Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Όχι αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο»

Ο Λάκης Ιωαννίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Κόντη και στο δίλημμα που φέρεται να έθεσε και μεταξύ άλλων εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο τα προβλήματα της ομάδας θα μπορέσουν να λυθούν από τη Γενική Συνέλευση.

Στην αρχική του τοποθέτηση για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Άρη τόνισε: «Όλες οι αποφάσεις ιστορικά που έχουν παρθεί με το πιστόλι στον κρόταφο ήταν ατυχείς. Ο Άρης μου θυμίζει τραυματία από τροχαίο που χειρουργείται σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο με έναν οποιονδήποτε γιατρό. Ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό δεν είχε κοινοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών. Αυτό είναι τελεσιγραφικό μήνυμα .Ο Άρης κάνει εκπτώσεις» και συνέχισε:

«Ίσως σε έναν μήνα να είναι και χειρότερο το δίλημμα. Το ζήτημα θυμίζει την ελληνική οικονομία. Όταν οι πολιτικοί των τελευταίων ετών ενέχονται την οικονομική κατάσταση , το ίδιο συμβαίνει και στον Άρη. Άνοιξαν τα μπάτζετ πάρα πολύ και δεν κινήθηκαν με βάση τα οικονομικά αλλά με βάση την αισιοδοξία που είχαν».

Όσον αφορά τις ευθύνες που έχει η διοίκηση Αθανασιάδη υπογράμμισε: «Η διοίκηση Αθανασιάδη έχει ευθύνη και είναι προφανές με βάση την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η ομάδα».

Για το δίλημμα που φέρεται να θέτει ο Γιάννης Κόντης είπε: «Μήπως το δίλημμα εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς ή έγινε εν αγνοία; Ο καθένας μπορεί να πει είτε ότι έγινε πάρα πολύ κακή χρήση είτε ότι έγινε ένα δίλημμα που εξυπηρετεί σκοπούς» και πρόσθεσε:

«Εδώ μιλάμε για παραχώρηση μετοχών και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την αποχώρηση από το ταμείο. Ποιοι θα πάρουν την ευθύνη για αυτό και πως θα γίνει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά; Όλα αυτά δεν μπορούν λυθούν μέσα από μια συνέλευση 3-4 ωρών. Δεν θέλω να πω ότι είναι λάθος Λέω απλώς ότι φτάσαμε στις και 5 και τώρα έπρεπε να δράσουμε ενώ ξέραμε την κατάσταση εδώ και καιρό».

Για το αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα: «Δεν σημαίνει ότι υπάρχει λύση όταν το πρόβλημα έχει διογκωθεί τόσο πολύ. Ο Άρης πρέπει να θέσει τι στόχους θα έχει για να πορευτεί αναλόγως».

Αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος δεν είναι ενθουσιασμένος από τη συμπεριφορά όσων δημιούργησαν όλο αυτό το πράγμα. Οι μπαταρίες εμπιστοσύνης θα πρέπει να επαναφορτιστούν. Το θέμα θέλει μελέτη καθώς σε ένα δίωρο δεν μπορούμε να δρομολογήσουμε ένα λάθος ιστορικό».

Για το αν θα ήταν καλύτερη η συμμετοχή ενός επενδυτή στην ομάδα σημείωσε: «Σε βάθος χρόνου το αδιέξοδο θα προκύψει. Η νοοτροπία του Έλληνα είναι να διοικεί ο κόσμος, όμως σε βάθος χρόνου θα φανεί το πρόβλημα. Το καλύτερο είναι να υπάρχει ένας επενδυτής και ένας οργανωμένος κόσμος με συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Να εξισωθεί όλο αυτό. Το έχω στο μυαλό μου αλλά στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ μακριά από αυτό».

Σχετικά με το τι περιμένει από τον Γιάννη Κόντη: «Ο Άρης από τον κ. Κόντη μπορεί να πάρει πολύ λίγα πράγματα. Οποιοσδήποτε χωρίς μεγάλο βεληνεκές δεν μπορεί να αναλάβει αυτές τις ευθύνες, ακόμη και καλές προθέσεις να έχει. Είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα και θέλει προετοιμασία, αλλιώς οδηγούμαστε στο λάθος».

Στον επίλογό του ανέφερε: «Το δράμα αυτό το γνωρίζαμε πολύ καιρό και το ήξεραν καλύτερα αυτοί που άθροιζαν τις υποχρεώσεις».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: