσκεται ήταν σίγουρος για κορυφή στην επίθεση, με τον Τσόρι, άντε τον Φουστέρ πίσω του. Ο άτυχος Σαβιόλα δεν θα είχε θέση βασικού στα πλάνα του Μίτσελ, σύμφωνα με τις επιταγές της λογικής.
Όμως δεν παύει να είναι τεράστια απώλεια ο Αργεντινός, αφού και μόνο με τη φόρμα του να έκανε προθέρμανση, η φυσιογνωμία του στον πάγκο των αναπληρωματικών, «ηλεκτρίζει» κάθε αντίπαλο.
Συν το ότι θα ήταν πρώτη επιθετική λύση του προπονητή του στο σχέδιο φρεσκαρίσματος της 11άδας στην εξέλιξη του αγώνα.
Και, βέβαια, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη απώλεια ενόψει Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.
Πάμε παρακάτω όμως με τα φύλλα της τράπουλας που έχει στα χέρια του ο Μίτσελ, προβλέποντας τους σίγουρους για το βασικό σχήμα. Έχουμε και λέμε: Ρομπέρτο, Μαρκάνο, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Ντομίνχες, Ολαϊτάν, Κάμπελ.
Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις «παίζουν» οι υποψηφιότητες 5 παικτών. Των Εντινγκά, Σάμαρη, Μασάντο, Πέρες, και Φουστέρ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: