Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σήκω Χίτσκοκ για να δεις!!

Σήκω Χίτσκοκ για να δεις
Σε θρίλερ με απρόβλεπτο φινάλε έχει εξελιχθεί η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία. Η αναπάντεχη ισοπαλία που παραχώρησε η Γιουβέντους στη Λέτσε δίνει δικαίωμα στο όνειρο στη Μίλαν, η οποία ακολουθεί στο -1. Οι «ροσονέρι» πάντως έχουν δύσκολο έργο, καθώς δεν τους αρκεί νέο στραβοπάτημα των «μπιανκονέρι» (φιλοξενούνται από την Κάλιαρι), αλλά θέλουν και δική τους νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με την Ίντερ, η οποία παλεύει για έξοδο στο Champions League.

Μία λανθασμένη εκτίμηση του Μπουφόν την περασμένη αγωνιστική κόστισε δύο βαθμούς στη «Γηραιά Κυρία», που όμως, παραμένει φαβορί. Πλέον κόντρα στην Κάλιαρι, χώρος για λάθη δεν υπάρχει, αλλιώς η Γιουβέντους κινδυνεύει να πετύχει το απίστευτο. Να χάσει δηλαδή ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχει γνωρίσει ήττα! Ο Αντόνιο Κόντε θα πρέπει να περιμένει να δει την κατάσταση των Πέπε και Ντε Τσέλιε, αν και δύσκολα κάποιος από τους δύο φαίνεται πως θα μπει στην ενδεκάδα.

Την ίδια ώρα διεξάγεται και το «derby della madonnina». Όταν Ίντερ και Μίλαν βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο κίνητρο για να κυνηγήσει τη νίκη. Πόσο μάλλον τώρα που επικράτηση της μίας θα σημάνει σχεδόν καταστροφή της άλλης. Οι τυπικά γηπεδούχοι θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στην προσπάθεια που κάνουν για να προλάβουν το Champions League, ένα στόχο που ήταν απαγορευμένος καρπός πριν την αλλαγή προπονητή. Οι «νερατζούρι», που προέρχονται από ήττα (3-1 από την Πάρμα) έχουν προβλήματα στην άμυνα, με τον Σταματσιόνι να μην μπορεί (για την ώρα) να υπολογίζει στους Κίβου και Ναγκατόμο. Από την άλλη μεριά οι «ροσονέρι» με ανεβασμένη ψυχολογία από την απροσδόκητη εξέλιξη της μάχης του τίτλου και τους Ιμπραΐμοβιτς-Ρομπίνιο στην επίθεση, θα τα δώσουν όλα για μια νίκη που εκτός από το «ονόρε», σημαίνει πως τουλάχιστον (εάν νικήσει η Γιουβέντους) θα παραμείνουν στο κυνήγι της.

Την τελευταία αγωνιστική οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται την Αταλάντα και οι Μιλανέζοι τη Νοβάρα.

Η 37η αγωνιστική :

Σάββατο, 5/5

Λέτσε-Φιορεντίνα (19:00)
Ρόμα-Κατάνια (21:45)

Κυριακή, 6/6 (16:00)

Σιένα-Πάρμα (13:30)
Αταλάντα-Λάτσιο
Μπολόνια-Νάπολι
Κάλιαρι-Γιουβέντους
Νοβάρα-Τσεζένα
Παλέρμο-Κιέβο
Ουντινέζε-Τζένοα
Ίντερ-Μίλαν

Η επόμενη (τελευταία) 38η αγωνιστική:

Κυριακή, 13/5 (21:45)


Μίλαν-Νοβάρα
Κατάνια-Ουντινέζε
Τσεζένα-Ρόμα
Κιέβο-Λέτσε
Φιορεντίνα-Κάλιαρι
Τζένοα-Παλέρμο
Γιουβέντους-Αταλάντα
Λάτσιο-Ίντερ
Νάπολι-Σιένα
Πάρμα-Μπολόνια



πηγή: sport-fm.gr

Το Εδιμβούργο κρίνει Ευρώπη και παραμονή!!

Το Εδιμβούργο κρίνει Ευρώπη και παραμονή
Προτελευταία στροφή στη σκοτσέζικη Premier League, από την οποία μπορεί εν πολλοίς να κριθούν οι θέσεις για την Ευρώπη, αλλά και η παραμονή. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η μόνη σίγουρη είναι η Μάδεργουελ, αλλά κι αυτή δεν γνωρίζει σε ποια διοργάνωση από τις δύο θα αγωνιστεί. Ως γνωστόν, η Ρέιντζερς, την οποία αντιμετωπίζει στο «Αϊμπροξ», δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και έχει κάνει έφεση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα ξεκαθαρίσει αν θα κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Σε αυτήν βρίσκεται η Σεντ Τζόνστον (50β.), που δοκιμάζεται στο «Τάινκαστλ» από τη Χαρτς (49β.) και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες για την τέταρτη προνομιούχο θέση. Το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, μπορούν να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μέσω Κυπέλλου, αφού έχουν προκριθεί στον τελικό της 19ης Μαΐου με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν. Ο κοινός παρονομαστής και για τις δύο είναι ότι θέλουν να μην κερδίσει η Νταντί Γιουνάιτεντ (53β.) την πρωταθλήτρια Σέλτικ, καθώς σε τέτοια περίπτωση, όλα θα τελειώσουν.

Σε ό,τι αφορά την μάχη της παραμονής, όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της Δευτέρας ανάμεσα στη Χιμπέρνιαν και τη Ντανφέρμλιν στο «Ίστερ Ρόουντ». Οι γηπεδούχοι έχουν πέντε βαθμούς περισσότερους και τους αρκεί μια ισοπαλία, καθώς απομένει μια αγωνιστική μέχρι το φινάλε, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται πάση θυσία δύο νίκες και ισάριθμες ήττες της ομάδας του Εδιμβούργου για να καλύψουν τη διαφορά. Θεωρητικά, υπάρχουν ελπίδες, μένει να φανεί στην πράξη αν μπορεί να συμβεί. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνουν οι αναμετρήσεις Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν-Ινβερνές, με τις τρεις ομάδες πλην της Ινβερνές να ψάχνουν το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της (37ης) αγωνιστικής

Σάββατο 05/05 (17.00)
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ (14.45)
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Ινβερνές

Κυριακή 06/05
Νταντί Γιουν.-Σέλτικ (14.45)
Χαρτς-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Δευτέρα 07/05 (21.45)
Χιμπέρνιαν-Ντανφέρμλιν

Η επόμενη (38η) αγωνιστική

Σάββατο 12/05 (17.00)
Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν
Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ

Κυριακή 13/05 (14.30)
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν.
Σέλτικ-Χαρτς
Σεντ Τζόνστον-Ρέιντζερς


πηγή: sport-fm.gr

Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ!!

Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ
Ο φετινός τίτλος στην πορτογαλική Superliga κρίθηκε την περασμένη εβδομάδα και η Πόρτο είναι ξανά η πρώτη ομάδα της ιβηρικής χώρας. Οι «δράκοι» έχουν εξασφαλίσει και την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν ισχύει και στην περίπτωση της δεύτερης της βαθμολογίας, Μπενφίκα, που θα μονομαχήσει με την Μπράγκα για τη δεύτερη θέση, ενώ οι φιναλίστ του Europa League απειλούνται για την τρίτη θέση από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τις επόμενες δύο αγωνιστικές αναμένεται μάχη για τη συμμετοχή στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «αετοί» υποδέχονται τη σχεδόν διαλυμένη και καταδικασμένη Λεϊρία στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και, εφόσον πράξουν το δέον και επικρατήσουν της αντιπάλου τους, εξασφαλίζουν μαθηματικά τη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στα ματς των υπόλοιπων υποψηφίων «μνηστήρων».

Η Μπράγκα υποδέχεται την Μπέιρα Μαρ που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της, όμως οι φιναλίστ του Europa League ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.

Από την πλευρά τους, τα «λιοντάρια» πηγαίνουν στο «Ντραγκάο» κόντρα στην πρωταθλήτρια, που θα θελήσει να μετατρέψει το ματς σε φιέστα, αφού θα είναι το τελευταίο στο λιμάνι και δε θα αποτελέσει ένα αδιάφορο σύνολο, επειδή δεν «καίγεται» για βαθμούς. Οπότε, οι ημιφιναλίστ του φετινού Europa League θα πρέπει να παλέψουν για τη διεκδίκηση της τριάδας.

Η πέμπτη Ευρωπαία Μαρίτιμο, που δεν έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω από το Europa League, πηγαίνει στην έδρα της αδιάφορης Ολιανένσε και θέλει ένα βαθμό, ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και να μην μπει στη διαδικασία ισοβαθμίας με την Γκιμαράες, που θα φέρει μπαράζ ανάμεσα στις δύο.

Όσον αφορά την τελευταία, παίζει στην έδρα της Φεϊρένσε που «καίγεται» για βαθμούς, ώστε να ελπίζει για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.



Αναλυτικά, η 29η αγωνιστική:


Σάββατο 22:30

Ακαντέμικα- Σετούμπαλ
Μπενφίκα-Λεϊρία
Πόρτο-Σπόρτινγκ
Φεϊρένσε-Γκιμαράες
Νασιονάλ-Ζιλ Βιθέντε
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Αβε
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ


Η επόμενη (30η) αγωνιστική:

Σπόρτινγκ-Μπράγκα
Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε
Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα
Ρίο Αβε-Πόρτο
Γκιμαράες-Ακαντέμικα
Σετούμπαλ-Μπενφίκα
Λεϊρία-Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Φεϊρένσε


πηγή: sport-fm.gr

«Στο χέρι του Μπαλοτέλι να αφήσει εποχή»

«Στο χέρι του Μπαλοτέλι να αφήσει εποχή»
Το αν θα κάνει σπουδαία καριέρα στο μέλλον εξαρτάται από τον ίδιο τον Μάριο Μπαλοτέλι, όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Τροτσέτι.

Ο Ιταλός πιστεύει πως ο πρώην επιθετικός των «νερατζούρι», είναι ταλαντούχος, αλλά για να… αφήσει εποχή θα πρέπει να το θέλει και ο ίδιος.

«Ο Μάριο είναι ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο ταλέντο και έχει όλα τα φόντα να κάνει μία σπουδαία καριέρα και να τον θυμούνται για πολλά χρόνια. Ωστόσο, για να γίνει αυτό όλα εξαρτώνται από εκείνον και μόνο», τόνισε ο Μάρκο Τροτσέτι.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής των «νερατζούρι» μίλησε τόσο για το ματς με τη Μίλαν, αλλά και για το ποια ομάδα είναι το φαβορί στο ντέρμπι που έρχεται: «Ένα παιχνίδι σαν αυτό είναι πάντοτε γεμάτο με πάθος, καθώς δεν είναι ένα απλό ματς σαν τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό πιστεύω πως τα ντέρμπι έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον όταν γίνονται στο τέλος της χρονιάς» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αν είναι οι παίκτες της Μίλαν φαβορί για αυτό το παιχνίδι και το πρωτάθλημα; Θα δούμε στο γήπεδο, καθώς σε ένα ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά».


πηγή: sport-fm.gr

Ανανέωσε με Αστέρα ο Τσιώλης!!

Ανανέωσε με Αστέρα ο Τσιώλης
Στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης θα παραμείνει για τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο ο Σάκης Τσιώλης, όπως γνωστοποίησε σήμερα (4/5) η ΠΑΕ, μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης.

Το κλίμα ήταν θετικό στις τελευταίες συζητήσεις των δύο πλευρών και την Παρασκευή ήρθαν σε οριστική συμφωνία για να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο με τους Αρκάδες, έχει μάλιστα, ξεκινήσει ήδη επαφές με τη διοίκηση για ενίσχυση της ομάδας τη νέα χρονιά.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας της με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη για έναν ακόμα χρόνο».

Η συγκλονιστική εμπειρία μου στις φυλακές Κορυδαλλού!!

Η συγκλονιστική εμπειρία μου στις φυλακές Κορυδαλλού!
Ο συνάδελφος Πέτρος με πήρε τηλέφωνο.

«Ρε συ, θα έρθεις για μπάλα στις φυλακές Κορυδαλλού με μία ομάδα παιδιών από το ΚΕΘΕΑ»;

Γνωστός… μπαλαδόρος εγώ, είπα το «ναι» και με μαζί με τον Βασίλη, τον Γιάννη, τον Κώστα, τον Δημήτρη και κάποιους άλλους συνάδελφους δώσαμε ραντεβού για τη μία το μεσημέρι.

Του Μιχάλη Τσόχου

Βρέθηκα εκεί χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως χωρίς να φαντάζομαι τι θα συναντήσω εκεί. Στην πόρτα οι υπεύθυνοι κράτησαν τις ταυτότητές μας αλλά και τα κινητά τηλέφωνά μας για λόγους ασφαλείας. Ομολογώ δεν είχα ξαναπάει ποτέ και ήταν λίγο στενάχωρη για εμένα αυτή η διαδικασία.

Στη συνέχεια περνώντας από ένα όμορφο κήπο και ένα μικρό γηπεδάκι με γρασίδι, το οποίο όπως ενημερώθηκα ελάχιστοι από τους κρατούμενους έχουν την δυνατότητα να χαίρονται, μπήκαμε στο κυρίως κτίριο. Ανά 4-5 μέτρα θεόρατες σιδερένιες πόρτες που άνοιγαν για να περάσουμε και έκλειναν αμέσως μετά, με τον θόρυβο να σου σφίγγει την καρδιά. Μία παράξενη μυρωδιά σαν μούχλα ή ίσως και μούχλα είχε γίνει η μόνιμη συντροφιά στην πορεία μας προς τα κελιά (όπως λανθασμένα νομίζαμε… ) για να γνωρίσουμε τα παιδιά με τα οποία θα παίζαμε ποδόσφαιρο.

Ώσπου φτάσαμε σε έναν μικρό εξωτερικό χώρο που με μία πρόχειρη ματιά καταλάβαινες ότι κάποιος ή κάποιοι περιποιούνται με πολύ μεράκι έναν μικρό, αλλά καλοφτιαγμένο κήπο. Βαθιά ανάσα. Η μυρωδιά της μούχλας και ο ήχος από τις βαριές σιδερένιες θεόρατες πόρτες είχε μείνει πίσω μας. Το σφίξιμο στο στομάχι είχε φύγει πλέον. Μπήκαμε σε μία μικρή πόρτα ενός μικρού κτιρίου που σου έδινε την εντύπωση ότι έμπαινες σε μονοκατοικία. Κατεβήκαμε μία μικρή σιδερένια σκάλα, όχι πολύ απότομη και βρεθήκαμε σε έναν… παράδεισο. Μία όαση όπως είπε κάποιος από εμάς, ή «ένα γαλατικό χωριό», όπως είπε ο Κώστας.

Μία υπέροχη μεγάλη αίθουσα με ευρύχωρους αναπαυτικούς καναπέδες, με έπιπλα φτιαγμένα στο χέρι από τα ίδια τα παιδιά, με το φως να μπαίνει από παντού, με μία τεράστια βιβλιοθήκη με μία σειρά από μοντέρνα γραφεία και υπολογιστές και με μία μεγάλη τηλεόραση να στέκεται πάνω σε ένα από αυτά. Μέσα σε αυτή την αίθουσα καμιά τριανταριά νέα παιδιά (κυρίως) από 20-35 ετών με τον πρόσωπο τους να λάμπει και να είναι όλα χαμογελαστά.

Από εκείνη την ώρα το χαμόγελο έχει καρφωθεί και στο δικό μου πρόσωπο. Ένα χαμόγελο αμηχανίας, διότι δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που έβλεπα, αλλά και ένα χαμόγελο θαυμασμού για ότι είχαν κάνει αυτά τα παιδιά εκεί.

Τα παιδιά μας ξενάγησαν και στους υπόλοιπους χώρους. Μας πήγαν στην κουζίνα όπου μαγειρεύουν (ένα από αυτά φορώντας σκουφί σαν κανονικός σεφ, ετοίμαζε το φαγητό που θα τρώγαμε αμέσως μετά όλοι μαζί), αλλά και στο εργαστήρι, εκεί που φτιάχνουν τα μικροέπιπλα με τα οποία έχουν γεμίσει την αίθουσά τους. Και αμέσως μετά στον κήπο τον οποίο καλλιεργούν ακριβώς έξω από το… σπίτι τους, όπως το λένε οι ίδιοι.

Με το χαμόγελο αμηχανίας και θαυμασμού να μην φεύγει από το πρόσωπο μου, κάθισα μαζί με τους υπόλοιπους ανάμεσα στα παιδιά, στους καναπέδες που σχημάτιζαν ένα τεράστιο τετράγωνο. Ένας-ένας, παιδιά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, οι ιθύνοντες και οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, ανάμεσά τους και μία πολύ γλυκιά κοπέλα και εμείς οι δημοσιογράφοι, ανακατεμένοι όπως είχαμε καθίσει ξεκινήσαμε να λέμε το όνομά μας και δύο κουβέντες για αυτή την γνωριμία.

Στα πρόσωπα αυτών των παιδιών που δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά μέσα στις φυλακές -και κυρίως στα μάτια τους- έβλεπες την χαρά και την ικανοποίηση που κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν δεχτεί να τους επισκεφτούν και να παίξουν μαζί τους ποδόσφαιρο. Στα πρόσωπα τα δικά μας, πάλι έβλεπες καθαρά, ότι το σημαντικό και το δύσκολο δεν το κάνουμε εμείς, αλλά αυτά τα παιδιά. Ο καθένας μας με τον τρόπο του προσπάθησε να τους το πει. Δεν ξέρω αν το πίστεψαν ή αν το άκουσαν ως ευχολόγια και καλές κουβέντες, αλλά πραγματικά το εννοούσαμε.

Αυτό το κείμενο το έγραψα για να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόσχεση που τους δώσαμε ότι θα το ξανακάνουμε, ισχύει. Όπως και ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μάθει η κοινή γνώμη την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ και των εθελοντών της, αλλά κυρίως για την δική τους υπέροχη προσπάθεια.

Πάνω από όλα, όμως, έγραψα αυτό το κείμενο για να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη εμπειρία που μου χάρισαν και μέσω της οποίας μου θύμισαν πόσο πολύ προσπαθούν κάποιοι για να ζήσουν τα αυτονόητα, όπως το να παίξουν μία ώρα μπάλα στο γρασίδι. Μάγκες, εις το επανιδείν…


πηγή: sport-fm.gr