Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

(Χ)όρτασαν γκολ!


Η χαρά του… over ήταν η αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική της «Zweiteliga», ανάμεσα σε Κότμπους και Καρλσρούη, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 5-5! Το ματς που διεξήχθη στο «Στάδιο της Φιλίας» ανέδειξε τις επιθετικές αρετές των δύο αντιπάλων, εκθέτοντας όμως ανεπανόρθωτα τα μετόπισθεν…

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με τον Πέτερσεν, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 16’, με γκολ του Κρούσκα. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν να σκοράρουν τέσσερις φορές σε διάστημα 14 λεπτών (Κρίσαντους 26’, Μούτσελ 29’, Φινκ 34’, Ιασβίλι 40’) κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενοι με 4-2, προτού ο Στάφελντ τους δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στο 55’. Κάπου εκεί, η άμυνα της Καρλσρούης κοιμήθηκε τον «ύπνο του δικαίου», κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι επιθετικοί της Κότμπους, που απάντησαν με επιμέρους – μπασκετικός ο όρος – σκορ 3-0, με τέρματα τον Σάο (66’), Πέτερσεν (70’) και Ράιμερινκ (73’), διαμορφώνοντας το τελικό 5-5, αφήνοντας στους δύο αντιπάλους από έναν βαθμό και στους τυχερούς που το παρακολούθησαν έναν ακόμα λόγο για να (ξανα)πάνε στο γήπεδο.

Σκάουτερ… Κούπερ


Τα «φώτα» του για τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού εν όψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός προπονητής του Άρη, με μακρά θητεία σε Βαλένθια, Μαγιόρκα και Μπέτις στην Ισπανία, ξεκίνησε από την ήττα της ομάδας του το Σάββατο από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

«Χάσαμε από ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό παιχνίδι, αλλά κι εμείς ήμασταν καλοί και δεν αξίζαμε να χάσουμε», είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια συμπαγής ομάδα, με καλές βάσεις κι αν η Μπαρτσελόνα θέλει να νικήσει δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλό της. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά στην αντεπίθεση κι όχι μόνο με τον Σισέ. Είναι επίσης καλός στις στημένες φάσεις και έχει καλές μονάδες, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που καλύπτει όλο το κέντρο μόνος του. Απέναντι σε μας δεν έπαιξε ο Καραγκούνης, αλλά θα παίξει την Τρίτη κι είναι ένας παίκτης που κρατά καλά την μπάλα. Όλες οι ομάδες παίζουν κλειστά στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας κι αν έχει το ρυθμό που πρέπει, θα κερδίσει. Βέβαια καμία ομάδα δεν κερδίζει πριν αρχίσει το παιχνίδι και καμία ομάδα δεν είναι τέλεια. Το παιχνίδι με τη Χέρκουλες είναι τελείως διαφορετικό».

Κλείνοντας είπε χαριτολογώντας πως «… δεν μπορώ να σας πω παραπάνω πράγματα, γιατί θα με κυνηγάνε! Ελπίζω να μη με άκουσε κανένας».

Σνάιντερ: « Ήξερε που με έβαζε ο Τεν Κάτε»


Ο Γουέσλι Σνάιντερ σε συνέντευξη του στο επίσημο περιοδικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην... φωνακλά Τεν Κάτε και το πως ο Ολλανδός κατάφερε να τον αξιοποιήσει!«Πολλές φορές στα ημίχρονα των αγώνων φώναζε αλλά εμένα δεν με ένοιαζαν οι συνέπειες και δεν με επηρεάζε. Εκείνο που με εκνεύριζε ήταν ότι κάποιοι συμπαίκτες μου έχαναν την αυτοπεποίθησή τους κι αυτό δεν μου άρεσε. Του το είχα πει ότι δεν υπάρχει λόγος να φωνάζει τόσο πολύ όταν ξέρεις ότι κάποιοι επηρεάζονται. Βέβαια και αυτός και ο Μουρίνιο ήξερε πάντα να βάζει τον παίκτη στην κατάλληλη θέση,. Εμένα στον Άγιαξ με έβαλε εκεί που έπρεπε και έβαλα 18 γκολ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάει Αρη ο Παπαμακάριος


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μανώλη Παπαμακάριου βρίσκεται ο Άρης. Παρά το γεγονός πως ο διεθνής γκαρντ είχε πρόταση από τον Πανελλήνιο, ώστε να παραμείνει στους «Ολυμπιονίκες» και το Περιστέρι, ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού προτίμησε την πρόταση των «κιτρινόμαυρων» και ο δυο πλευρές αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για τον επόμενο χρόνο.

Τη νέα χρονιά τα ντέρμπι "αιωνίων"


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο μπάσκετ για τη σεζόν 2010-11. Το ντέρμπι των αιωνίων θα γίνει την 12η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (8/1) και την προτελευταία στο ΣΕΦ (13/4) με την παρουσία του κόσμου των "ερυθρόλευκων", ακόμα και αν παραμείνει η τιμωρία των εννιά αγωνιστικών.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Πανιώνιος-Μαρούσι
ΑΕΚ-Ικαρος Καλλθέας
Αρης-Ολυμπιακός
Ηρακλής-Πανελλήνιος
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Καβάλα-Ηλυσιακός
Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Πρώτη επιτυχία για Πόντιους

Οι Πόντιοι Κατερίνης ξεκίνησαν νικηφόρα τοπρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής καθώς επιβλήθηκαν 2-1 του Τυρνάβου. Για τους Πόντιους ο Κυρτέγος άνοιξε το σκορ στο 44΄. Ο Μουρατίδης ισοφάρισε στο 64΄ ενώ ο Χρήστος Βελώνης ήταν αυτός που στο 76΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Με... το δεξί έστω και στο 90'


Με... το δεξί έστω και στο 90' μπήκε στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα που κέρδισε με 2-1 τον Πανθρακικό σε ένα ντέρμπι με άρωμα Superleague που έγινε στους «Ζωσιμάδες» και ολοκλήρωσε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς στην εκπνοή του αγώνα με τακουνάκι του Ανδράλα, ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί τα γκολ του Σιαλμά (4’) και του Σουλτανίδη (76’) που είχε ισοφαρίσει το σκορ στο 1-1.

Τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι Θρακιώτες έχουν ως στόχο την άμεση επιστροφή τους στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και θεωρούνται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Σιαλμάς (72’ Κυριάκος), Ντε Βινσέντι, Ανδράλας, Μπουχάν, Κεϊτά (79’ Κουτσοσπύρος), Βάντερσον, Μπακαγιόκο (65’ Τζάνης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Κανωτίδης, Περπερίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Λόπεζ, Μαρτσέλο Άλβες, Ρομπέρ, Παπουλής (66’ Αρσενίεβιτς), Μπουντούρης (57’ Σουλτανίδης), Καζάκης (85’ Ζησόπουλος).

Μαλεζάς: «Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι»

Μαλεζάς: «Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι»

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ στη ΔΕΘ βρέθηκε σήμερα ο Στέλιος Μαλεζάς που υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα στους θαυμαστές του. “Είναι ανάγκη να βρεθούμε εδώ,να βοηθήσουμε την ομάδα στο έργο που κάνει. Προσπαθούμε να έρθουμε εδώ να δούμε τον κόσμο, να υπογράψουμε αυτόγραφα και να δούμε και την πολύ ωραία Έκθεση με τα πολύ όμορφα πράγματα που έχει”, τόνισε ο Μαλεζάς για να προσθέσει: “Όπως ο κόσμος βρίσκεται κοντά μας σε κάθε αγώνα, έτσι και εμείς όποτε μπορούμε είμαστε δίπλα του. Η ομάδα θα προσπαθεί να δίνει χαρές στον κόσμο”. Όσο για τη συνέχεια υπογράμμισε: “Ξέραμε από την αρχή ότι αν περνούσαμε θα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Θα προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Παραδοχή Πιλάβιου, πίστη Μαρινάκη!


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στα γραφεία της ΕΠΟ, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού να λέει ότι «όλοι είδαν τι έγινε» για τον Δαλούκα και τον πρόεδρος της ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι μόνο αυτός αποφασίζει για θέματα διαιτησίας! Δεν σχολίασαν τις δηλώσεις Πατέρα.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6μ.μ στα γραφεία της ΕΠΟ η συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, με τον ομόλογό του της Superleage, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν κυρίως για τη διαιτησία με αφορμή όσα έγιναν στους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ.Μαρινάκης ζήτησε τον... αποκεφαλισμό του Δαλούκα.

Βγαίνοντας από τα γραφεία της ομοσπονδίας ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού τόνισε: «Μιλήσαμε για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και μόνο αυτό. Ανταλλάξαμε απόψεις για το καλό όλων».

Σε ερώτηση για το αν ζήτησε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την διαγραφή του Δαλούκα από τους πίνακες διαιτησίας ανέφερε: «Δεν θα μπούμε σε τέτοιες λεπτομέριες. Συζητήσαμε και για τα παράπονα του Ολυμπιακού, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.Όλη η Ελλάδα είδε τι έγινε. Δεν θα τα είδα μόνος μου».

Τέλος, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Νικόλας Πατέρας.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε αρχικά:

««Έχουν γίνει λάθη τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Σε θεσμικά θέματα παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις. Ειδικά για θέματα διαιτησίας εγώ έχω μάθει να έχω τα μάτια μου ανοιχτά και τα αυτιά μου κλειστά. Η σοβαρότητα των συναντήσεων δεν επιτρέπει να ανακοινώνουμε τι είπαμε». Συνεχίζοντας ο κ. Πιλάβιος επισήμανε ότι «το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για οποιονδήποτε θέλει να με δει. Είμαι ανοικτός σε κάθε είδους συνάντηση. Αν επιθυμούν οι δύο πρόεδροι, οι τρεις ή οι πέντε ή όλη η Σούπερ Λίγκα να συναντηθούμε, γιατί όχι;».

Τέλος για τη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με το νέο υπουργό στο πλαίσιο της συνάντησης του Μισέλ Πλατινί με τις ομοσπονδίες. Ο κύριος Πλατινί είπε ότι στόχος του είναι να εφαρμοστεί όσο πιο ευρέως η απόφαση με τους πέντε διαιτητές».Πηγη gazzetta.gr

Παπούτσια, επιστήμονες και φρέντο καπουτσίνο


Η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη κατάλαβε νωρίς σε τι μπουρδέλο χώρα ζούμε. Με ένα χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη αγόρασε τη δημοσιότητα που ήθελε ώστε το 2007 να κατέβει σε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Λ. Kασαγιάννη (υποστηριζόταν από τη N.Δ.) στις δημοτικές εκλογές. Πήρε 14 ψήφους.

Ενδεχομένως ο Στέργιος Πραπαβέσης, ο άνθρωπος (όχι με το γαρύφαλλο αλλά) με το παπούτσι, που πέταξε στον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ, να κατέβει για δήμαρχος Φλώρινας, απ’ όπου κατάγεται. Τη δημοσιότητα οι ακτιβιστές ξέρουν πώς να την κατακτούν. Ένα παπούτσι προχθές, μια γλάστρα από ένα μπαλκόνι μεθαύριο, εύκολο, έτσι;

Και την επόμενη φορά ίσως κάποιος πετάξει ένα μπουκάλι. Ή μια πέτρα. Σύμφωνα με τον Πραπαβέση, που είναι επιστήμων (ωωωωω….), ό,τι έκανε ήταν νόμιμο. Μήπως τελικά μας αξίζουν οι επιστήμονες; Οι πραγματικοί «επιστήμονες»; Αυτοί που κάποτε, σε ένα αξέχαστο ματς Ολυμπιακού – Αθηναϊκού 2-2 στο Καραϊσκάκη, είχαν μπει για να δείρουν τον Χρήστο Δημόπουλο και τον διαιτητή Μάκη Ναούμ.

Στο εν λόγω βιντεο ο Αργύρης Σαλιαρέλης, δύο δεκαετίες πριν. Αν βάλετε λεζάντα «Βαγγέλης Μαρινάκης», τα ίδια και τα ίδια.

Εκανε λάθος ο Δαλούκας; Πιθανότατα ναι, αλλά με το χέρι στην καρδιά και όσοι είχατε σφυρίχτρα, φορούσατε διαιτητική στολή και βλέπατε τη φάση, τι θα δίνατε; Κάνα 40άρι % σε γκάλοπ θα το σφυρούσε (sic) το άτιμο.

Όπως θα έδινε και πέρυσι πέναλτι στον Παναθηναϊκό, ξανά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά τότε είχες λήξει 0-0 και φώναζαν οι Παναθηναϊκοί και όχι οι Ολυμπιακοί.

Κύκλους κάνει.

Ωστόσο προφανώς κάποιοι είτε δημιουργούν κλίμα είτε θέλουν να γίνουν αρεστοί, όπως ο Αδαμίδης της ΑΕΚ με τις χθεσινές του δηλώσεις. Είναι σαν τα ξενοδοχεία που ψάχνεις το καλοκαίρι για να διακοπιστείς: στα sites μοιάζουν φοβερά, όταν μπαίνεις τελικά μες στο δωμάτιο ψάχνεις από ποια τρύπα ίσως μπήκε η κατσαρίδα που σε υποδέχθηκε χαμογελαστή αλλά και γιατί, όταν πατάς το καζανάκι, αισθάνεσαι Γαλάτης και φοβάσαι πως θα σου πέσει το ταβάνι στο κεφάλι (αφού τρέμει το κτίριο).

Το να βρεις αλάνθαστο διαιτητή είναι να ψάχνεις στην Κέρκυρα take away φρέντο καπουτσίνο σε δύο διαφορετικά μέρη και να παραλάβεις ανά χείρας τον ίδιο καφέ. Όχι σε γεύση. Τη μια στο σέρβις είναι μια Γιαπωνέζα (και ο Ελληνας απ’ έξω από τη βιτρίνα, οι ρόλοι έχουν τελείως αντιστραφεί!) και σου φτιάχνει ελληνικό με παγάκια. Την άλλη σερβίρουν φρέντο σε πλαστικό για εσπρέσο, με το μισό καλαμάκι να εξέχει πάνω από το πλαστικό καπάκι και τον σερβιτόρο να αναρωτιέται γιατί γαμωσταυρίζει ο πελάτης, φεύγοντας.

Όπως και το επόμενο πέναλτι ότι θα προκαλέσει νέο «εμφύλιο» είναι τόσο βέβαιο όσο ότι σε κάθε ματς της ΑΕΚ οι μισοί θα χειροκροτούν τον Μπάγεβιτς και οι άλλοι μισοί θα του πετούν αντικείμενα. Όχι παπούτσια, επειδή έλειπε από την εξέδρα της Ριζούπολης ο Π(απα)ραπαβέσης…Επιμελεια Koubanezos

Ο Ροζίτσκι είναι μεταλάς!


Να και κάτι που δεν ξέραμε για τον Τόμας Ροζίτσκι και τώρα το μάθαμε. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Άρσεναλ με φιλανθρωπικό οργανισμό, κάθε εβδομάδα ένας παίκτης θα παρουσιάζει τη δική του επιλογή τραγουδιών.

Ο τσέχος μέσος εξέπληξε με τις επιλογές του αφού στην προσωπική του δεκάδα περιλαμβάνονται μόνο μέταλ τραγούδια. Από Metallica και Iron Maiden μέχρι Pantera και Dio.

Η δεκάδα του Τόμας Ροζίτσκι

Master Of Puppets – Metallica
Black Night – Deep Purple
You’ve Got Another Thing Comin’ – Judas Priest
Ace Of Spades Ace Of Spades – Motorhead
Rock And Roll – Led Zeppelin
The Number Of The Beast – Iron Maiden
Paranoid – Black Sabbat
Cowboys From Hell – Pantera
Holy Diver – Dio
Save Me – Killswitch Engage

Β. Οικονομίδης: «Συμφωνήσαμε με την ΕΡΤ για τις ομάδες μπάσκετ»

Β. Οικονομίδης: «Συμφωνήσαμε με την ΕΡΤ για τις ομάδες μπάσκετ»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης τρεις ώρες περίπου πριν από τηνν κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, αποκάλυψε μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″:
«Εκτός από τις ομάδες που έχουν συμφωνήσει με το συνδρομητικό, οι υπόλοιπες θα φιλοξενηθούν στη συχνότητα της ΕΡΤ, αφού επήλθε συμφωνία και τώρα συζητάμε και για μια χορηγία φανέλας του ΟΠΑΠ σε όλες τις ομάδες. Το αγαπάμε το ποδόσφαιρο που πήρε τη χορηγία, αλλά και το μπάσκετ είναι άθλημα και πρέπει να έχει ανάλογη αντιμετώπιση από τους υπεύθυνους του ΟΠΑΠ».
Ο κ. Οικονομίδης είπε ακόμη ότι στην κλήρωση θα δοθούν κάποιοι κλειδάριθμοι, ειδικά για ομάδες της Θεσσαλονίκης και δεν θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας και πόλης για κάποια ομάδα.

Αρχίζει το ταξίδι...


Με τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας στους πρώτους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης, αρχίζει την το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τους αγώνες για τους ομίλους 5-8.

Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο καθώς θα φιλοξενηθεί από την Μπαρτσελόνα, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Νίκος Νιόπλιας, δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Σπυρόπουλο και Σεϊταρίδη, ενώ αντίθετα, στην αποστολή συμπεριελήφθησαν οι Καραγκούνης και Σισέ.

Στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου, η Κοπεγχάγη θα υποδεχθεί την Ρούμπιν Καζάν με στόχο την νίκη που θα την διατηρήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως τον ίδιο στόχο έχουν και οι Ρώσοι που είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά και διαθέτουν παίκτες με περισσότερη εμπειρία από τους Δανούς.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχωρίζει το ντέρμπι του 1ου ομίλου ανάμεσα στην Βέρντερ Βρέμης και την Τότεναμ, ενώ για τον 2ο όμιλο θα αναμετρηθούν η Λιόν και η Σάλκε που απογοητεύουν σε σαμπιονά και μπουντεσλίγκα, αντίστοιχα. Ακόμη, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο βρετανικό ντέρμπι την Ρέιντζερς, ενώ η «νεοφώτιστη» στην διοργάνωση Μπουρσασπόρ θα φιλοξενήσει την Βαλένθια σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

Τέλος, από το πρόγραμμα της Τετάρτης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες Μπάγερν-Ρόμα (5ος όμιλος), Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας (6ος), Μίλαν-Οσέρ (7ος) και Αρσεναλ-Μπράγκα (8ος).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τβέντε-Ιντερ
Βέρντερ Βρέμης-Τότεναμ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν-Σάλκε
Μπενφίκα-Χαποέλ Τελ Αβίβ

3oς ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουν.-Ρέιντζερς
Μπουρσασπόρ-Βαλένθια

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη-Ρούμπιν Καζάν

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν-Ρόμα
Κλουζ-Βασιλεία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας
Ζίλινα-Τσέλσι

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης-Αγιαξ
Μίλαν-Οσέρ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ-Μπράγκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Παρτιζάν

ΠΑΟΚ: Με Ελ Ζαρ στο Βέλγιο ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ: Με Ελ Ζαρ στο Βέλγιο ο «Δικέφαλος»

Αφού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης πήρε τις… εγγυήσεις που ήθελε από τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ, σχετικά με τη φυσική κατάσταση του τελευταίου, τον συμπεριέλαβε τελικά στην αποστολή για τον αγώνα της Πέμπτης στο Βέλγιο με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ. Αναλυτικά η 20μελής αποστολή που θα ταξιδέψει στο Βέλγιο: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ζουέλα, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Παπάζογλου, Μπαλάφας.

«Για τη νίκη στο Κλ. Βικελίδης»


Ο στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ξεκάθαρος στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Europa League, όπως δήλωσε ο Μάριο Σουάρεθ.

«Είμαστε οι κάτοχοι του τροπαίου και πρέπει να κάνουμε καλή εμφάνιση. Στόχος μας είναι η νίκη για να αποδείξουμε σε όλους πως είμαστε η ομάδα που κατέκτησε το Europa League την περασμένη σεζόν», δήλωσε ο μέσος των «ροχιμπλάνκος» και πρόσθεσε: «Πράγματι αρχίσαμε καλά τη σεζόν, αλλά σημασία έχει να είμαστε ψηλά όταν θα τελειώσει η σεζόν κι όχι μετά από δύο αγωνιστικές. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι ομάδες που θεωρητικά είναι ανώτερες από μας και στην πορεία θα δούμε αν μπορεί να αλλάξει αυτό και να μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Δεν βλέπει όμως να κοιτάζουμε τόσο μακριά, αλλά να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Θα βρούμε καλές ομάδες στο δρόμο μας, αρχίζοντας την Πέμπτη από τον Άρη. Είμαι βέβαιος πως θα νικήσουμε αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Χωρίς Σισοκό η Λιόν με Σάλκε


Χωρίς τον Αλί Σισοκό θα υποδεχθεί την Τρίτη η Λιόν τη Σάλκε στο «Ζερλάν», στο πλαίσιο της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου, ο 23χρονος αριστερός μπακ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση με την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ.

Ο Γάλλος διεθνής είχε τραυματιστεί στον αριστερό μηρό στη διάρκεια της αναμέτρησης της 21ης Αυγούστου με την Μπρεστ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και δεν είναι ακόμη έτοιμος να ενισχύσει τους «λιονέ», με αποτέλεσμα ο Κλοντ Πιέλ να τον αποκλείσει από τη 19μελη αποστολή.

Σε αυτήν δεν συμπεριλήφθηκαν ακόμη ο Κρις, ο οποίος τον Απρίλιο είχε αποβληθεί στον δεύτερο ημιτελικό με την Μπάγερν Μονάχου, και ο Σέζαρ Ντελγκάδο, ο οποίος είναι τραυματίας.

Άνοιξε ο φάκελος «διαιτησία» στο λιμάνι – Σε εξέλιξη η σύσκεψη κορυφής


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η προγραμματισμένη στην Πλατεία Αλεξάνδρας σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Γιάννη Μώραλη.Οι τέσσερις άνδρες θα συζητήσουν τα του συλλόγου και σαφώς θα πέσει στο τραπέζι το θέμα της διαιτησίας και η πολιτική που θα χαράξει ο σύλλογος από εδώ και στο εξής.

Βεβαίως, φαίνεται να υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων στο λιμάνι για το θέμα κάτι που φάνηκε και από την συγκατάθεση που έδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης για τις προχθεσινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πιέσεις προς την ΕΠΟ για την «καρατόμηση» του Δαλούκα, ενώ υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να τεθεί από τον Ολυμπιακό θέμα απομάκρυνσης του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Bαλβέρδε: "Θα δυσκολέψουν την Μπαρτσελόνα"!


Μπορεί να βρίσκεται πλέον στο απέναντι στρατόπεδο και τον αιώνιο αντίπαλο ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την Τρίτη με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου" στους συμπατριώτες του. Ο Βάσκος προπονητής έκανε τις δικές του αναλύσεις...

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει στο Champions League αρκετά έμπειρη, καλά δουλεμένη, με χαρακτήρα και σαν σύλλογος δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με παίκτες όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Μπουμσόνγκ - που αποκτήθηκε φέτος από τη Λιόν - και υπάρχουν ο Σεϊταρίδης, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Έτσι, δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός φοβάται την Μπαρτσελόνα. Διαθέτει έμπειρους παίκτες, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.

Θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι έκανε η Έρκουλες, αλλά πρέπει να παίξουν όπως εκείνη το Σάββατο για να πάρουν τέτοιο αποτέλεσμα. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι μπορεί να επαναληφθεί ανάλογο αποτέλεσμα, μόνο αν παίξει με τον ίδιο τρόπο και με ανάλογο ρυθμό. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει τον στόχο του"
, ήταν τα λόγια του Βαλβέρδε.

"Ανεξέλεγκτοι οι διαιτητές"


Οι διαιτητές είναι ανεξέλεγκτοι. Επειτα από τραγικά λάθη θα έπρεπε να παραιτούνται από μόνοι τους"! Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στον "Sentra 103,3" και αναφέρθηκε στο τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, μετά τον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό...

«Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος απλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην διαιτησία και φταίτε κι εσείς (σ.σ οι δημοσιογράφοι) γιατί δημιουργείτε θέμα μεγάλο όταν έχει να κάνει με έναν από τους «μεγάλους» της Αθήνας και υποβαθμίζετε το θέμα όταν έχει να κάνει με μικρότερες ομάδες και τον Αρη ή τον ΠΑΟΚ», είπε αρχικά ο Γιάννης Κόντης.

Για την διαιτησία συνέχισε: «Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι καλώς ή κακώς οι διαιτητές είναι ανεξέλεγκτοι, δεν φοβούνται ούτε την ΚΕΔ, ούτε την ΕΠΟ. Είναι θέμα συστήματος ή θέμα φόβου του συστήματος που φοβάται να τους βγάλει εκτός για να μην εκτεθούμε στην ΟΥΕΦΑ, καθώς οι περισσότεροι είναι διεθνείς.

Και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: «Μόνοι τους πρέπει να παραιτούνται και να σταματάνε το ποδόσφαιρο, ας έχουν την ευθιξία-εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να πω ότι τον έβαλε ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακός, είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα;- πιστεύω ότι είναι κακοί, όχι ότι κάποιος τους παίρνει στο τηλέφωνο και τους λέει τι να κάνουν.

Αν το πιστέψω και σταματήσω να πιστεύω στους θεσμούς, πρέπει να σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω. Επικαλούμαι την ευθιξία των κακών διαιτητών να παραιτούνται μόνοι τους ή οι θεσμοί να κάνουν αυτό που πρέπει», κατέληξε.

Σολτάνι: «Θέλω πολλά γκολ με τον Ηρακλή»

Σολτάνι: «Θέλω πολλά γκολ με τον Ηρακλή»

Ο Καρίμ Σολτάνι μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στους Κυριάκο Κύρτσο και Τζωρτζίνα Αδαμαντιάδου για την ισοπαλία του Ηρακλή στο Περιστέρι αλλά και για το πώς βιώνει ο ίδιος τους πρώτους του μήνες στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό του «τζόκερ» που του «κόλλησαν» οι συμπατριώτες του εξαιτίας των λύσεων που δίνει στον Ηρακλή είπε: «Είναι κάτι που μου αρέσει. Είναι ωραίο γενικότερα να σε εκτιμούν. Περισσότερο χαμογελάω με τον χαρακτηρισμό αυτό».

Για την έως τώρα συγκομιδή των «κυανόλευκων» σχολίασε: «Έχουμε τέσσερις βαθμούς σε δύο δύσκολα παιχνίδια. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα μας και πήραμε ισοπαλία από μία καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Δεν πιστεύω ότι είναι άσχημα».

Για την φάση του γκολ ο Σολτάνι εξήγησε: «Ο Λίμα έβγαλε μία πολύ καλή σέντρα όμως δεν μπορούσα να σουτάρω στην κίνηση. Από την στιγμή που δεν έκοψαν την μπάλα οι αμυντικοί, κατέβασα με το στήθος και σούταρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκείνες τις στιγμές λειτουργείς περισσότερο με το ένστικτο. Δεν το σκέφτεσαι πολύ».

Για την αγάπη που έχει πλέον ο κόσμος προς το πρόσωπο του, ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός τόνισε: «Εύχομαι να συνεχίσει να με αγαπάει ο κόσμος και παλεύω γι΄ αυτό. Είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Έβλεπα τόσο κόσμο που ήρθε και μας ακολούθησε στην Αθήνα και ένιωθα μεγάλη χαρά που καταφέραμε και τους κάναμε να πανηγυρίσουν. Αφιερώνω το γκολ σε όλους αυτούς που πραγματικά δείχνουν πόσο αγαπούν την ομάδα».

Για την συνέχεια του Ηρακλή, ο Σολτάνι έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Είμαστε μια καινούρια ομάδα και στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε και καλύτεροι. Βγαίνουμε να παίξουμε σοβαρά το κάθε παιχνίδι και από την στιγμή που θα γνωριστούμε ακόμη καλύτερα όλοι οι συμπαίκτες, θα αποδώσουμε και ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο για εμάς τώρα είναι να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας με Λάρισα και Καβάλα, για να αποδείξουμε πως θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στην συνέχεια».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει υπογράμμισε: «Είναι καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Με ωραία γήπεδα και παθιασμένο κόσμο. Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων».

Για την δική του συμβολή και αν έχει στόχο να… ξεπεράσει τον συμπατριώτη του, Ρέφικ Τζιμπούρ στα γκολ είπε χαμογελώντας: «Ο Τζιμπούρ είναι πολύ καλός παίκτης, όμως αυτός παίζει στην ΑΕΚ κι εγώ στον Ηρακλή. Ο καθένας μας θα προσπαθεί να κάνει την δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερο. Προσωπικά θέλω να πετύχω πολλά γκολ με τον Ηρακλή και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Δεν θέλω απαραίτητα να πετύχω περισσότερα από τον Τζιμπούρ αλλά θέλω να βοηθάω την ομάδα μου».

Για τις πρώτες του εβδομάδες στην χώρα μας είπε: «Μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη με «ζεστούς» ανθρώπους και πολλές επιλογές. Μου αρέσει το γεγονός ότι βρίσκομαι κοντά δύο μήνες εδώ και έχει βρέξει μόνο μία φορά. Έχει ήλιο συνέχεια»!

Ο Καρίμ Σολτάνι αναφέρθηκε και στην παρουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος: «Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Ελευθερόπουλος και πραγματικά ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας κατά την άποψη μου. Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας».

Πρόβλημα πάλι με Κριστιάνο

Πρόβλημα πάλι με Κριστιάνο

Άτυχος στάθηκε ξανά ο Κριστιάνο Μοράες. Ο Βραζιλιάνος άσος ξεκίνησε κανονικά στη χθεσινή προπόνηση, αλλά κάποια στιγμή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, ο παίκτης έχει υποστεί θλάση ελαφριάς μορφής. Όπως όλα δείχνουν, ο Κριστιάνο θα μείνει για δύο περίπου εβδομάδες εκτός προπονήσεων.

Ριμπερί: «Δεν με ενδιαφέρει πλέον η Ρεάλ»!


Τέλος έχει μπει στο «σίριαλ» της μεταγραφής του Φρανκ Ριμπερί στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός στο γερμανικό περιοδικό «Kicker». Ο 27χρονος παίκτης τόνισε ότι πλέον συγκεντρώνεται στις υποχρεώσεις που έχει με την Μπάγερν Μονάχου και εμφανίστηκε χαρούμενος που ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

«Γνωρίζω ότι ο κ. Μουρίνιο (προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης) με συμπαθεί και εκτιμά τον τρόπο που αγωνίζομαι. Ωστόσο, το καλύτερο πράγμα για εμένα είναι ότι ανανέωσα το συμβόλαιό μου», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Τελείωσαν τα πάντα για τη μεταγραφή μου στη Ρεάλ»!

Στη συνέχεια, ο Ριμπερί τόνισε: «Πέρασα δύο δύσκολα χρόνια στην Μπάγερν, αλλά ήταν ωραία. Δουλεύω με ευχαρίστηση στις προπονήσεις και πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερο τη φετινή σεζόν».

Ο Γάλλος παρουσιάστηκε πολύ απογοητευμένος από την τιμωρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του, η οποία του επέβαλε ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών για όσα συνέβησαν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. «Θέλω να αποδείξω ότι είμαι το ίδιο πρόσωπο, αλλά έχω αλλάξει ως χαρακτήρας», υπογράμμισε.

«Θέλει» Τούμπα ο Πλατινί

«Θέλει» Τούμπα ο Πλατινί

Στην πρόσφατη συνάντηση του Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα με τους κ.κ. Μαρινάκη και Πατέρα, η απουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη φάνηκε σημαντική. Τουλάχιστον στον υψηλό επισκέπτη της χώρας μας, πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, και παλιά διασημότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την απορία για την απουσία του προέδρου του ΠΑΟΚ, τον οποίο αποδέχεται και αναγνωρίζει από τα ηρωϊκά χρόνια του 2004. Τον ενημέρωσαν πως από την Θεσσαλονίκη μόνο με προγραμματισμένη συνάντηση θα μπορούσε να παραστεί και το ραντεβού των τριών ανδρών, φάνηκε πως ήταν προγραμματισμένο την τελευταία στιγμή.
Εν πάσει περιπτώσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν έκρυψε ακόμα και στην συγκεκριμένη αυτή σύναξη την εκτίμηση του για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και όπως επεσήμανε στους συνδιατημόνες του, τον εκτιμάει γιατί είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που προέρχεται από τον καθαρά αγωνιστικό ποδοσφαιρικό χώρο, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.
Στην συζήτηση αυτή ο Μισέλ Πλατινί, εξέφρασε στους στενούς του συνεργάτες και ειδικά στον κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη, την επιθυμία να επισκεφθεί την Τούμπα σε ένα από τα τρία παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με γηπεδούχο τον Δικέφαλο, για να δει και αυτό το γήπεδο σε συνθήκες ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γιατί σε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος ξανάρθε επί εποχής Γούμενου, αλλά και για να συναντήσει τον Θόδωρο Ζαγοράκη για τον οποίο τόσα καλά έχει να πει.
Το πρόγραμμα του κορυφαίου ευρωπαίου ποδοσφαιρικού παράγοντα είναι όμως πιεσμένο και ελάχιστες ημερομηνίες έχει κενές, αλλά όπως ζήτησε ο ίδιος από τον στενό συνεργάτη του στην ΟΥΕΦΑ, Θόδωρο Θεοδωρίδη, πρέπει να βρεθεί κενή ημερομηνία για να παρακολουθήσει ένα από τα προσεχή παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην φυσική του έδρα. Την μεταπροσεχή εβδομάδα όταν και ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο εντός παιχνίδι του κατά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (30/09), ο ίδιος εκείνες τις μέρες θα είναι προσκεκλημένος στην έδρα της ΕΕ για να παραστεί σε σημαντικές επιτροπές που έχουν σχέση με το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μάλλον η επίσκεψή του θα πρέπει να προσδιοριστεί για ένα από τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια.
Πάντως ο ίδιος διευκρίνισε πως θέλει απαραιτήτως να δει τον ΠΑΟΚ στην φυσική του έδρα για την οποία έχει μια πρώτη εικόνα και γεύση αλλά και για να δει τον φίλο του όπως τον θεωρεί Θόδωρο Ζαγοράκη. Έτσι, αν δεν καταστεί δυνατό να επισκεφτεί την Τούμπα στο ματς του Δικεφάλου με τους Κροάτες, θα το πράξει είτε στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ (04/11), είτε με την Κλαμπ Μπριζ (02/12).

«Ο αριστερός διαιτητής μας στέρησε τρία γκολ»!


Με τον διαιτητή της αναμέτρησης Τσεζένα-Μίλα (2-0), τα είχε ο πρόεδρος των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η ομάδα του Μιλάνου ηττήθηκε εκτός έδρας από τη νεοφώτιστη Τσεζένα, αλλά ο ισχυρός παράγοντας του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν θέλησε να ασκήσει κριτική στην ομάδα του. Αντιθέτως τα έβαλε με τους «αριστερούς» όπως χαρακτήρισε διαιτητές, που σφυρίζουν την ομάδα του! Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο ρέφερι του αγώνα αρνήθηκε τρία γκολ στη Μίλαν!

«Η Μίλαν χθες το βράδυ μας έκανε να πονέσουμε αλλά δεν έπαιξε άσχημα. Θα έλεγα ότι η Μίλαν συχνά συναντάει διαιτητές της αριστεράς», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι και ανέφερε ότι ο ρέφερι του σαββατιάτικου αγώνα ,στέρησε τρία γκολ από την ομάδα του!

«Είπα φόρτσα Μίλαν αλλά τα πράγματα πήγαν άσχημα. Υπομονή, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο αν και πιστεύω ότι ο διαιτητής αρνήθηκε τρία γκολ στη Μίλαν»!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι γίνεται συνδετικός κρίκος πολιτικής-ποδοσφαίρου. Στην Ιταλία μάλιστα, ειπώθηκε πως ο πρόεδρος των «ροσονέρι» προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφές όπως αυτές των Ρομπίνιο και Ιμπραΐμοβιτς, για πολιτικούς σκοπούς. Ο ίδιος ο Ιταλός Πρωθυπουργός ωστόσο, αρνήθηκε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

Η ΛΑΡΙΣΑ, ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ 50-50 ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΒΙΟΥ


Στα χαρακώματα για το θέμα της διαιτησίας. Συναντήσεις επί συναντήσεων για να λυθεί το πρόβλημα. Πως να λύσετε κύριε Πιλάβιε ένα πρόβλημα όταν ακολουθείτε τις εξελίξεις και όταν δεν τις δρομολογείται εσείς; Πολλοί κάνουν λόγο για την αγαπημένη ομάδα του Σοφοκλή Πιλάβιου. Λαϊκισμός. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είχαν αγαπημένη ομάδα, ποδοσφαιρικό ίνδαλμα, πρότυπο. Δεν ξέρω κανένα να διάβαζε Σούπερ Κατερίνα και τώρα να είναι αθλητικός δημοσιογράφος, διαιτητής ή ποδοσφαιρικός παράγοντας. Το θέμα είναι αν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, αυτό της λογικής, λειτουργεί περισσότερο από το δεξί του ενστίκτου. Εδώ κ. Πιλάβιε, συμφωνούν Πατέρας-Μαρινάκης για το 50-50 στη διαιτησία και αντί να πράξετε το αυτονόητο και να βγείτε να πείτε τι λέτε ρε μάγκες, ήδη υπάρχει το 50-50 και τα όποια λάθη είναι ανθρώπινα εσείς τρώγατε παρέα με τους προαναφερθέντες και τον φίλο σας τον Πλατινί. Ακούς εκεί 50-50. Δηλαδή μέχρι τώρα τι ίσχυε κύριοι κύριοι Πατέρα και Μαρινάκη;
Αλήθεια κ. Μαρινάκη που βγαίνετε και μιλάτε για τη διαιτησία του Αρης-Π.Α.Ο., για το κανονικό γκολ του Βενετίδη που ακυρώθηκε κάνατε καμία δήλωση; Πρόεδρος της Super League είστε για να μην ξεχνιόμαστε.
«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει στα χέρια του την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο. Θεωρούμε λοιπόν σωστό να κρίνεται για τις κινήσεις του και τις αποφάσεις του γι' αυτό το διάστημα και όχι ν' ανατρέχουν κάποιοι στο παρελθόν και να ασκούν κριτική στον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε.», δηλώνουν στον Ολυμπιακό για όσους ανατρέχουν στο πρόσφατο παρελθόν. Η παρθενογένεση μας τελείωσε πριν 2010 χρόνια. Ο Μαρινάκης είναι μέρος της ιστορίας του Ο.Σ.Φ.Π. και είναι αναγκασμένος να μιλάει ως συνέχεια αυτής. Στο κάτω κάτω το παρελθόν είναι εδώ ενωμένο δυνατό (βλ. Κόκκαλη, Γκαγκάτση, Λούβαρη, Μώραλη κ.α.). Σαν τα κόμματα εξουσίας που νομίζουν ότι η αλλαγή πρέδρου σημαίνει διαγραφή των λαθών του παρελθόντος. Επιμελεια

Φωτο Ημερας

Και πως να αρνηθείς να της δώσεις αυτόγραφο;


Πατέρας -"Ήταν πέναλτι"


"Κατά την άποψη μου ήταν πέναλτι. Έβλεπα το παιχνίδι με 3 φίλους και φωνάξαμε πέναλτι. Ο Βυντρα μπήκε στην περιοχή έπεσε και φάνηκε πέναλτι. Και πέρυσι στο Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα ο Νίνης πήρε πέναλτι. Το πέναλτι το βλέπουμε 10 φορές και πάλι έχουμε αμφιβολίες. Είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έβλεπα τη φάση και στην κανονική ροή είδα πέναλτι. Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία και εμείς από τον κ. Δαλούκα ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο μοίραζε κάρτες σα γαρύφαλλα. Το Β' ημίχρονο έπαιζε 70-30 υπέρ του Άρη. Ο Άρης είναι μια εξαιρετική ομάδα. Υπήρχε μέτρια διαιτησία, αλλά ήμασταν καλύτεροι. Έχουμε παίκτες ηγέτες και υπάρχουν γι' αυτά τα ματς".Πέρυσι ο Δαλούκας είχε τιμωρηθεί γιατί δεν είδε χέρι του Μέλμπεργκ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Εγώ δε βγήκα να μιλήσω. Προχθές, ο φίλος μου ο κ. Μαρινάκης βγήκε και είπε τα αυτονόητα. Δε θέλουμε βρωμιά, δε θέλουμε κακές διαιτησίες. Συμφωνώ σε όλα αυτά. Διαφωνώ, όμως, στο να δυναμιτίζουμε το κλίμα από τη 2η αγωνιστική".

«Η Ατλέτικο δεν πρέπει να είναι σίγουρη με τον Άρη»!


Την πίστη ότι ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εξέφρασε ο Σέζαρ Ορτίθ, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Ο 21χρονος αμυντικός - που αγωνίστηκε πέρσι στους «κίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από τους Μαδριλένους - τόνισε ότι η ομάδα του Έκτορ Κούπερ είναι πολύ δυνατή στην έδρα της.

«Η Ατλέτικο δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρα για κάτι, επειδή ο Άρης είναι πολεμιστής και έχει προπονητή του Έκτορ Κούπερ. Είναι ένα σύνολο που αμύνεται καλά και αυτό είναι το δυνατό σημείο του», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός και πρόσθεσε:

«Οι οπαδοί του Άρη μοιάζουν αρκετά με εκείνους της Ατλέτικο. Ζουν με ένταση τους αγώνες και ενθαρρύνουν τους παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Στη συνέχεια, ο Ορτίθ τόνισε: «Ο πιο επικίνδυνος παίκτης είναι ο Κόκε. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς. Το καλοκαίρι είχε πολλές προτάσεις, αλλά τελικά έμεινε στην ομάδα. Ο Κόκε έχει αναλάβει το βάρος του επιθετικού παιχνιδιού και θα είναι δύσκολο για την Ατλέτικο να τον αντιμετωπίσει. Ακόμη ένας σημαντικός παίκτης είναι ο Νέτο. Είναι Βραζιλιάνος, έχει δυνατό σουτ και είναι καλός εκτελεστής».

Καταλήγοντας, ο Ισπανός ανέφερε: «Στον Κούπερ μου άρεσε ο επαγγελματισμός του και οι γνώσεις του στο αντικείμενο».

Επίσης, ο 21χρονος αμυντικός δήλωσε πως «η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή ομάδα και είναι σε καλή κατάσταση, ύστερα από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης. Ωστόσο, ο Άρης είναι πολύ επικίνδυνος στην έδρα του και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».

ΑΡΗΣ: Τα προβλήματα εν όψει της Ατλέτικο

ΑΡΗΣ: Τα προβλήματα εν όψει της Ατλέτικο

Ίσως ο Έκτορ Κούπερ βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από την μέρα που ανέλαβε τον Άρη, όσον αφορά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει. Όπως είναι γνωστό οι Τόχα, Τσέζαρεκ και Νέτο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μιας και είναι τιμωρημένοι. Συν τοις άλλοις εκτός πλάνων είναι ο Κάλβο (απουσιάζει στην πατρίδα του), αλλά και ο τραυματίας Τσεζνάουσκις. Επίσης ο Ναφτί δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Όλα τα παραπάνω περιορίζουν τις επιλογές του 55χρονου τεχνικού, σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο.
Ουσιαστικά έχει να επιλέξει από τους: Σηφάκη, Βελλίδη, Χουάνμα, Κουλουχέρη, Μίσελ, Λαζαρίδη, Ρονάλντο, Βαγγέλη, Πρίττα, Φατί, Χαβίτο, Μενδρινό, Καζναφέρη, Κόκε και Ρουίς.
Λογικά ο Φατί θα πάρει τη θέση του Ναφτί στο χώρο του κέντρου. Ο Μενδρινός στα αριστερά στη θέση του Τόχα και τέλος ο Βαγγέλη θα χρειαστεί να καλύψει τη θέση του Βραζιλιάνου, Νέτο.

Αηδόνης: «Προωθούνται αλλαγές στη διαιτησία»


Αλλαγές στη διαιτησία προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της προανήγγειλε ο Χρήστος Αηδόνης σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί.

«Θα γίνει μια προσπάθεια για να προωθήσουμε αλλαγές στη διαιτησία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει -πάντα- πρόθεση», σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος στη συνέχεια των δηλώσεών του προανήγγειλε ένα τετ-α-τετ που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως άφησε να εννοηθεί, με τον κ. Μαρινάκη θα έχει συνομιλία για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά, όμως, θα του επισημάνει την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι στο θέμα της διαιτησίας.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Αηδόνης με τον Μισέλ Πλατινί ανάμεσα στα θέματα ήταν και αυτό της διαιτησίας και συγκεκριμένα το ενδεχόμενο μεταφοράς του κανονισμού για τους δύο έξτρα επόπτες-περιοχής και στα εθνικά πρωταθλήματα.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Με τον κ.Πλατινί συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με την ΟΥΕΦΑ. Μιλήσαμε για το πρωτάθλημα για να έχουν τα πρωταθλήματα περισσότερο ελληνικό χρώμα, για τη βία, για το Financial Fair Play…», πρόσθεσε και απάντησε όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τις γνώσεις του προέδρου της ΟΥΕΦΑ γύρω από το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει», τόνισε και -τέλος- σχολίασε για την κατάσταση στην Εθνική ποδοσφαίρου μετά από τις τελευταίες δηλώσεις… «Αυτές βοηθούν στην αποκατάσταση του κλίματος».

ΛΑΡΙΣΑ: Πηλαδάκης: «Το γκολ έπρεπε να μετρήσει»


Αν και απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους, ο Κώστας Πηλαδάκης υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Λάρισας με την Καβάλα πως το γκολ του Βενετίδη έπρεπε να μετρήσει. “Η ομάδα δείχνει πως ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα, γιατί δένει περισσότερο αν και χρειάζεται να βρούμε ακόμα καλύτερα «πατήματα». Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί κάναμε πολλές φάσεις. Πέρα του δοκαριού, απ’ ότι πληροφορήθηκα είναι και κανονικό το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είναι αμαρτία να μην κερδίζεις με τόσες φάσεις”, τόνισε ο κ. Πηλαδάκης για να συμπληρώσει:

“Σε αυτές τις αγωνιστικές χρειάζεσαι και λίγο τύχη αλλά και αυτό που δικαιούσαι, γιατί αν ήταν κανονικό το γκολ θα έπρεπε να κατοχυρωθεί. Δε συνδυάζω τη συγκεκριμένη φάση με όσα έγιναν στα άλλα παιχνίδια, απλώς κάνω μια παρατήρηση χωρίς θυμό… χωρίς τίποτα. Θεωρώ, πως αν η ομάδα δικαιούται κάτι θα πρέπει να το παίρνει τουλάχιστον μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Ενώ αποθέωσε τον κόσμο για την “ωριμότητα” του να χειροκροτήσει τους παίκτες παρά την αποτυχία κόντρα στην Καβάλα: “Δε ξέρω αν είναι αισιόδοξο το πώς καμία ομάδα δεν πέτυχε δεύτερη νίκη. Δεν πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό. Οι νίκες δίνουν το θέαμα που όλοι χρειαζόμαστε για να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι σήμερα δικαιούμασταν τη νίκη για αυτό και αναφέρομαι σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα θα έπρεπε με τόσες φάσεις που έκανε να έχει πάρει τη νίκη. Το χειροκρότημα στο τέλος έδειξε πόσο ώριμους φιλάθλους έχουμε”

Και Μπαρτσελόνα για Νίνη!


Στο κυνήγι της απόκτησης του Σωτήρη Νίνη φέρεται να βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στο κόλπο για την απόκτηση του Έλληνα άσου φέρεται να έχει μπει και η Μπαρτσελόνα. Τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της αγγλικής ομάδα για τον νεαρό άσο να πληθαίνουν καθημερινά, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν παίζουν μόνοι τους. Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του 20χρονου άσου του Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να προτιμά το «Καμπ Νου» ως επόμενο προορισμό της καριέρας του.

Εκτός από τις δύο παραπάνω ομάδες, ο Νίνης ενδιαφέρει τις Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, η Μάντσεστερ είναι η ομάδα που έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω για την απόκτησή του μιας και φέρεται να έχει κάνει πρόταση στον Παναθηναϊκό της τάξεως των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «imscouting.com» αναφέρει για τον Έλληνα άσο: «Ο Νίνης είναι ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Πέρυσι έπαιξε 36 ματς, πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Έχει παίξει και 7 αγώνες στην Εθνική Ομάδα. Είναι γρήγορος και καλός ντριμπλέρ. Αν και προτιμά να αγωνίζεται ως δημιουργικός μέσος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής».

Βασικός ο Μάντζιος στην ισοπαλία της Μαρίτιμο


Η έδρα είχε τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια της Κυριακής, καθώς από τις τέσσερις αναμετρήσεις μόνο ένας έληξε ισόπαλος, ενώ στους άλλους τρεις χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι. Για την Μαρίτιμο ο Μάντζιος ξεκίνησε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κλέμπερ, ο οποίος λίγο αργότερα ισοφάρισε. Αντίθετα ο Μελίσσης έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για την Μαρίτιμο αυτός ήταν ο πρώτος της βαθμός στο πρωτάθλημα, ενώ η Πάσος Φερέιρα έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής.

18:00 Πορτιμονένσε-Ρίο Αβε 3-1
18:00 Μαριτίμο-Πάσος Φερέιρα 1-1
20:00 Ουνιάο Λεϊρία-Νασιονάλ Μαδέιρα 2-1
22:15 Ακαντέμικα-Ναβάλ 3-0

Ναταλία, ο ...κυκλώνας!


H κυρία Ναταλία Εστράδα, 38 ετών, γεννημένη στις 3 Σεπτεμβρίου του 1972 στη Χιχόν. Η Ναταλία, εκτός από την επιτυχημένη ενασχόλησή της με την υποκριτική, εργάζεται επίσης ενίοτε και ως φωτομοντέλο, ενώ παράλληλα αποτελεί και μία από τις πιο αγαπητές τηλεπαρουσιάστριες του ισπανικού κοινού. Την καλλιτεχνική της φλέβα την ανακάλυψε πολύ μικρή και μόλις στα 15 της οι γονείς της αποφάσισαν να τη στείλουν από τη Χιχόν στη Μαδρίτη, προκειμένου να σπουδάσει μουσική και υποκριτική. Ωστόσο, το πληθωρικό της ταλέντο δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου και φλαμένκο, με αποτέλεσμα να γίνει και μια επιτυχημένη χορεύτρια!ην πρώτη της εμφάνιση στην ισπανική τηλεόραση την έκανε τη σεζόν 1990-91, όταν εμφανίστηκε στο μουσικό πρόγραμμα "La quinta marcha" στο πλευρό της σπουδαίας Πενέλοπε Κρουζ. Ακολούθως, παρουσίασε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς για την ανάδειξη της "Μις Ισπανία", ενώ παράλληλα ήταν εκφωνήτρια ειδήσεων, αλλά και παρουσιάστρια αθλητικών γεγονότων στα πλαίσια δελτίων ειδήσεων. Το 1992 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή στην ταινία "Aqui, el que no corre... vuela", ενώ ακολούθησε μια μίνι ...μετανάστευση, καθώς τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στην ιταλική τηλεόραση με ρόλους στα σίριαλ "Il Quizzone" και "Campioni di ballo". Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία στο σινεμά ήρθε το 1996 με την εκρηκτική συμμετοχή της στην επιτυχημένη ιταλική ταινία "Il Ciclone". Η σχέση της με τον αθλητισμό δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση, καθώς για αρκετά χρόνια διατηρούσε σχέση με τον 37χρονο Ιταλό αμυντικό της Λιβόρνο (και πρώην των Έμπολι, Τζένοα, Ίντερ και Τορίνο), Φάμπιο Γκαλάντε. Πριν γνωριστεί με τον Γκαλάντε, πάντως, είχε προλάβει να παντρευτεί τον Ιταλό παραγωγό Τζιόρτζιο Μαστρότα. Ο γάμος τους έγινε στις 19 Δεκεμβρίου του 1992 και κράτησε έξι χρόνια, πριν το ζευγάρι χωρίσει το 1998. Το 1995 η Ναταλία απέκτησε μια κόρη με τον Τζιόρτζιο, τη 13χρονη πια και ...συνονόματη Ναταλία!

MVP της διοργάνωσης ο Κέβιν Ντουράντ


Ο Κέβιν Ντουράντ της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας, ΗΠΑ, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Μουντομπάσκετ 2010 που ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στα 21 χρόνια του και λίγους μήνες αφού αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ (και μάλιστα ο νεότερος που το πετυχαίνει) τιμήθηκε και με τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ο παίκτης της Οκλαχόμα αναδείχτηκε και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 25,5 πόντους σε 9 αγώνες, πίσω από τον Λουίς Σκόλα της Αργεντινής.

Οριστικά εκτός μάχης ο Αγκουέρο

Οριστικά εκτός μάχης ο Αγκουέρο

Όχι ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης στερείται ποιότητας και… αστεριών, όμως τουλάχιστον ο Άρης έχει να υπολογίζει έναν λιγότερο. Ένα από τα μεγάλα αστέρια της Ατλέτικο, ο Σέρχιο Αγκουέρο, οριστικοποιήθηκε πως δεν θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, μετά τον τραυματισμό του στο χθεσινό παιχνίδι του «Σαν Μαμές» με την Ατλέτικο Μπιλμπάο. «Δεν είναι κάτι σοβαρό και με τις κατάλληλες θεραπείες θα είναι έτοιμος σύντομα. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποθεραπείας είναι μία εβδομάδα. Είναι δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται να προλάβει τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’», ανέφερε ο γιατρός που εξέτασε τον Αγκουέρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Αγκουέρο έχει υποστεί κάκωση στο αριστερό γόνατο.

Ζιλμπέρτο: «Μπορεί να μας σκοτώσει η Μπάρτσα»!


Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αν θέλει να έχει τύχη στην αναμέτρησης, όπως δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην «El Mundo Deportivo». «Αν παίξουμε είχαμε παίξει με την Ίντερ πριν από δύο χρόνια, τότε η Μπάρτσα θα μας σκοτώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζιλμπέρτο

Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Είναι δύσκολο ματς. Πρέπει να τρέχουμε ακατάπαυστα για ενενήντα λεπτά αν θέλουμε να έχουμε τύχη. Η Μπαρτσελόνα μπορεί μέσα σε δυο λεπτά να σε σκοτώσει με τους Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι».

Ποιον παίκτη φοβάσαι πιο πολύ;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επικίνδυνοι. Ακόμα και αν τους μπλοκάρεις έχουν φανταστική κυκλοφορία της μπάλας. Αυτοί οι παίκτες βρίσκονται με κλειστά τα μάτια στο γήπεδο».

Είναι καλύτερη η Μπαρτσελόνα με τον Βίγια ή με τον Ιμπραΐμοβιτς;

«Είναι δυο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Βίγια χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια μέσα στον αγώνα, πάντα ψάχνει τρόπο να σκοράρει και αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την άμυνα. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι εντελώς διαφορετικό στιλ».

Στο ματς θα έχει την ευκαιρία να δεις ξανά τον Ντάνιελ Άλβες...

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον δω ξανά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι εξαιρετικός και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής».

Τι συνέβη με την Βραζιλία στο Μουντιάλ;

«Στη πρώτο ημίχρονο εναντίον της Ολλανδίας ήμασταν αρκετά καλοί, όμως στην επανάληψη δεν παρουσιαστήκαμε όπως αρμόζει στην Βραζιλία. Το πληρώσαμε πολύ ακριβά στο τέλος...».

Ο Παναθηναϊκός τι ομάδα είναι;

«Είμαστε μια ομάδα που παλεύει για κάθε μπαλιά και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πριν δυο χρόνια κερδίσαμε την Ίντερ του Μουρίνιο. Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική;

«Ήταν σίγουρα μια σπουδαία νίκη, όμως πρέπει να την αφήσουμε πίσω. Μπαρτσελόνα και Ίντερ είναι δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Αν παίξουμε όπως τότε, τότε η Μπάρτσα θα μας σκοτώσει»!

Πάντα πρώτη η Πόρτο, ακολουθεί η Γκιμαράες


Η τρίτη ήττα της Μπενφίκα και η προέλαση της Πόρτο, που έκανε το 4x4, ξεχώρισαν στην 4η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.Οι «αετοί της Λισαβώνας» συνέχισαν τον κατήφορο, χάνοντας την Παρασκευή με 2-1 από την Γκιμαράες που σκαρφάλωσε στη 2η θέση.
Οι «δράκοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς το Σάββατο νίκησαν 3-2 την Μπράγκα, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, με πρωταγωνιστή τον Βαρέλα που σημείωσε δύο γκολ.

Η Μπράγκα έμεινει στην 3η θέση, ισόβαθμη με τη Σπόρτινγκ που έμεινε στο 0-0 με την Ολιανένσε.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Γκιμαράες-Μπενφίκα 2-1
Σπόρτινγκ-Ολιανένσε 0-0
Πόρτο-Μπράγκα 3-2
Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα 1-1
Πορτιμονένσε-Ρίο Άβε 3-1
Λεϊρία-Νασιονάλ 2-1
Ακαντέμικα-Ναβάλ 3-0

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
Σετούμπαλ-Μπέιρα Μαρ

Ψιθυροι..........

  • Πριν την έναρξη του αγώνα της Λάρισας με την Καβάλα προβλήθηκε στον ηλεκτρονικό πίνακα του Αλκαζάρ βίντεο για τους αδικοχαμένους παίκτες της ΑΕΛ, καθώς πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τον θάνατο των Κουκουλίτσιου και Μουσιάρη, ενώ την Δευτέρα (13/9)συμπληρώνονται 13 χρόνια από το χαμό του Μητσιμπόνα.
  • Συνθήματα κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς γράφτηκαν στους τοίχους του γηπέδου της Ριζούπολης, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό. "Η ΑΕΚ θέλει προπονητή, γιατί με τον προδότη δεν βλέπει προκοπή", "Βάτραχε, σήκω φύγε", "Εξω οι προδότες από την ΑΕΚ", ενώ υπάρχουν και συνθήματα κατά του Μπάγεβιτς γραμμένα στα σέρβικα...
  • Εκλογές έρχονται και τα γήπεδα είναι ο καλύτερος χώρος για να... κλέψεις ψήφους. Ο Κώστας Γκιουλέκας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεν σταμάτησε να δίνει... χειραψίες!
  • Το πρωί του Σαββάτου (11/9), μέλη του συνδέσμου της Λίβερπουλ στην Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο, όπου διαμένει η αποστολή του Παναθηναικού και βράβευσαν τον Λουίς Γκαρσία, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών των ρεντς

Oι Μασσαλοί είχαν... Αντριάνο!


Η Μπορντό γνώρισε την τρίτη της ήττα στη Ligue 1 από τη Νις με 2-1 και έμεινε στη 18η θέση της βαθμολογίας. Γκέλα και για Μαρσέιγ, 2-2 με την Μονακό.

Η ομάδα του Ζαν Τιγκανά πλήρωσε το πολύ κακό πρώτο της ημίχρονο, όπου ήταν... έρμαιο των ορέξεων των παιχτών των «Νισουά». Η Μπορντό απείλησε ελάχιστα, εμφανίστηκε ασύνδετη και φυσιολογικά βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νις στο 35' με όμορφη ενέργεια του Μουλουνγκί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Γιρονδίνοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, προσπάθησαν περισσότερο, όμως η Νις παίζοντας με αντεπιθέσεις παρέμενε πολύ επικίνδυνη. Η Μπορντό στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης έχασε αρκετές... ντουζίνες ευκαιρίες, με τον εξαιρετικό Οσπίνα να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη φήμη ενός εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων της κατηγορίας και με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν.

Στο 90' ο Μπαμογκό, ο οποίος εισήλθε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 87', πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας και της έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι άσκησαν ακόμη μεγαλύτερη πίεση, όμως και πάλι ο Κολομβιανός τερματοφύλακας της Νις δήλωνε «παρών» όποτε εκείνο κρινόταν απαραίτητο. Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε, όμως στο 95' και από το σημείο του πέναλτι με τον Μοντέστ να χρίζεται σκόρερ. Αμέσως μετά την εκτέλεση του πέναλτι, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, αφήνοντας τον τεχνικό των «Γιρονδίνων», Ζαν Τιγκανά, να ψάχνει τρόπους και διεξόδους από την κρίση που φαίνεται ότι πλήττει την ομάδα του...

Γκέλα και για Μαρσέιγ
Η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου δεν έχει ξεκινήσει καλά για την Μαρσέιγ. Οι πρωταθλητές πέταξαν δύο βαθμούς καθώς έμειναν στο 2-2 με την Μονακό, την πρώην ομάδα του Ντεσάμπ. Μάλιστα, οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Οι Μασσαλοί πάντως... χρωστάνε πολλά στον Αντριάνο, ο οποίος με το αυτογκόλ που σημείωσε κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της ομάδας του.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν την ίδια ώρα Μπρεστ και Λοριάν αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί και δάφνες ποιότητας...

Τα αποτελέσματα
Σάββατο (11/09)
Οσέρ-Καέν 1-1 (19' Πεντρετί-90' Ελ Αραμπί)
Μονπελιέ-Νανσί 1-2 (50' Εστράδα-5' Μπακάρ, 34' Τραορέ)
Λιόν-Βαλανσιέν 1-1 (27' Πιέ-69' Μπονγκ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Αρλ 4-0 (18' Ουαρό, 29' Σακό, 49', 56' Νενέ)
Ρεν-Σοσό 2-0 (5' Κατρίν, 90'+ Μανγκάν)
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-1 (34' Μπατλ)
Λανς-Λιλ 1-4 (61' Μπουκαρί-23', 87' Ζερβίνιο, 61', 79' Φρο)

Κυριακή (12/09)
Νις-Μπορντό 2-1 (35΄ Μουλουνγκί, 90΄+ Μπαμόγκο - 90΄+ πεν. Μοντέστε)
Μπρεστ-Λοριάν 0-0
Μαρσέιγ-Μονακό 2-2 (42' Βαλμπιενά, 81' αυτ. Περέιρα - 15' Νικουλάε, 79' Παρκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Τουλούζ 12
Ρεν 11
Σεντ Ετιέν 10
Νις 9
Μονπελιέ 8
Καέν 8
Παρί Σ.Ζ. 7
Λιλ 7
Σοσό 7
Νανσί 7
Μονακό 7
Βαλανσιέν 6
Μπρεστ 5
Λιόν 5
Λοριάν 5
Μαρσέιγ 5
Οσέρ 4
Μπορντό 4
Λανς 4
Αρλ 0


«Τεσσάρα» από τη Βιγιαρεάλ, ισοπαλία «τσίμπησε» η Ντεπορτίβο στη Σεβίλη


Με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να φύγει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια από το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν. Η ομάδα του Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα έμεινε στο 0-0 με τη Σεβίλη για τη 2η αγωνιστική της Primera Division, παρόλο που οι Ανδαλουσιανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού στα χέρια τους. Η ομάδα του Αντόνιο Αλβαρεθ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, με καλύτερη το δοκάρι του Νεγκρέδο στο 32ο λεπτό, αλλά καμία δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Ανάλογο το σκηνικό στην επανάληψη, με τη Σεβίλη να σφυροκοπεί τα καρέ του Μανού και τους φιλοξενουμένους να προσπαθούν να απαντήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 59' ο Μανού είπε όχι σε ένα δυνατό σουτ του Περότι, ενώ το ίδιο έκανε και στο πλασέ του Κανουτέ στο 65'. Όσο και αν πίεσαν οι Ανδαλουσιανοί, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι τη συμπλήρωση των 90'.

«Τεσσάρα» από τη Βιγιαρεάλ

Με πολύ καλή εμφάνιση και τέσσερα γκολ συνδυάστηκε η πρώτη νίκη της Βιγιαρεάλ στην Primera Division. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 4ο όμιλο του Europa League επιβλήθηκε με 4-0 της Εσπανιόλ στο Ελ Μαδριγάλ για τη 2η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, με τον Τζουζέπε Ρόσι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ δύο τερμάτων.

Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, το κίτρινο υποβρύχιο ήταν αυτό που έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ρόσι με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε πέρασε την άμυνα της Εσπανιόλ, πλάσαρε τον Καμενί και έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Βαλέρο επιχείρησε ένα αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έγινε το 2-0.

Με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 2-0 υπέρ της, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο παρουσιάστηκε καλύτερη στην επανάληψη και με λιγότερο άγχος. Στο 55' ο Καμενί ανέτρεψε τον Μουσάτσιο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν έκανε λάθος από τα έντεκα βήματα, γράφοντας το 3-0.

Το τελικό 4-0 ήρθε από τα πόδια του Νιλμάρ στο 77' και ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Τζέφερσον. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κάνει πέντε τα τέρματά της, αλλά το σουτ του Ρόσι στο 88' πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η σύνθεση της Βιγιαρεάλ: Λόπεζ, Ανγκελ, Μουσάτσιο (80' Ροντρίγκεζ), Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Μπρούνο, Σένα, Καθόρλα (70' Μοντέρο), Βαλέρο (69' Κάνι), Νιλμάρ, Ρόσι

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (2η αγωνιστική)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα 2-0 (47' Μπότια, 86' πεν. Κάστρο)

Σαραγόσα-Μάλαγα 3-5 (40' Εντμίλσον, 67' Πέρεθ, 80' Ερέρα - 1', 27' Φερνάντο, 7', 29' Λόπεθ, 34' Αμπέγιε)

Χετάφε-Λεβάντε 4-1 (5', 90'+ Γκαβιλάν, 11' Κολούνγκα, 90'+ Αριθμέντι - 14' Γιόρντα)

Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 4-0 (22', 54' Ρόσι, 30' Βαλέρο, 76' Νίλμαρ)

Σεβίλη-Λα Κορούνια 0-0

Αλμερία-Ρεάλ Σοσιεδάδ 13/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Ατλέτικο Μαδρίτης 6

Βαλένθια 6

Ρεάλ Μαδρίτης 4

Σεβίλη 4

Μπαρτσελόνα 3

Βιγιαρεάλ 3

Χέρκουλες 3

Εσπανιόλ 3

Αθλέτικ Μπιλμπάο 3

Ρεάλ Σοσιεδάδ 3 -1αγ.

Χετάφε 3

Μάλαγα 3

Σπόρτινγκ Χιχόν 3

Λα Κορούνια 2

Αλμερία 1 -1αγ.

Μαγιόρκα 1

Οσασούνα 1

Σαραγόσα 1

Λεβάντε 0

Σανταντέρ 0

Την «έβαλε στο παιχνίδι» ο Αμπρέου!


Για τα καλά στο κόλπο του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η Μποταφόγκο, μετά την εντός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Σάο Πάουλο. Ο «Λόκο» Αμπρέου ήταν ο άνθρωπος που «άνοιξε το δρόμο» για τη νίκη της ομάδας του Ρίο, ανοίγοντας το σκορ στο 67’. Ο Ουρουγουανός επιθετικός σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ωστόσο και αυτή τη φορά δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Αιτία που ο έμπειρος στράικερ δεν πανηγύρισε την επίτευξη του τέρματός του, είναι η διαμαχη που είχε πρόσφατα με τον προπονητή του, Ζοέλ Σαντάνα. Ο Έντνο στο 80’ εδραίωσε τη νίκη της «Φογκάο», που βρίσκεται πλέον τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή! Έτσι η Μποταφόγκο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις γκέλες των Φλουμινένσε (εκτός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε με 2-1) και Κορίνθιανς (εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Γκρέμιο).

Στα άλλα παιχνίδια της Κυριακής, η Κρουζέιρο νίκησε εκτός έδρας την Αβαΐ με 2-0, πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ με δέκα παίκτες στο γήπεδο, αφού ο Μαρκίνιος Παρανά είχε αποβληθεί από το 54’. Η Ατλέτικο Μινέιρο επικράτησε της Προυντέντε με 1-0 χάρη σε γκολ του Ομπίνα. Στις 00:30 διεξάγονται οι αναμετρήσεις Ιντερνασιονάλ-Γκοϊάς, Γκουαρανί-Ατλέτικο Παραναένσε και Σεαρά-Σάντος.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου στραβοπάτησαν τόσο η Κορίνθιανς (ήττα 1-0 από τη Γκρέμιο) όσο και η Φλουμινένσε (ήττα 2-1 από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε). Η Γκρέμιο πέτυχε απέναντι στην «Τιμάο» την πρώτη της εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα, με όμορφο γκολ του Ντόουγκλας στο 34’. Όσο για τη «Φλου» το γκολ που πέτυχε ο Γουάσινγκτον στο 22’ δεν ήταν αρκετό, αφού η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε ισοφάρισε άμεσα (29’ Γουίλιαμ) και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (91’ Ζουνίνιο). Αυτό ήταν ωστόσο το 9ο γκολ του στράικερ της Φλουμινένσε στο Brasileirao και πλέον βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ, μαζί με τους Μπρούνο Σέζαρ (Κορίνθιανς) και Ελίας (Ατλέτικο Γκοϊανιένσε).

Η Φλαμένγκο στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι εκτός Μαρακανά (αγωνίστηκε στο Ραουλίνο ντε Ολιβέιρα), δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει (2-2 με τη Βιτόρια). Ο Κλέμπερσον ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της «Φλα» απαντώντας στα τέρματα των Ζούνιορ (70’) και Σουένκ (83’), οι οποίοι είχαν δώσει προσωρινά το προβάδισμα στη Βιτόρια. Ο Ντιόγκο δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση αφού είχε δεχτεί κοκκινη κάρτα την προηγούμενη αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής του Brasileirao

Σάββατο 11/9

Φλαμένγκο-Βιτόρια 2-2
(78’, 84’ Κλέμπερσον-70’ Ζούνιορ,83’Σουένκ)
Κορίνθιανς-Γκρέμιο 0-1
(34’Ντόουγκλας)
Ατλέτικο Γκοϊανιένσε-Φλουμινένσε 2-1
(29’ Γουίλιαμ, 91’ Ζουνίνιο-22’Γουάσινγκτον)

Κυριακή 12/9

Αβαΐ-Κρουζέιρο 0-2
(79’ Λαέρσιο-24’ Ρόζερ,71’ Τιάγκο Ριμπέιρο)

Ατλέτικο Μινέιρο-Προυντέντε 1-0
(87’ Ομπίνα)

Μποταφόγκο-Σάο Πάουλο 2-0
(67’ Λόκο Αμπρέου,80’ Έντνο)

Παλμέιρας-Βάσκο 0-0