Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο άνθρωπος του τελικού!!

Δεν ήταν ο Κλόζε, δεν ήταν ο Μίλερ, δεν ήταν κάποιος βασικός. Ήταν ο Μάριο Γκέτσε που σαν από… μηχανής Θεός «χάρισε» τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Γερμανία με το χρυσό του γκολ.

Ο άνθρωπος του τελικού
Το 1954 ήταν ο Χέλμουτ Ραν. Το 1974 ο Γκερντ Μίλερ. Το 1990 ο Αντρέας Μπρέμε. Το 1996 (στο Euro) ο Μπίρχοφ. Αυτή την φορά και ύστερα από 18 χρόνια χωρίς τίτλο, η Γερμανία βρήκε τον άνθρωπό της στον τελικό σε έναν 22χρονο που σήκωσε στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος.

Ο Μάριο Γκέτσε στην πρώτη του παρουσία σε Μουντιάλ κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος στον οποίο η Γερμανία «χρωστά» το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου που αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Γιόακιμ Λεβ στο 88’ (αντικαθιστώντας τον Μίροσλαβ Κλόζε), κατάφερε με το γκολ του στο 113’ της παράτασης να χαρίσει την μεγάλη κούπα στα «πάντσερ», διαμορφώνοντας το 1-0 κόντρα στην Αργεντινή.

Με το δεύτερο τέρμα του σε έξι αγώνες στη φετινή διοργάνωση. Ένα τέρμα που βέβαια δεν θα ξεχάσει ποτέ στην καριέρα του και για πάντα στο εξής ο Γκέτσε θα… τιτλοφορείται ως ο «άνθρωπος» που ένα καλοκαίρι το 2014 στη Βραζιλία, σε τόσο μικρή ηλικία έβγαλε στους δρόμους όλους τους συμπατριώτες του.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: