Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«Τεσσάρα» από τη Βιγιαρεάλ, ισοπαλία «τσίμπησε» η Ντεπορτίβο στη Σεβίλη


Με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να φύγει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια από το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν. Η ομάδα του Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα έμεινε στο 0-0 με τη Σεβίλη για τη 2η αγωνιστική της Primera Division, παρόλο που οι Ανδαλουσιανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού στα χέρια τους. Η ομάδα του Αντόνιο Αλβαρεθ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, με καλύτερη το δοκάρι του Νεγκρέδο στο 32ο λεπτό, αλλά καμία δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Ανάλογο το σκηνικό στην επανάληψη, με τη Σεβίλη να σφυροκοπεί τα καρέ του Μανού και τους φιλοξενουμένους να προσπαθούν να απαντήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 59' ο Μανού είπε όχι σε ένα δυνατό σουτ του Περότι, ενώ το ίδιο έκανε και στο πλασέ του Κανουτέ στο 65'. Όσο και αν πίεσαν οι Ανδαλουσιανοί, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι τη συμπλήρωση των 90'.

«Τεσσάρα» από τη Βιγιαρεάλ

Με πολύ καλή εμφάνιση και τέσσερα γκολ συνδυάστηκε η πρώτη νίκη της Βιγιαρεάλ στην Primera Division. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 4ο όμιλο του Europa League επιβλήθηκε με 4-0 της Εσπανιόλ στο Ελ Μαδριγάλ για τη 2η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, με τον Τζουζέπε Ρόσι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ δύο τερμάτων.

Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, το κίτρινο υποβρύχιο ήταν αυτό που έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ρόσι με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε πέρασε την άμυνα της Εσπανιόλ, πλάσαρε τον Καμενί και έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Βαλέρο επιχείρησε ένα αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έγινε το 2-0.

Με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 2-0 υπέρ της, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο παρουσιάστηκε καλύτερη στην επανάληψη και με λιγότερο άγχος. Στο 55' ο Καμενί ανέτρεψε τον Μουσάτσιο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν έκανε λάθος από τα έντεκα βήματα, γράφοντας το 3-0.

Το τελικό 4-0 ήρθε από τα πόδια του Νιλμάρ στο 77' και ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Τζέφερσον. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κάνει πέντε τα τέρματά της, αλλά το σουτ του Ρόσι στο 88' πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η σύνθεση της Βιγιαρεάλ: Λόπεζ, Ανγκελ, Μουσάτσιο (80' Ροντρίγκεζ), Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Μπρούνο, Σένα, Καθόρλα (70' Μοντέρο), Βαλέρο (69' Κάνι), Νιλμάρ, Ρόσι

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (2η αγωνιστική)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα 2-0 (47' Μπότια, 86' πεν. Κάστρο)

Σαραγόσα-Μάλαγα 3-5 (40' Εντμίλσον, 67' Πέρεθ, 80' Ερέρα - 1', 27' Φερνάντο, 7', 29' Λόπεθ, 34' Αμπέγιε)

Χετάφε-Λεβάντε 4-1 (5', 90'+ Γκαβιλάν, 11' Κολούνγκα, 90'+ Αριθμέντι - 14' Γιόρντα)

Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 4-0 (22', 54' Ρόσι, 30' Βαλέρο, 76' Νίλμαρ)

Σεβίλη-Λα Κορούνια 0-0

Αλμερία-Ρεάλ Σοσιεδάδ 13/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Ατλέτικο Μαδρίτης 6

Βαλένθια 6

Ρεάλ Μαδρίτης 4

Σεβίλη 4

Μπαρτσελόνα 3

Βιγιαρεάλ 3

Χέρκουλες 3

Εσπανιόλ 3

Αθλέτικ Μπιλμπάο 3

Ρεάλ Σοσιεδάδ 3 -1αγ.

Χετάφε 3

Μάλαγα 3

Σπόρτινγκ Χιχόν 3

Λα Κορούνια 2

Αλμερία 1 -1αγ.

Μαγιόρκα 1

Οσασούνα 1

Σαραγόσα 1

Λεβάντε 0

Σανταντέρ 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: