Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αθηναίου: «Ήθελα να το δω με τα μάτια μου»

Ο Γιάννης Αθηναίου προσπαθεί να εξηγήσει πως αισθάνεται και περιγράφει το «δεκάλεπτο» στο οποίο πραγματοποιήθηκε το όνειρό το πατώντας refresh κάθε δευτερόλεπτο.
Στις 20 Ιουλίου του 2008 σε διεθνές φιλικό τουρνουά της Εθνικής Νέων στην Ιταλία, ο Γιάννης Αθηναίου έχει παίξει το μοναδικό του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος.
Έξι χρόνια παρά μία εβδομάδα αργότερα, διάβασε στο ίντερνετ την ομορφότερη είδηση της ζωής τους. Ο Γιάννης Αθηναίου κλήθηκε από τον Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική Ανδρών και μιλώντας στο gazzetta.gr εξωτερικεύει τις σκέψεις του.
Γιάννη συγχαρητήρια. Η λέξη «χαρά» αρκεί για να περιγράψει την κλήση σου στην Εθνική ομάδα;
«(γελάει)... όχι. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια λέξη η οποία να περιγράφει το πως αισθάνομαι. Αυτό το κλισέ «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», μου αρέσει τόσο πολύ πλέον. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Αποτελεί τεράστια τιμή για κάθε Έλληνα αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω την επιλογή τους και κυρίως να βοηθήσω την Εθνική ομάδα για να πετύχει τους στόχους της».
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με εκπληκτική απόδοση με τη φανέλα του Άρη και ακολούθως ήρθε και η μεταγραφή στην Αρμάνι Μιλάνο. Περίμενες πως το καλοκαίρι σου θα σε έβρισκε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών;
«Το καταλάβαινα πως πήγαινε καλά η χρονιά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο αφού με τον Άρη φτάσαμε στον τελικό Κυπέλλου. Όταν έχεις καλή απόδοση, διάφοροι άνθρωποι του χώρου σε πλησιάζουν και σου βάζουν την προοπτική της Εθνικής στο μυαλό οπότε είχα το ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Υπάρχουν πολλοί ικανοί Έλληνες παίκτες που προέρχονται από εξίσου καλή χρονιά οπότε ήταν και θέμα συγκυριών λίγο. Η κλήση στην Εθνική ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της ζωής μου μέχρι τώρα».
Περιέγραψέ μας τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έμαθες την κλήση σου...
«Βρήκα κάποιες απανωτές κλήσεις στο κινητό μου από συγγενικά μου πρόσωπα τα οποία άκουσαν στο ραδιόφωνο πως βρισκόμουν ανάμεσα στους εκλεκτούς του κόουτς. Ήταν πολλά τα τηλεφωνήματα για να κάνουν λάθος, ωστόσο προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Μετά από αρκετά refresh διάβασα στο ίντερνετ το όνομά μου. Το διάβασα στο διαδίκτυο. Ήθελα να το δω με τα ίδια μου τα μάτια. Αργότερα επικοινώνησαν μαζί μου και άνθρωποι της ομάδας οπότε έμενε μόνο να απολαύσω τις στιγμές».
Που θα αγωνιστείς του χρόνου;
Ακόμη δε γνωρίζω κάτι, τα έχει αναλάβει όλα ο μάνατζέρ μου. Θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, θέλω να δοκιμάσω τις αντοχές μου στην Ευρωλίγκα είτε αυτό συμβεί στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Θέλω να βρεθώ ανάμεσα στους κορυφαίους. Το σημαντικό είναι να έχω την υγεία μου, να πάει καλά και η Εθνική ομάδα ανεξαρτήτως αν βρεθώ στη 12άδα ή όχι και όλα τα άλλα θα έρθουν».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: