Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ!!

Όλα για το Τσάμπιονς Λιγκ
Ο φετινός τίτλος στην πορτογαλική Superliga κρίθηκε την περασμένη εβδομάδα και η Πόρτο είναι ξανά η πρώτη ομάδα της ιβηρικής χώρας. Οι «δράκοι» έχουν εξασφαλίσει και την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν ισχύει και στην περίπτωση της δεύτερης της βαθμολογίας, Μπενφίκα, που θα μονομαχήσει με την Μπράγκα για τη δεύτερη θέση, ενώ οι φιναλίστ του Europa League απειλούνται για την τρίτη θέση από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τις επόμενες δύο αγωνιστικές αναμένεται μάχη για τη συμμετοχή στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «αετοί» υποδέχονται τη σχεδόν διαλυμένη και καταδικασμένη Λεϊρία στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και, εφόσον πράξουν το δέον και επικρατήσουν της αντιπάλου τους, εξασφαλίζουν μαθηματικά τη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στα ματς των υπόλοιπων υποψηφίων «μνηστήρων».

Η Μπράγκα υποδέχεται την Μπέιρα Μαρ που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της, όμως οι φιναλίστ του Europa League ξέρουν πως δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.

Από την πλευρά τους, τα «λιοντάρια» πηγαίνουν στο «Ντραγκάο» κόντρα στην πρωταθλήτρια, που θα θελήσει να μετατρέψει το ματς σε φιέστα, αφού θα είναι το τελευταίο στο λιμάνι και δε θα αποτελέσει ένα αδιάφορο σύνολο, επειδή δεν «καίγεται» για βαθμούς. Οπότε, οι ημιφιναλίστ του φετινού Europa League θα πρέπει να παλέψουν για τη διεκδίκηση της τριάδας.

Η πέμπτη Ευρωπαία Μαρίτιμο, που δεν έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω από το Europa League, πηγαίνει στην έδρα της αδιάφορης Ολιανένσε και θέλει ένα βαθμό, ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και να μην μπει στη διαδικασία ισοβαθμίας με την Γκιμαράες, που θα φέρει μπαράζ ανάμεσα στις δύο.

Όσον αφορά την τελευταία, παίζει στην έδρα της Φεϊρένσε που «καίγεται» για βαθμούς, ώστε να ελπίζει για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.



Αναλυτικά, η 29η αγωνιστική:


Σάββατο 22:30

Ακαντέμικα- Σετούμπαλ
Μπενφίκα-Λεϊρία
Πόρτο-Σπόρτινγκ
Φεϊρένσε-Γκιμαράες
Νασιονάλ-Ζιλ Βιθέντε
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Αβε
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ


Η επόμενη (30η) αγωνιστική:

Σπόρτινγκ-Μπράγκα
Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε
Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα
Ρίο Αβε-Πόρτο
Γκιμαράες-Ακαντέμικα
Σετούμπαλ-Μπενφίκα
Λεϊρία-Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Φεϊρένσε


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: