Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Νέοι… κομάντο!!

Την πολύ δύσκολη αποστολή πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων αρχίζει η Ελλάδα απόψε στο Ηράκλειο απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία (19:15).

Νέοι… κομάντο
Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Όμως όσο υπάρχουν αγώνες και ελπίδα, η Εθνική Νέων δεν εγκαταλείπει το όνειρο.

Απόψε (19:15, Μακεδονία TV και ενημέρωση από NovaΣΠΟΡ M 94,6) η ελληνική ομάδα μπαίνει στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης. Χωρίς «προίκα», αφού δεν… κουβάλησε νίκες από την πρώτη φάση έχοντας χάσει από Λιθουανία και Μεγάλη Βρετανία, αλλά και χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που αναμένεται να χάσει τουλάχιστον τα τρία ματς μέχρι και την Τετάρτη. Θα χρειαστούν στους αγώνες με Σερβία, Ισπανία και Σλοβενία τουλάχιστον δύο νίκες (τρεις θα είναι υπεραρκετές, ενώ μία ή… καμία όχι) για να επιτευχθεί ο στόχος των προημιτελικών.

Σημερινός αντίπαλος, επειδή… «κάθε αρχή και δύσκολη», η Σερβία που εντυπωσίασε στην πρώτη φάση έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, απέναντι σε Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Γερμανία. Αστέρια της ομάδας είναι ο πάουερ φόργουορντ Νίκολα Γιάνκοβιτς (15,5π., 9,5 ριμπ. στην πρώτη φάση) και ο γκαρντ Γιόβαν Νόβακ (14π. στην πρώτη φάση), ενώ οι «πλάβι» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα (παθητικό 59,8 πόντους ανά αγώνα, η Ελλάδα είναι 13η με 71), τη πέμπτη καλύτερη επίθεση (με 73,5 ενώ η Ελλάδα είναι ένατη με 69,3).

Αν η Εθνική ηττηθεί, δεν αποκλείεται, αλλά θα θέλει στη συνέχεια δύο νίκες σε ισάριθμα ματς για να περάσει. Στα άλλα σημερινά ματς του ομίλου, που θα γίνουν επίσης στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, η Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία (17:00) και η Ισπανία τη Λιθουανία (21:30).

Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες καθενός ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.

Βαθμολογία

1. Σερβία 4
2. Λιθουανία 4
3. Σλοβενία 3
4. Μ. Βρετανία 3
5. Ελλάδα 2
6. Ισπανία 2
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: