Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Το Εδιμβούργο κρίνει Ευρώπη και παραμονή!!

Το Εδιμβούργο κρίνει Ευρώπη και παραμονή
Προτελευταία στροφή στη σκοτσέζικη Premier League, από την οποία μπορεί εν πολλοίς να κριθούν οι θέσεις για την Ευρώπη, αλλά και η παραμονή. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η μόνη σίγουρη είναι η Μάδεργουελ, αλλά κι αυτή δεν γνωρίζει σε ποια διοργάνωση από τις δύο θα αγωνιστεί. Ως γνωστόν, η Ρέιντζερς, την οποία αντιμετωπίζει στο «Αϊμπροξ», δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και έχει κάνει έφεση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα ξεκαθαρίσει αν θα κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Σε αυτήν βρίσκεται η Σεντ Τζόνστον (50β.), που δοκιμάζεται στο «Τάινκαστλ» από τη Χαρτς (49β.) και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες για την τέταρτη προνομιούχο θέση. Το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, μπορούν να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μέσω Κυπέλλου, αφού έχουν προκριθεί στον τελικό της 19ης Μαΐου με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν. Ο κοινός παρονομαστής και για τις δύο είναι ότι θέλουν να μην κερδίσει η Νταντί Γιουνάιτεντ (53β.) την πρωταθλήτρια Σέλτικ, καθώς σε τέτοια περίπτωση, όλα θα τελειώσουν.

Σε ό,τι αφορά την μάχη της παραμονής, όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της Δευτέρας ανάμεσα στη Χιμπέρνιαν και τη Ντανφέρμλιν στο «Ίστερ Ρόουντ». Οι γηπεδούχοι έχουν πέντε βαθμούς περισσότερους και τους αρκεί μια ισοπαλία, καθώς απομένει μια αγωνιστική μέχρι το φινάλε, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται πάση θυσία δύο νίκες και ισάριθμες ήττες της ομάδας του Εδιμβούργου για να καλύψουν τη διαφορά. Θεωρητικά, υπάρχουν ελπίδες, μένει να φανεί στην πράξη αν μπορεί να συμβεί. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνουν οι αναμετρήσεις Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν-Ινβερνές, με τις τρεις ομάδες πλην της Ινβερνές να ψάχνουν το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της (37ης) αγωνιστικής

Σάββατο 05/05 (17.00)
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ (14.45)
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Ινβερνές

Κυριακή 06/05
Νταντί Γιουν.-Σέλτικ (14.45)
Χαρτς-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Δευτέρα 07/05 (21.45)
Χιμπέρνιαν-Ντανφέρμλιν

Η επόμενη (38η) αγωνιστική

Σάββατο 12/05 (17.00)
Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν
Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ

Κυριακή 13/05 (14.30)
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν.
Σέλτικ-Χαρτς
Σεντ Τζόνστον-Ρέιντζερς


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: