Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οι ακριβότερες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα!! (vids)

Με αφορμή την απόκτηση του Λουίς Σουάρες το FourFourTwo παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Οι Μπλαουγκράνα έδειξαν τα δόντια τους στη μεταγραφική αγορά με την απόκτηση του Λουίς Σουάρες από την Λίβερπουλ αντί 81 εκατ. ευρώ και το FourFourTwo θυμίζει το top10 των παικταράδων που έγιναν κάτοικοι «Καμπ Νόου» με τεράστια ποσά. Ροναλντίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Νεϊμάρ βρίσκονται στη «χρυσή» λίστα η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από το 2000...
Νεϊμάρ: 95 εκατ. ευρώ (2013)
Μετά από κάποια καλοκαίρια που το όνομά του έπαιζε σταθερά για την Μπαρτσελόνα, το 2013 ο βιρτουόζος της ντρίμπλας άφησε την Βραζιλία και την Σάντος για να μετακομίσει στο «Καμπ Νόου». Αρχικά γράφτηκε ότι η μεταγραφή κόστισε 57 εκατ. ευρώ στους Μπλαουγκράνα, όμως στη συνέχεια ξέσπασε ολόκληρο οικονομικό σκάνδαλο γύρω από το deal και στο τέλος αποκαλύφθηκε ότι για τον Νεϊμάρ οι Καταλανοί δαπάνησαν συνολικά 95 εκατ. ευρώ.



Λουίς Σουάρες: 81 εκατ. ευρώ (2014)
Ο Ουρουγουανός επιθετικός έγινε με συνοπτικές διαδικασίες το «μπαμ» της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2014-15 μετά από μία ακόμα... δαγκωνία. Ο 27χρονος αυτή τη φορά έκανε θύμα του τον Τζόρτζιο Κιελίνι στον αγώνα της Σελέστε με την Ιταλία στο Mundial, όμως η τιμωρία των τεσσάρων μηνών δεν απέτρεψε τους Μπλαουγκράνα να δώσουν 81 εκατ. ευρώ (με τα μπόνους το ποσό μπορεί να φτάσει τα 94.5) στην Λίβερπουλ για να τον κάνουν δικό τους. Ο Σουάρες αποκτήθηκε ουσιαστικά όντας ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο τη δεδομένη στιγμή, έχοντας κάνει τρομακτική σεζόν πριν έναν χρόνο με τους Reds.



Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: 67 εκατ. ευρώ (2009)
Η άφιξη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο «Καμπ Νόου» κόστισε στην Μπαρτσελόνα συνολικά 67 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια 47 συν την ελευθέρας του Σαμουέλ Ετό, ο οποίος κοστολογήθηκε 20 εκατ. έκανε την αντίθετη διαδρομή και έγινε παίκτης της Ιντερ. Εκείνη τη στιγμή, ο Ιμπρα ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Καταλανών, όμως έμεινε στην ομάδα μόλις για έναν χρόνο, αφού την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Μίλαν.



Νταβίδ Βίγια: 40 εκατ. ευρώ (2010)
Πριν την έναρξη του Mundial του 2010 το οποίο κατέκτησε η Εθνική Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα είναι φροντίσει να καλύψει το κενό στην επίθεση με την απόκτηση του Νταβίδ Βίγια από την Βαλένθια. Για τον «ελ γκουάχε» οι Καταλανοί έδωσαν 40 εκατ. ευρώ στην Βαλένθια και παρότι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της La Roja έμεινε στην Βαρκελώνη τρία χρόνια, πρόλαβε να βγάλει τα λεφτά του με την κατάκτηση του Champions League και του πρωταθλήματος.



Μαρκ Οβερμαρς: 39 εκατ. ευρώ (2000)
Ενα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής έδωσε η Μπαρτσελόνα στην Αρσεναλ για να κάνει δικό της τον Ολλανδό εξτρέμ, Μαρκ Οβερμαρς. Μάλιστα χρειάστηκε να δώσει 6.500 πεσέτες, ποσό που αντιστοιχεί σε 39 εκατ. ευρώ. Ο Οβερμαρς έμεινε για τέσσερα χρόνια στην Καταλονία, όμως έπεσε πάνω σε πολύ άσχημα χρόνια για τον σύλλογο και δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο.
Αλέξις Σάντσες: 37 εκατ. ευρώ (2011)
Και επιστρέφουμε στο σήμερα. Η Μπαρτσελόνα είχε δώσει στην Ουντινέζε 26 εκατ. ευρώ για τον Αλέξις Σάντσες και τα μπόνους που πληρώθηκαν ήταν 11. Το συνολικό ποσό έφτασε τα 37 εκατ. ευρώ για τον Χιλιανό εξτρέμ, ο οποίος ήταν μία επένδυση για το μέλλον. Στην πρώτη του πολύ καλή χρονιά στο «Καμπ Νόου», οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να τον πουλήσουν αντί 42.5 εκατ. ευρώ στην Αρσεναλ για να εξασφαλίσουν μετρητά για τη μεταγραφή του Λουίς Σουάρες.



Σεσκ Φάμπρεγας: 36 εκατ. ευρώ (2011)
Πολλά χρόνια προσπαθούσε η Μπαρτσελόνα να πάρει τον Σεσκ από την Αρσεναλ, η οποία της το είχε «κλέψει» σε μικρή ηλικία από τις ακαδημίες της. Μετά από κάποια χρόνια προσπάθειας ο Φάμπρεγας έγινε ξανά Μπλαουγκράνα το 2011 και αποκτήθηκε αντί 36 εκατ. ευρώ σαν διάδοχος του Τσάβι στον άξονα. Τρία χρόνια μετά και αφού είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας, ο Ισπανός έβαλε τέλος στην θητεία του στην Primera καθώς πωλήθηκε στην Τσέλσι για 33 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Premier League.




Χαβιέρ Σαβιόλα: 35.9 εκατ. ευρώ (2001)
Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έφτασε στην Βαρκελώνη το 2001 από την Ρίβερ Πλέιτ. Η Μπάρτσα για τη μεταγραφή του έδωσε 36 εκατ. ευρώ στους Μιγιονάριος, ποσό το οποίο δεν είναι πολύ μακριά από τα χρήματα που δαπανήθηκαν τα επόμενα χρόνια για παίκτες όπως οι Τζεοβάνι (22) και Τσιγκρίνσκι (25).
Ντάνι Αλβες: 34.5 εκατ. ευρώ (2008)
Χαμηλά στο top10 της λίστας με τους πιο ακριβούς παίκτες της Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ των τελευταίων ετών. Ο Ντάνι Αλβες, μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Σεβίλλης και τα δύο Κύπελλα UEFA αποκτήθηκε από τους Καταλανούς αντί 29.5 εκατ. ευρώ συν 5 σε μπόνους, με το ποσό να φτάνει στα 34.5 εκατ. ευρώ. Η σταθερότητα και η ποιότητά του μέσα στα χρόνια κάνουν το ποσό που δαπανήθηκε να μοιάζει μικρό σε σχέση με αυτά που έχει προσφέρει.



Ροναλντίνιο: 30 εκατ. ευρώ (2003)
Στις 19 Ιουλίου του 2003 η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της. Οι Καταλανοί νίκησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Βραζιλιάνο υπερπαίκτη, Ροναλντίνιο, ο οποίος αποκτήθηκε «μόνο» με 30 εκατ. ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο «Ρόνι» από τις πρώτες του μέρες ανέβασε πολλά επίπεδα στους Μπλαουγκράνα βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Champions League του 2006 αλλά και στην κυριαρχία στην La Liga.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: