Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σιχάθηκα τον Μέσι!!

Καταπληκτικός Αλέφαντος στον sportdog για τον τελικό του Μουντιάλ! Ο "φυματικός", ο "μαραθωνοδρόμος" και ο "γερμανικός σκύλος". Tι λέει για Μέρκελ και Νεϊμάρ Vs Σουάρες.Οι Γερμανοί μάς έχουν καταστρέψει, δεν ήθελα να βλέπω τη Μέρκελ να πανηγυρίζει, ήμουν με την Αργεντινή. Όμως ήταν ερείπιο ο Μέσι. Διέψευσε τις προσδοκίες που είχε από αυτόν ο Αργεντίνικος λαός. Ήτανε σαν ...φυματικός, τον σιχάθηκα. Δεν τους πάω τους Γερμανούς, αλλά έδειξαν πολεμιστές για την πατρίδα τους, έσχιζαν μάγουλα, έτρεχαν αίματα, τα έδιναν όλα. Αντίθετα έβλεπες τον Μέσι με αυτό το κρύο αίμα, σαν αδιάφορος, βαδιστής. Ερείπιο ήταν και ο Αγκουέρο. Και ο Παλάσιο. Όλα τα άλλα παιδιά στην Αργεντινή τα έδωσαν όλα, σκίστηκαν, πάλεψαν.

Μπασίματα τίποτα ο Μέσι, προσωπικές ενέργειες απέφευγε, μπούκες δεν έκανε, όλος ο λαός της Αργεντινής θα νοστάλγησε τον Μαραντόνα. Κωλόπαιδο ο Μαραντόνα, με ναρκωτικά, κακό παράδειγμα για τη νεολαία, τον είχα κάτω από τον Μέσι βλέποντας τους τίτλους που έχει πάρει ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα και το χαρακτήρα του που έδινε καλό πρότυπο για τη νεολαία. Όμως την Εθνική του δεν την έχει βοηθήσει όπως ο Μαραντόνα. Έχασε την ευκαιρία της ζωής του χθες να ξεπεράσει τον Μαραντόνα. Ήταν σαν φυματικός, κρύο αίμα, έκανε μια κούρσα και μετά ήθελε 20 ανάσες για να συνέλθει.

Συγκλονιστικός ήταν για τη ηλικία του ο Κλόζε. Ο Νόιερ είναι ο πιο πλήρης τερματοφύλακας που θυμάμαι στην ιστορία της Γερμανίας. Αναρωτιέσαι "πώς θα του βάλω γκολ;". Όχι μόνο ντουλάπα, θεόρατος, αλλά και γρήγορος, ξέρει και μπάλα. Μαραθωνοδρόμος ο Λαμ, γερμανικός σκύλος ο Σβαϊνστάιγκερ.

Είχε αγωνία ο τελικός. Μπορούσαν να σηκώσουνε το Κύπελλο και οι δύο ομάδες. Πρόσεχαν καλά την άμυνα, έβγαιναν καλά στις επιθέσεις. Έχασαν και οι δύο ομάδες γερές ευκαιρίες. Η Γερμανία πήρε το κέντρο, πήρε την κατοχή, έχει καλά κορμιά, έβγαιναν γρήγορα με διαγώνιες στα άκρα, καθώς και με καλές πάσες σε Κλόζε και Μίλερ. Και η Αργεντινή όμως άξιζε να σκοράρει με τις μεγάλες ευκαιρίες του Χιγκουαίν, του Μέσι και του Παλάσιο.

Η Αργεντινή είχε δυνατή άμυνα ξανά, με την άμυνά της έφτασε ως τον τελικό, εκπληκτικός στόπερ ο Γκαράι, αναγεννημένος ο Ντεμιτσέλις και εκπληκτικός ο Μασεράνο μπροστά από τα σέντερ μπακ. Καλός ο Σαμπαλέτα, τα έδωσε όλα ο Ρόχο, καλός και ο τερματοφύλακας ο Ρομέρο.

Φοβερό πρώτο ημίχρονο έκανε ο Λαβέτσι, απορώ γιατί τον άλλαξε ο προπονητής του. Αν δεν είχε τραυματισμό, ήταν έγκλημα. Δεν μπορούσε να κάνει κατοχή η Αργεντινή διότι ο Πέρες κυνηγούσε τον Λαμ να τον κρατήσει, ο Βίγια και ο Μασεράνο πίεζαν και αυτοί αμυντικά, με ένα 4-4-2 έλπιζε η Αργεντινή στην αντεπίθεση και στις προσωπικές ενέργειες των παικτών της μπροστά. Προσπάθησε ο Χιγκουαίν, εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ο Λαβέτσι αλλά βγήκε αλλαγή, ερείπιο ο Αγκουέρο και ο Παλάσιο, βαδιστής ο Μέσι. Παρ΄ όλα αυτά πήγαν το ματς στην παράταση και έχασαν με γκολ στο τέλος.

Σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία, πάλι τσίρκο ήταν, έλα μωρέ με τη Βραζιλία, από την αρχή του Μουντιάλ έλεγα ότι ήταν η χειρότερη Βραζιλία που θυμάμαι. Και ας νίκαγε. Η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία της Βραζιλίας ήταν αυτή η ομάδα. Έφαγε 10 γκολ στον ημιτελικό και στο μικρό τελικό. Η Ολλανδία της έριξε εύκολα 3 γκολ, αυτή η ομάδα έπρεπε να είναι στον τελικό, θα τα έβρισκαν σκούρα οι Γερμανοί διότι ο Ρόμπεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Φαν Χάαλ ο καλύτερος προπονητής στο Μουντιάλ. Με καθαρό 5-3-2 στον μικρό τελικό, με τον Φαν Πέρσι στην περιοχή και δίπλα του τον Ρόμπεν. Ο Φαν Χάαλ τόλμησε και με τον Κούιτ που από κυνηγό τον έκανε και δεξί και αριστερό μπακ, και πήγε εξαιρετικά.

Εγώ πιστεύω ότι αν ο Μέσι έπιανε την απόδοση που έχει δείξει ότι μπορεί να πιάσει στην Μπαρτσελόνα, θα το έπαιρνε η Αργεντινή. Ή αν ήταν Αργεντινός αυτός ο Σουάρες, σωστή η παρατήρηση του Σινάνογλου, ένας Σουάρες έλειπε από την Αργεντινή. Αυτός θα κάνει πράγματα και θάματα στην Μπαρτσελόνα, ποιος Νεϊμάρ, ένα αδύναμο παιδάκι, θα τον ισοπεδώσει τον Νεϊμάρ ο Σουάρες. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: