Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ζιλμπέρτο: «Μπορεί να μας σκοτώσει η Μπάρτσα»!


Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αν θέλει να έχει τύχη στην αναμέτρησης, όπως δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην «El Mundo Deportivo». «Αν παίξουμε είχαμε παίξει με την Ίντερ πριν από δύο χρόνια, τότε η Μπάρτσα θα μας σκοτώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζιλμπέρτο

Πως βλέπεις το παιχνίδι;

«Είναι δύσκολο ματς. Πρέπει να τρέχουμε ακατάπαυστα για ενενήντα λεπτά αν θέλουμε να έχουμε τύχη. Η Μπαρτσελόνα μπορεί μέσα σε δυο λεπτά να σε σκοτώσει με τους Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι».

Ποιον παίκτη φοβάσαι πιο πολύ;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επικίνδυνοι. Ακόμα και αν τους μπλοκάρεις έχουν φανταστική κυκλοφορία της μπάλας. Αυτοί οι παίκτες βρίσκονται με κλειστά τα μάτια στο γήπεδο».

Είναι καλύτερη η Μπαρτσελόνα με τον Βίγια ή με τον Ιμπραΐμοβιτς;

«Είναι δυο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Βίγια χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια μέσα στον αγώνα, πάντα ψάχνει τρόπο να σκοράρει και αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την άμυνα. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι εντελώς διαφορετικό στιλ».

Στο ματς θα έχει την ευκαιρία να δεις ξανά τον Ντάνιελ Άλβες...

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον δω ξανά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι εξαιρετικός και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής».

Τι συνέβη με την Βραζιλία στο Μουντιάλ;

«Στη πρώτο ημίχρονο εναντίον της Ολλανδίας ήμασταν αρκετά καλοί, όμως στην επανάληψη δεν παρουσιαστήκαμε όπως αρμόζει στην Βραζιλία. Το πληρώσαμε πολύ ακριβά στο τέλος...».

Ο Παναθηναϊκός τι ομάδα είναι;

«Είμαστε μια ομάδα που παλεύει για κάθε μπαλιά και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πριν δυο χρόνια κερδίσαμε την Ίντερ του Μουρίνιο. Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική;

«Ήταν σίγουρα μια σπουδαία νίκη, όμως πρέπει να την αφήσουμε πίσω. Μπαρτσελόνα και Ίντερ είναι δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Αν παίξουμε όπως τότε, τότε η Μπάρτσα θα μας σκοτώσει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: