Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο τριπλός ρόλος του Κούη στον Άρη!!

Οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Ντίνου Κούη στον Άρη, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία μαζί του και όπως γνωστοποιήθηκε θα έχει τριπλό ρόλο στους «κίτρινους». «Επέστρεψα στο σπίτι μου», ανέφερε.

Ο τριπλός ρόλος του Κούη στον Άρη
Γεγονός είναι πλέον η επιστροφή στον Άρη, του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Ντίνου Κούη. Ουσιαστικά τα είχε βρει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Παναγιώτη Στεφανίδη από την περασμένη Πέμπτη, αλλά σήμερα ολοκληρώθηκε η συμφωνία και έγινε επίσημη ενημέρωση για τον ρόλο που θα έχει.

Ο πρώην μέσος των «κιτρίνων» αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου της διοίκησης και εκπροσώπου στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές, ενώ θα έχει και την ευθύνη της οργάνωσης των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

«Επέστρεψα στο σπίτι μου» και «πρέπει να είμαστε ενωμένοι», ήταν οι σημαντικότερες ατάκες στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

inner

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Ο Ντίνος Κούης επέστρεψε στον ΑΡΗ!

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Ντίνου Κούη στη μεγάλη οικογένεια της ομάδας μας.

Η συμφωνία με τον πρώτο σκόρερ (143 γκολ) και πρώτο σε συμμετοχές (473) στην ιστορία του ΑΡΗ (στην ομάδα μας αγωνίστηκε από το 1974 μέχρι το 1991, ενώ φόρεσε και 33 φορές την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και πέτυχε 8 γκολ) ολοκληρώθηκε μετά την συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Στεφανίδη.

Ο Ντίνος Κούης αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου της διοίκησης και εκπροσώπου στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές, ενώ θα έχει και την ευθύνη της οργάνωσης των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

Ο Ντίνος Κούης ανέφερε: «Επέστρεψα στο σπίτι μου, καθώς στον Άρη πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου», είπε στο ξεκίνημα της δήλωσής του και συμπλήρωσε:

«Ο Άρης βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Δυστυχώς η συμπλήρωση των 100 χρόνων δεν βρίσκει τον Σύλλογο στη θέση που του αρμόζει.

Για το λόγο αυτό όλοι μαζί, ενωμένοι, δίπλα στην ομάδα για να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο
».

Και κατέληξε: «Προσωπικά δεν θα μπορούσα να μην συμμετάσχω σε αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης και να βοηθήσω με τις δικές μου δυνάμεις αυτήν την δύσκολη προσπάθεια. Ο ΑΡΗΣ μας χρειάζεται στα δύσκολα.

Όμως αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μας περιμένει σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων μας
».

Σε απολογία ο Ιτάνζ!!

itanz
Σε απολογία για την καθυστερημένη ενσωμάτωση του στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, κλήθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ από την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook: “Σε απολογία για την καθυστερημένη ενσωμάτωσή του στην προετοιμασία κλήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Σαρλ Ιτάνζ”.
Όπως σας είχε μεταφέρει από χθες (13/7) το www.arenafm.gr , o Σαρλ Ιτάνζ  θα βρεθεί στην Ολλανδία από αύριο (15/7) καθώς ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας ανέφερε πως αντιμετωπίζει κάποιο προσωπικό πρόβλημα.
Πηγή: arenafm.gr

Μιλάνε τώρα Άρης και Πρίφτης!

Ο Άρης φαίνεται πως πέρασε στην εναλλακτική λύση για το θέμα προπονητή.

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη και θα βρεθεί με τους ανθρώπους της ΚΑΕ προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή», ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Με τον Αθηναίο προπονητή υπήρχαν επαφές μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όμως διακόπηκαν λόγω το ενδιαφέροντος του Άρη για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά το θέμα δεν προχώρησε και οι ''κίτρινοι'' στράφηκαν και πάλι στον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συζητάει με τους ανθρώπους του Άρη προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: metrosport.gr

Μπέρδεμα με Καπίνο!!

Για εμπλοκή στη μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο μιλούν οι Γερμανοί. Η Μάιντζ παρουσιάζεται να υπαναχώρησε στην αρχική συμφωνία της με τον Παναθηναϊκό και το θέμα να βρίσκεται πλέον «στον αέρα».

Μπέρδεμα με Καπίνο
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως υπάρχει σε ό, τι έχει να κάνει με τη μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο στη Μάιντζ.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η ομάδα της Μπουντεσλίγκα υπαναχώρησε στην αρχική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και αν δεν αλλάξει τη στάση της, η μεταγραφή θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο! Όλα αυτά την ημέρα που περιμέναμε την ανακοίνωση της μετακίνησης του Έλληνα γκολκίπερ.

Από τον Παναθηναϊκό δεν λένε το παραμικρό και μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι Γερμανοί. Αν, πάντως, η μεταγραφή δεν ολοκληρωθεί, τότε ο νεαρός πορτιέρο θα πρέπει να είναι στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» την Τρίτη, καθώς τότε ολοκληρώνεται η άδειά του.Πηγή: sport-fm.gr

Κίτρινος φάκελος στη FIBA!!

Φάκελο με τους διακανονισμούς που έχει κάνει με τους πιστωτές της (εξαιρουμένου του Άαρον Μάιλς) έστειλε στη FIBA η ΚΑΕ Άρης ελπίζοντας σε άρση της απαγόρευσης διεθνών μεταγραφών.

Κίτρινος φάκελος στη FIBA
Με την ελπίδα πως θα αρθεί η απαγόρευση διεθνών μεταγραφών, η ΚΑΕ Άρης έστειλε στη FIBA φάκελο με τους διακανονισμούς που έχει κάνει με τους πιστωτές της.

Με εξαίρεση τον Άαρον Μάιλς, με τον οποίο δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή κι έχει ζητηθεί μεσολάβηση, οι υπόλοιποι πιστωτές έχουν υπογράψει και συναινούν στο αίτημα των «κιτρίνων» να τους επιτραπεί και πάλι να αποκτούν ξένους παίκτες (κι όχι μόνο όσους έχουν δελτίο στην Ελλάδα).Πηγή: sport-fm.gr

Αναστασιάδης: «Αν περάσεις κι εμένα με αυτή την ντρίμπλα, θα αυτοκτονήσω»

Το ρεσιτάλ ατάκας στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία συνεχίζει καθημερινά ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός «εξερράγη» όταν ο Πόποβιτς πέρασε με (ίδια) ντρίμπλα τους συμπαίκτες του.

Αναστασιάδης: «Αν περάσεις κι εμένα με αυτή την ντρίμπλα, θα αυτοκτονήσω»
Δυο πράγματα είναι πανελληνίως γνωστά για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η βαθιά πίστη του στο Θεό και οι φοβερές ατάκες του. Ε, το δεύτερο το επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά στην προπόνηση του ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο Έλληνας προπονητής είδε τον Δημήτρη Πόποβιτς να ντριμπλάρει τους συμπαίκτες του με μια κίνηση που χρησιμοποιεί συχνά.

Αφού τους είπε λοιπόν ότι «δέκα μέρες σας κάνει το ίδιο πράγμα και σας περνάει» και αναρωτήθηκε «δεν μπορείτε να καταλάβετε την προσποίηση», γύρισε στο νεαρό και του είπε: «Κάν’ το σ’ εμένα και παρόλο που είμαι 61 χρονών, αν με περάσεις, θ’ αυτοκτονήσω».

Πέρα απ’ αυτό όμως, ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησε χαρακτηριστικές εκφράσεις και σε άλλες στιγμές της προπόνησης, ζητώντας «να φωνάζετε, να μαλώνετε, θέλω ένταση» και αναφερόμενος στην ταχύτητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου με τη φράση «πλέον χρειάζεται να τρέξεις με Φεράρι και στην εποχή μου πηγαίναμε με Fiat 126».Πηγή: sport-fm.gr

Τρέξιμο στο δάσος με... τετράποδο για παρέα!!

Αρκετά χιλιόμετρα έριξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το πρωί στην Ολλανδία. Στο πρόγραμμα μπήκε ...σφήνα κι ένας τετράποδος guest star. Δείτε το σχετικό video.

Τρέξιμο στο δάσος με... τετράποδο για παρέα
Με πρωινό ξύπνημα και αρκετά χιλιόμετρα τρέξιμο ξεκίνησε η μέρα των παικτών του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Στις 08:00 είχε οριστεί το εγερτήριο και μισή ώρα αργότερα άπαντες μαζεύτηκαν στο δάσος, δίπλα από το ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή του "Δικέφαλου του Βορρά".

Εκεί γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας, Λεωνίδα Δημητρακόπουλου, έχοντας για παρέα ένα συμπαθέστατο τετράποδο guest star!




Πηγή: sport-fm.gr

Μια… ανάσα από Μολό!!

Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την Νανσί για τον δανεισμό του Γιοάν Μολό, με μοναδικό «αγκάθι» να αποτελεί η οψιόν αγοράς του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Μια… ανάσα από Μολό
Κοντά στην απόκτηση του Γιοάν Μολό βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την τρίτη μεταγραφή του μετά τον Γκολάσα και τον Ρατς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Νανσί για τον δανεισμό του Γάλλου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παίξει στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον σέντερ φορ.

Η μοναδική διαφορά, η οποία δεν είναι ικανή να ναυαγήσει τις διαπραγματεύσεις, είναι η οψιόν αγοράς του 25χρονου παίκτη, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» προτείνει μισό εκατ. ευρώ λιγότερο από τα 2 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο γαλλικός σύλλογος.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο παίκτης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις και αφότου υπογράψει θα πάει στην Ολλανδία για να τεθεί στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη ή θα πάει κατευθείαν στο Ούστερμπεκ.






Πηγή: sport-fm.gr

Έπεφταν... μπάλες του γκολφ!! (video)

Πανικόβλητοι έτρεχαν οι λουόμενοι όταν άρχισε να ρίχνει χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, όπως ανέφεραν τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

Έπεφταν... μπάλες του γκολφ (video)
Αν και στα μέσα του καλοκαιριού και σε μια μέρα που ήταν από τις πλέον ζεστές για τα δεδομένα της Σιβηρίας –το Σάββατο- ο καιρός έκανε τον κόσμο να προσπαθεί να καλυφθεί για να μην τραυματιστεί.

Από τον ουρανό έπεφταν… πέτρες, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι απολάμβαναν το μπάνιο τους στην παραλία Nautilus του Ob River στην περιοχή Novosibirsk.

Η συγκεκριμένη είναι η πιο δημοφιλής στην πόλη και ήταν γεμάτη τη στιγμή που άρχισε η σφοδρή κακοκαιρία. Αμέσως άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα παιδιών. Όσοι βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα «πετάχτηκαν» έξω και όλοι… το έβαλαν στα πόδια.

Ο αέρας λυσσομανούσε και ένας τολμηρός αποφάσισε να το βιντεοσκοπήσει με το κινητό του. Μάλιστα, ακούγεται και μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη –στον σύντροφο της- «αν πεθάνω να ξέρεις ότι σε αγαπώ»! Σημειωτέον, η υψηλή θερμοκρασία έφτασε να πέσει στο… μηδέν.




Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Γκορμπούνοφ!

Στην απόκτηση του Αντρέι Γκορμπούνοφ, ο οποίος έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στο διάστημα που προπονείται, αναμένεται να προχωρήσει ο Ατρόμητος.

Τελειώνει του Γκορμπούνοφ
Κάτοικος… Περιστερίου αναμένεται να γίνει ο Αντρέι Γκορμπούνοφ, ο οποίος προπονείται με τον Ατρόμητο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και την Τετάρτη (16/7) είναι πιθανό να υπογράψει και να ανακοινωθεί.

Η προσθήκη του 31χρονου γκολκίπερ θα είναι η τελευταία για την τριάδα των πορτιέρο και πλέον το… βάρος πέφτει στην επίθεση, που ο «εκλέκτος» θα είναι από το εξωτερικό κατά πάσα πιθανότητα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γκορμπούνοφ αγωνιζόταν στην Μπάτε Μπορίσοφ, ενώ έχει περάσει και από τη Ντιναμό Μίνσκ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν φοβόμαστε τίποτα»

image
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος σκάουτινγκ του Άρη, Γιώργο Κικερίδης. Μίλησε για τις δυσκολίες της νέας περιόδου και τόνισε πως το κύριο πρόβλημα είναι ο περιορισμός των μεταγραφών. Παράλληλα, ανέφερε πως αύριο θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των παικτών της Κ20 ώστε να αποφασιστεί ποιοι παίκτες θα πλαισιώσουν το ρόστερ της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κικερίδης:
Για την δύσκολη περίοδο στον Άρη:” Το πρόβλημα ξεκινάει από τον περιορισμό των παικτών. Πρέπει να πάρουμε τρεις παίκτες που να κάνουν από τρεις δουλειές. Για αυτό θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Θα πρέπει ακόμα και να μπορούν να παίξουν σε τρεις θέσεις. Για αυτό υπάρχει προτεραιότητα στον Καλί μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της άμυνας και του κέντρου. Φυσικά και είχα ενημερωθεί για τις δυσκολίες στην ομάδα και το ποδόσφαιρο έχει πολλές δυσκολίες. Πιστεύουμε στην δουλειά, αύριο θα επιλέξουμε τα νέα  παιδιά και δεν φοβόμαστε τίποτα”.
Για την αξιολόγηση που θα γίνει αύριο:“Θα αξιολογήσουμε τα δικά μας παιδιά και μετά θα πάμε σε άλλες ομάδες ή ελεύθερους παίκτες. Ήδη κάναμε κρούσεις σε νέους ποδοσφαιριστές, έχουμε πρώτες, δεύτερες και τρίτες λύσεις. Έχουμε παίκτες σε σειρά προτεραιότητας. Βέβαια, ποδοσφαιριστές που είναι αξιόλογοι βέβαια προτιμάνε ομάδες Α’ εθνικής. Περιμένουμε να εξαντλήσουν τα περιθώρια της Α εθνικής και μετά ο Άρης ο Ηρακλής και η ΑΕΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδες και θα τους επιλέξουν. Είμαστε ξεκάθαροι σε τι θέσεις ζητάμε στους μικρούς και υπάρχουν προτεραιότητες. Στους μεγάλους θέλουμε έναν κεντρικό αμυντικό, έναν κεντρικό και έναν κυνηγό”.
Για τις φήμες πως μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των παικτών:“Είναι η μεγαλύτερη ευχή. Ακούγεται, το περιμένουμε αλλά πρέπει να είναι και κάτι επίσημο”.
Για την εκκαθάριση του έμψυχου δυναμικού:“Αυτό το χειρίζεται καθαρά ο κ. Καλαιτζίδης, πιστεύω έχει καταλήξει και τώρα εμείς πρέπει να δούμε ποιους θα κρατήσουμε από την Κ20 και τους άλλους επαγγελματίες. 23 του μηνός θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Θα ξεκινήσει στο Ρύσιο και θα πάμε στην Βουλγαρία”.
Για την περίπτωση του Καλί:“Ο Καλί ήταν να κλείσει την Παρασκευή όμως η μητέρα του μάνατζερ έχει πεθάνει. Η συμφωνία είναι να γίνει σήμερα η αύριο. Ο παίκτης μένει εδώ, άλλωστε είναι παντρεμένος με μια κοπέλα από τις Σέρρες”.
Πηγή: arenafm.gr

Kαι στο τέλος κερδίζουν... οι καλύτεροι!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την δικαιοσύνη που υπήρξε στον τελικό, για την Γερμανία που είχε στείλει το... μήνυμα εδώ και χρόνια, για την Αργεντινή της υπέρβασης και το «ρεζιλίκι» με την... χρυσή μπάλα!  
Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο. Γι' αυτό είναι και όμορφο. Γιατί είναι απρόβλεπτο. Όμως στην περίπτωση του Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Η Γερμανία από την πρώτη... εκκωφαντική εμφάνιση της στο Μουντιάλ με την τεσσάρα επί της Πορτογαλίας μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι ήταν απλά η καλύτερη ομάδα και γι' αυτό έφτασε στο 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Μια ομάδα με κεφαλαία όλα τα γράμματα. Με σοβαρότητα, πειθαρχία, αλλά και πλάνο στο παιχνίδι της. Φαντασία και κέφι, κάτι που είχε... περάσει στην ομάδα ο Γιούργκεν Κλίνσμαν στα δικά του χρόνια στον πάγκο των «πάντσερ» και που ακολούθησε πιστά ο «κολλητός» του, τότε βοηθός και στην συνέχεια ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόακιμ Λεβ!
Άλλωστε η τετράκις (πλέον) παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν ήρθε... από το πουθενά για να το σηκώσει! Μετά από τα 2 αποτυχημένα Μουντιάλ στις ΗΠΑ και την Γαλλία, σήκωσε κεφάλι! Στην Ιαπωνία έφτασε τελικό αλλά το έχασε από την Βραζιλία. Κοινός παρονομαστής από εκεί την φουρνιά ο Μίροσλαβ Κλόζε που στην Βραζιλία κρέμασε τα... εθνικά του παπούτσια έχοντας περάσει στο club των μεγάλων! Ακολούθησε το Μουντιάλ της Γερμανίας εκεί που τα «πάντσερ» πήραν την 3η θέση, ενώ το ίδιο τερμάτισαν και στην Νότια Αφρική. Για μια μεγάλη ομάδα που έδειχνε ότι... ξανάρχεται οι μικροί τελικοί δεν της έφταναν!
Οι βάσεις είχαν μπει όμως και έτσι χτίστηκε μια ομάδα που νομοτελειακά έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Μια ομάδα που έβαλε την σφραγίδα της στην Βραζιλία για μια σειρά από λόγους. Γιατί ο Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, γιατί έριξε 7 στην διοργανώτρια Βραζιλία, γιατί πήρε το 4ο τρόπαιο φτάνοντας την Ιταλία και γιατί έγινε η πρώτη χώρα από την Ευρώπη που κατακτά Μουντιάλ που γίνεται στην Αμερική! Νότια, Βόρεια και Κεντρική...
Όλα τα παραπάνω μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο μια μεγάλη ομάδα που δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει. Άλλωστε αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ της καταλαβαίνει ότι και στην Ρωσία οι περισσότεροι από τους νυν πρωταθλητές κόσμου θα είναι πάλι πρωταγωνιστές!
Από την άλλη η μεγάλη χαμένη της βραδιάς... Η Αργεντινή. Αν το δει κανείς ψυχρά έκανε την υπέρβαση της φτάνοντας στον τελικό. Από την φάση των ομίλων ακόμη, παρά το 3 στα 3 έδειξε ότι δεν είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει το... μπαμ στο Μαρακανά! Όταν ασθμαίνοντας κερδίζει το Ιράν στο 93' και την Ελβετία στο 118' η παρουσία της στον τελικό μετά από 24 χρόνια είναι εξ' ορισμού επιτυχία. Όταν όμως φτάνεις ως εκεί και το χάνεις τότε όπως είπε και ο Μασεράνο «ο πόνος θα διαρκέσει για πάντα»!
Είχε τις ευκαιρίες της. Μεγάλες... Με τον Ιγκουαίν από το... δωράκι του Κρος και με τον Παλάσιος. «Πάρτο βάλτο» ήταν και οι δύο. Δεν το έβαλαν όμως, κάτι που έκανε ο Γκέτσε με θεαματικό τρόπο. Η «αλμπισελέστε» έβγαλε ψυχή αλλά αυτό δεν έφτανε.
Από το 60' περίπου είχε έναν Μέσι που περπάταγε στο γήπεδο. Ο Σαμπέγια έκανε όλες τις αλλαγές του, αλλά τον κράτησε στην μάχη περιμένοντας το... κάτι από την κλάση του. Δεν το έκανε ποτέ και στο φινάλε απλά του χάρισαν την «χρυσή μπάλα» του Μουντιάλ άγνωστο γιατί. Κάνοντας όμως όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να γελάσει κι απλά να σκεφτεί ότι από την στιγμή που... συναποφασίζουν και οι εταιρίες μπορούμε να τα περιμένουμε όλα.
Παράλληλα ο Μέσι που τόσο πολύ οι πάντες του είχαν φορτώσει και το... βάρος του Μαραντόνα δεν τα κατάφερε ακόμη κι όταν παραμονές του τελικού πήρε την «ευχή του Θεού». Ίσως να περιμένει το επόμενο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ίσως η Αργεντινή όπως χρόνια τώρα ξέρει να κάνει να βρει έναν άλλο σπουδαίο παίκτη που θα τον... βαφτίσει «διάδοχο του Ντιέγκο» και θα ακολουθήσει και όλο το σύστημα. Ποιος ξέρει...
Πάντως η χρυσή βίβλος έγραψε ότι το Μουντιάλ της Βραζιλίας το πήρε η Γερμανία. Το πήραν οι καλύτεροι. Ένα υπέροχο Μουντιάλ έφτασε στο τέλος. Παρά ένα γκολ δεν ήταν το παραγωγικότερο όλων των εποχών. Ισοφάρισε το πρώτο. Αυτό της Γαλλίας το 1998. Ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που άφησε γλυκιά γεύση γιατί σ' αυτό πέτυχε και η Ελλάδα. Μας έκανε για περίπου 2 εβδομάδες να πάρουμε μέρος στο πάρτι αυτό... Τώρα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους που για ένα μήνα είχαν... ρουφήξει κάθε στιγμή του Μουντιάλ θα είναι δύσκολα. Τουλάχιστον θα βρουν χρόνο για περισσότερο ύπνο!
Πηγή: gazzetta.gr

Σιχάθηκα τον Μέσι!!

Καταπληκτικός Αλέφαντος στον sportdog για τον τελικό του Μουντιάλ! Ο "φυματικός", ο "μαραθωνοδρόμος" και ο "γερμανικός σκύλος". Tι λέει για Μέρκελ και Νεϊμάρ Vs Σουάρες.Οι Γερμανοί μάς έχουν καταστρέψει, δεν ήθελα να βλέπω τη Μέρκελ να πανηγυρίζει, ήμουν με την Αργεντινή. Όμως ήταν ερείπιο ο Μέσι. Διέψευσε τις προσδοκίες που είχε από αυτόν ο Αργεντίνικος λαός. Ήτανε σαν ...φυματικός, τον σιχάθηκα. Δεν τους πάω τους Γερμανούς, αλλά έδειξαν πολεμιστές για την πατρίδα τους, έσχιζαν μάγουλα, έτρεχαν αίματα, τα έδιναν όλα. Αντίθετα έβλεπες τον Μέσι με αυτό το κρύο αίμα, σαν αδιάφορος, βαδιστής. Ερείπιο ήταν και ο Αγκουέρο. Και ο Παλάσιο. Όλα τα άλλα παιδιά στην Αργεντινή τα έδωσαν όλα, σκίστηκαν, πάλεψαν.

Μπασίματα τίποτα ο Μέσι, προσωπικές ενέργειες απέφευγε, μπούκες δεν έκανε, όλος ο λαός της Αργεντινής θα νοστάλγησε τον Μαραντόνα. Κωλόπαιδο ο Μαραντόνα, με ναρκωτικά, κακό παράδειγμα για τη νεολαία, τον είχα κάτω από τον Μέσι βλέποντας τους τίτλους που έχει πάρει ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα και το χαρακτήρα του που έδινε καλό πρότυπο για τη νεολαία. Όμως την Εθνική του δεν την έχει βοηθήσει όπως ο Μαραντόνα. Έχασε την ευκαιρία της ζωής του χθες να ξεπεράσει τον Μαραντόνα. Ήταν σαν φυματικός, κρύο αίμα, έκανε μια κούρσα και μετά ήθελε 20 ανάσες για να συνέλθει.

Συγκλονιστικός ήταν για τη ηλικία του ο Κλόζε. Ο Νόιερ είναι ο πιο πλήρης τερματοφύλακας που θυμάμαι στην ιστορία της Γερμανίας. Αναρωτιέσαι "πώς θα του βάλω γκολ;". Όχι μόνο ντουλάπα, θεόρατος, αλλά και γρήγορος, ξέρει και μπάλα. Μαραθωνοδρόμος ο Λαμ, γερμανικός σκύλος ο Σβαϊνστάιγκερ.

Είχε αγωνία ο τελικός. Μπορούσαν να σηκώσουνε το Κύπελλο και οι δύο ομάδες. Πρόσεχαν καλά την άμυνα, έβγαιναν καλά στις επιθέσεις. Έχασαν και οι δύο ομάδες γερές ευκαιρίες. Η Γερμανία πήρε το κέντρο, πήρε την κατοχή, έχει καλά κορμιά, έβγαιναν γρήγορα με διαγώνιες στα άκρα, καθώς και με καλές πάσες σε Κλόζε και Μίλερ. Και η Αργεντινή όμως άξιζε να σκοράρει με τις μεγάλες ευκαιρίες του Χιγκουαίν, του Μέσι και του Παλάσιο.

Η Αργεντινή είχε δυνατή άμυνα ξανά, με την άμυνά της έφτασε ως τον τελικό, εκπληκτικός στόπερ ο Γκαράι, αναγεννημένος ο Ντεμιτσέλις και εκπληκτικός ο Μασεράνο μπροστά από τα σέντερ μπακ. Καλός ο Σαμπαλέτα, τα έδωσε όλα ο Ρόχο, καλός και ο τερματοφύλακας ο Ρομέρο.

Φοβερό πρώτο ημίχρονο έκανε ο Λαβέτσι, απορώ γιατί τον άλλαξε ο προπονητής του. Αν δεν είχε τραυματισμό, ήταν έγκλημα. Δεν μπορούσε να κάνει κατοχή η Αργεντινή διότι ο Πέρες κυνηγούσε τον Λαμ να τον κρατήσει, ο Βίγια και ο Μασεράνο πίεζαν και αυτοί αμυντικά, με ένα 4-4-2 έλπιζε η Αργεντινή στην αντεπίθεση και στις προσωπικές ενέργειες των παικτών της μπροστά. Προσπάθησε ο Χιγκουαίν, εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ο Λαβέτσι αλλά βγήκε αλλαγή, ερείπιο ο Αγκουέρο και ο Παλάσιο, βαδιστής ο Μέσι. Παρ΄ όλα αυτά πήγαν το ματς στην παράταση και έχασαν με γκολ στο τέλος.

Σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία, πάλι τσίρκο ήταν, έλα μωρέ με τη Βραζιλία, από την αρχή του Μουντιάλ έλεγα ότι ήταν η χειρότερη Βραζιλία που θυμάμαι. Και ας νίκαγε. Η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία της Βραζιλίας ήταν αυτή η ομάδα. Έφαγε 10 γκολ στον ημιτελικό και στο μικρό τελικό. Η Ολλανδία της έριξε εύκολα 3 γκολ, αυτή η ομάδα έπρεπε να είναι στον τελικό, θα τα έβρισκαν σκούρα οι Γερμανοί διότι ο Ρόμπεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Φαν Χάαλ ο καλύτερος προπονητής στο Μουντιάλ. Με καθαρό 5-3-2 στον μικρό τελικό, με τον Φαν Πέρσι στην περιοχή και δίπλα του τον Ρόμπεν. Ο Φαν Χάαλ τόλμησε και με τον Κούιτ που από κυνηγό τον έκανε και δεξί και αριστερό μπακ, και πήγε εξαιρετικά.

Εγώ πιστεύω ότι αν ο Μέσι έπιανε την απόδοση που έχει δείξει ότι μπορεί να πιάσει στην Μπαρτσελόνα, θα το έπαιρνε η Αργεντινή. Ή αν ήταν Αργεντινός αυτός ο Σουάρες, σωστή η παρατήρηση του Σινάνογλου, ένας Σουάρες έλειπε από την Αργεντινή. Αυτός θα κάνει πράγματα και θάματα στην Μπαρτσελόνα, ποιος Νεϊμάρ, ένα αδύναμο παιδάκι, θα τον ισοπεδώσει τον Νεϊμάρ ο Σουάρες. 
Πηγή: sportdog.gr

«Ο Κεντίρα πάει στην Άρσεναλ»

Στην απόκτηση του Σάμι Κεντίρα προχωρά η Άρσεναλ όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Sport προχωρώντας σε δεύτερη μεγάλη μεταγραφή μετά από αυτή του Σάντσες.

«Ο Κεντίρα πάει στην Άρσεναλ»
Μετά την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες η Άρσεναλ συνεχίζει το ίδιο δυναμικά!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Sport η αγγλική ομάδα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σάμι Κεντίρα για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή.

Δεν αναφέρεται το πόσο θα κοστίσει η μεταγραφή του Γερμανού άσου στους «κανονιέρηδες» αλλά τα χρήματα που θα βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ο παίκτης.

Ο Κεντίρα θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών το οποίο θα του αποφέρει συνολικά δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρόος: «Πάω Ρεάλ»!

Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να είναι κλεισμένος εδώ και αρκετό καιρό από τη Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε ο Τόνι Κρόος, τονίζοντας ότι τα δύο όνειρά του έγιναν πραγματικότητα!

Κρόος: «Πάω Ρεάλ»!
Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και την κατάκτηση του τροπαίου από τη Γερμανία ο Τόνις Κρόος επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να γίνει παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γερμανός χαφ κατάφερε να κάνει πραγματικότητά το μεγαλύτερο όνειρό του, καταφέρνοντας να κατακτήσει μαζί με την εθνική του ομάδα το Μουντιάλ, και μετά το τέλος του τουρνουά μπόρεσε να μιλήσει για τη συμφωνία του με τη «βασίλισσα της Ευρώπης».

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως: «Καταφέρναμε να τελειώσουμε το Παγκοόσμιο Κύπελλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα θα πάω στη Μαδρίτη και έτσι πετυχαίνω τα δύο μεγαλύτερα όνειρά μου».

Την περσινή σεζόν ο διεθνής μέσος έπαιζε στη Μπάγερν Μονάχου, έχοντας 51 συμμετοχές, πέτυχε 4 γκολ και είχε 9 ασίστ στο ενεργητικό. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί φημολογείται ότι θα πάρει ένα ποσό από 25 με 30 εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει του Μασούντ!!

Εντός της ημέρας αναμένεται η πλευρά του Σοζέι Μασούντ να δώσει την τελική της απάντηση στην πρόταση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον Ιρανό μεσοεπιθετικό.

Ξεκαθαρίζει του Μασούντ
Την απόφαση του Σοζέι Μασούντ περιμένουν εντός της ημέρας στην ΑΕΚ, η οποία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον Ιρανό μεσοεπιθετικό.

Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ υπήρξε νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες τα βρίσκουν σε όλα και κυρίως το οικονομικό επίπεδο.

Εκείνο που απομένει είναι ότι ο διεθνής άσος θα ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται την προσφορά της «Ένωσης» ή θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Η υπόθεση βρίσκεται στην τελική της ευθεία, αν και οι «κιτρινόμαυροι» εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να κάνουν τον 30χρονο παίκτη δικό τους.

Αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ειπωθεί το «ναι» από την πλευρά του Μασούντ, στην ΑΕΚ θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή την οριστική του απόφαση. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει με τον Μελισσανίδη!!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Ραφίκ Τζεμπούρ και εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή – επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Μιλάει με τον Μελισσανίδη
Στην επικείμενη συνάντηση του Ραφίκ Τζεμπούρ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα ξεκαθαρίσει η επιστροφή του Αλγερινούη φορ στην ΑΕΚ.

Ο «τρομοκράτης» βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και πλέον στην «Ένωση» μετρούν αντίστροφα για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, από τη στιγμή που έχει μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και υπάρχει προφορική συμφωνία μαζί του.

Στο ραντεβού του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης» με τον διεθνή άσο θα ξεκαθαρίσει αν είναι όντως ελεύθερος ο παίκτης από τη βρετανική ομάδα, ενώ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα με σημαντικότερο όλο τις απαιτήσεις του Τζεμπούρ.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι ο Αλγερινό ζητάει 600.000 ευρώ, αν ισχύει και τώρα κάτι τέτοιο, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα ασχοληθούν στις λύσεις που κοιτάει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα»

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης σε συνέντευξή του στη Sportday δεν δίστασε να προκαλέσει όλους τους παίκτες που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και να θέσει υψηλότερους στόχους για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα»
Θάρρος, θράσος και δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι είναι αποφασισμένος να πετύχει στον ΠΑΟΚ!

Ο Δημητρής Κωνσταντινίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sportday άφησε αιχμές κατά τους παίκτες που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τον «Δικεφάλο του Βορρά» και στη συνέχεια έθεσε τον πήχη υψηλότερα από την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν.

Ακολουθεί η συνέντευξη…

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι στην ομάδα κυριαρχεί το νεανικό στοιχείο;
«Υπάρχουν πολλοί πιτσιρικάδες, αλλά έμειναν αυτοί που ήθελαν να μείνουν. Οποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, φεύγει. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα, είναι πάνω από πρόσωπα, όποιος αντέξει την πίεση και θέλει να μείνει αυτός θα μείνει».

Πόσο θετικό είναι ότι γνωρίζεστε τόσο καλά συνυπάρχοντας στις ακαδημίες;
«Οσα παιδιά είμαστε εδώ καταλαβαίνουμε σε ποια ομάδα είμαστε. Απλά από λόγια χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα».

Δεν σε ανησυχεί το ότι αποχώρησαν τόσοι έμπειροι ποδοσφαιριστές;
«Για τον ΠΑΟΚ αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Θα πρέπει να το σκεφτούν οι ίδιοι γιατί έφυγαν. Οσοι είμαστε εδώ γνωρίζουμε τι σημαίνει ΠΑΟΚ».

Αν έπρεπε να διαλέξεις έναν παίκτη ποιος σου λείπει περισσότερο;
«Ο Λίνο έχει βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και με τον χαρακτήρα του. Ηγέτης και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό».

Πόσο μπορεί να σας επηρεάσει το βάρος της φανέλας που φοράτε;
«Πάντα υπάρχει άγχος όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά νομίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια για να φέρει παίκτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Με αυτό το ρόστερ που έχουμε τώρα μπορούμε νομίζω εύκολα να καταφέρουμε ό,τι έκανε πέρυσι η ομάδα».

Επιμένεις πως αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα, να φτάσει τελικό Κυπέλλου, να πάει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και να βγει πρώτος στα πλέι οφ;
«Ο Παναθηναϊκός πέρυσι τέτοια εποχή ήταν για Β' Εθνική. Ολοι έλεγαν ότι με αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να πάει πουθενά και είδατε τι έκανε με πολλούς νεαρούς. Πήρε το Κύπελλο και βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Τι χρειάζεται πρώτα απ' όλα η ομάδα;
«Αν δεν γίνουμε οικογένεια, δεν θα καταφέρουμε τίποτε. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Να είμαστε μια γροθιά».

Ποιο το μεγαλύτερο κέρδος σου από τον δανεισμό σου στον Αιγινιακό;
«Στο Αιγίνιο πήγα σαν παιδί και γύρισα άνδρας. Το κατάλαβα αυτό κυρίως στα πλέι οφ με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πιο πολύ πήγαιναν στη δύναμη και όχι στην ποιότητα».

Ποιο σημείο πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις ως ποδοσφαιριστής;
«Ακόμη και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο πρέπει να βελτιώνονται. Αυτό γίνεται μέσα από τα παιχνίδια.Υπάρχουν λεπτομέρειες που αν τις βελτιώσω, πιστεύω ότι θα κάνω μια καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ και θα δείξω και τι αξίζω για το μέλλον».

Νέοι… κομάντο!!

Την πολύ δύσκολη αποστολή πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων αρχίζει η Ελλάδα απόψε στο Ηράκλειο απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία (19:15).

Νέοι… κομάντο
Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Όμως όσο υπάρχουν αγώνες και ελπίδα, η Εθνική Νέων δεν εγκαταλείπει το όνειρο.

Απόψε (19:15, Μακεδονία TV και ενημέρωση από NovaΣΠΟΡ M 94,6) η ελληνική ομάδα μπαίνει στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης. Χωρίς «προίκα», αφού δεν… κουβάλησε νίκες από την πρώτη φάση έχοντας χάσει από Λιθουανία και Μεγάλη Βρετανία, αλλά και χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που αναμένεται να χάσει τουλάχιστον τα τρία ματς μέχρι και την Τετάρτη. Θα χρειαστούν στους αγώνες με Σερβία, Ισπανία και Σλοβενία τουλάχιστον δύο νίκες (τρεις θα είναι υπεραρκετές, ενώ μία ή… καμία όχι) για να επιτευχθεί ο στόχος των προημιτελικών.

Σημερινός αντίπαλος, επειδή… «κάθε αρχή και δύσκολη», η Σερβία που εντυπωσίασε στην πρώτη φάση έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, απέναντι σε Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Γερμανία. Αστέρια της ομάδας είναι ο πάουερ φόργουορντ Νίκολα Γιάνκοβιτς (15,5π., 9,5 ριμπ. στην πρώτη φάση) και ο γκαρντ Γιόβαν Νόβακ (14π. στην πρώτη φάση), ενώ οι «πλάβι» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα (παθητικό 59,8 πόντους ανά αγώνα, η Ελλάδα είναι 13η με 71), τη πέμπτη καλύτερη επίθεση (με 73,5 ενώ η Ελλάδα είναι ένατη με 69,3).

Αν η Εθνική ηττηθεί, δεν αποκλείεται, αλλά θα θέλει στη συνέχεια δύο νίκες σε ισάριθμα ματς για να περάσει. Στα άλλα σημερινά ματς του ομίλου, που θα γίνουν επίσης στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, η Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία (17:00) και η Ισπανία τη Λιθουανία (21:30).

Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες καθενός ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.

Βαθμολογία

1. Σερβία 4
2. Λιθουανία 4
3. Σλοβενία 3
4. Μ. Βρετανία 3
5. Ελλάδα 2
6. Ισπανία 2
Πηγή: sport-fm.gr

«Θα ξαναγράψουμε ιστορία» (video)

Σίγουρος πως και η αγωνιστική σεζόν για την οποία προετοιμάζεται θα είναι επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Ζέεφελντ.

«Θα ξαναγράψουμε ιστορία» (video)
Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του Ισπανού προπονητή…

-Συμπληρώσαμε σχεδόν μία εβδομάδα στο Ζέεφελντ. Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία της προετοιμασίας.
«Πιστεύω ότι κάναμε πρόοδο σε σχέση με πέρυσι. Είναι πιο εύκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα και καταλαβαίνουν πιο εύκολα τη δουλειά που θέλουμε. Μερικοί παίκτες είναι έναν χρόνο στην ομάδα και ξέρουν τις συνθήκες στην προπόνηση και στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές γύρισαν σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση και ξέρουν τι ζητάμε εμείς και ήρθαν όλοι με ιδανικό βάρος. Πάμε σιγά σιγά, μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα».

-Πόσο διαφορετική είναι η φετινή προετοιμασία από την περσινή κυρίως λόγω του ρόστερ και του γεγονότος πως έχει αρκετούς νέους παίκτες. Πόσο σας βοηθάει στη δουλειά σας ότι ο προγραμματισμός έχει τρέξει πιο γρήγορα;
«Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά που υπάρχει και η δεύτερη είναι ότι μερικοί παίκτες δεν χρειάζεται να τους λέμε τι πρέπει να κάνουν. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο εύκολο το φετινό ξεκίνημα, αλλά είναι πιο φυσιολογικό. Γι' αυτό και είμαστε ήρεμοι και ευχαριστημένοι και όπως είπαμε πριν από ένα χρόνο εδώ στο ίδιο σημείο πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα για να βρούμε τον ρυθμό. Η ιστορία -όπως ξέρουμε όλοι- ήταν πολύ καλή. Καταλαβαίνω ότι τα λόγια μου ακούγονταν πέρυσι σαν δικαιολογία, αλλά ήμουν σίγουρος ότι με τη δουλειά μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Οταν τελείωσε ο αγώνας με την Αντερλεχτ στις 8 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη είπαμε ότι βλέπουμε την ομάδα. Πήγαμε και στη Βαλένθια και παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από ‘κει και πέρα μαζί με τα παιχνίδια του Champions League ήταν 25 παιχνίδια που χάσαμε μόνο τα δύο με την Παρί. Οι ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές για αυτή την πρόοδο που είχε η ομάδα και τώρα είμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Το έχω ζητήσει ξανά και το ζητάω και φέτος: πιστέψτε αυτά που λέμε».

-Εχετε ανεβάσει ήδη πολύ τον πήχη τι να περιμένουμε από τον φετινό Ολυμπιακό; Καμία ήττα σε 25 παιχνίδια;
«Δεν μετράνε τόσο πολύ οι ήττες και οι νίκες, αλλά ότι η ομάδα είχε μία πρόοδο. Υπήρχε μία πρόοδος και η ομάδα ανέβασε σιγά σιγά ρυθμούς. Παρ' όλο που εσύ κάθεσαι απέναντι, όλοι συμφωνούμε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο ήμασταν εξαιρετικοί. Θα υπάρχει μία ήττα παραπάνω, μία νίκη παραπάνω, το θέμα είναι η ομάδα να κάνει μία πρόοδο».

-Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει και να γίνουν κάποια πράγματα;
«Υπάρχει μία διαφορά, μία βασική αλλαγή. Πέρυσι προσπαθήσαμε να παίρνουμε παίκτες που θα ήταν βασικοί στην ενδεκάδα. Φέτος ψάχνουμε καλούς παίκτες που να συμπληρώνουν αυτό που έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει πιο εύκολα τη δουλειά μας. Είναι μία δουλειά που φαίνεται αυτή που θέλουμε να είναι».

-Τι θέλετε να διορθώσετε; Θέλετε να βάλετε μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι;
«Θα έλεγα να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές καλύτερα τα παιχνίδια. Πότε πρέπει να παίξουμε επιθετικά και πότε πρέπει να παίξουμε αμυντικά. Πρέπει να καταλάβουν τη στιγμή μέσα στον αγώνα. Θα υπάρχει μία γραμμή στο παιχνίδι μας, αλλά να την ελέγξουμε εμείς».

-Στην περσινή χρονιά είχατε πει ότι με όσα κάνει ο Μήτρογλου, θα πάει σε μεγάλη ομάδα. Βλέπετε άλλον Μήτρογλου από τη φετινή ομάδα;
«Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου στο Μουντιάλ. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παίκτες μπορεί να πάει σε μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι περίεργο».

-Ειδικά για τον Σάμαρη αισθάνεστε δικαιωμένος; Είχατε πει από τον Δεκέμβριο πως θα έπαιζε στην Εθνική.
«Μου το έχει πει ο Σάντος (σ.σ.: γέλια). Ο Σάμαρης είναι το καλύτερο παράδειγμα. Οπως ήρθε τώρα ο Μπουχαλάκης, ο Κολοβός, ο Αυλωνίτης. Ο Σάμαρης το πάλεψε για να μείνει και έμεινε. Ακόμα και στο τέλος της χρονιάς που δεν έπαιζε, ήταν εξαιρετικός. Είναι ένας εξαιρετικός άνδρας και θα γίνει ξανά ένας βασικός παίκτης για εμάς».

-Ο Σάντος είπε ότι ουσιαστικά εξαιτίας σας δεν πήρε τον Σιόβα στο Μουντιάλ. Ο Σιόβας είχε θέση στο Μουντιάλ;
«Ακουσα τον Σάντος τι είπε και δεν είπε ακριβώς αυτό. Και ένας φιλικός αγώνας δεν είναι αρκετός για να δεις πώς είναι ο Σιόβας. Σέβομαι ό,τι έχει κάνει ο Σάντος στην Εθνική και όσα έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να τον ευχαριστεί για όσα έχει κάνει. Τον σέβομαι τόσο πολύ και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

-Πόσο ευχάριστο είναι για εσάς να διαβάζετε το όνομά σας ως υποψήφιο για τη Ρεάλ και την Εθνική Ισπανίας;
«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις να χάνει η ομάδα σου για να πάρεις τη θέση του προπονητή. Καλύτερα να μείνει η ιστορία έτσι όπως έγινε. Εχω τόσο μεγάλη αγάπη και τόσο μεγάλο σεβασμό με τον προπονητή της Εθνικής Ισπανίας που όταν έβλεπα το όνομά μου κοιτούσα αλλού. Οπως ξέρουμε, ήταν ψέμα. Δεν χαίρομαι όταν χάνουν οι εχθροί μου, δεν μπορώ να χαρώ όταν χάνει ένας φίλος μου. Δεν πανηγύρισα το γκολ του Γοδίν, πανηγύρισα το γκολ του Ράμος».

-Φαντάζεστε το επόμενο καλοκαίρι ξανά εδώ να μιλάτε για τον Ολυμπιακό;
«Θα δώσω την ίδια απάντηση που δίνω σε όλους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και είναι πολύ ευχάριστο να δουλεύεις σε μία ομάδα που μπορεί να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Οσο μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου θα μένω εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ, μόνο μου λείπουν τα παιδιά μου».

-Είχατε πει ότι στόχος σας είναι να μεγαλώνετε τον σύλλογο. Τώρα τις σας έλεγαν στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό; Νιώθετε ότι μπορεί να ανέβει κι άλλο ο Ολυμπιακός;
«Θα ήταν μία έκπληξη για εσάς αν καταλάβετε πόσος κόσμος στην Ισπανία παρακολουθεί τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ το είδαν όλοι στην Ισπανία και είχε μεγάλη τηλεθέαση. Σήμερα (σ.σ.: χθες) έμαθα ότι έχουν αγοράσει τα δικαιώματα για το τουρνουά στην Αμερική. Σίγουρα στην Ισπανία γνωρίζουν τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και όχι γιατί είμαι εγώ εδώ. Πριν από δύο χρόνια θα ήταν αδύνατο να βλέπουμε στην Ισπανία Λίβερπουλ-Ολυμπιακός και φέτος θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία πρόοδος στην ομάδα. Δεν ξέρω αν εσείς το καταλαβαίνετε. Και εσωτερικά έχει αλλάξει πολύ ο σύλλογος. Και μπορεί να αλλάξει κι άλλο, γιατί όλο μαθαίνουμε».

-Παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το να συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας ρεαλιστικός στόχος;
«Να ρωτήσουμε την Μπενφίκα. Που ήταν μία μεγάλη απογοήτευση για εκείνη την ομάδα και έφθασε στον τελικό. Κάποια μέρα το καλοκαίρι στην παραλία, γιατί είμαι παντρεμένος και πηγαίνω στην παραλία. Θυμήθηκα όταν βλέπαμε μαζί την κλήρωση και υπήρχε μία χαρά γύρω γύρω όταν είδαμε τους αντιπάλους μας. Είδαμε όμως στην φάση των ομίλων τι δυσκολία υπήρχε. Και μετά είδαμε πως δύο από τις τρεις ομάδες είχαν πάρει τα πρωταθλήματά τους και μία από τις τρεις έφθασε στον τελικό. Και βλέποντας τώρα το παρελθόν μπορούμε να έχουμε πολύ ωραίο συναίσθημα γι' αυτά που κάναμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για κάτι που είναι αδύνατο, αλλά θα το ήθελα πάρα πολύ είναι να παίξουμε τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ. Θέλουμε να γράψουμε ξανά την ιστορία μας».

-Αν μπορούσατε να το κάνετε, θα κάνατε το ίδιο πράγμα;
«Ναι. Θα έμπαινα ο ίδιος να τελειώσω τις φάσεις. Θα έλεγα του Ντε Χέα να αφήσει κανένα να μπει, γιατί και ο ίδιος ήξερε ότι αξίζαμε να περάσουμε».

-Τελειώνοντας, ένα μήνυμα στον κόσμο. Τι να περιμένει από τον Ολυμπιακό;
«Το να μη γεμίσει το γήπεδο είναι για οικονομικούς λόγους, είναι για κοινωνικούς λόγους και δεν μπορώ να έχω παράπονο γι' αυτό. Πάντα ένιωθα την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου. Το μήνυμα που μπορώ να δώσω στον κόσμο είναι ότι θα γράψουμε ξανά ιστορία, αλλά χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αν τους νιώθουμε όπως πέρυσι, θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Οταν λέω ότι είμαι ευχαριστημένος στον Πειραιά, έχει να κάνει και με αυτό το θέμα».

-Βάσει σχεδιασμού αυτή τη στιγμή τι άλλο περιμένετε;
«Δεν μπορώ να πω ότι μας λείπουν 2-3-4 ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό είναι και η προετοιμασία. Πρέπει να δούμε την προετοιμασία και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Η αγορά κινείται πολύ αυτούς τους δύο μήνες και μπορεί και προς το τέλος να βρούμε μία καλή ευκαιρία».

-Προφανώς τα γνωρίζετε τα κενά που υπάρχουν, αν υπάρχουν…
«Δεν υπάρχουν κενά, αλλά αν με ρωτήσετε αν λείπει ένα σέντερ φορ, θα σας πω πως ναι λείπει ένα σέντερ φορ και πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα φέρει ένα σέντερ φορ».

-Και ποιον σέντερ φορ;
«Από όσους έχετε γράψει, στις εφημερίδες δεν βγήκε ακόμα το όνομά του. Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι δύσκολο για εμάς στην αγορά. Μπορούμε να έχουμε το μπάτζετ που χρειάζεται, μπορούμε να έχουμε τον παίκτη που χρειαζόμαστε, αλλά στο τέλος οι παίκτες αποφασίζουν να συνεχίσουν σε άλλα πρωταθλήματα, όπως έγινε με τον Φινμπόγκασον».

-Για τον Πουλίδο;
«Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί η λύση».

-Να περιμένουμε έναν ακριβό επιθετικό που θα προσφέρει πολλά γκολ στην ομάδα;
«Χρειαζόμαστε έναν νεαρό παίκτη. Οι νεαροί παίκτες κοστίζουν πολλά χρήματα, γιατί αν τα πάνε πολύ καλά στην Ελλάδα θα πουλήσουμε ακριβότερα, όπως έγινε με τον Μήτρογλου. Δεν είναι εύκολο να βρούμε τέτοιους παίκτες, γιατί πρέπει να τα βρούμε οικονομικά και μετά πρέπει να πάρει την απόφαση ο παίκτης να έρθει σε εμάς. Ενα παράδειγμα είναι ο Βίγια που τελειώνει το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο. Θα μπορούσε να έρθει εδώ, αλλά στο τέλος πήρε την απόφαση να πάει αλλού. Σίγουρα θα είχε γκρίνια λόγω ηλικίας (σ.σ.: γέλια)».

-Εχετε πάρει αποφάσεις ποιοι θα ταξιδέψουν στην Αμερική;
«Ναι».

-Δεν θα περιμένετε το φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου;
«Εχουμε ήδη μία ιδέα. Δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει μία λίστα. Είναι Κυριακή και έχουμε ακόμα εννιά μέρες να πάμε στην Αμερική και θα έχετε εκπλήξεις».

-Μήπως η έκπληξη είναι ο επιθετικός που περιμένει ο Ολυμπιακός;
«Μπορεί να είναι αυτή η έκπληξη. Οπως πέρυσι είχαμε δύο εκπλήξεις τελευταία εβδομάδα, που δεν ήταν τόσο θετικές, όπως το θέμα του Φετφατζίδη και του Φέισα. Οι εκπλήξεις δεν σημαίνει ότι θα έρθουν ποδοσφαιριστές, αλλά και θα φύγουν».

-Θα είναι πολύ κουτσουρεμένη η αποστολή σε σχέση με τα παιδιά που είναι εδώ;
«Εδώ είμαστε 32 ποδοσφαιριστές και περιμένουμε άλλους τέσσερις και θα έχουμε κάποια έκπληξη μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε όλοι. Σε αυτό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό να έχουν λεπτά οι ποδοσφαιριστές και δεν μπορούμε να πάρουμε τόσους πολλούς».

«Με τρεις πίσω»
Ο Μίτσελ στη συνέχεια της συνέντευξής του ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός στη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζεται και με τρεις στόπερ… Το σύστημα δηλαδή που ξεχώρισε στο φετινό Μουντιάλ.

- Μία άποψη για τον Αμπιντάλ, πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;
«Πολύ και το κάνει ήδη. Κοιτάς τους ποδοσφαιριστές πώς τον κοιτάνε στην προπόνηση και πώς τον σέβονται. Σε έναν αγώνα όπως ο χθεσινός αν δεν σου έλεγαν ότι είναι 35 χρόνων δεν το καταλάβαινες. Θα είναι πολύ καλό για τον Σιόβα. Γιατί ο Σιόβας ήταν εξαιρετικός πέρυσι και τώρα θα είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Μπορούν να παίξουν και μαζί».

- Πολλοί γκρίνιαζαν ότι είναι 35 χρόνων. Τι απαντάτε σε αυτούς;
«Μήπως είναι οι ίδιοι που πέρυσι νόμιζαν ότι δεν θα τα πηγαίναμε καλά; Σε αυτή την ομάδα υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει εξαιρετικά σε μεγάλη ηλικία όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ, ο Κοβάσεβιτς, ο Ριβάλντο. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή».

- Περνάει από το μυαλό σας να παίξει και αριστερό μπακ;
«Ναι. Και περνάει από το μυαλό μου να παίζουμε με τρεις αμυντικούς πίσω. Αυτό που δεν περνάει από το μυαλό μου είναι να παίζει ο Καραπαπάς μαζί μας».

- Τον Ομάρ τον υπολογίζετε μόνο για δεξί μπακ;
«Οχι, μπορεί να παίξει και δεξί εξτρέμ. Γι' αυτό και κοιτάμε την περίπτωση να παίξουμε με τρεις αμυντικούς. Εχουμε στα πλάγια παίκτες όπως ο Ομάρ, ο Χολέμπας και ο Μαζουάκου που μπορούν να παίξουν μόνοι τους στα πλάγια».

- Γιατί επιλέξατε τον Ντοσεβί;
« Είναι κλασικός παίκτης που παίζει πάνω στη γραμμή. Θέλουμε να διορθώσουμε την τοποθέτηση του μέσα στο γήπεδο. Οπως είδαμε και στο παιχνίδι, έκανε πολύ γρήγορες κινήσεις και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Οσοι παίκτες είναι τώρα και όσοι έρθουν δεν θα είναι βασικοί σε μία ενδεκάδα. Θέλουμε ανταγωνισμό και πρέπει να παλέψουν πολύ για να κερδίσουν θέση. Πέρυσι όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν τα λεπτά τους είχαν τις στιγμές τους και είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία. Πολλές φορές ο ίδιος ο παίκτης βγάζει τον εαυτό του από την ενδεκάδα. Δεν είμαι πολύ έξυπνος προπονητής, αλλά πιστεύω ότι παίρνω τις σωστές αποφάσεις. Στην αρχή είχα δεχτεί κριτική γιατί δεν έπαιζε ο Μήτρογλου, αλλά είδαμε τι πρόοδο έκανε. Πάλεψε πολύ από την αρχή για να βρει τη θέση του στην ομάδα. Και αυτή την εμπιστοσύνη που είχαμε στον Μήτρογλου μας την ανταπέδωσε με πάρα πολλά γκολ. Τώρα πια δεν μου φαίνεται ο καλύτερος επιθετικός, οι καλύτεροι είναι οι δικοί μας».

- Τι περιμένετε ακόμα για να έχετε κλείσει το ρόστερ για τη νέα χρονιά;
«Πολλές φορές ελπίζεις ότι έχεις κλείσει το ρόστερ και τελευταία εβδομάδα μπορεί να φύγει κάποιος όπως έγινε πέρυσι».

- Υπάρχουν πολλών ειδών ποδοσφαιριστές όπως οι Κάταϊ, Βλαχοδήμος, Γιαταμπαρέ, Διαμαντάκος που παίρνουν μία δεύτερη ευκαιρία. Γιατί διαλέξατε αυτούς από τους υπόλοιπους δανεικούς που είχε ο Ολυμπιακός;
« Στο τέλος πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Θα μπορούσαν να είναι άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά ψάχνουμε σε συγκεκριμένες θέσεις που θα κάνουμε κινήσεις. Σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι οι σωστές αποφάσεις, αλλά για μένα είναι οι σωστές. Πάντα με σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι μαζί μας».

- Τον Γιαταμπαρέ σε ποια θέση τελικά τον υπολογίζετε;
«Με τις απουσίες του Μανιάτη και του Σάμαρη θέλαμε να δοκιμάσουμε τον Γιαταμπαρέ σε αυτή τη θέση και τον εξετάζουμε».

- Θα είναι εφικτό να έχετε και παιδιά από την ομάδα Νέων και ένα μικρό ρόστερ;
«Αυτό το έχω ζητήσει στη διοίκηση, αλλά δεν μπορώ να λέω ονόματα. Εχουμε μιλήσει για το ρόστερ και πώς θέλουμε να γίνει. 23-24 παίκτες συν τον Ολαϊτάν που μας λείπει και τον θέλουμε πίσω. Μακάρι ο 24ος να ήταν ο Ολαϊτάν».

- Πότε θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα για τον Ολαϊτάν;
«Ελπίζω να έχω στο επόμενο διάστημα, τον επόμενο καιρό».

-Θα μας κάνετε μία ακτινογραφία του Κασάμι και πού τον υπολογίζετε;
«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει επαφή με την μπάλα και την ψάχνει παντού. Είναι αυτό που λέμε box to box. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα που πρέπει να βρει οργάνωση στην τακτική. Πρέπει να βρει μία οργάνωση στον χαρακτήρα του. Είναι πολύ δυνατός στον ανταγωνισμό και σίγουρα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν καλό σε εμάς και στον ίδιο».

- Το κενό του Κάμπελ μπορεί να καλυφθεί με κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν;
« Θα μας άρεσε να βρούμε άλλον έναν Κάμπελ. Ψάχνουμε ακόμα και είναι δύσκολο να τον βρούμε. Επίσης πέρυσι όταν είχε έρθει, κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει τέτοια απόδοση. Μιλάμε για το παρελθόν και φέτος θα είναι διαφορετικά γιατί όλες οι ομάδες μας περιμένουν».

- Πέρυσι από Ελληνες ποδοσφαιριστές εμφανίσατε τον Σάμαρη. Ο Κολοβός έχει τα ίδια στοιχεία να τον εμφανίσετε φέτος;
«Είναι και ο Αυλωνίτης μαζί μας, είναι και ο Μπουχαλάκης και ο Παπάζογλου. Μάλλον είμαι τρελός και πιστεύω πολύ στους Ελληνες παίκτες. Περισσότερο από εσάς».

- Περισσότερο μάλλον από τους περισσότερους προπονητές που ήταν εδώ…
«Μήπως εγώ έχω κάτι πιο εύκολο από τους προηγούμενους προπονητές; Οι Ελληνες παίκτες που έχω βοηθάνε πολύ και δίνουν τα πάντα. Η ομάδα που έγινε πέρυσι έπαιξε ομαδικά και έκανε αυτά που ζητάμε. Μακάρι να ήταν όλες οι ομάδες έτσι. Δεν γίνεται η κάθε απόφαση που παίρνουμε να είναι σωστή. Είναι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν καλά τη δουλειά τους».



Πηγή: sport-fm.gr

Γερμανία παντού!!

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γερμανία μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις αθλητικές ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τον χρυσό σκόρερ Μάριο Γκέτσε.

Γερμανία παντού!
Διθυραμβικά είναι τα σχόλια σε όλες τις ιστοσελίδες ανά τον κόσμο για την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Βραζιλία από την εθνική Γερμανίας.

Τη δική του αποθέωση γνωρίζει και ο σκόρερ των «πάντσερ», Μάριο Γκέτσε.

Την ίδια ώρα, τα Μέσα στη Λατινική Αμερική έρχονται σε… σύγκρουση, αφού στην Αργεντινή επικρατεί απογοήτευση και στη Βραζιλία «χρυσώνουν το χάπι» με την επιτυχία της γερμανικής ομάδας.

Τα γερμανικά πρωτοσέλιδα

Bild: «Είμαστε πρωταθλητές κόσμου»

Sport1: «Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου»

Die Zeit: «Η Γερμανία είναι ποδοσφαιρική πρωταθλήτρια κόσμου»

Die Welt: «1-0 την Αργεντινή, η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου».

Focus: «Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Ο Μάριο Γκέτσε μας εκτόξευσε στο 4ο αστέρι»

Spiegel: «Δραματική νίκη επί της Αργεντινής. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου»

Τα αντίστοιχα στην Αργεντινή

Clarin: «Το αργεντίνικο όνειρο διαλύθηκε στην παράταση: Η Γερμανία πρωταθλήτρια»

Ole: «Μας έκλεψαν την ψευδαίσθηση»

Razon: «Κατεστραμένο όνειρο: Η Αργεντινή έμεινε χωρίς κάτι στον 6ο τελικό».

Nacion: «Η Αργεντινή έχασε από τη Γερμανία με 1-0 στον τελικό και αισθάνθηκε στην καρδιά της ότι βρέθηκε τόσο κοντά στη δόξα».

Και εκείνα σε ολόκληρο τον κόσμο

Globo (Βραζιλία): «Η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή κι έγινε τετράκις πρωταθλήτρια».

Marca (Ισπανία): «Πάντα Γερμανία».

AS (Ισπανία): «Ο Γκέτσε έκανε τον Ινιέστα».

Sport (Ισπανία): «Ο Μέσι έφτασε ένα βήμα από τον παράδεισο»

Mundo Deportivo (Ισπανία): «1-0 η Γερμανία, τετράκις πρωταθλήτρια».

Equipe (Γαλλία): «Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

France Football (Γαλλία): «Γερμανία τεσσάρων αστέρων».

Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Η Γερμανία πάνω απ' όλα. Στο 113' το κάλεσμα του Γκέτσε».

Corriere dello Sport (Ιταλία): «Θρίαμβος Γερμανίας, είναι πρωταθλήτρια κόσμου, νοκ άουτ η Αργεντινή».

Sky Sports (Αγγλία): «Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

UEFA (Ευρώπη): «Το γκολ του Γκέτσε δίνει στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο».

FIFA: «Το μαγικό γκολ του Γκέτσε έστεψε πρωταθλήτρια τη Γερμανία».Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε Ρεάλ για Μπουλς ο Μίροτιτς!!

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι οριστικά παίκτης των Μπουλς. Με μήνυμά του ευχαρίστησε τη Ρεάλ (και τον Μπουρούση).

Αποχαιρέτησε Ρεάλ για Μπουλς ο Μίροτιτς
Οριστική είναι η μετακόμιση του Νίκολα Μίροτιτς στο ΝΒΑ, καθώς συμφώνησε για τρία χρόνια έναντι 17 εκατ. δολαρίων με τους Μπουλς.

Το νούμερο 23 του ντραφτ του 2011 ευχαρίστησε για… όλα τη Ρεάλ αναφέροντας έναν-έναν ονομαστικά τους συμπαίκτες του («σε ευχαριστώ Γιάννη για την εμπειρία σου», είπε για τον Μπουρούση»).

«Είμαι πολύ χαρούμενος κι ενθουσιασμένος που από την επόμενη σεζόν θα παίζω στους Μπουλς. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα», έγραψε στο Twitter ο 23χρονος φόργουορντ.

Πηγή: sport-fm.gr

Στους δρόμους οι Γερμανοί, τα έσπασαν στην Αργεντινή!!

Εντελώς διαφορετική ήταν η αντίδραση των φιλάθλων Γερμανίας και Αργεντινής μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ, που βρήκε τα «πάντσερ» να πανηγυρίσουν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Στους δρόμους οι Γερμανοί, τα έσπασαν στην Αργεντινή
Με τη λήξη του τελικού στο «Μαρακανά» οι φίλαθλοι της Γερμανίας στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη και τις άλλες περιοχές της χώρας βγήκαν για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους Γερμανούς να χαίρονται με την ψυχή τους το γεγονός ότι τα «πάντσερ» κατάφεραν να προσθέσουν ακόμη ένα «αστέρι» στη συλλογή τους.

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Μπουένος Άιρες τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, αφού το τελικό αποτέλεσμα δεν τους ικανοποίησε και βγήκαν στους δρόμους για να τα σπάσουν.

Οι τραυματίες από τα επεισόδια είναι τουλάχιστον εβδομήντα και οι συλλήψεις στην αργεντίνικη πρωτεύουσα έχουν ξεπεράσει τις τριάντα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο







Πηγή: sport-fm.gr

Για Ρόσι και αντι-Καπίνο!!

Μέχρι τις 20 Ιουλίου επιθυμούν στον Παναθηναϊκό να έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Στέφανου Καπίνο, ενώ την ίδια ώρα θα παλέψουν για να κάνουν δικό τους τον Φαούστο Ρόσι και περιμένουν για Αμπέντ.

Για Ρόσι και αντι-Καπίνο
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Γκόρντον Σίλντνεφελντ στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον κινείται για να κλείσει τα υπόλοιπα ανοιχτά «μέτωπα».

Σε πρώτο πλάνο για τους «πράσινους» παραμένει ο Φάουστο Ρόσι για τον οποίο, σύμφωνα με τη SportDay, ο Νίκος Νταμπίζας έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τη Γιουβέντους και τον Ιταλό χαφ.

Πρόκειται για δύσκολη υπόθεση, αλλά στο «τριφύλλι» εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον 24χρονο χαφ.

Ωστόσο, αν οι ιθύνοντες του συλλόγου διαπιστώσουν ότι πάει να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού ο Αναστασίου θέλει σύντομα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, θα προχωρήσουν για άλλη λύση.

Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Μεχντί Αμπέντ που εκτιμά ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει καταφέρει να πάρει το «Ο.Κ.» της Νιούκαστλ για να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα έχει ανακοινωθεί η απόκτηση του Στέφανου Καπίνο από τη Μάιντς και οι «πράσινοι» συζητούν ήδη για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα προέρχεται από το εξωτερικό και ελπίζουν ότι σύντομα θα έχουν θετική εξέλιξη.
Πηγή: sport-fm.gr

Και πάλι εξαιρετικός Αντετοκούνμπο!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι πολύ καλός στο summer league με τους Μπακς. Δείτε τι έκανε ο Μάικ Μπράμος.

Και πάλι εξαιρετικός Αντετοκούνμπο
Οι Μπακς μπορεί να έχασαν και πάλι από τους Σανς, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε και πάλι τις ικανότητές του. Στην ήττα με 94-82 για το summer league του Λας Βέγκας, ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 16 πόντους (7/8 βολές, 3/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 6 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 33:11. Το νούμερο «2» του ντραφτ, Τζαμπάρι Πάρκερ, είχε 11 πόντους (με 4/15 σουτ) και ισάριθμα ριμπάουντ.

Οι Χοκς μετά από δύο παρατάσεις έχασαν από τους Πίστονς με 94-92. Ο Μάικ Μπράμος σε αυτό το ματς είχε για τα «γεράκια» 3 πόντους (1/1 βολή, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάει να… χωθεί για Ριβιέρ»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Εμάνουελ Ριβιέρ, ο οποίος φαινόταν ότι είναι κοντά στη Νιούκαλστ. «Ντόμινο» με Άμπραμπατ και Ντουρμάζ. Τι γράφουν σε Τουρκία και Ιταλία.

«Πάει να… χωθεί για Ριβιέρ»
Την καλύτερη δυνατή επιλογή θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του επιθετικού, με τον Μίτσελ να υποστηρίζει ότι ο παίκτης που έρθει δεν θα έχει αναφερθεί και θα είναι νεαρός για να έχει μεταπωλητική αξία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά στη Γαλλία έγραψαν ότι οι Πειραιώτες έχουν μπει σφήνα για την απόκτηση του Εμάνουελ Ριβιέρ. Πρόκειται για τον Γάλλο φορ της Μονακό (πέρσι 30 συμμετοχές, 10 γκολ) και φαινόταν ότι είναι κοντά στη Νιούκαστλ, με τους δύο ευρωπαϊκούς συλλόγους να διαπραγματεύονται στα 6 εκατ. ευρώ.

Τόσα χρήματα έδιναν οι «ερυθρόλευκοι» και για τον Φινμπόγκασον στη Χέρενφεϊν. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους Μονεγάσκους μετά και τις μεταγραφές των Αμπιντάλ και Εντινγκά. Για τον 24χρονο παίκτη έχουν εκφράσει, επίσης, η Στόουκ, η Γουέστ Μπρομ και η Εβερτον.

Εκτός από τον Ριβιέρ, στην Ιταλία επιμένουν για τον Ρολάντο Μπιάνκι, υποστηρίζοντας ότι η Μπολόγια είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή. Ο Ιταλός έχει προταθεί στους Πειραιώτες, αλλά δεν έχει προχωρήσει τόσο η υπόθεσή του. Για τον Λάζοβιτς, τον Σέρβο αριστερό εξτρέμ, διαψεύδεται πως υπάρχει συμφωνία ή ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία έγραψαν ξανά για τους πρωταθλητές Ελλάδας και τον Νορντίν Αμραμπατ της Γαλατασαράι, ο οποίος ακόμα δεν έχει βρει ομάδα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η «Γαλατά» προχωράει για τον Τζίμι Ντουρμάζ που επίσης ενδιαφέρει την ομάδα του Μίτσελ. Εφόσον υπάρξει αυτό το «ντόμινο», τότε ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει για τον πρώτο. Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα!

Προπονήσεις «τέλος» στο EMILEON και από το μεσημέρι της Δευτέρα, ο Παναιτωλικός θα βρίσκεται στο Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιήσει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν.

Τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα
Κατά τις 10 το πρωί είχε προγραμματιστεί η σημερινή αναχώρηση του Παναιτωλικού από το Αγρίνιο με προορισμό το Καρπενήσι για να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Τέλη Ιουνίου, τα «καναρίνια» έχυσαν τον πρώτο τους ιδρώτα στο EMILEON για το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας τους και τώρα ήρθε η στιγμή για να πιάσουν… πραγματική δουλειά.

Αναλυτικά η αποστολή:

Άλβες, Γοδόι, Θεοδωρίδης, Καλογέρης, Κάπελ, Κολοβούρης, Κόρμπος, Κούσας, Κουτρομάνος, Μαλεζάς, Μαρτίνες, Μήλιος, Μπεχαράνο, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ράφαελ, Ρουμπουλάκου, Στεφανάκος. Επίσης είκοσι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20, οι Δημουλάς, Ζαρκάδας, Κολοκοτρώνης, Κωνσταντινόπουλος, Χαντάκιας και ο τερματοφύλακας Αθανασόπουλος.

Κατά την παρουσία του στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός θα μείνει στο ξενοδοχείο «Montana», ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται πως μαζί του για λίγες μέρες θα μένει και η Εθνική μπάσκετ.

Η πρώτη προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο του Καρπενησίου, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Απόντας θα είναι ο Νταμιάν Μπελόν, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες του συλλόγου, προκειμένου να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αντιθέτως, την Τρίτη θα ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή ο νεοαποκτηθέντας, Ουίλιαμ Ετζενγκέλε ο οποίος θα πραγματοποιήσει την δεύτερη θητεία του στην ομάδα μετά από την περίοδο 2010-2012.Πηγή: sport-fm.gr

Γκέτσε: «Απλώς σούταρα, δεν καταλάβαινα»

Ο χρυσός σκόρερ της Γερμανίας και MVP του τελικού, Μάριο Γκέτσε, τόνισε πως δεν είχε καμία συναίσθηση του τι συμβαίνει όταν έπιασε το …νικητήριο σουτ

Γκέτσε: «Απλώς σούταρα, δεν καταλάβαινα»
Ο άσος της Μπάγερν, μπορεί να πέρασε μια δύσκολη χρονιά στους Βαυαρούς, αλλά τελικά ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος μιας κοπιαστικής σεζόν, αφού με το δικό του γκολ, τα «πάντσερ», κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και δεν μπορώ να το περιγράψω. Απλά πήρα το σουτ, εκείνη τη στιγμή, δεν καταλάβαινα, δεν συνειδητοποιούσα τι συνέβαινε. Είναι απίστευτο, γιατί για όλους εμάς είναι ένα όνειρο κάτι που δεν περιγράφεται» είπε αρχικά ο Μάριο Γκέτσε και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα και ευτυχισμένος, για ότι συνέβη εδώ στην Βραζιλία. Κάθε παίκτης αξίζει ξεχωριστή αναφορά και είμαστε περήφανοι, που πήραμε αυτό το τρόπαιο». Πηγή: sport-fm.gr

Μαραντόνα: «Ριτσόλι, ένας άλλος… Κοντεσάλ»

Τα παράπονα για τη διαιτησία του τελικού μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, έκανε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Μαραντόνα: «Ριτσόλι, ένας άλλος… Κοντεσάλ»
Μάλιστα ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου, ήταν τόσο έξαλλος, που απέστειλε το tweet του στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. «24 χρόνια πριν ήταν ο Κοντεσάλ…σήμερα ο Ριτσόλι» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μαραντόνα.

Στον τελικό του 1990, η «αλμπισελέστε» είχε χάσει και πάλι με το ίδιο σκορ, με ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ, όπως παραδέχτηκε πολλά χρόνια μετά και ο εκτελεστής του Αντρέας Μπρέμε (το είχε κερδίσει ο Κλίνσμαν), με το οποίο τα «πάντσερ» επικράτησαν 1-0 στον τελικό του «Ολίμπικο».

Diego Maradona @DiegoAMaradona
Follow
Hace 24 anos fue Codesal...hoy Rizzoli.

#FIFA
1:14 AM - 14 Jul 2014
Πηγή: sport-fm.gr

Συγχαρητήρια του Σωκράτη στη Γερμανία!!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συνεχάρη τα «πάντσερ» και ιδιαίτερα τους συμπαίκτες του στη Ντόρτμουντ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Συγχαρητήρια του Σωκράτη στη Γερμανία
Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, έκανε την ανάρτηση με τα συγχαρητήρια, η οποία ωστόσο, σήκωσε και αρνητικές αντιδράσεις.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Γερμανίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δίκαια βρίσκεται σήμερα στην κορυφή του κόσμου. Είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολύ στο ποδόσφαιρο της, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών της. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί στην Εθνική Γερμανίας αγωνίζονται αρκετοί συμπαίκτες μου στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που σήμερα στέφονται άξια πρωταθλητές κόσμου».
Πηγή: sport-fm.gr

Συγχαρητήρια της Άρσεναλ στους Γερμανούς «κανονιέρηδες»

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η ομάδα της Άρσεναλ, που είχε τρεις παίκτες στην αποστολή της «νασιοναλμανσάφτ» απέστειλε τα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τροπαίου.

Συγχαρητήρια της Άρσεναλ στους Γερμανούς «κανονιέρηδες»
Δεν είναι και λίγο πράγμα, για ομάδα που δεν είναι καν γερμανική, να εκπροσωπείται από τρεις παίκτες στον τελικό του Μουντιάλ και μάλιστα να είναι στο στρατόπεδο των νικητών. Μετά το τέλος του ματς, η Άρσεναλ, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο twitter, έστειλε τα συγχαρητήρια στους Οζίλ, Μερτεσάκερ και Ποντόλσκι

Arsenal FC ? @Arsenal
Huge congratulations to @MesutOzil1088, @mertesacker and @Podolski10 on #GER beating #ARG 1-0 to win the #WorldCup!
pic.twitter.com/MY0B2vHyuw Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ καλεί Μολό!!

Ο επιθετικός που είχε απασχολήσει το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ πέρσι, βρίσκεται στο στόχαστρο του Δικεφάλου του Βορρά

ΠΑΟΚ καλεί Μολό
Όπως αναφέρουν τα «Σπορ του Βορρά» ο 25χρονος εξτρέμ, που είχε απασχολήσει την περασμένη σεζόν, το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ. Την περασμένη σεζόν, ο παίκτης της Νανσί, αγωνίστηκε σαν δανεικός στην Σεντ Ετιέν σε 17 αναμετρήσεις. Ασφαλώς και πρόκειται για μια θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ θέλει επειγόντως λύση και ο Γάλλος ακραίος, φέρεται να είναι ως μια λύση που εξετάζει σοβαρά η ομάδα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, βρίσκεται και κοντά στην απόκτηση του. Ο παίκτης έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Νανσί.
Πηγή: sport-fm.gr

Mέσι: «Αξίζαμε κάτι περισσότερο»

Την πεποίθηση πως ένα γκολ στις ευκαιρίες που έχασε η Αργεντινή, θ' άλλαζε τα πάντα στον τελικό, εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα, ο Λιονέλ Μέσι

Mέσι: «Αξίζαμε κάτι περισσότερο»
Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής, μπορεί να πήρε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του Μουντιάλ, αλλά αυτό δεν του λέει τίποτα, όπως ο ίδιος ομολόγησε στις δηλώσεις του. Τόνισε πως η Αργεντινή είχε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει το Κύπελλο, αλλά και τις ευκαιρίες, ωστόσο δήλωσε πικραμένος που δεν θα γυρίσει με το τρόπαιο στην Αργεντινή.

«Νομίζω πως ερχόμασταν από ένα μακρύ διάστημα που δεν μπορούσαμε να περάσουμε τα προημιτελικά. Παίξαμε στα ίσια απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Αξίζαμε κάτι παραπάνω σήμερα, μιας και είχαμε όλες τις ευκαιρίες. Είναι μεγάλος ο πόνος γιατί ολόκληρη η χώρα κρεμόταν από εμάς και θέλαμε να τους δώσουμε μια μεγάλη χαρά. Είναι κρίμα που δεν θα γυρίσουμε με το Κύπελλο, αλλά θα επιστρέψουμε με το κεφάλι ψηλά» είπε ο Μέσι.

Στον επίλογο των δηλώσεων του επέμεινε στις μεγάλες ευκαιρίες, λέγοντας: «Ήθελα να φέρω το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αργεντινή. Αξίζαμε περισσότερα. Θα είχαν αλλάξει τα πάντα, αν είχαμε σημειώσει ένα γκολ. Είχανε την κατοχή, αλλά εμείς τις πιο καθαρές ευκαιρίες. Aυτή τη στιγμή ο τίτλος του MVP, δεν μου λέει τίποτα». Πηγή: sport-fm.gr

Λαμ: «Όμορφο να το παίρνεις στη Λατινική Αμερική»

Ο πρώτος Ευρωπαίος αρχηγός που σήκωσε Μουντιάλ μέσα στη Λατινική Αμερική, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά το τέλος του τελικού

Λαμ: «Όμορφο να το παίρνεις στη Λατινική Αμερική»
Ο Φίλιπ Λαμ που έκανε και πάλι ατελείωτα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Αργεντινή στο "Μαρακανά" πως παρά τις αρκετές απώλειες που είχε η Γερμανία, πριν και και τη διάρκεια του τουρνουά, κατάφερε ν' ανταπεξέλθει:

«Είχαμε προβλήματα στην αρχή με τους τραυματισμούς παικτών μας, όμως δεν το αφήσαμε να μας αποθαρρύνει. Ηταν ένα μεγάλο Mundial για εμάς και τελικά είμαστε εμείς στο βάθρο. Ηξερα ότι θα είναι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα και το να φτάσω εδώ ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί. Είναι πολύ όμορφο που κατακτήσαμε αυτό τον τίτλο στην Λατινική Αμερική, είμαστε η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που το καταφέρνει. Ηταν μία καταπληκτική εμπειρία»Πηγή: sport-fm.gr

Σαμπέγια: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, δήλωσε περήφανος για τα επιτεύγματα της ομάδας του, σε αυτό το Μουντιάλ, παρά την απώλεια του τροπαίου

Σαμπέγια: «Περήφανος για την ομάδα μου»
Λυπημένος για το γεγονός πως η Αργεντινή δεν κατόρθωσε να πάρει το Μουντιάλ, αλλά απόλυτα ευχαριστημένος και υπερήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του, δήλωσε μετά το τέλος του τελικού με την Γερμανία, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια.

«Αισθάνομαι μεγάλη λύπη που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά νιώθω απεριόριστη τιμή για την ομάδα μας που έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά.

Τους συγχαίρω. Είναι τιμή για το έθνος να έχει τέτοιους παίκτες και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το πώς έπαιξαν στο τουρνουά». Πηγή: sport-fm.gr

Λεβ: «Ήμασταν οι καλύτεροι»

Ο Γιόακιμ Λεβ, έκανε τον απολογισμό του μετά το τέλος του τελικού με την Αργεντινή και τόνισε πως η ομάδα του δίκαια πήρε το Μουντιάλ

Λεβ: «Ήμασταν οι καλύτεροι»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «νασιοναλμανσάφτ» δεν παρέλειψε να θυμηθεί και τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, υποστηρίζοντας πως αυτή η προσπάθεια για τον παγκόσμιο τίτλο, άρχισε από το 2006, όταν προπονητής ήταν, ο νυν τεχνικός των Η.Π.Α.

«Ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ, πριν από 10 χρόνια, συγκεκριμένα το 2006 και το σημερινό αποτέλεσμα, είναι απόρροια μιας δουλειάς που άρχισε με τον Κλίνσμαν. Είχαμε μια σταθερή πρόοδο, δουλέψαμε πάνω σε αυτό το πρότζεκτ και αν κάποιος το αξίζει, πιστεύω πως είναι αυτή η ομάδα. Παίζαμε πάντοτε καλό ποδόσφαιρο και θεωρώ πως κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης και στα επτά παιχνίδια, κάναμε τις καλύτερες εμφανίσεις απ’ όλες τις ομάδες εδώ στη Βραζιλία. Τα παιδιά καλλιέργησαν ένα ομαδικό πνεύμα, που ήταν απίστευτο». Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Έλληνας Νέστα» στο μικροσκόπιο της Μπάγερν!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της OVB (Oberbayerisches Volksblatt), ο Κώστας Μανωλάς, παρακολουθείται από τους Βαυαρούς

Ο «Έλληνας Νέστα» στο μικροσκόπιο της Μπάγερν
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, που αποκαλεί στον τίτλο του, τον 23χρονο διεθνή στόπερ του Ολυμπιακού, Έλληνα Νέστα, αναφέρεται πως με τις εμφανίσεις του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μανωλάς βρίσκεται στο στόχαστρο, πολλών κορυφαίων ομάδων, από μεγάλα πρωταθλήματα. Αναφέρει συγκεκριμένα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, σαν τις ομάδες που τον παρακολουθούν, ενώ σε αυτές προστίθεται και η Μπάγερν. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ρήτρα 10εκ ευρώ, ενώ μιλάει για συμβόλαιο που τελειώνει το 2016.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ της OVB, καταγράφεται πως η ΙNDEPENDENT,τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στους 50 καλύτερους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ αναφέρει πως έχει ήδη αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Ρούνεϊ και ο Ζλάταν και πως έπαιξε και στα 4 παιχνίδια της Ελλάδας στο Μουντιάλ.

Τονίζει πως στην Μπάγερν υπάρχει η ιδανικότερη προοπτική ίσως για τον Μανωλά, μιας και ο Ντάντε (απογοήτευσε στο Μουντιάλ) και βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, το ίδιο και ο Μπαντστούρμπερ, δεδομένου πως η Ντόρτμουντ έχει λύσεις σε αυτή τη θέση. Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά κίνηση για Άμραμπατ!!

Ο Ολυμπιακός επανέρχεται δυναμικά σύμφωνα με πληροφορίες για τον Νορντίν Άμραμπατ. Αναμονή για τα ευχάριστα για τον Άλαν Πουλίδο και πιθανές... εκπλήξεις.
Ο Νορντίν Άμραμπατ είναι ένας παίκτης με τον οποίο έχει ασχοληθεί εδώ και αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός με την υπόθεση όμως τότε να μην προχωρά. Πλέον οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν για την περίπτωση του διεθνούς Μαροκινού χαφ προκειμένου να αποκτήσουν μία ακόμα λύση για τα άκρα της επίθεσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Παρά το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ως πρώτο στόχο την απόκτηση ενός φορ, όπως φαίνεται έχουν επανέλθει για την υπόθεση του Νορντίν Άμραμπατ και άμεσα αναμένονται εξελίξεις. Πληροφορίες από την Τουρκία κάνουν λόγο, πως ο Μαροκινός φεύγει άμεσα από την Γαλατά, με την «Τσιμ Μπομ» να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ (στόχος του Ολυμπιακού).
Παράλληλα εντός της ερχόμενης εβδομάδας στο Λιμάνι αναμένουν τα ευχάριστα για τον Άλαν Πουλίδο. Εκτός αυτού πάντως υπάρχουν πληροφορίες και για πιθανές... εκπλήξεις από μεριάς των Πειραιωτών. Εκπλήξεις που μπορεί να αφορούν είτε το υπάρχον ρόστερ (καθώς οι... σειρήνες για αρκετούς παίκτες είναι πολλές) είτε μία ακόμα προσθήκη (ξέχωρα από φορ και αριστερό χαφ).
Πηγή: gazzetta.gr

Εμετό στον τελικό ο Μέσι!! (vid)

Ηταν σαφές ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι σε πολύ κακή κατάσταση στο δεύτερο μέρος του τελικού του Mundial κόντρα στην Γερμανία και ο φακός τον έπιασε να κάνει εμετό.

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα είχε κάνει εμετό αρκετές φορές στη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώνεται και τώρα ο φακός τον έπιασε να κάνει ξανά κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 27χρονος είχε φανεί ότι δεν είναι καλά και το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνει.








Πηγή: gazzetta.gr

Αθηναίου: «Ήθελα να το δω με τα μάτια μου»

Ο Γιάννης Αθηναίου προσπαθεί να εξηγήσει πως αισθάνεται και περιγράφει το «δεκάλεπτο» στο οποίο πραγματοποιήθηκε το όνειρό το πατώντας refresh κάθε δευτερόλεπτο.
Στις 20 Ιουλίου του 2008 σε διεθνές φιλικό τουρνουά της Εθνικής Νέων στην Ιταλία, ο Γιάννης Αθηναίου έχει παίξει το μοναδικό του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος.
Έξι χρόνια παρά μία εβδομάδα αργότερα, διάβασε στο ίντερνετ την ομορφότερη είδηση της ζωής τους. Ο Γιάννης Αθηναίου κλήθηκε από τον Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική Ανδρών και μιλώντας στο gazzetta.gr εξωτερικεύει τις σκέψεις του.
Γιάννη συγχαρητήρια. Η λέξη «χαρά» αρκεί για να περιγράψει την κλήση σου στην Εθνική ομάδα;
«(γελάει)... όχι. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια λέξη η οποία να περιγράφει το πως αισθάνομαι. Αυτό το κλισέ «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», μου αρέσει τόσο πολύ πλέον. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Αποτελεί τεράστια τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω την επιλογή τους και κυρίως να βοηθήσω την Εθνική ομάδα για να πετύχει τους στόχους της».
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με εκπληκτική απόδοση με τη φανέλα του Άρη και ακολούθως ήρθε και η μεταγραφή στην Αρμάνι Μιλάνο. Περίμενες πως το καλοκαίρι σου θα σε έβρισκε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών;
«Το καταλάβαινα πως πήγαινε καλά η χρονιά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο αφού με τον Άρη φτάσαμε στον τελικό Κυπέλλου. Όταν έχεις καλή απόδοση, διάφοροι άνθρωποι του χώρου σε πλησιάζουν και σου βάζουν την προοπτική της Εθνικής στο μυαλό οπότε είχα το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Υπάρχουν πολλοί ικανοί Έλληνες παίκτες που προέρχονται από εξίσου καλή χρονιά οπότε ήταν και θέμα συγκυριών λίγο. Η κλήση στην Εθνική ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της ζωής μου μέχρι τώρα».
Περιέγραψέ μας τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έμαθες την κλήση σου...
«Βρήκα κάποιες απανωτές κλήσεις στο κινητό μου από συγγενικά μου πρόσωπα τα οποία άκουσαν στο ραδιόφωνο πως βρισκόμουν ανάμεσα στους εκλεκτούς του κόουτς. Ήταν πολλά τα τηλεφωνήματα για να κάνουν λάθος, ωστόσο προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Μετά από αρκετά refresh διάβασα στο ίντερνετ το όνομά μου. Το διάβασα στο διαδίκτυο. Ήθελα να το δω με τα ίδια μου τα μάτια. Αργότερα επικοινώνησαν μαζί μου και άνθρωποι της ομάδας οπότε έμενε μόνο να απολαύσω τις στιγμές».
Που θα αγωνιστείς του χρόνου;
Ακόμη δε γνωρίζω κάτι, τα έχει αναλάβει όλα ο μάνατζέρ μου. Θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, θέλω να δοκιμάσω τις αντοχές μου στην Ευρωλίγκα είτε αυτό συμβεί στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Θέλω να βρεθώ ανάμεσα στους κορυφαίους. Το σημαντικό είναι να έχω την υγεία μου, να πάει καλά και η Εθνική ομάδα ανεξαρτήτως αν βρεθώ στη 12άδα ή όχι και όλα τα άλλα θα έρθουν».
Πηγή: gazzetta.gr

Οι Γερμανοί άντεξαν το ξύλο και το πήραν!!

Η καλύτερη ομάδα του μουντιάλ σήκωσε την κούπα, η Γερμανία. Αφού κέρδισε τον τελικό της πιο άγριας βίας λίγα λεπτά πριν τελειώσει η παράταση. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας Ήταν αγώνας που τον ευχαριστήθηκαν και οι ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά και οι φίλοι του σινεμά που γουστάρουν ταινίες με μπόλικο ξύλο. Ένας πραγματικά «ευρωπαϊκός» τελικός αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι όλοι σχεδόν οι Αργεντίνοι παίζουν σε ομάδες της γηραιάς ηπείρου.
Αουτσάιντερ ήταν η Αργεντινή και σαν τέτοια εμφανίστηκε από το πρώτο λεπτό. Με άμυνα σιδερόφρακτη παραχώρησε γήπεδο και πρωτοβουλίες στους αντιπάλους, αλλά οι νοτιοαμερικάνοι ήταν που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ.
Οι Γερμανοί άφησαν στο κέντρο μονάχα ένα αμυντικό χαφ, τον Ρωμαίο εκατόνταρχο Σβαϊνστάϊγκερ και αμόλησαν πέντε επιθετικούς μπροστά, τους Μύλερ, Σούλερ, Κλόσε, Οζιλ και Κρος. Στόχος να πιέζουν την άμυνα των Αργεντινών, να κάνουν αυτοί το λάθος και να το εκμεταλλευτούν οι Γερμανοί.
Η Αργεντινή ήξερε ότι η νίκη θα ερχόταν λόγω ανωτερότητάς της, αλλά μόνο αν αξιοποιούσε τις μία, δύο μεγάλες στιγμές που στατιστικά θα συναντούσε. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί οι Ιγουαΐν και Λαβέτσι  δεν ήταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο παιχνίδι που αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή.
Ο Μέσι δεν έπαιξε. Δεν ήταν ο Μέσι στον αγώνα. Κι όμως να ξεπερνούσε το βάρος ενός τελικού ήταν γι’ αυτόν πιο εύκολο από το να κερδίσει στην αιωνιότητα την «κόντρα» του με τον Μαραντόνα. Δεν είναι Μαραντόνα το παλληκάρι, είναι ο Μέσι. Κι αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Η πουτάνα και το εξώγαμο από τη Βραζιλία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Μουρίνιο είπε “Όχι” στη Βραζιλία. Έγινε κι αυτό. O Πορτογάλος απάντησε “Όχι” στην πρόταση που του έκαναν να αναλάβει την εθνική Βραζιλίας. Έγινε κι αυτό. Το απίθανο. Τούμπαραν οι πόλοι της γης. Αυτό είναι το εξωπραγματικό. Αυτό είναι που καταργεί ό, τι υπάρχει όρθιο και τις ισορροπίες του πλανήτη.
Δεν είμαι υπερβολικός. Όταν η ομοσπονδία της Βραζιλίας ζητάει τη βοήθειά του, ποιου, ρε πούστη μου, του Μουρίνιο, μετά το ρεζίλεμα του 7-1 από τη Γερμανία, ε, τότε, είναι σα να βρέθηκε στο βόρειο πόλο ο νότιος και ο νότιος στον βόρειο.
Τελειώσαμε, κύριοι. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Δεν υπάρχουν σχολές. Ούτε παραδόσεις, Θεός και Διάβολος. Στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης καταργούνται όλα. Δεν πιστεύουμε στις αξίες μας, στις πατρίδες μας, στους παπούδες μας. Τίποτα απ'όλα αυτά.
Η Βραζιλία, η μάνα του φυσικού ποδοσφαίρου, αποκληρώνει σαν πουτάνα, σαν εξώγαμο το παρελθόν της, τα όσια και ιερά του ποδοσφαίρου της τέχνης και αλλαξοπιστεί προσκυνώντας τον πατριάρχη του κομπιουτεράιζ φούτμπωλ.
Τελειώσαμε, κύριοι. Πριν φύγουμε από τούτη τη ζωή προλάβαμε κι αυτό. Ο εβραϊσμός να αυτοκαταργηθεί αναγνωρίζοντας τον χριστιανισμό. Ο βουδισμός να γίνει τσόκαρο του μωαμεθανισμού. Το Ισλάμ να κατουρήσει στον τάφο του προφήτη Μωάμεθ. Τελειώσαμε.

Πηγή: sportdog.gr

Η κορυφαία εθνική ομάδα της ιστορίας!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον θρίαμβο της Γερμανίας και αναφέρεται στον τρόπο που έχει ώστε πάντα να βρίσκει τον δρόμο προς την επιτυχία.

Η κορυφαία εθνική ομάδα της ιστορίας!
Πάει κι αυτό. Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στη Ρωσία. Εκεί θα πάει ως πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία. Δίκαια. Οσο κι αν η καρδιά των περισσοτέρων έλεγε «Αργεντινή», η μεθοδικότητα και η δύναμη έδωσαν στους Γερμανούς τον τίτλο.

Είναι η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τέτοια σταθερότητα σε διακρίσεις και εμφανίσεις δεν συναντάς από κανένα. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιστροφή τους στο προσκήνιο με το «θαύμα της Βέρνης» είναι πάντα στην ελίτ. Μετρήστε: Κατέκτησαν το Μουντιάλ 4 φορές (1954, 1974, 1990 και 2014), το πανευρωπαϊκό 3 φορές (1972, 1980, 1996), ενώ έφτασαν άλλες 4 φορές στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1966, 1982, 1986, 2002) και άλλες 3 στον τελικό του πανευρωπαϊκού (1976, 1992 και 2008). Συνολικά 14 τελικοί με 7 κατακτήσεις. Εφτασαν επίσης στην τετράδα του Μουντιάλ 5 φορές (1934, 1958, 1970, 2006, 2010) κι άλλες 2 σε αυτή τη Euro (1988, 2012).

Aν αυτή δεν είναι η κορυφαία ομάδα της ιστορίας τότε ποια είναι; Ο Μέσι έκανε όνειρα, αλλά στο τέλος λένε ότι κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Ετσι είναι. Αυτοί έχουν το καθαρό μυαλό. Όταν όλοι περίμεναν απλά τη διαδικασία των πέναλτι, η Γερμανία πάλευε ως το τελευταίο λεπτό. Ένα γκολ θα έκρινε τον τελικό. Ετσι κι έγινε.

Το έβαλε και το πήρε. Ηταν πιο ομάδα και η πορεία της από την αρχή ως το τέλος είναι χαρακτηριστική. Δεν παρέκκλινε ποτέ της πορείας της και απέδειξε ότι έχει πάντα τον τρόπο να είναι σταθερή κι αποτελεσματική. Δεν είναι ποτέ η ομάδα της μιας βραδιάς. Μπορεί να μην αρεστό το ποδόσφαιρο και ο τρόπος της, είναι όμως αυτός που δίνει αποτελέσματα. Μπορεί να μας αρέσουν τα φαντεζί και όχι η συμπαγής και κρύα πολλές φορές αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλά τελικά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν είναι πανεπιστήμια και εργοστάσια. Ακόμη κι εδώ όμως οι Γερμανοί πέτυχαν. Το έφεραν στα δικά τους μέτρα και με την πειθαρχεία και τη σκληρή δουλειά καταφέρνουν πάντα να είναι ψηλά. Αυτό απαιτεί τον σεβασμό όλων μας. Μας αρέσει ή όχι…Πηγή: sport-fm.gr