Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εμένα πάντως μ' αρέσουν τα πλέι οφ!!

Οι προπονητές τα σιχαίνονται τα πλέι οφ. Τουλάχιστον τρεις που θυμάμαι (ο Σάντος, ο Μπόλονι και ο Πεσέιρο) έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Εμένα πάντως μ' αρέσουν τα πλέι οφ
Δεν είναι εύκολο για κανέναν τους να προετοιμάσει μία ομάδα που uα δώσει 6 αγώνες σε 2,5 εβδομάδες στο τέλος της χρονιάς. Και στους παίκτες δεν αρέσει, αφού δύο λάθος παιχνίδια μπορεί να τους στοιχίσουν τον κόπο μιας χρονιάς.
Εμένα πάντως μου αρέσουν τα πλέι οφ για δύο λόγους. Πρώτον, διότι το πρωτάθλημά μας έχει ανάγκη από ισορροπημένα και δύσκολα παιχνίδια και δεύτερον επειδή από τότε που τα θυμάμαι τα αποτελέσματά τους, δεν ήταν ποτέ δεδομένα. Μπορεί ποτέ να μην έγιναν σούπερ εκπλήξεις, όμως σχεδόν πάντα συγκινήσεις είχαμε πολλές.
Η πρώτη αγωνιστική για μία ακόμη φορά με έκανε να πιστέψω στο ωραίον του πράγματος. Αμφιβάλλω αν σε παιχνίδια πρωταθλήματος τέλους σεζόν θα είχαμε ματς με τόσο ενδιαφέρουσες στιγμές.
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να «καταπιεί» τον κουρασμένο Ατρόμητο, όμως ακριβώς επειδή τα πλέι οφ έχουν τη δική τους λογική, αντί να βρει μια ομάδα ευχαριστημένη για το καλό πρωτάθλημα που έκανε αντιμετώπισε έναν αντίπαλο με καινούριο στόχο. Ο Γκαρσία έκανε το 0-1 γρήγορα, στον Φερέιρα χρειάστηκαν πάλι 45'-50' για να βρει την πρέπουσα 11άδα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και να κερδίσει, όμως το σθένος του ψυχωμένου Ατρομήτου στην άμυνα έφτανε για να ξεκινήσει τη διαδικασία με στραβοπάτημα.
Η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ δημιούργησε ξαφνικά ένα νέο δεδομένο. Ο νικητής του ματς της Τούμπας θα είχε πλέον αρκετές ελπίδες για να πιάσει τον ΠΑΟ. Παραδόξως, το καινούριο αυτό δεδομένο άγχωσε κυρίως τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε μπροστά στη μεγάλη υποχρέωση να κερδίσει. Η ΑΕΚ πιο άνετη έλεγξε καλύτερα το ματς, περιόρισε τους μέσους του Μπόλονι (Λάζαρ και Φωτάκης ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο), αλλά δεν έκανε φάσεις.
Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι ότι υπήρχε ο Γεωργιάδης, που δημιουργεί τρομερή παράδοση σκοραρίσματος εναντίον της. Χθες του χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα λεπτά για να βρει το γκολ της νίκης. Δεν ήταν τόσο όμορφο όσο αυτό στο ΟΑΚΑ, ούτε τόσο εντυπωσιακό όσο εκείνο που είχε πετύχει πάλι εναντίον της ΑΕΚ με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, αλλά ήταν ίσως το πιο χρήσιμο απ' όλα. Γιατί έβαλε φωτιά στα πλέι οφ, που θα είναι και φέτος ένα επεισοδιακό θρίλερ.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: